16 Юли, 2016 10:29 2 173 0

Атентат, преврат и един ултиматум

  • атентат-
  • преврат-
  • ултиматум

Акцентите от седмицата във Факти.бг

Атентат, преврат и един ултиматум - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един атентат във Франция, преврат в Турция и политически ултиматум белязаха новините през последните дни. От Факти.бг ви припомняме акцентите през седмицата.

Франция плаче! Терорист с ТИР премаза поне 84 души в Ница. Камион се вряза малко след полунощ в петък в тълпите от хора, излезли да празнуват Деня на Бастилията в крайбрежния град Ница в Южна Франция. Според президента на региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг Кристиан Естрози загиналите са поне 84, а още най-малко 100 човека са ранени, 15 от които в изключително тежко състояние.

Късно снощи пък Опит за военен преврат в Турция беляза южната ни съседка. Военни групи в Турция направиха опит за военен преврат срещу местното правителство. Турският президент Реджеп Ердоган обяви действията им като незаконни. Стигна се до сблъсъци в Истанбул и Анкара.

След напрегната нощ, Турция осъмна със задържани 1563 военни. По последни данни броят на убитите в сблъсъците достигнал между 60 и 90 души. Турският президент Реджеп Ердоган призова хората да останат на улиците, докато ситуацията не бъде напълно овладяна.

Тереза Мей пък е новият премиер на Великобритания и пое рула на страната. Това стана след нейна аудиенция при кралицата в Бъкингамския дворец. Мей стана втората жена – премиер на Великобритания след Маргарет Тачър.

У нас, един ултиматум от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, към премиера Борисов, остави своя отпечатък в новините през седмицата. Давам Ви 48 часа да обявите кандидатурата си за президент, заяви лидера на левицата.

"Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име, ще Ви дам тази битка и ще разговаряме в нощта на изборите кой кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх", категорична бе Нинова.

Борисов й отговори в същия тон. Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми, шеговито заяви премиерът.

„Каква е тя, че да ми дава ултиматум? Тя самата се смееше. Аз мислех, че това го гледах по „Господари на ефира“ или друго е било? И журналистите, и тя се смееха когато го говореше това. Аз мислех, че е някаква шега. На мен жена не ми е давала ултиматум или ако си го е позволила, отдавна не е в живота ми. Аз съм им се наслушал на такива работи – едни ме караха да се бием, други даваха клипове с боксьори, каратисти, борци, предизвикваха ме, че ще ме смачкат и сгънат, какво ли не“, заяви още премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА