4 Март, 2012 11:32 995 0

Мит Ромни взе и Вашингтон

  • мит ромни-
  • вашингтон-
  • републиканска партия
Мит Ромни взе и Вашингтон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещият кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни е победител на предварителните вътрешнопартийни избори в щата Вашингтон.  След преброяване на близо половината бюлетини, Ромни се ползва с доверието на 37% от републиканските избиратели.

Той и има чувствителна преднина пред Рик Санторъм и Рон Пол, които получават по 24% от гласовете. Нют Гингрич има едва 11%..

Избирателната активност в щата е рекордно висока, обявиха източници от Голямата стара партия.
Вотът във Вашингтон обаче не е от голямо значение за развитието на републиканската надпревара. С участието си в него Ромни и Санторъм опитват да наберат инерция за предстоящия "Супервторник", когато 10 американски щата ще избират кой от кандидатите да се изправи срещу демократа Барак Обама.

Победата във Вашингтон е до голяма степен символична. Въпреки че щатът излъчва 43-ма души за Националната конвенция на Републиканската партия, делегатите ще се изберат на по-късен етап, тъй като резултатите от вота са необвързващи

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА