22 Ноември, 2011 11:07 1 383 0

Бехар: БДЖ не може да живее извън света

  • бдж-
  • максим бехар
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

БДЖ е държавна фирма и като такава вероятно е била управлявана лошо. Това заяви в ProИнтервю Максим Бехар, един от най-влиятелните хора извън политиката в България, свързан с публичните комуникации.

Съжалявам, не съм специалист по железници, но не може, когато целият бизнес в света се свива и оптимизира, това да не засегне и една голяма държавна фирма, отбелязва Максим Бехар.

Всеки протест може да се смята за основателен, но не всеки протест е решение на един казус, предупреждава Максим Бехар.

Според него, България навлиза в изключително труден етап. Това е нов свят, нови пазарни отношения, нов поглед върху това кое печели и кое губи, дори върху това кое е добро и кое лошо.

И ние трябва да се научим да живеем в този свят. Хората на бизнеса, политиците, безработните... всички.

Според него това ще продължи дълго, поне десетина години.

Отново – живеем в друг свят, ще живеем дълго в него и трябва да се съобразяваме с неговите правила и да живеем според тях. Запомнете първите две правила: прагматизъм и бързо вземане на решения..., съветва Бехар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА