Last news in Fakti

12 Октомври, 2011 12:13 3 833 1

Червени шапки за дамите, бомбета за мъжете

  • ирина сардарева-
  • шапки

Българската жена предпочита зелени, кафяви и бежови шапки

Червени шапки за дамите, бомбета за мъжете - 1
Седмица на модата, Лисабон. Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пъстрите шапки са актуални за дамите тази зима. На преден план излиза и червеният цвят. А за мъжете бомбето остава най-предпочитано. Модните тенденциите за идващата зима разкрива за Факти.бг дизайнерът на шапки Ирина Сардарева. „Ако не смеете да сложите жълто палто, сложете жълта или оранжева шапка с оранжев шал или ръкавици“, съветва модният експерт.

"Вече се казва, че няма мода, а има стил. Всичко зависи от вас. Създайте вашия стил – и за шапки, и за аксесоари“, съветва модният специалист.

Тенденции

Модата при шапките следва тази при дрехите. Предпочитанията към материи, модели и цветове са различни и в различните градове. Все повече навлизат и различни декорации. Ето защо тенденциите са няколко.

„Едната е, че жената е хванала мъжката дреха и не иска я пусне. На мода за дамите продължава да бъде мъжки тип шапка, но с по-голяма периферия“, обяснява специалистът. Шапките с широка периферия са по-актуалните от малките шапки, които пък остават типични за градската жена.

Ретро - шапките също не отстъпват. „Нахлупените шапки, тези с  малки периферии, декорации от цветя или панделки – това е тенденция, която продължава. Може да облечете дънки и яке, а на главата си да сложите шапка с камъчета“, допълва Ирина Сардарева.

Плетените шапки продължават да са актуални, колкото й модификации да се правят с тях. Те са предпочитани от младите момичета.

Цветове

„В Париж в момента се купува само черен и червен цвят, независимо че има оранжево и кафяво. В Милано на преден план също е червеното. Тази зима този цвят е много модерен – за шапки, ръкавици, чанти“, допълва дизайнерът.

Българската жена пък предпочита зелени, кафяви и бежови шапки.

За мъжете

Бомбето остава много популярна шапка сред мъжете, включително абитуриентите и млади момчета купуват такива шапки. „Стилът на 30-те не излиза от мода. Мъжете се учат на стил предимно от семейството си“, коментира създателката на шапки.

Шапката граничи с короната, защото ви прави уникални. Ако искате да се отличавате от всички, сложете шапка“, допълва Ирина Сардарева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Сачев

    0 0 Отговор
    Бомбето винаги е на мода :) Всеки мъж трябва да го има