23 Май, 2018 16:00 4 011 36

Вместо да печели симпатии, Русия реагира с бомби и ракети

  • иран-
  • русия-
  • ес-
  • сащ

За никого друг по света Кремъл вече не е модел

Вместо да печели симпатии, Русия реагира с бомби и ракети - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво ще поиска Русия за ролята си по ядреното споразумение? След анексирането на Крим и нападенията в Източна Украйна би било фатално да се отменят санкциите. Също толкова лошо би било при изграждането на нов газопровод да се пренебрегнат интересите на Украйна.

Това коментира Арно Видман за "Франкфуртер Рундшау".

Но доколко катастрофално би било, ако и Русия излезе от споразумението с Иран? Излизането на Тръмп от ядреното споразумение се хареса на радикалите в шиитската държава. Излизането на Русия от споразумението би довело до сваляне на сегашното умерено правителство в Техеран. Европейците са крайно зависими от това, Русия да продължи да е страна по споразумението.

В Германия често се говори за мирния характер на руското население. Във всички случаи руските правителства рядко са се съобразявали с това. Кавказката война приключи през 1864 г. И както сега узнахме – не и окончателно, както и че Русия на Путин не е миролюбива държава. Единственият коз на Путин са военните. Икономическата мощ на най-голямата по територия страна в света със славата на световна сила, едва ли е по-голяма от Африка.

Това е резултатът от модела за развитие на Путин. Той следва съветската традиция и залага на суровини, енергия и военни, вместо на нови технологии. Това води до все по-голяма зависимост на Путинова Русия - отдавна не само от Запада, но и от презрения Китай и дори от Финландия. Би било нещо ново Путин да реагира разумно и с помощта на дългосрочна инвестиционна програма да проправи пътя към индустрията. Досега непрестанно се поемаше в обратната посока. Путин укрепваше мускулната сила на държавата вместо нейната интелигентност.

Русия е не само икономически слаба. С всеки ден става все по-слаба, докато други градят мощ. За никого друг по света Русия вече не е модел. Днес никой не се стреми да я последва. Руското ръководство не може да се примири с подобна загуба на значимост. Вместо да печели симпатии, Русия реагира с бомби и ракети. Това показва, че надценява ресурсите си и дългосрочните си възможности.

Това не е утеха, тъй като Путин става все по-опасен. Както Тръмп е непредвидим, така Путин не е предвидим. Той може да печели точки единствено с изненадващи светкавични войни. Истинско изкуство би било да се накара Путин да поведе Русия по мирен път и икономическо развитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    18 59 Отговор
    Много вярна статия, особенно последния абзац!

    Коментиран от #6, #12, #35

  • 2 Историк

    19 61 Отговор
    Русия е единствената бивша империя която с лекота превръща бившите си колонии във врагове. Вече дори в Беларус и Казахстан гледат с подозрение на руснаците и се стремят да се отърсят от руската зависимост.

    Коментиран от #16

  • 3 наблюдател

    17 60 Отговор
    Да, днес когато се каже Русия, светът си представя пиян казак, който реве в лицето на цивилизацията: "А ты меня уважаеш?"
    И това благодарение на Путин и компания.

    Коментиран от #19

  • 4 ти да видиш

    11 53 Отговор
    Каква ирония! Човека когото обявиха за защитник на православието днес се е обявил за приятел на най-големите отрепки в света и то най-вече ислямисти. Само дето и те не го смятат за такъв, а просто го използват. От глупост влезе в същата мелница, която ликвидира СССР - доктрината Рейгън.

    Коментиран от #10, #28

  • 5 реалист

    11 55 Отговор
    Когато едно икономическо и физическо джудже се пъне да изглежда страшен с бутафорното си оръжие и измислени победи, не остава нищо друго освен да му се подиграваш.
  • 6 Да го кажем направо.

    58 11 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Аххааа много е "вярна"--от клуб Zомби...Уж Русия според клуб Z губи влияние навсякъде по света-а пък САЩ пищят че Близкият Изток са го изпуснали заради Русия..С Балканите е същото-- с Азия и там ситуацията е такава..Много е "вярна"статията-ама за балъците...
  • 7 Хихихи

    56 11 Отговор
    Добре че са руснаците, та някой да възпира алчните янки, дето и майка си ще продадат за 5 долара! Света не може да робува само на тях и техния строй да е най правилен. Те са като паразитите, изсмукват каквото им е нужно и после те оставят на произвола. При чичо Сам безплатен обяд няма, не е имали и никога не ще има!

    Коментиран от #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 интересно

    10 34 Отговор
    Е, пред фактите и боговете мълчат, но троловете не са богове, а подлоги. Затова и подло, без аргументи, блъскат минуси през няколко IP адреса, с надеждата, че някой ще им повярва колко са много.
  • 10 Даммммм

    40 5 Отговор

    До коментар #4 от "ти да видиш":

    Ехххх троле..от 2007 година чакаме Русия да последва съдбата на СССР--ама ниц..още малко-още едни санкции--ей сегичка ще рухнат рашаните..-наивници сте.

    Коментиран от #13

  • 11 НКВД

    19 11 Отговор
    Аз като видя руска ракета и се възбуждам защото ми прилича на мъжки член. Слава РОСИЍ и Владемир Путин!
  • 12 наблюдател

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Прав си, но путинофилите няма да прочетат статията. Още след второто изречение ще скочат на клавиатурите да вият срещу световния империализъм, който мачка любимия им диктатор.
    Но те пишат толкова добре, колкото и четат, така че не им обръщай внимание.
  • 13 ти да видиш

    9 30 Отговор

    До коментар #10 от "Даммммм":

    Трол е плод на руската ферма за тролове в Петербург. Аз не съм от там и няма как да си ме виждал. А и за СССР говореха, че е вечен, но се срина за няколко месеца и сега малкия се опитва да събере отломките му. Но е толкова зле икономически, че дори прибра 300 милиарда рубли от пенсионните фондове за да оцелее тази зима. Дори съкрати с 15% най-любимото си - военния бюджет. Така, че това, което трябва да се случи се случва, колкото и да сте слепи.

    Коментиран от #20

  • 14 Румяна Костова

    42 9 Отговор
    Козът на Путин освен армията са 77 процента от народа му,които са с него.Авторът да разясни противоречията в собствената си глава преди да пише.Русия е слаба,но президента и е силен и опасен?Как стават тия работи?И ако никой не се съобразява с Путин,как само през май Макрон и Меркел са се разбързали да му дойдат на крака в резиденцията в Сочи?Ако истината е онази,която Вие сте надраскали,мисля,че нямаше да си правят този труд.
  • 15 Реалист

    28 6 Отговор
    Без значение дали Русия е сатана или спасител, безспорно е, че е фаворит на съвременната политическа сцена-няма държава, която да не съобразява политиката си с нея (без значение дали е политика на конфронтация или сътрудничество). А нашето многониково джудженце пак е изпаднало в разтроение на безличността.
  • 16 Румяна Костова

    31 3 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Чакайте,спрете малко инерцията.От ,,колонията "Украйна е Хрусчов,който е командвал цялата СССР .Един от главатарите на КГБ, също,забравих му името,точно по времето когато е убит Кенеди.Най -изявени партийни функционери са били украинците.Не се връзва с теорията Ви за колонии.Съжалявам,историческата действителност е по-различна.

    Коментиран от #18

  • 17 Нещастници

    8 20 Отговор
    Тия глупаци си мислят , че на Русия и трябват приятели.Тя иска само едно - достатъчна мощ , за да си осигури нови лакеи , които ще ги е страх от нея.Страхът е най големия двигател и от страх ще се подмазват , ще се кланят и ще плащат , за да могат да живеят.След като има рекет защо да няма ядрен мулти рекет.И понеже руските управници не се интересуват от мнението на раята са много по гъвкави и опасни от лигавите "демократи".
  • 18 Историк

    5 21 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Яка украинофобия те тресе румянче. Сталин какъв беше ? Колко евреи имаше в ръководството?Само да не изкараш, че руснаците са били репресирани от грузинци, украинци и евреи?
  • 19 Румяна Костова

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    Не ми натрапвайте Вашите представи.Аз не влизам в селската Ви кръчма,в която пиете с някакви казаци,които може и само да Ви приличат на казаци след петата ракия.Моята представа за руснаците си градя от общуването с тях.Има руснаци и руснаци .И не слагам всички под един знаменател.
  • 20 Бай хой

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "ти да видиш":

    Саше а за сащ ко ши каиш? Вечни ли са? Да ли няма един ден да залезят?
    И дали този ден не е скоро поради огромният им и непосилен дълг?
  • 21 Отоплител

    14 4 Отговор
    Ами откажи се бе човек от Северен поток,от другите суровини и да те видя колко си велик.С оръжие Русия ти казва,че без бой няма да ти даде суровините си.Останалото е плямпане колкото да не заспиш.
  • 22 патриотъ

    16 3 Отговор
    Тия от тоя клуб Z пак се опитват да ни убедят,че черното е бяло и все още не могат да разберат,че баламите умряха!Това,което пишете за Путин се отнася зя САЩ и Тръмп и вашето изопачаване на нещата няма да се получи,защото истината има само едно лице и то има качеството винаги да излиза на бял свят въпреки всичко!Русия е велика,силна и справедлива държава, а Путин е най-големият политик на нашето време и най-голямата заслуга за да няма война до сега,е негова!Благодарение на неговото търпение света избягва за сега ядрената война,въпреки опитите на САЩ и постоянните им провокации и опитите им да я раздухат!Вероломното поведение на американците,които се имат за изключителна нация/макар че,не виждам там нация,а само народ/няма да им докарат нищо хубаво,а по-скоро ще ги изтрият от картата на света!

    Коментиран от #23

  • 23 Психиатър

    6 16 Отговор

    До коментар #22 от "патриотъ":

    Интересно, изродите русофили чии патриоти ще бъдете? На Русия, на България или ще стоите разкрачени между двете?

    Коментиран от #26

  • 24 Гого

    1 2 Отговор
    Е се тролове са ви в главите.
    Много я разбрах геополитиката много. Пс Аз не се имам за разбрах, но.
  • 25 антисоросоид

    10 1 Отговор
    Кой джендар соросоиден е писал тоя бок лук ?Тоя явно е бил на двойна доза силен наркотик.
  • 26 антисоросоид

    11 1 Отговор

    До коментар #23 от "Психиатър":

    По правилно е да се пишеш "от психиатрията" а не психиатър. Понятно другарю соросоиден джендар ?
  • 27 любопитна кочина са русоробите

    2 8 Отговор
    Цял ден се плюнчат и опърдяват форума с простотии, сякаш нещо ще променят.
    Путин води самоубиствена политика, а светът презира Русия. Самосрутването ѝ не ни пречи. Няма да ни липсва.
    Както никак не ни липсва сссср.
  • 28 Демограф

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ти да видиш":

    Ти си мръднал бе братле. Я се намести малко по удобно. Да усещаш нещо? Не?! Е, това значи че "големия" на Путин ти е вътре
  • 29 Голем смях

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хихихи":

    Много интересно кого са оставили на произвола и кого са изсмукали.Я сега да ни измислиш и някой пример за изоставени,които плачат или се радват.То общи простотии лесно се говорят.Дай пример ватенко.САЩ спаси света от Хитлер ,а след това възроди икономиката на Европа и я спаси от СССР.Русия се обръща срещу съюзниците си и до вчерашни братя и ги прави врагове.За САЩ не съм чувал.Може да ни светнеш с някоя новост мурзилаж.

    Коментиран от #32

  • 30 Тролоеб

    13 2 Отговор
    При всяко заглавие , което съдържа думите "Русия " и "Путин" , автоматично се задействат няколко трола и започват да повтарят своите русофобски мантри . Жалки и смешни са ! Само излагат господарите си от US и печелят все повече врагове ! Здраво работят за каузата на русофилите !!
  • 31 Nnn

    2 0 Отговор
    Само един въпрос-с какво тази държава е зависима от Финландия? Интересно ще бъде, ако някой отговори.

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 антисоросоид

    3 0 Отговор
    Къв тоа джендарски клуб бц ?Сигурно се финансира от мър ше та сорос
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Симо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Пълни глупости на фона на 5% разтежа на руската икономика е 0.5 % на германската. Русия демонстрира оръжейни системи на основите на технологии каквито на запад не са чували. С какво технологично Германия превъзхожда Русия на имат такова мнение? Въздуха.
  • 36 Статистик

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Nnn":

    Запознайте се със данните на стокообмена на двете страни и ще видите!
    Освен това "зимната" война от 1940 г е оставила незабравими спомени в руския народ! Прочетете и за нея!