Last news in Fakti

21 Май, 2018 11:00 1 165 0

Германия зове Европа да спази споразумението с Иран

  • германия-
  • иран-
  • европа

Днес е срещата на външните министри от Г-20

Германският външен министър Хайко Маас призова страните, които са подписали ядреното споразумение с Иран да се придържат към него, съобщи ДПА.

Маас говори в Буенос Айрес, където днес ще се състои среща на външните министри от Г-20. На срещата няма да присъства държавният секретар на САЩ Майк Помпео.

„Излизане от това споразумение ще значи навлизане в напълно несигурна ситуация, що се отнася до въпроса с ядрените оръжия. Тук не става въпрос толкова за Иран. Става въпрос за интересите в сферата на сигурността на Германия и Европа. Трябва да вземем правилното решение“, заяви Маас.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече обяви, че ще изтегли страната си от споразумението. Решението срещна неодобрението на ЕС. Германия, Франция и Великобритания се опитват да защитят споразумението. Участие в срещата отмени и руският външен министър Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: