Last news in Fakti

5 Април, 2018 06:30 3 300 1

Може ли МВР да ходи и да дъвче дъвка?

  • полиция-
  • мвр-
  • бегълци

Основен проблем на управлението!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Питат един мевере началник - разследва ли се как са избягали двамата? Той отговаря - сега задачата е да ги хванем, а не да разследваме... Значи в МВР шефовете не могат да вършат две работи едновременно. Примерно да ходят и дъвчат дъвка.

Това коментира в профила си във Фейсбук Петко Симеонов.

Цялата случка е много смешна, ако не беше опасна. Началникът обяснява, че бегълците много дълго се били подготвяли, а единия от двамата бил умен, затова са успели в бягството...

Това си е за комедия. Кино. Оскар от воле!

Но мен вчера друго ме впечатли. Попаднах на филм по Дискавъри за обсъждане на проект за трансатлантически тунел Ню Йорк-Лондон. Накратко: висящ на сто метра под водата; закотвен за дъното; вакуумен; влакове на магнитна възглавница; осем хиляди километра в час; преминават разстоянието за по-малко от час. Проектът бил по-лесен от проекта за изпращане човек на Луната, но значително по-трудоемък и скъп...

Да-а, но хората мислят по него и са по-напред от нашата мисъл за тунел при Петрохан и Шипка взети заедно...

Излиза, че при нас правителството (не - ДЪРЖАВАТА!) има основен проблем - трудно му е да мисли по много и различни въпроси едновременно. Едно по едно с почивка помежду им. Защото като мислим, много се потим.

Няма диференциация във властта на отговорности и задачи! Всеки чака да му бъде наредено да свърши едно или друго.

Основен проблем на управлението!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 0 Отговор
    Как ще мисли,някой който не може понеже няма грам мозък!та така е с цялото правителство на герб!