Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 11:41 915 0

Ники Илиев: Проблемът не е в зрителите

  • ники илиев-
  • proинтервю-
  • probook

Трябва да се правят повече жанрови филми

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възраждането на българското кино започна през последните две години и се оказа, че оправданията на доста родни кинаджии, че проблемът бил в зрителите, са пълни глупости.

Това заяви в ProИнтервю популярният актьор, а отскоро и режисьор Ники Илиев.

По думите му, е жалко, че „това трябваше да се случи след двайсет години правене на неясни и претенциозни филми.”

Истината е, че режисьорите най-накрая започнаха да обръщат внимание на публиката, подчертава актьорът. Той акцентира и въру факта, че почти всички нови добри филми бяха направени от дебютанти.

Киното ни върви на добре, но има още много накъде да се развива, смята Илиев. Според него трябва да се правят повече жанрови филми. Още няма български екшън, няма криминален трилър, няма спортен филм, исторически, приключенски и т.н.

Не казвам, че трябва да имитираме американците, а да си го правим по наш си начин, посочва Ники Илиев и дава пример с успехите на френското кино.

Цялото интервю в Probook

Всеки от вас може да зададе своя въпрос.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА