Last news in Fakti

15 Юли, 2016 11:42 1 993 7

Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми

  • нинова-
  • бойко борисов-
  • жена-
  • постави-
  • ултиматум

Ако президентската власт имаше повече отговорности от премиерската, щях да се кандидатирам, заяви Борисов

Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми - 1

„Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми.“ Така шеговито премиерът Бойко Борисов коментира хвърлената ръкавица от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Факти.бг припомня, че вчера председателят на БСП Корнелия Нинова даде срок от 48 часа на Борисов да обяви кандидатурата си за президент, след което и тя щяла да изпълни призива му партийните лидери да се включат в надпреварата и сама да влезе в нея. Нинова беше категорична, че ако Борисов не го направи, ще приеме отказа му за „дуене на перки" и „страх".

„Каква е тя, че да ми дава ултиматум? Тя самата се смееше. Аз мислех, че това го гледах по „Господари на ефира“ или друго е било? И журналистите, и тя се смееха когато го говореше това. Аз мислех, че е някаква шега. На мен жена не ми е давала ултиматум или ако си го е позволила, отдавна не е в живота ми. Аз съм им се наслушал на такива работи – едни ме караха да се бием, други даваха клипове с боксьори, каратисти, борци, предизвикваха ме, че ще ме смачкат и сгънат, какво ли не“, заяви премиерът.

„Ако президентската власт имаше повече отговорности от премиерската, щях да се кандидатирам. Много пъти и много ясно съм заявил, че съм поел ангажимент към коалиционните ни партньори и възприемам като дезертьорство участието си в изборите за държавен глава. Няма да е честно нито към партньорите, нито към хората, които в този труден свят са ми дали доверие”, заяви Борисов.

„Искам само да напомняна на БСП, че когато бях кмет на София, мисля, че тогава по-висок рейтинг не беше измерван – 93%, трепереха от страх, да не се кандидатирам от кмет за президент. Тогава казваха: „Той да си седи там и да си изпълнява ангажиментите. Не му е работа да се кандидатира за президент.“. Много ясно няколко пъти съм го заявил, че първо съм поел ангажимент към коалиционните ни партньори. Как да кажа сега на Ненчев, че бях до дук и отивам да ставам президент, а пък вие в този свят размирен се бийте и се разправяйте. Какво да кажа на моите колеги?“, обясни Борисов.

Той посочи, че никога не е съобразявал кандидатурите на ГЕРБ с това коя партия кого ще издига за кандидат и даде колегиален съвет всеки да гледа своята организация и да издига възможно най-добрия кандидат. „Ако Корнелия Нинова се кандидатира и спечели, първият, който ще я поздрави, ще съм аз. И ще съм спокоен, че имаме такъв президент, защото партията й стои зад нея и я държи отговорна. Винаги съм казвал, че когато партиите издигат кандидат, трябва да могат да застанат пред обществото и да кажат: „Ние гарантираме за него като държавен глава, като човек, който участва в назначаването на посланици, на съдии”, каза Борисов.

По думите му, президентските избори ще бъдат своеобразен вот на доверие или недоверие – ако партиите от ГЕРБ, РБ, ПФ се представят добре на тях и решат да оптимизират правителството, ще го направят след разговори по между си. Ако обаче представянето е лошо, нямат право да бъдат управляваща партия или коалиция.

„Правим предсрочни избори веднага и ако има преформатиране на политическото пространство – идват тези, които са заслужили”, категоричен беше Борисов. В подкрепа на думите си той даде пример с изборите за Европейски парламент преди няколко години, когато БСП загуби с много, но правителството на премиера Сергей Станишев остана да управлява още година и половина „и резултатът беше плачевен. Ние не искаме това да се случва. Ако загубим изборите, най-нормалното е да проведем предсрочни избори и хората да кажат какво искат”, каза министър-председателят Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАБАБА73

    1 1 Отговор
    ако жена ми постави ултиматум,означава че всяка жена като политик или негова колежка например.а трябваше да каже ,ако жена ми ми постави ултиматум......значи неговата собствена жена.но той е скаран с литературният правилен български език.толкова е зле не само в обърканите изказани мисли,а и в останалите му държавни дела.
  • 2 Сульо

    0 1 Отговор
    ето това е истинският лидер, не като Курнелия
  • 3 Петър Кимонов

    0 1 Отговор
    Откъде за теб жени, бе моме банкянска...
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Бат Бойко си е доказан пич,но по-интересното е вие как го правите това с БЕЗПРИЧИННОТО КЛАТЕНЕ бе матрьошки зарубежни?!

    Коментиран от #6

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Е знаем че тука има много от тия които са като него ... и за това го харесват. Това го знаем и няма нужда да се самообиждат.
  • 6 Петър Кимонов

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    А! Тъгъдък, ти к'во, обади се да защитиш гаджето си ли? Конят не "я" ли ревнува от теб?
  • 7 БАЙ Ганьо

    0 0 Отговор
    ТЪПА ТИКВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове