Last news in Fakti

13 Септември, 2016 12:47 3 537 7

Георги Марков: Люксембург може да прави само вафли

  • героги марков-
  • люксембург-
  • виктор орбан

Георги Марков коментира атаките на Люксембург срещу Унгария

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„ Няма държавник, който по-добре да е защитил националния интерес, живота и здравето на своите граждани от Виктор Орбан. Със сигурност Вишеградската четворка ще лобира на срещата на върха на ЕС в Братислва за допълнителна помощ за България. Финансова, техническа, а защо не и в жива сила. Очевидно след 16-ти ЕС няма да бъде същия.Очевидно има две политики. Едната е политиката на отврени врати на Меркел. Другата политика е на легендата Виктор Орбан. Тази политка на отворени врати съсипа най-ценното, което Европа имаше. Това е политиката за сигурността и реда.“ Това заяви пред Факти.бг бившият конституционен съдия Георги Марков.

Какво трябва да очакваме от предстоящата визита на Виктор Орбан? Като се има предвид заплахата от бежанската вълна, трябва ли България да търси по-близки отношения с Вишеградската четворка?

Аз поздравявам премиера Бойко Борисов, за това, че за втори път тази година кани премиера на Унгария в България. Няма държавник в Европа, който практически да е по-добре запознат със защитата на национални суверенитет и охраната на границата, която е свещенна. Няма държавник, който по-добре да е защитил националния интерес, живота и здравето на своите граждани от Виктор Орбан.

От тази гледна точка е добре, че той ще посети нашата държава, ще инспектира нашата граница и ще се запознае с направеното от българското правителство на българо – турската граница, което не е малко. Със сигурност Вишеградската четворка ще лобира на срещата на върха на ЕС в Братислва за допълнителна помощ за България. Финансова, техническа, а защо не и в жива сила.

Не България и Бойко Борисов поканиха имигрантите в Европа и не той реши турската държава да пази България. Това решение беше на г-жа Меркел и на Европейската комисия, която слуша какво казва г-жа Меркел.

При споразумението между ЕС и Турция на турската страна бяха дадени много щедри обещания. Говоря за безвизови режими, ускорено приемане в ЕС. Ако това се изпълни, Турция ще е в правото си да пусне голям брой имигранти, за което нашата страна трябва да е готова. Ние сме гранична страна със страната, която в момента пази Европа.

Според изявление на Роберт Фицо, Вишеградската четворка продължава да твърди и ще постави като въпрос в Братислава, че трябва да има вариант Б. Ако Гърция продължава да не изпълнява своите задължения, както направи през миналата година и допусна стотици хиляди, слизащи на тълпи от фериботите, а тя е първа приемна страна по Дълблин, да се построят огради по българската и македоно – гръцката граница. Вишеградската четворка е готова да плати. Дали българското правителство ще приеме този вариант, за сега изглежда, че по-скоро не. Ако се наложи обаче, ние можем да разчитаме на Вишеградската четврока, където са единни, че Европа трябва да остане христианска, а техните страни определено ще останат такива.

Парламентите на тези страни отхвърлиха квотите. В Унгария предстои референдум по този въпрос на 2-ри октомври. Орбан вероятно ще търси съдействие от Борисов и подкрепа, относно идеята на Вишеградската четворка за създаване на европейска армия, която при необходимост да пази външните граници на Европа, които така и не бяха опазени. Шенген предвижда свободно движение на хора в рамките на гражднаите на ЕС, но и задължава страните да пазят външните си граници от трети страни, както прави и Орбан.

Очевидно има две политики. Едната е политиката на отврени врати на Меркел. Вчера тя продължи да поддържа тази политика. На предложението на министър – председтеля на Бавария да има годишен предел на прием на бежанци от 200 000, тя се е противопоставила. Тоест косвена покана за „елате отново“. Другата политика е на легендата Виктор Орбан, казвам легендата, защото той е с политическа биография от времето на комунизма. Той е борец срещу комунизма, борец за демокрация и човек, изгонил съветските танкове от Унгария през 1989 г. Това е време, когато в комунистическото ГДР г-жа Меркел си е траела.

Когато стотици хиляди отиват да свалят Берлинската стена, тя се е намирала в саунта в Берлин със свои приятелки.

В петък Вишеградската четворка ясно ще заяви, че не приема квотите. Както министър – председателя на Словакия Роберт Фицо, домакина на срещата заяви, ще има плаваща и динамична солидарност по отношение на защита на границата. Страните, които искат да пускат имигрантите свободно може да ги пускат, с целия риск да ги колят, да изнасилват жените им и да ги взривяват.

Вишеградската четворка казва, че ще си защитава границите. Всяка държава суверено ще решава този въпрос. Очевидно след 16-ти ЕС няма да бъде същия. Премиерът на Полша Беате Шидло заяви, че повече няма да има диктат от брюкселските чиновници. Тя няма да позволи Меркел да командва Европа. Целият ЕС изграден към момента с тази Европейска комисия е нагоден за Европейски Съединени Щати. Вишеградската четворка, към която евентуално ще се присъедини и Австрия след президентските избори, които вероятно ще бъдат спечелени от Партията на свободата, е за ЕС със суверенни и силни държави. Европйеската комисия според тях става излищна, тъй като ще има пряко избран Европейските парламент, а министър – председателите ще решават въпростите на Обединена Европа. Няма да се състои мечтата на Сорос за Европейски Съединени Щати.

Президентът Стоянов е казал преди дни при представянето на книгата си в Пловдив, че не толкова важни са границите, а важен е цивилизационния избор. Този избор беше направен от Чехия, Словакия, Унгария и Полша. Техните народи казаха, се христиански. Те са христиани. Те не искат да се застрашават тяхната религия, бит и начин на живот.

Виктор Орбан имаше остро изказване за политиката на ЕС спрямо бежанците. В тази връзка външния министър на Люксембург Жан Аселборн коментира , че Унгария дори трябва да бъде изключена от ЕС, заради политиката си на недопускане на бежанци?

Този външен министър показва истерията по повод спукания неолиберален балон. Люксембург, чийто премиер, за разлика от Орбан, има за съпруга мъж, какво може да каже повече. Тази политка на отворени врати съсипа най-ценното, което Европа имаше. Това е политиката за сигурността и реда. Милион и повече преселници минаха незаконно границите на десетки европейски държави, без да представят документи за самоличност и без да бъдат претърсвани за оръжие. Европа прие хора, за които не знае кои са. Преселници от над 101 страни, както показват данните на министерството на външните работи на Унгария, са премиенали по Балканския маршрут през Унгария към Европа. Последиците бяха кланета, масови изнасилвания на жени и непълнолетни деца в Германия и Скандинавските държави, както и възход на крайно десните сили в Европа. На месните избори във Франция Лю Пен постигна рекорден резултат. Ангела Меркел беше бита от партията Алтернатива за Германия в собствения си избирателен район. Италианският премиер Ренци, този който обвиняваше Орбан във фашизъм, загуби катастрофално изборите в Рим. Там той беше размазан от партията „Пет завезди“, като симпатичната 37-годишна адвокатка го победи с 67% за кмет.

В Австрия най-големия последовател на Меркел – премиерът Файман обърна палачинката след Нова година. Същият този, който наричаше Орбан фашист, започна да огражда Австрия. Неговите граждани обаче не забравиха какво извърши и на 2-ри май на президентския вот неговата партия получи смешните 10%. В резултат на това той беше изгонен от партията си, беше свален като премиер и го изпратиха в казионната организация ООН, която не успя да реши нито един световен проблем и се превърна в Организация на разединените нации. Да не говорим, че в Полша социалистите бяха изхвърлени от парламента, а Партията на свободата в Австрия ще има свой президент. Това е гласът на европейските граждани.

Естествено, че Унгария няма да бъде изключена от ЕС. От 27 членки поне 25 ще наложат вето. И не Люскембург ще се мери с Унгария, за това коя е по-европейска държава. Люксембург няма първото метро в Европа, като Унгария. Там нямат такъв красив и богат и парламент, който реално е най-красивият и богатият в света, направен от ръцете на унгарски майстори. Люксембург не е родина на оперетата, не е родина на Ференц Лист. Там не са се били с съветските танкове, както преди 60 години унгарските ученици, студенти и работници. Люксембург може да прави само вафли. Този външен министър очевидно не е на себе си, като това е част от неолибералната истерия, заради спукания неолиберален балон.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Браво, хубаво интервю!
  • 2 стоп

    1 0 Отговор
    За жалост само нашите управници не мислят така, а лижат г.зовете на брюкселските чиновници. Като изключим подръжниците на ислямизацията на Европа и една шепа "хуманисти", ако попитат всички българи те биха казали същото, каквото и Г.Марков!
    За жалост никой не пита народа, а са готови да ни тръснат единин инвазивен вид от 200000 бр., които за няколко години, ще се одесеторят и заличат, етнос, религия и култура. Явно много скоро, ще се наложи да се каже стоп на брюкселските мишки дори това да струва парите на лапачите от фондове, защото после ни пари ни огради и камери, ще ги спасят и тях!
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Само умерения ислям ще спаси Европа. В Европа се роди фашизма,национализма,расизма, радикализма и много други.. Да има еднополови бракове е кощунство против природата на човека.. Гей бракове, лесби бракове това е против Бога и против природатс

    Коментиран от #6

  • 4 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Добре говори човека,ама замисъла на Брюксел е да се
    напълни ЕС с мюслита,който по-натам ще създадат техни
    си партиии.Известно е,че мюсулманин гласува само за
    ислямски партии и по този начин на само в БГ а в цяла
    европа ще се получи разединение,а известна е максимата
    разделяй и владей и така лесно и за винаги все едни ще са
    си на власт
  • 5 Войводата

    0 0 Отговор
    Тези мюслита както ги нарече много си позволиха не само в европа а отвът океана.Вън на всички араби от европа и това е.Да ги закарат в Сибир на минус 50 градуса и ще измрат до един без да ги убиваш.
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ще яде ли хасан баница?!

    Умерения ислям да вземе първо да си оправи неговия си свят, да даде малко пример как се правят нещата, да видим че работи сехмата, пък после да идва неканен и да казва кой какво да прави. Щото иначе ще си остане само "умерен"!
  • 7 информиран

    0 0 Отговор
    а наглия доносник, марков може да прави само вкиснатабоза и активни мероприятия