Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 14:20 3 475 0

Драго Драганов: Филип направи грандиозно шоу в стил Лас Вегас

  • филип киркоров-
  • драгомир драганов-
  • концерт-
  • кремъл

Малцина имат шанса да излязат на сцената на Кремъл

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Драго, разбрахме, че току-що се прибирате от Москва, където се присъствали на последния концерт на Филип Киркоров. С какви впечатления сте?

Преживях невероятна емоция. Концертът на Филип беше просто грандиозен. Той имаше премиера на новия си албум в две поредни вечери – на 7 и на 8 в концертната зала на Кремъл. Това е най-престижната зала в Русия. Албумът е четворен – три диска и едно DVD. Филип направи изключителен концерт. Той беше изцяло в естетиката на тези шоута, които се поставят на Бродуей или във Вегас. Невероятна, много сложна сценография. За първи път правят такова нещо в Кремъл. Шоуто е правено от сина на прочутия режисьор Бондарчук, а  Борис Креснов е автор на концепцията за декора.

Какво означава грандиозен?

Имаше над 40 екрана. Мултимедийните ефекти бяха такива, че на моменти Филип общуваше с герои от екрана. Или самият той се появяваше на екрана, а след това със средствата на илюзонното изкуство се появяваше на сцената. Непрекъснато потъваха и изчезваха танцьори или самият Филип се появяваше от някъде. Например, на празната сцена се появява една врата в нищото, той влиза през тази врата, а в следващия момент излиза от другия край на сцената. Сигурен съм, че вече в Youtube има качени неща от концерта му.

Можем ли да се надяваме да видим на живо шоуто в България?

В този вариант – абсурд. Абсурд. Декорът е много сложен, изключително тежък за пренасяне.  По-скоро си мисля друго. Тъй като шоуто се снимаше, шансът да бъде издадено на DVD е огромен. В този вариант то се показва само в Москва и в Санкт Петербург. Но фрагменти от него с някакви части от декора, но при всички случаи със същите костюми и същата хореография, може да бъдат показани на друго място.

В Русия това се казва премиера на новата програма. Т.е. Филип прави концерт-спектакъл, в който песните са подредени по точно определен начин, следват логически една след друга, хореографията по някакъв начин ги свързва. В следващите няколко години той ще работи по тази програма. Новите му концерти в Русия ще бъдат вече с тази нова програма.

Как реагираше публиката на толкова сложна сценография?

Публиката го боготвори. Залата беше препълнена до последния ред. На концерта присъства Ала Пугачова с Максим Галкин – новия мъж, с когото я свързват. Кристина – дъщерята на Ала също беше там. Елитът на руския шоу бизнес беше там, най-известните им изпълнители. Йосиф Кобзон беше със съпругата си. 

Имахте ли възможност да се видите с Филип след това?

Ние се видяхме и по време на концерта. Филип мина съвсем близо до мен, намигнахме си, разменихме си усмивки. Бяхме с Кичка Бодурова в Москва – бяхме заедно и на шоуто. Минавайки Филип я докосна по рамото. След концерта имаше парти, на което аз също бях поканен. Като си говорихме на партито, му казах, че просто му благодаря за невероятното изживяване. Гледал съм много шоута на живо във Вегас. Гледал съм шоу на Тони Брекстън, например, което ме зашемети. Страхотно шоу с много ефекти. Но пък за мен не беше толкова емоционално, като да гледам концерт на приятел и да се вълнувам по начина, по който се вълнувах на концерта на Филип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА