Last news in Fakti

5 Декември, 2011 13:03 1 397 0

Елън Голдбърг: Нужни са активни действия срещу корупцията

  • tiri-
  • корупция
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смятам, че във Великобритания има достатъчно разработени механизми, които да гарантират, че корупцията няма да се случи. Освен това правителството и местните власти провеждат активна борба срещу подкупността. Ясният сигнал, че всеки хванат с корупция ще бъде наказан, показва волята на обществото да се справи с проблема и да не прави компромиси.

Това заяви пред Факти.бг  Елън Голдбърг, главен програмен мениджър на водещата неправителствена организация TIRI.  Тя днес подписа с Университета за библиотекознание и информационни технологии петгодишно споразумение за борба с корупцията.

Според Голдбърг, образованието играе много важна роля. То изгражда тази система от качества, които правят младия човек трудно да бъде подкупен и в същото време позволява случаите на корупция да се разкриват бързо.

Хората са важен фактор в борбата с корупцията, а университетите са онези „тренировъчни центрове“ за създаване на лидерите в публичната администрация, бизнеса или неправителствения сектор, отбелязва Голдбърг.

Според нея, гражданското общество трябва да играе водещата роля. Хората са подложени на изкушението всеки ден – било да получат нещо или да дадат нещо, за да могат нещата да се случат по-бързо.

Затова ние се опитваме да „срещнем“ бизнеса с обществения сектор още в университетите, за да знаем къде са проблемите и как те могат да бъдат разрешени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА