Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 11:22 916 0

Рик Санторъм се върна в надпреварата за Белия дом

  • рик санторъм-
  • мит ромни-
  • нют гингрич

Кампанията на Мит Ромни губи сила, а Нют Гингрич не се отказва от борбата

Рик Санторъм се върна в надпреварата за Белия дом - 1
Рик Санторъм. Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предварителните избори в Републиканската партия за номиниране на техния кандидат за президент се заплетоха след като бившият сенатор от Пенсилвания Рик Санторъм спечели вота в Колорадо, предаде в. „Уорстрийт джърнъл“.

По този начин соченият за фаворит доскоро

Мит Ромни се изправя пред сериозна конкуренция, за да спечели симпатиите на съпартийците си.

Несигурно е и бъдещето на Нют Грингрич, който доскоро се смяташе за основен претендент на Ромни.

1 144 делегати са необходими са спечелването на номинацията, а трилърът ще бъде разплетен в края на март.

С последователна и ясна кампания Рик Санторъм взе с един удар ключови щати като Колорадо, Минесота и Мисури, давайки ясна заявка, че борбата за номинацията ще се води до „последен дъх“. Бившият сенатор от Пенсилвания изоставаше в кампанията от победата си през януари в Айова.

По този начин в последните три гласувания Мит Ромни няма победа. За последен път бившият губернатор на Масачузетс ликува в Невада и Флорида.

Сега всички погледи са насочени към 28 февруари, когато на ред са Мичиган и Аризона.

В Мисури Санторъм спечели вота с 55%, следван от Мит Ромни с 25%, конгресменът от Тексас Рон Пол събра 12%, а Нют Гингрич реши да не участва в надпреварата.

Ако се вземат в предвид спечелените гласове в Мисури. Бившият сенатор от Пенсилвания в този щат получава 75 000 повече гласове от Ромни или с 29 000 от гласовете на мормона в Айова и Невада.

Кошмарно за Ромни беше гласуването в Минесота,

където през 2008 г. беше победител.

Във вторник той изпи горчивата чаша, класирайки се трети с 17%. Преди него се наредиха Санторъм с 45% и Рон Пол – 27%, а зад него остана Нют Гингрич.

Не по-добро беше и представянето на Ромни в Колорадо, където преди четири години той получи 60% от гласовете. В щата Санторъм получи 40% срещу 35% за бившия губернатор на Масачузетс .

Ромни все пак запазва шансовете си с победите си във Флорида, Ню Хемпшир и Невада. След него се нарежда Нют Гингрич с победата си в Южна Каролина.

53-годишният Санторъм е адвокат.

Той е яростен противник на абортите, иска строго ограничаване на нелегалната имиграция и забрана на гей браковете.

Във външната политика той минава за ястреб. По този начин можем да очакваме, че той ще има твърда спрямо Иран.

Кампанията на Мит Ромни губи сила, а Нют Гингрич не се отказва от борбата, са обобщените коментари в американските медии за изборите в Колорадо, Минесота и Мисури.

Ромни се очертава и като основен фаворит при набирането на средства за кампанията.

Той успя да събере 24 млн. долара в края на 2011 г.

Това му дава предимство пред останалите конкуренти и по-специално пред Нют Гингрич.

С разкриването на данъчната си декларация Ромни иска да затвори устите на опонентите си , но данните могат да разпали дебата за това колко е честен данъчния кодекс и да налее вода в мелниците на Нют Гингрич и Рик Саноторъм.

През последните месеци редица публикации в американската преса намекнаха за връзката между отделни хедж фондове, регистрирани в офшорни зони и свързани с мормоните и Мит Ромни.

Страстен католик Рик Санторъм е баща на 7 деца. През 2005 г. в. „Ню Йорк таймс“ разкри, че той всяка неделя ходи на служба, която се води на латински език. Той влиза в конгреса на 32 г. през 1990 г. През 1995 г. става сенатор до 2006 г.

Рик Санторъм е роден на 18 май 1958 г. в Уинчестър, Източна Вирджиния. Баща му е италианец, а майка му е от ирландско-италиански произход.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА