Last news in Fakti

20 Септември, 2016 14:04 2 263 17

Борисов: Достатъчно ни ядоса г-н Толстой

  • толстой

Ние сме си България от 1300 години и сме удържали да сме си България, казва премиерът

Борисов: Достатъчно ни ядоса г-н Толстой - 1

„Достатъчно ни ядоса този руски депутат г-н Толстой с глупостите, които изговори вчера, но това си е негова работа“. Това заявява в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов в отговор на искането на здравния министър Петър Москов. МВнР да излезе с протестна нота по повод скандалното изказване на новоизбрания руски депутат Пьотър Толстой пред БНТ: „България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме.

По повод решението на Министерски съвет да бъде отправено предложение до Народното събрание за отпускане на средства на НЕК за изплащането на оборудването, произведено за АЕЦ „Белене“. Министърът на здравеопазването Петър Москов коментира, че задължително трябва да бъде платено на руската страна и колкото повече се отлага, толкова по-скъпо излиза на държавата.

„Няма как това да не бъде разход, който да отделим, защото сумите, които изреди премиерът са бюджетът на НЗОК за една година за здравно - осигурителни плащания“, посочи той. „Можем и да честитим и на руската страна, на която изплащаме това, защото, за разлика от това, което Толстой е казал онзи ден, те са си купили нещо друго, не Черноморието, купили са си част от българските политически партии, в името на търговския интерес на Русия. В момента търговският интерес на Русия надделява над националния интерес на България и за това са виновни политическите партии, които са управлявали тогава“, коментира министър Москов.

„Моля представителите на Министерство на външните работи да потвърдят, че на фона на изявленията на този „лунатик“, МВнР има ясна нота от името на българското правителство, с която ясно показва, че от името на управляващата партия на Русия не могат да излизат подобни тези за България. България е ясен, добър платец по ангажименти. Да честитим на руската страна това, че техният икономически интерес е защитен заради предателски български политически партии“, каза още той. „Нека да го обвържем с ясна правителствена декларация от името на МВнР за това, че от името на управлението на Русия подобни неща, които граничат с териториална претенция за България не са допустими. Ние сме част от ЕС и трябва да се държим като такъв член“, допълни още здравният министър.

В отговор на думите му министър-председателят казва: „Абе, хич да не сме част от ЕС, ние сме си България от 1300 години и сме удържали да сме си България. И сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели много има в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но, отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ибрикчия

    0 0 Отговор
    А Ердоганя като си прибра "терориста" не ни ядоса - даже му целувахме кафявата точка - мухльовци!
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Абе, кво се пънете да се правите на патриоти, нали ви видяхме кво представлявате. Тоя Москов и той отворил една голяма уста, вместо да си подаде оставката ида се скрие някъде.
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    Ами Забранете ПРОДАЖБАТА МОЖЕ ДА КУПИ САМО БЪЛГАРИН И ТОЧКА ! Руснаци , Турци , Англичани и ДРУГИ СТРАНИ ДА НЯМАТ ПРАВО ДА КУПУВАТ ИМОТИ !!!
  • 4 Трол

    0 1 Отговор
    В някои исторически форуми, фамилията Толстой я представят, като произхождаща от Воложка България. Както и да е, чупвам му българската кратуна немедлено. Но, нещата се преекспонират, дайте оригиналния текст. В него мисълта е следната-купихме половината Черноморие, ще купим и другата половина. Това е казал "воложкия прабългарин". Май има леек нюанс от представяното ни. Нали трябва новина, и то антируска. Леле не ги мисля испанците, там има курортни селища изцяло руски. Тея са превзети преди нас. Деса и коня ходили ли са на почивка в Испания? Ми не, там по крайбрежието направо се раждат рускоговорящи.
  • 5 СмЕх

    0 0 Отговор
    Брех как се ядосаха, че нещо което откраднаха друг искал да го купи!?
    А защо се дава толкова гластност на тази смешна история не знам, ми да дойде тоя да купи...дупката на геврека ;)
  • 6 А други има ли

    0 0 Отговор
    Ами турците колко и каква собственост имат у нас ? А ?
  • 7 политолог

    0 1 Отговор
    И бате Бойко не разбра шегата на Толстой.макар че не го харесвам този писач
  • 8 Трол

    0 1 Отговор
    Борисов: Достатъчно ни ядоса г-н Толстой
    Ние сме си България от 1300 години и сме удържали да сме си България, казва премиерът. Нашия велик е липсвал в часовете по история.
    186г. Ромейско робство, 486г. турско присъствие. Извадете ги от 1300г. Друг проблем-ВБЦ, Асеневци-кумани или власи. Но не и българи. Асен, на гръцки Азан,тюркски-Асан,Хасан. Кумани? Половци? Тюркизирани скити или сармати? Все въпроси на които могат да отговорят само Деса и Коня.
  • 9 Gospodi znae BG!

    1 0 Отговор
    КАКВО ЧАКАШ БЕ ГОСПОДА МИНИСТРИ, АРЕСТУВАЙТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ 1990 ДО СЕГА ДА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ТОВА СА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.АКО НЕ СИ НАПРАВИТЕ НИЩО ЗА СЕГА И ТОГАВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА БЪДАТ СПЕЧЕЛИ.НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ЧОВЕК ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2017-2018Г. С ТВЪРДА РЪКА И ЩЕ ИМА РЕД ЗА СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ. ДАЙ БОЖЕ!
  • 10 Gospod znae BG!

    1 0 Отговор
    КАКВО ЧАКАШ БЕ ГОСПОДА МИНИСТРИ, АРЕСТУВАЙТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ 1990 ДО СЕГА ДА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ТОВА СА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.АКО НЕ СИ НАПРАВИТЕ НИЩО ЗА СЕГА И ТОГАВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА БЪДАТ СПЕЧЕЛИ.НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ЧОВЕК ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2017-2018Г. С ТВЪРДА РЪКА И ЩЕ ИМА РЕД ЗА СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ. ДАЙ БОЖЕ!
  • 11 Gospod znae BG!

    1 0 Отговор
    КАКВО ЧАКАТЕ БЕ ГОСПОДА МИНИСТРИ, АРЕСТУВАЙТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ 1990 ДО СЕГА ДА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ТОВА СА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.АКО НЕ СИ НАПРАВИТЕ НИЩО ЗА СЕГА И ТОГАВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ДА БЪДАТ СПЕЧЕЛИ.НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ЧОВЕК ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2017-2018Г. С ТВЪРДА РЪКА И ЩЕ ИМА РЕД ЗА СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ. ДАЙ БОЖЕ!
  • 12 111

    0 1 Отговор
    Те, о.рани до нямай къде, с какви глупости седнаха да се занимават...алооо, всеки ден на България и текат стотици хиляди неустойка, нали уж щяхте да спечелите делото, а? Милиони, милиарди изтекоха по ваша вина, ваша, не се оправдавайте с предишните. Точка, те каквото са о.рали, са го о.рали, взели са си лапаницата, но вие какво, осъдихте ли ги? - НЕ, разсекретихте ли договорите - НЕ, оправихте ли им кашата? - НЕ, с нищо, не сте по-добри от тях, защото бъркате в кацата. Онези ни били продали, на руските интереси, ми по-добре беше атомна електроцентрала, работеща на минимална печалба, отколкото чиста загуба. От кога излезе решението на съда, за това, което трябва да платим и какво? Излезнахте всички в лятна ваканция, в отпуски, връщате се с тен, весели засмени, знаете ли, с тези пари на ден колко гладни деца, пенсионери, колко бедни общини могат да се подпомогнат? БЕЗХАБЕРНИЦИ И БЕЗРОДНИЦИ. Ами прав е човека, тук всичко може да се купи, от органи, кръв, бебета, жени, мъже до наркотици, имоти, политици, съдии, партии. Къде се слагате в историята, Вие сте поредните предатели, поредната срамна част от нея.
  • 13 бббббб

    0 1 Отговор
    Абе кажете си ,че Америка ни е купила заедно със залежите ни и втора продажба не може да има!А,вие лапате комисионни за това през годините долни предатели.

    Коментиран от #14

  • 14 незнайко

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "бббббб":

    Най вярното изказване. Американците си правят каквото си искат с БЪЛГАРИЯ. Продават ни собствения ни ток и ни вземат златото. За това никой не иска да говори, а Борисов говори, че руснаци купуват апартаменти по морето и си ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА ТЯХ. Голяма пародия са нашите управници.
  • 15 по темата

    1 1 Отговор
    Г-н борисов е ядосан, защото малко късно е предложил Толстой офертата.
    Сега всичко е разпродадено за стотинки, и покупката на България ще се извършва от Хамериканци, англичани, турци и всякакви други търговци, които ще продават на руснаците на добри цени, а балъка и еднокниговия фен буда ще зяпат като шарани за очакващата ги неизвестност, която никак не е добра!!!
  • 16 Про

    0 1 Отговор
    А не е ли така...не трябва да се засягат от истината...
  • 17 6677

    0 1 Отговор
    Москов оправи здравеопазването ни и сега се е насочил към външната политика.
    Старите хора казват ,,на прости хора не трябва да се дават пари,,
    да добавим ,, власт и пари никога на тъпаци,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове