19 Септември, 2016 13:17 4 155 40

Не така товарищ! Карай по-внимателно с покупките

  • не така-
  • товарищ-
  • по-внимателно-
  • покупките-
  • калфин-
  • толстой
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някакъв Пьотр Толстой намерил просто решение за руската политика към България. Ама бил добър журналист. Бил праправнук на Лев Толстой... И не знам си какъв бил... „Просто ще я купим цялата“, казал този бъдещ депутат и настоящ партиен функционер от руската партия „Единна Русия“ пред ... Българската национална телевизия.

Браво БНТ! От „Сан Стефано“ 29 през язовир „Копринка“ до Москва май разстоянието не е много голямо.

Браво Толстой! Намерил си просто решение. Така се прави в политиката. Търсят се прости решения, а те обикновено стигат до битпазара на посредствеността.

Ей, товарищ, колко даваш? Като депутат можеш да дрънкаш всякакви глупости, но като журналист с претенции ще трябва да си мериш думите. Да не стане така, че от праправнука на най-големия романист в историята излиза един посредствен руски депутат. Иначе ние ще си четем „Война и мир“, „Ана Каренина“ и "Възкресение".

Ей, товарищ, да ти припомним какво е казвал великият ти прапрадядо. Ако знаеш български ще го разбереш. На руски трудно ще го намериш, но да вземат да ти го преведат, може и от френски. Нали си бил кореспондент на агенция Франс прес? Та прапрадядо ти е казал на един българин: „А вашия народ... едни високи, свежи, красиви хора. Никога не ще ги забравя. И до днес аз не съм срещал такива хора“. Как ще ги купиш бе товарищ? То след тази оферта за покупката трудно ще ги погледнеш в очите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 135

    0 1 Отговор
    И така и не е така.
    От тия високите, свежите и красивите хора голяма част избягаха в чужбина. Останали са повече бедни, смачкани, черни, грозновати хора, които битът ги е озлобил и опошлил.
    И въпреки, че е грозно да говориш за покупка на държава - тоест за нейната подажба, в тази сделка поне има някакво плащане, а в момента държавата е направо подарена на всякакви национални и мултинационални компании и козирува на всеки, който иска да я съсипе още повече.
  • 3 Реално

    0 1 Отговор
    Не че го оправдавам тоя,ама ние сами сме си заслужили това положение а света-продажни сме и това е факт.Затова и отношението кьм нас е такова,и не само от руснаците...ами и от всички дьржави.
  • 4 Уууууу

    1 1 Отговор
    Закъснял си товарищ България отдавна е продадена и в момента се разсипва нацяло...Има един начин да я имате със сила ...Ще ви посрещнем с хляб и сол както едно време....

    Коментиран от #8, #39

  • 5 киро

    0 1 Отговор
    След като се продаваме що някой да няма мерак да ни купи. Журналето то само грозните и глупавите никой не ги купува.
  • 6 Кънтри ранчо с Панчо и Ганчо

    1 0 Отговор
    Турците това за покупката на Булгаристан го разправят вече 27 години. Било е по време на партиен конгрес на партията на тогавашния турски президент Сюлейман Демирел, същият, който открито разправяше "вие сте 1/4 турци". Точната реплика е "Един ден Булгаристан пак ще бъде наш, но този път ще си го купим!".

    И да ви попитам само - Борисов при посещението си след метежа в Турция в двореца Аксарай (Белия дворец) къде му беше знамето на България?! Турците ни нямат за нищо, момчета и момичета! Всяка втора реплика на Ердоган към ЕС е, че са от 600 години в Европа. За нас периодично изскачат уж погрешни карти на страната, но издадени от официални турски власти, на които Турция стига до Бургас и взема половината Тракийска низина...

    Абе, разбиха държавата и после нямало да ни купят...

    Коментиран от #14

  • 7 смолата

    0 0 Отговор
    Пусни писмо до САЩ - те ще ти пуснат проформа-факура. Веднъж ни продадоха вече за без пари на съветите. След това ни купиха на безценица, ся ако ни вземат някой лев значи сме напреднали малко!
  • 8 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Уууууу":

    Ей, вземай си куфара и се изнасяй за Сибир. Магадан те чака... Българите сме си в България и ни е омръзнало от наглото държание на рашките.

    Коментиран от #28

  • 9 Смех

    0 0 Отговор
    Бл...вете отдавна са ни купили държавицата - примери много! Само че, Р. Овч. и компания прибраха кинтите, а руския ч*п е закопчан в наще дупки!
  • 10 историк

    0 0 Отговор
    Всички империи които са минали през България са вземали каквото си поискат без пари, но след това МЪКААААА!!! Ако си решил да си купуваш, това не е лошо, но след това ...... ще ти трябва само водка с доматен сок.
  • 11 Мараба

    1 0 Отговор
    Пий една водка бе руснак и не се занимавай с глупости. И си прави политиката в Русия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 раптор

    0 2 Отговор
    Хммм... Интересно! И аз си мислих, че май няма да е трудно да ви купим... Щото сте продажни! А възввръщаемост на инвестицията не бихме чакали!

    Коментиран от #15

  • 14 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кънтри ранчо с Панчо и Ганчо":

    Чалмите първо да си направят сметките колко ще им струва конфликта с кюрдите който се задава. Мисля че скоро голяма част заедно с курортите ще се казва Кюрдистан. И ГИ ЧАКА "МАЛКА" 100 ГОДИШНА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. А за България могат да продължат да си мечтаят - мечтите са безплатни. Също като политика - ветроходец Толстой - срам за името си.
  • 15 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "раптор":

    Ще ни купите друг път, вече сме се продали!
  • 16 antimediator

    1 1 Отговор
    Внука на Толстой- функционер в „Единна Русия“ !!!
    Интересно защо е пълно с рускини в България, Турция .... ?
  • 17 Ник

    2 0 Отговор
    Разбирам гнева на автора. И аз съм ревностен Българин и според убежденията ми няма други народи с предимство пред нас.
    - Сега обаче, ще се опитам да чета между редовете!
    За да се стигне до там открито да говорят за подобно решение според Вас, как изглеждаме в очите на останалите?
    - Явно е че в тази държава всичко се купува и продава!
    Нима е тайна, че Американците и не само те наливат пари тук в политици и НПО-та?
    Тоест искам да кажа, че не трябва да мислим за наглостта на изказаното, а причините за да се стигне до там!
  • 18 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Рублофили вие сте наред, какво ще кажете по въпроса, какво пуснаха "отгоре"? май попрекалиха тоя път, или това е било съгласувано на Копринка? Иначе за изкупуването на България от москалите се знае отдавна, все пак неслучайно по черноморието тече ударно пазаруване на имоти, за да има един ден "Бургас наш" и "Варна наша". Българи отваряйте си очите и не спете, защото тия изобщо не са ни приятелите, за които се пишат. Четете кой уби Стамболов, откъсна Добруджа, бомбардира Варна и знайте истината!

    Коментиран от #20

  • 19 Сибирь

    1 1 Отговор
    Естествено ,веднага изпълзяха всякакви плужеци ! Алоооо ,авторката , думата "ирония" позната ли тие ?! След като десетки политици и прислугата им всекидневно квичат за купени политици ,речат,че имало много руснаци в България,какво очакваш! Онзи ден например ченгето иво минджев се изцвъка така по тоя въпрос - мнооогооо руснаци ималооо . Човекът явно се присмива на плевньо,минджев и сие. И си е прав!
  • 20 Сибирь

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Mercedes-Benz":

    Друго е ,когато земята я изкупиха турци и евреи,а политиците -САЩ и Германия! А като говориш за стамболов ,той колко хора е избил?! А ! Кой уби Узунов,кой преби и обра Капитан Петко Войвода, Кой хвърли в арестите Каравелов и Славейков. А стамболов го убива член на ВМРО.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 дядоЯго

    1 1 Отговор
    да се намери един да ни дигне цената - а вие плюете ли плюете....
  • 25 onq s konq

    1 1 Отговор
    300 000 руски имота има официално регистрирани в регистрите в България.Като прибавим факта че един имот може да се обитава от 3-4 души,като вземем предвид и колко стотици хиляди русофили се подвизават в страната...АМИ НИЕ СМЕ ГОТОВ "КРИМ-2"!Ако не бяхме член на НАТО...и НЯМА КАК РУСКИ МЕТЕЖНИЦИ С РУСКО ОРЪЖИЕ И УНИФОРМИ БЕЗ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ да навлязат по море и да обявят че са тук за да защитят територии от България,НАСЕЛЕНИ С 95% РУСНАЦИ!!!Точно и поради тази причина/членството в НАТО/ РУСОФИЛИТЕ НЕИСТОВО ПИЩЯТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАКТА И ЕС!Стане ли това-чорапът ще се разплете от самосебеси ,китна България става руска,идват едни нагли богати "братушки" и НАТИРВАТ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ ВСИЧКО ЩО ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ.

    Коментиран от #26, #33

  • 26 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Олелеее, кой взе да ни плаши! Кентавъре, почвам да копая, докато излезна от другия край на Земята, там няма рашъни, нали?

    Коментиран от #29

  • 27 ПРАБАБА73

    2 0 Отговор
    Подкрепям всички коментари,защото България си е само на българите и другите,които са родени и живеят в нея.Но да видим дали някой депутат-политик ще даде заслужения отговор на това нагло изказване.Ние каквото и да коментираме,ала тежката дума е на политиците.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Де юре":

    Ха!...Елементарен и простоват както винаги:)Ами нали като прокопаеш тунел ,от другата страна на Земята е ТОЧНО АМЕРИКА?А с невероятния си късмет ще се озовеш ТОЧНО В НЯКОЙ РУСКИ КВАРТАЛ в Чикаго или Ню Йорк.

    Коментиран от #30

  • 30 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Ха, елементарен и простоват, както винаги. От другата страна на България не е Америка а дъното на Тихия океан! Кентавъре много си зле, лошото е, че не го осъзнаваш!

    Коментиран от #32

  • 31 112

    1 0 Отговор
    Те нямат пари да се усмихнат, щял да купува. Тия да не са богатите хамериканци че си позволява да говори така.
  • 32 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Де юре":

    Абе пишман "умник"!!!...Наистина ли си мислиш че не съм предвидил КРИВОТО ТИ КОПАНЕ?Дори не изключвам варианта да изпълзиш с кирката точно там от където си тръгнал и първите ти думи да са "А КЪДЕ СА РИБИТЕ?...егати океана!"
  • 33 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    "Aко не бяхме член на НАТО" ...ние не сме просто член. благодарение на НАТО станахме ГОЛеМ ЧЛЕН, голЕма вълна...без армия, разчитайки на заеми, за да си наемем някой да ни "охранява" евентуално.
    "Точно и поради тази причина/членството в НАТО/ РУСОФИЛИТЕ НЕИСТОВО ПИЩЯТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАКТА И ЕС!" Споко, няма кой да ни пусни, така топла и безплатна баница....но пък за сметка на това, малко търпение и няма да има и нужда да излизаме, то ще стане от само себе си, след разпада им.
    "китна България става руска,идват едни нагли богати "братушки" и НАТИРВАТ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ ВСИЧКО ЩО ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ" ...ми к'во да ти кажа...май говориш в исторически план преди и след 89-та, само че си объркал руските братушки със западните френдове и факта, че това вече е станало, а китна България отдавна не е китна.
    Чак ми е чудно как може толкова да е разбита суроватката в над вратната ти кутия.
    ...а за статията... руснаците могат и да държат много недвижима собственост в България, но за земята ще трябва да се разберат с Турция. Отдавана турци са собственици на огромна част от земята в България. Те и без това в момента са в добри взаимоотношения с Русия, може и да си стиснат ръцете.
  • 34 АХА ОСЛО

    1 0 Отговор
    Селамалейкум ....споко .... Е немада има втори крим .Тука ще има делчо между мен и дедо Иван .Ся мислим за останалите към коя част да ги зачислим ? Голем проблем ,хамериканци ,сърби ,мекадонци европеици обърках се ефендилер .За това да обявим война на Норвегия . Защо ? Защото имат най висок стандарт и не са продажно племе . Не обичат рашъните ,и не са в ЕС .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 jullliann72

    0 1 Отговор
    Тия ще ни купят без никакъв проблем.Могат го и ще го направят стига да поискат.Поне некоя пара ще дадат.Щото Дънди вади злато срещу 1,5 концесионна такса повече от 10г.Щото и енергото е подарено на ЧЕЗ и ЕВН и тия изнасят пари а грам не инвестират.ЩОТО САМИ СИ СЕ ПРОДАДОХМЕ на чужденците.Затова никой не ни е виновен.Нема кво да се обиждаме.
  • 37 кроко

    0 1 Отговор
    ЮЯсно е че пича го казва със сърказъм - че сме продажни и ако искат просто ще ни купят. Но не се заблуждавайте, че ще дадат "някоя пара" - проблема не е в купувача, а в продавача! И ако пак същата пасмина крадци, мафиоти и пиявици ни "продават", положението ще бъде също толкова плачевно.
  • 38 Бай хой

    1 1 Отговор
    А ве не ми се пишеше под такива тъпи водевили, но..

    Кво да се прави. Вземете и пуснете клип на изказването но без прекъсвания и монтажи. Простотия е да се вадят и монтират думи. И големи патриоти изведнъж лъснаха тук и то точно тия които са съгласни с нахлуването на чужди войски на наша територия и то за наша сметка. По робовладелски. Иначе за някакво си изказване и то доста тенденциозно интерпретирано зъби скърцат. Че се и обиждат.

    Обиждайте се когато ви искат пари за зелени карти за да слугувате. Преди време са отвличали негри от Африка за да им предоставят същите дейности. И наистина условията в сащ тогава са били по добри за робите от колкото в Африка. Но те са били много по интелигентни от съществата които са готови да заменят свободата, независимостта и достойнството си за лъскави дрънкулки, айфони и бе ен вета.

    Дума не отвориха когато дойде директора на фбр и уволни министъра на вътрешните работи и назначи бъчвата. А сега се обиждат от сглобени изречения. Къде бяхте когато турците рисуваха и рисуват карти с открито намерение за присвояване на наши територии?
  • 39 Далече

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Уууууу":

    Такива предатели ,като теб,едно време ги разстрелвахме.
  • 40 гларус

    0 0 Отговор
    тоя същия по бай тошовото време водеше руските групи на златните и на слънчака, рускините трепереха от него,не им позволяваше контакти с чужденци,тоест с българи носеше един тефтер и в него пишеше всяка мома на коя дата и с кой е говорила
    рускините ако ги заговориш,отговаряха мъ, из група не делимся