Last news in Fakti

18 Септември, 2016 11:02 1 675 0

Има ли бъдеще?

  • сирия-
  • ученици-
  • турция-
  • ердоган-
  • ислямска държава
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И дойде денят за регистрации на парти и коалиции за президентските избори. Както обикновено, вече за единадесети път – подобрен национален рекорд – Цветан Цветанов беше пръв на стълбите пред ЦИК. В същото време стана ясно, че без Ахрар аш Шам и Ан Нусра споразумението за примирие в Сирия между САЩ и Русия става безсмислено. А Ислямска държава продължава да има проблем с жените. Децата тръгнаха на училище, за да учат за своето бъдеще.

Политиците се готвят за своето бъдеще след изборите за президент, а в Сирия.....

Това са само част от топ коментарите на Факти.бг през тази седмица.

Голямата игра със Сирия

„Без Ахрар аш Шам и Ан Нусра споразумението за примирие в Сирия между САЩ и Русия става безсмислено. Аз обаче се съмнявам, че американците бързат да приключат конфликта в Сирия. Американците нямат интерес да приключи конфликта в Сирия, докато интересите им на други места не бъдат гарантирани. Това е по-голяма игра от Сирия.“ Това пред Факти.бг заяви Мохд Абуаси – директор на Центъра за близкоизточни изследвания.

Не ни пука за ООН - шоуто е при нас!

И дойде денят за регистрации на парти и коалиции за президентските избори. Както обикновено, вече за единадесети път – подобрен национален рекорд – Цветан Цветанов беше пръв на стълбите пред ЦИК. Може от ГЕРБ последни да кажат името на кандидата си, но пък са царе на формалностите – безапелационно първи на опашката за регистрация. Някои се правят на три и половина, но Цветанов внесе папките рано-рано, както първият петел надава глас в три и трийсет сутринта.

Трагичният избор на Ердоган

От 2008 до 2013 година гюленистите в полицията, правосъдието и медиите замислиха серия от конспирации и заговори срещу Ердоган, всяка по-кървава от предишната. Последваха показни процеси срещу военни, журналисти, НПО-та, професори и кюрдски политици. Ердоган може да не е вярвал във всички обвинения – включително срещу високопоставен военен, работил рамо до рамо с него – но те постигнаха своята цел. Всички те бяха подхранени от страха на Ердоган да бъде свален и изчистиха светските елементи.

Променяме се спрямо своите ученици

Аз живея във времето на своите ученици и аз съм тази, която трябва да се променям спрямо тях. Това посочи в интервю за Факти.бг директорът на столичното 37-мо Средно училище „Райна Княгиня“ Таня Монева по повод започването на новата учебна година.

Започваме годината с едно невероятно вълнение. 15 септември е един от най-светлите дни в календара на всяко българско училище. Готови сме за първия звънец. Нашето училище е много интересно. То има доста история зад гърба си, не е от обичайните училища, които виждаме навсякъде. Построено е през 1934 г. от хората, които тогава са живели в района (столичния квартал „Люлин“). Тогава образованието, науката, преклонението пред училището е било издигнато на преден план. В училището има своебразен възрожденски дух, самото му име - „Райна княгиня“ напомня за това. Когато за първи път прекрачих прага му, буквално се потопих в този дух.

Проблемът на Ислямска държава с жените

Когато ДАЕШ завладя територии през 2014 г., за да установи своя самопровъзгласил се халифат, тя искаше да организира зрелище, което светът да не може да игнорира. Така тя прибегна до масови отвличания, убийства, изнасилвания и поробване на жени, най-вече сред малцинството на язидите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА