Last news in Fakti

24 Март, 2017 09:15 1 879 1

Те се съдят, ние изчезваме

  • българин-
  • живот-
  • избори-
  • политика-
  • изчезваме
Те се съдят, ние изчезваме - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И се започна едно даване под съд, по системата всеки срещу всеки. Кой с уронен престиж, кой с подронен авторитет, кой с накърнено име. Ок, това е право на всеки, почувствал се засегнат. Но дни преди изборите и то в поредния драматичен момент за страната, това е просто отблъскващо, скъпи политици. Противно. И жалко.

Вярно, най-отдадените ви фенове се превъзбуждат ала "Мачкай, Гришо!", щом заплашите врага със съд. Надъхват се като играчи на Моуриньо, готови да умрат за него на терена. А останалите, за които всичко това е безсмислено, се изпълват с още по-голямо омерзение към всички вас, участниците в пошлата игра. Отблъснати са от фиксацията ви в самите вас и преиграната ви свръхчувствителност. Заменила фалшивата ви загриженост за страната и хората. Вие ли не сте чували далеч по-грозни и тежки обиди и обвинения към вас? Хайде, де.

Уронен, подронен и накърнен е единствено животът на българина. В изчезваща България, топяща се ежегодно с един Видин. Народът в Северозапада и Родопите е страшно развълнуван от личните ви драми. Прецаканият народ, който циклично и щафетно обяздвате. Той изчезва, защото не е щастлив и няма ищах да създава живот. Тук.

А вие носите вода от девет дерета, за да изтъквате колко сте различни от опонентите си. За да сочите "врага". И да бъдете избрани за сметка на другия. Какви "непреодолими и фундаментални ценностни различия" зеят между вас? Защо делото ви не е общо, каквото трябва да е, щом става въпрос за България. Ах, горките. Съдете се. Скоро ще влезете в парламента. Ще се отказвате героично от имунитетите си. Ще ги полагате театрално в краката на Темида. Канонизирайте се сами и се чествайте като великомъченици. И без друго сте светци в собствените ви представи.

И само ако някой дръзне да нащърби крайчеца на ореола ви. Чака го присъда. А народът ще се тълпи на площада, за да гледа изпълнението ѝ. Без да знае, че присъства на собствената си екзекуция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 0 Отговор
    Както на времето бай Ганьо каза,че ВСИЧКИТЕ СТЕ МАСКАРИ,не е излъгал,даже сте и подлеци.