Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 22:00 2 514 3

За брака, секса и други тегоби...

  • брака-
  • секса-
  • тегоби
За брака, секса и други тегоби... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някога библейският герой Онан скастрил непокорния си син с думите: „Момче, вземи се в ръце!“ Но малкият келеш го разбрал буквално. Според приключило наскоро изследване и днес двусмислените изрази, особено касаещите деликатни за личността сфери, могат да нанесат непоправими щети на подрастващите. Специалистите разкриват също, че жените са по-податливи към изпадане в паника от мъжете, тъй като нямат какво да си преместят в другия крачол.

След дълги спорове и безплодни симпозиуми вече е напълно изяснен и произходът на израза „разкрепостена жена“. Открити са данни, че през средните векове така наричали жените, които заради особености в поведението им рицарят прогонвал завинаги от крепостта. Изследването показва още, че 37% от семейните скандали през почивните дни са провокирани от минаването на жената с прахосмукачка през всички стаи в опит да засмуче чорапите на мъжа.

Втората причина в подреждането с 19% са случаите, когато съпругът се осмели на своя глава да пренареди съдържанието на хладилника.

С 18% третото място заема шокиращата констатация рано сутрин, че кафето е свършило.

На четвърто място с 12% е мърморенето на жената, когато мъжът си отваря бира преди обяд, като в близо половината от случаите, самата тя вече го е направила.

Петото място с 9% заема спирането на водата при пълна мивка с неизмити чинии, при на пръв поглед независещи от семейството причини. 5% са отговорили друго.

Когато очакват гости, 43% от домакинствата стигат до конфликт при наместване на средната дъска на разтегателната маса, като в половината от случаите се е е оказало, че масата реално не е разтегателна.

Но най-положителното свойство на разправиите е, че и те свършват в един момент. Ето кои са най-често използваните изрази, преди единият да тресне вратата и да сложи край на семейната свада.

Ти ми съсипа живота – 27%,

Ти си най-голямата грешка в живота ми -18%

Майка ми беше права – 14%

Знам, че баща ти не ме понася от самото начало – 12%

Същата си, като майка ти – 10%

Чакайте да умра и бутайте всичко – 9%

И без това не ми остава много – 6%

Събирам си багажа и чао – 3%

Друго – 1%

Анализът сочи скуката като най-силен фактор при вземането на грешни решения и опитите за осъществяването им. 54% от направените глупости са извършени от скука, 32% от суета, 10% от запитаните са отговорили „защото така ми се струваше, че е правилно“, а сред останалите отговори присъстват най-вече вдигане на рамене, бъркане в носа, посягане към ушните миди с хигиенен нокът и др.

Популярният някога от лексиконите, а днес от социалните мрежи израз „раздялата е най-добрата проверка на чувствата“ доказано намира своето потвърждение в реалния живот. Когато децата са още малки, родителите ги тъпчат с каквото им падне, без много-много да ги разпитват за желанията им. После, поради особения дневен режим на тинейджърите, те обикновено заварват за вечеря-закуска чиния, покрита с вестник, без пак никой да ги е питал, какво предпочита за ядене. Чак когато младежът или девойката напуснат бащината къща, започват телефонните обаждания с досадното на първо четене: „Хайде сега, кажи какво да ти сготви мама. Ти много обичаш картофени кюфтенца…“. Досадно, да, но някак мило.

Изследването доказва още, че 39% от живеещите на семейни начала, които са имали навика да повтарят като мантра, че не вярват в брака като институция, са повярвали в него, но едва, когато след раздялата са останали на улицата.

Шокиращи са данните, илюстриращи отчуждението между хората през последните години. 45% от запитаните са отговорили, че последната сватба на която са присъствали, е била тяхната.

64% от интервюираните заявяват, че плачът на чуждо дете е възможно най-неприятният шум, който могат да си представят. Приблизително такъв е и процентът на тези, които намират рева на собственото им дете за най-неприятната възможна врява, но повечето от тях са заявили, че тушират усещането с пердах. Похват, който трудно биха приложили към чуждите деца. 

В заключение учените сочат, че смесването на любовта и секса може да доведе до редица неудобства и най-добре е да се подхожда внимателно и според човека. Цифрите крещят красноречиво, че сексът вече не е това, което беше – 37% от запитаните са категорични, че той е грубо нахлуване в личното пространство на човека. Това е положението…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Никога не бъркайте любовта и сексът. Препоръчвам ви да гледате вас да ви обичат, а не обратното, което почти винаги завършва зле. Защо това е така? Ами защото е така и да ви кажа, че взаимна любов има в приказките и филмите, но в реалния живот е фата моргана и ако се случи не продължава дълго време.) Най- продължителна е любовта към себе си!)))
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Любовта и секса не трябва да се бъркат, защото, ако на някой от партньорите не му се прави секс, то другият партньор ще си направи извод, че вече не го обичат, което в повече от случаите не е вярно.
  • 3 Океан

    0 0 Отговор
    Пожелавам на всички читатели на факти.бг да разберат как да получават и отдават от любовта.

    Днес по случай изборите ще сготвя шаран плакия за здраве.

    Приятна неделя на всички