Last news in Fakti

18 Юни, 2018 20:10 2 804 17

Пийраси, сър!

  • хомосексуални-
  • прайд
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Идва ми на ума оня виц, който завършва на „пийраси, сър“. Добре де, държавата се тресеше преди седемдесетина години. Преди трийсетина години. Преди десетина години хич нямаше какво да се тресе, защото сеизмологичният център отчете данни, които нито ска̀лата на Меркали-Канкани-Зиберг, нито тази на Рихтер или пък камо ли тази на Медведев-Шпонхойер-Карник могат да отчетат. С други думи казано, държавността в България понесе няколко силни удара, по-силни от ония преди векове и се сгромоляса. На прах. Не се срути, направи го доста безшумно. Може би от срам, няма как да знаем, никой от нас не е с провиденческа мисъл, колкото и доста хора да твърдят обратното.

Та, да се върна на „пийраси, сър“. Ами, да. Пийрасите са си пийраси, хомосексуалните са си хомосексуални. За първи път се запознах с хомосексуалист преди около 22 години (плюс-минус няколко месеца). Бях свикнал жените да не ми отказват вниманието си и отидох подпийнал и наперен да свалям едно много красиво момиче, което седеше на бара в това, което тогава наричахме „дискотека“, макар според всички световни стандарти да си е квартална кръчма.

Не ми пусна. Не само това, не ми даде дори да седна до нея. Държа се любезно, но дистанцирано и в очите й се четеше нещо, което ми показваше, че ако се приближа, ще ме отблъсне, както се отблъскват два магнита.

Два часа по-късно, по-подпийнал и наперен, се върнах за втора атака. Тя не реагира по-различно. Отново беше любезна. Просто ми каза, че е нужно да си сменя пола, за да ме хареса. Трябваше ми време, за да асимилирам думите й, но успях. Тя изчака търпеливо и любезно отговори на пожеланието ми да си изкарам вечерта приятно. Заоглеждах се за някоя друга, но май тийнейджърското ми самочувствие беше прекалено наранено и трябваше да се прибирам вкъщи да ближа рани.

Няколко години по-късно се бях настанил в едно друго заведение, в друг град, сякаш и на друга планета, за да гледам мач от Световното първенство по футбол. Тогава вече бях запознат с наличието на хомосексуални индивиди. Познавах няколко, и от двата пола. Ами, хора като хора, дори много по-деликатни и чувствителни, с повече усет към детайла от средностатистически хетеросексуалист. До мен на бара седна един мъж на средна възраст. Поддържан, любезен, поздрави ме ненатрапчиво, заговорихме се за мача, поръча си бира…

След около половин час вече бяхме като първи приятели и си водехме един много задушевен мъжки разговор, като взаимно си разменяхме почерпки. Един път поръчвах аз, другия – той. Знаете, кръчмарски истории. Малко преди мачът да свърши, той ме попита, вярно, ни е клин, ни в ръкав, посягайки към китката ми, какво мисля за хомосексуалните. Пак останах за известно време стъписан, като с оная красива мома, за която ви разказах, но си събрах главата и му отговорих, че нямам нищо против тях, стига да не ме занимават със себе си. Беше достатъчно леко да си отместя ръката, за да поздрави любезно и да си тръгне, за да ме остави да си догледам мача. Бях заложил. Загубих. Няма да казвам, че с гол в продължението, че ще стане като рибарски виц.

Ами, това не са пийраси, сър! (Ако не броим съдията на мача). Това са си чисти хомосексуалисти. Хора като всички останали, дори и доста над средното ниво на хетеросексуалните. С тях можеш да проведеш нормален, смислен диалог, да се разбереш цивилизовано и да си прекараш приятно времето, без да ти пълнят главата с различността си, възгледите си за политика, да ти дават акъл, да ти обясняват какво било новото куче на Лейди Гага или новата гага на Dog eat Dog.

Друго е обаче да ходиш на прайдове. То е като да парадираш в кръчмата колко много **тки си изтърбушил. Колкото и модерно да е сега да демонстрираш различността си, никой в съвременния свят не е поставен под запрещение да не прави секс с лице от същия пол, стига да е пълнолетно и от същия биологичен вид. И тия, дето ни занимават със смешния си плач, при положение, че държавността ни наистина се разпадна на пух и прах, не са хомосексуалисти. Никой не им пречи да са хомосексуални, бисексуални или каквито-си-пожелаят-сексъални. Но те са просто пийраси, сър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 RED

    39 4 Отговор
    Браво на автора!!!!
  • 2 човек

    6 49 Отговор
    Добре имам въпрос - като не ви пречат хомосексуалистите с какво ви пречи прайда? Просто ей така, за един приятел питам. Аз съм хетеросексуален, имам жена и деца, но просто искам да разбера всичките тия хора които говорят колко са толерантни, как не мразят цигани, как не са хомофиби, но отвътре са си същите жалки и злобни създания. Та с какво ви пречат лично на вас педесасите, сър?

    Коментиран от #4, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да си знаеш

    42 2 Отговор

    До коментар #2 от "човек":

    Ами прекалено парадират и показват това че са пед@ра$и...А и искат повече права от хетеросексуалните..Да не говорим,че искат офицялно разрешение за осиновяване на деца..Това теб не те ли дразни??- Има още куп причини -но смятам че и тези доводи отговарят на въпроса ти-господин уж хетеросексуален...

    Коментиран от #6

  • 5 Василевс

    2 13 Отговор
    Защо тиражирате тази селяндурщина?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Съвременен мъж

    0 9 Отговор
    Обичам да лапам паторани !
  • 8 Учуден

    16 2 Отговор
    Учуден съм колко енергия се хаби! Просто трябва да се правят деца. Ако трябва и многоженството да се разреши, но без много деца, всяка държава загива. Това е просто смятане. Стига с тези хомосапиенси, хомосексуалисти и хомосоциалисти!
  • 9 Дебилен

    6 12 Отговор
    Кой нормален иска да прави деца в тая кочина ???!?!?

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Учуден

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дебилен":

    От 6 млрд. хора по света, 5 млрд. живеят по- зле от нас!
  • 11 Али Бабата

    28 0 Отговор

    До коментар #6 от "човек":

    Нито един закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация. Равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в конституцията. Равенството пред закона обаче означава равни права при равни условия.
    Провеждането на "гей парад" и искането да бъдеш уважаван по причина на сексуалната ти ориентация е искане за привилегировано третиране. По този начин се накърняват чувствата на хората с хетеросексуална ориентация, а това е дискриминация спрямо тях.

    Въпросът е, докъде се простира либералната демокрация? Тя дава правото и свободата на всеки да бъде себе си. Но когато на някого това не му стига, поиска повече и реши агресивно да навлезе в личното пространство на другите, това вече не е негова свобода, а "културен" взлом и социално насилие спрямо общностите с друго мнение.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А след това

    13 1 Отговор
    След като постигнат там за каквото се борят ще излезнат и педофилите и те ще искат права дайте им и феца да си осиновяват не вождам проблем за парад един път в годината на първи юни примерно толерантни сме и не трябва да подтискаме различните. А за мъжа с жената и детето дето не е гей и пита за приятел искам да го питам навит ли е жена му да им износи бебе на неговите хора?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Отговор

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "човек":

    Със същото с което ми пречат селтаците независимо от сексуалната си ориентация, които пикаят по улиците и форсират тунингувани коли, пуснали чалга до дупка, с това с което ми пречат пушачите на закрито и т.н. - с натрапването на техния си начин на живот на останалите. Авторът точно и на това е наблегнал.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 не на омразата

    12 0 Отговор
    Понеже спазвам закона и не искам да насаждам омраза - няма да кажа какво мразя, но никой не ми забранява да кажа, какво НЕ обичам - не обичам циганите, педе**сите, гей прайда, еднополовите "бракове", телефонните измамници, наркодилърите, автокрадците и още много други неща НЕ обичам. Така че, не искам и те да ми натрапват "любовта си". Не искам!