Last news in Fakti

22 Август, 2016 16:46 2 369 5

Daily Express с кампания срещу европейците във Великобритания

  • daily express-
  • кампания-
  • европейците-
  • великобритания-
  • източна европа-
  • имигранти

Ксенофобските нападения над чужденци са се увеличили с 57 процента

Daily Express с кампания срещу европейците във Великобритания - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Най-добрият вестник в света". Така сам се определя от първа страница британският таблоид Daily Express. Като такъв, той вижда своя основна задача - да настоява за незабавно изтегляне на живеещите във Великобритания граждани от други страни-членки на ЕС. В края на миналата седмица Daily Express обяви с големи букви, че 2,2 милиона души от Европа работят в Обединеното кралство. Този брой бил "шокиращ", а допълнението е, че почти един милион от тези хора идват от "осемте бившите комунистически държави".

Това, което прави Daily Express е очевидно. Той прави инсинуации в смисъл – лошо е, че тези хора живеят във Великобритания, макар че си плащат данъците там, пише германският в. „Зюддойче цайтунг“. Резултатът от този род статии между другото е, че след референдума за излизане от ЕС на Острова ксенофобските нападения над чужденци са се увеличили с 57 процента по данни на полицията.

Лошо е когато един вестник удря по този начин върху емоциите на общественото мнение. Ще бъде още по-лошо ако британското общество и политика позволят това. Тогава действително Великобритания не е за ЕС.

Сега Daily Express с удоволствие разказва как Източна Европа под мотото „We want you back!“ провеждала масова кампания , която да призове имигрантите да се върнат в страните. Само дето пропуска да каже, че в ЕС живеят и работят над 1 милион британци. Така, както я карат таблоидите, може да доведе до това някой ден и европейците да кажат на британците всичко друго, но не и „We want you back!“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    А кой ни направи "комунистическа" страна, а ?! Не беше ли английския шопар ционист чърчил (нарочно е с малка буква), който ни реши съдбата на една салфетка, заедно с другите две еврейски нищожества сталин и рузвелт?!

    Коментиран от #2

  • 2 KIRO

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mercedes-Benz":

    Абсолютно правилно!
  • 3 Прим

    1 0 Отговор
    Точно така. Шопарът!
  • 4 ghfg

    0 0 Отговор
    то скоро няма да е за живеене и без това в Северен Пакистан..
  • 5 може и без тях

    0 0 Отговор
    Бях преди 2 години в Англия в командировка за седмица. Да ти и Англията. Единственото хубаво е че имат пари, ама то как и да нямат де, като са крали доволно от 1/3 от света достатъчно дълго време.
    Бях с провинциален град, където уж е спокойно. Да бе, да, спокойно ама дръжки! Друго хубаво бяха полякините, ами хубави са, няма какво да си кривя душата.
    Много мръсно, доста по-шумно от очакваното, отвратително време (или вали или е валяло или ще вали). Самите англичани са уж толерантни към останалите, но е само привидно. В действителност са толерантни единствено към т.нар. британци (разбирайте го пакистанци, индийци, негри, мюсюлмани опаковани от всякъде), и такива там има вече повече от самите англичани. те просто лека-полека си ги превземат. И ние ревем, че имаме роми (да не използвам другата по-полулярна дума)... Боже, та те си имат същите в доволно, наистина в доволно голямо количество! На половината негри трудно им се разбира докато фъфлят, индийците смърдят, арабите са целите чаршафосани.
    Ако не са източноевропейците, които поне са бели и цивилизовани, ще се напълнят с още повече африканци, арабели и не виждам кой ще им работи.
    Дървени философи, които си мислят че са нещо повече от останалите нации и бленуват за отминалите имперски времена- това са англичаните.
    Нямам търпение шотландците да им бият шута