Last news in Fakti

22 Декември, 2016 12:57 4 276 7

Тъпите обяснения на Меркел и Юнкер са жалки

  • филипини-
  • абу даби-
  • християни
Тъпите обяснения на Меркел и Юнкер са жалки - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Филипините са сто милиона, една от най-големите държави в света. Близо 80% от населението са католици, вероятно след Мексико и Бразилия са и най-католическата.

Това пише в профила си във „Фейсбук“ политологът Емил Кошлуков.

Емиграцията е огромна, както и беднотията, над десет милиона са навън, а всяка година по един милион филипинци стават гурбетчии, отиват да работят в чужбина.

В арабските страни, а именно Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман, Саудитска Арабия и Обединените емирства, емигрантите са половината от населението - 42%, данните са за 2010-та. Разбира се, от Индия, Бангладеш и няколко други също има много емигранти, но само в ОАЕ филипинците са половин милион.

Условията са ужасни - не им плащат, взимат им паспортите и ги държат буквално като роби, живеят във фургони на 50 градуса, чели сте за това.

Да сте чули за атентат, извършен от радикализирани, недоволни филипинци в Дубай?

Да сте прочели мъдър анализ как лошата интеграция и липсата на толерантност, от страна на емира на Абу Даби, е причината филипинци да взривяват молове?

Да сте видели видео, в което католически свещеници призовават филипинци на свещен кръстоносен поход срещу неверниците?

Да сте забелязали призив на саудитския крал, или султана на Бруней, за повече мултикултурност?

Да сте мернали дори за миг новина, в която филипинец опипва арабка на площада, както в Кьолн?

Всичко това обаче, даже много повече, е всекидневие в Европа.

Давам пример с филипинци, но може и с други, все тая. Тъпите обяснения на Меркел и Юнкер са жалки, а клакьорите им - още повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е

    40 0 Отговор
    От интетесен ъгъл погледнато, но си е така!
    Има нещо много сбъркано във философията и мирогледа на толерастите, които за съжаление управляват Европа и затова хората на които предстоят избори трябва много внимателно да избират за кого гласуват!!! Да видят кой целува на Меркел гъза и кой милее за националните интереси и защита. Германия е над 80 мил. и малко по-бавно ще ги претопят, но ние останахме малко, колкото 7% от населението на Германия и познайте, колко време, ще и трябва на тая напаст да ни заличи, ако вярваме и слушаме толерастите!!!
  • 2 Истината

    28 0 Отговор
    За жалост има нещо което е характерно за ГАНЕВ- той много обича власта и парите. А това нещо е добре дошло за Сорос и компания. И се навъдиха ПРОТЕСТНА МРЕЖА, АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ , ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ , БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ и куп други организации издържани щедро от Запада, от които се иска само едно- ДА УНИЩОЖАВАТ БАВНО НО СИГУРНО БЪЛГАРИЯ! И те действат арогантно безскрупулно и нагло в името на парите. Жалко за тези АНТИБЪЛГАРИ!
  • 3 ПЛЕ

    34 0 Отговор
    много хубаво мнение г-н Кошлуков , браво подкрепям на 100 % !!!!
  • 4 прокуден Е Мигрант

    24 0 Отговор
    БРАВО...Адмирации за мнението ви!!!! Значи има още надежда за Майка България.....
  • 5 име

    6 16 Отговор
    емиле ,нали беше юпи -мулти.култи от ндсв? НЕ СИ ТИ ,КОГАТО СИ ГЛАДЕН! простак.
  • 6 гост

    17 1 Отговор
    Арабската култура, макар и да е далече от смисъла на нашата култура, продължава да се налага сериозно в Европа. И понеже гейовете са си мекошави, лесно се огъват пред натискащите араби. Австрийските курорти са пропищяли от тях, бурки, деца без възпитание, а идват с ролсовете си и жените им не дават да обелят и дума. Но, голямото но са парите, харесват им парите и си траят. Не са като филипнците от беднотия, сегашните идват понеже в Европа всичко им е позволено, както се вижда не могат и да ги хванат с фикривни документи и без каквато и да е история за произход, образование, адресни регистрации. В Европа им е раят, у тях ще ги разстрелят за това.
  • 7 Пиночет

    0 0 Отговор
    Аз бих решил българските проблеми , като закарам всички управлявали и управляващи на стадиона, но знам че малко хора ще ме подкрепят......
    Има един по мек вариант:
    1. Отнемане трудовия стаж и пенсиите на всички от нар.събрание министри мин.председатели замове президенти и т. н.
    2. Учредяване народно събрание със 100 депутати - длъжности неплатени и неусигорени (работят безплатно за благото на България
    3. Пезидент, мин.председател, министри, замове - работят бесплатно за благото на българия