Last news in Fakti

5 Декември, 2011 13:41 828 0

TIRI ни обучава как да борим корупцията

  • tiri-
  • стоян денчев

Денчев: Усилията на правителството дават резултат в борбата с корупцията

Пет годишно споразумение за борба с корупцията подписа Университетът за библиотекознание и информационни технологии с водещата британска неправителствена организация TIRI.

Последната класация на „Прозрачност без граници“ поставя сериозни въпроси, но аз смятам, че усилията на правителството все пак дават резултати в борбата с корупцията, заяви при подписване на документа ректорът на Университета за библиотекознание и информационни технологии Стоян Денчев.

Той посочи, че за него е чест да си партнира с организация, която има свои представителства в 60 държави и си партнират с 300 университета и над 700 институции по света. Гордост е, че ние, като висше училище, ще можем да работим с една от водещите организации по проблемите на корупцията, заяви Денчев. 

Главният програмен мениджър на TIRI Елън Голдбърг отбеляза, че проблемът с корупцията съществува във всички страни, но е важна ролята на властта, бизнеса и гражданското общество при справяне на проблема.

Според Голдбърг превенцията е по-важна от борбата с корупцията.  

Нашата мисия е да допринесе за справедливо и устойчиво развитие, като служим като катализатор и инкубатор на важни иновации и мрежи, става ясно от сайта на организацията.

TIRI работи с правителствата, бизнеса, академичните среди и гражданското общество чрез разработване на практически знания и умения, необходими за борба с корупцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА