Last news in Fakti

21 Юни, 2018 11:00 11 251 50

Илиана Раева: Долу ръцете от дъщеря ми!

  • илиана раева-
  • славея сиракова-
  • деца с увреждания
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева написа съобщение във фейсбук, отправено към хората, които са реагирали на вчерашния пост на дъщеря ѝ Славея по темата с майките на децата с увреждания.

Ето какво написа Раева (без редакторска намеса):

Долу ръцете от дъщеря ми!

Написахте ли се?!
Употребихте ли всички възможни клетви към Славея и семейството ми?! Изхвърлихте ли агресията от собствените си тела?!

Отървахте ли се от злобата си, която ви трови?!
Надявам се вече сте по-добре. Дали ще можете спокойно да четете, това което очаквате от часове да напиша и да отговоря. Четох. Но не много, защото знам репертоара от години. Един същ... Кълнете, обиждате, мразите до посиняване, до изтощение...

Ето отговорът ми:

От няколко години Славея обикаля и подпомага домове за изоставени деца и такива в неравностойно положение в някои градове на България и София. Отначало се връщаше много разстроена. После, някакси го прие като нещо, което я правеше много полезна за тези Божии деца и го правеше с огромно желание. Измисляше различни инициативи и им носеше различни неща, оставаше там, знаеше имената на някои от дечицата и историите им, разказваше ни с усмивка за тях и им се радваше искрено. Но не успя да прости на родителите им. Е, може и да не е е права, но не успя да разбере тези родители.

Преди време дори получи някакво благодарствено писмо от директор на един от домовете. Постът и, който е бил харесан от повече от 20 000 души общо от Фейсбук и Истаграм е доста емоционален, защото тя има твърде искрено отношение към тези деца от домовете и както по-горе обясних, не разбираше тези родители. Между другото сега се сещам, че беше ходила и в лагер за бежанци, за да им носи храна и дрехи и на тях, но сега темата е друга. Та... прочетох този неин пост, който даде повод на някакви хора, преличащи ми на освирепяла и изгладняла глутница да излеят агресията, жестокостта, злобата си върху дъщеря ми, защото явно дотам им стига “смелостта”... да се нахвърлят върху една млада жена, която е имала “наглостта” да напише това, което сърцето и е диктувало.

Защо върху нея, “смелчаци”?! Защо я кълнете, а говорите за възпитанието и?! Защо я обиждате, а говорите за интелекта и?! Защото е дъщеря на Илиана и Наско! И това ли не можете да и простите, че кълнете и родителите и? Защото на един дъх е изляла душата и мислите си? Защо не разпространявате и втория и пост по темата, в който се извинява на протестиращите майки и обяснява, че говори най-вече за родителите оставили тези деца? Защото и там отдолу само сте клели и обиждали! Да! Пожелавали сте ужасни неща и на нея, и на майка и, и на баща и! А вие какви сте щом кълнете?! Херувимчета ли сте?

Защо се правите, че не виждате, че още в първия пост е написала за тези родители, които оставят децата си?! Да, има за какво да се хванете, защото постът и е доста емоционален. Може да звучи объркано, но ви е написала втори, в който ясно е обяснила и първо се е извинила, че може да не е била достатъчно ясна. Но и под него пак сте обиждали и клели?! Точно заради клетвите ви и обидите към семейството и ви е изстрила. Защото е разбрала, че е безсмислено. Защото никой не чете, а търси място къде да кълне и обижда.

И правилно е направила. Защо сте се хванали за думата “гади ми се”?! Ами и на мен ми се догади от това, което изсипвате. И на всеки нормален човек ще му се догади!

Наистина нямаше да ви напиша нищо, защото през това вече съм минавала и познавам до болка българската народопсихология във всичките и палитри, и защото Славея е преминавала заедно с нас като наша дъщеря, както и Виолета, и са обръгнали от всичката тази помия. Но това само още повече им е помогнало с добрина и усмивка да продължават по пътя си.

Но ми пишат и ми звънят, възмутени от тази агресия . И само едно написано нещо от непозната жена ме провокира да отговоря. Защото онемях, наистина!

Няма да и напиша името, за да и спестя неприятности, но ще копирам написаното от нея (разбира се, пазя съобщението и). Отговорът и на мое изречение: Аз: Вярвам, че тези, които кълнат дъщеря ми и семейството ми не са родители на деца в неравностойно положение, а обикновени хейтъри. Тя: “за съжаление , една от кълнащите ми е близка приятелка, с детенце .... (спестявам името на детето, което ми е написала), на ... (спестявам годините му) години ...с церебрална пареза... ох, страшна патардия се вдигна. изключително интелигентни хора, които много уважавам, изтърваха нишката и погнаха дъщеря ви. на мен ми стана странно...”

Е, това вече е страшно, много страшно и е за ГАДЕНЕ! Та не трябва ли точно тези жени да са изпълнени с любов, а не да кълнат чуждите деца?!

Това наистина е потресаващо.
И за финал:

Днес казах на Славея: Боже, какви са тези хора?! Ужас!!! Как е възможно? А тя ми отговори: “ Мамо, много по-голямата част от хората са добри.”
Да! Точно така ми отговори.
Това е БЛАГОСЛОВИЯ! След толкова омраза и агресия към теб и родителите ти да си изпълнен с добрина и вяра...

ГОРДЕЯ СЕ С ДЪЩЕРЯ СИ, С ДЪЩЕРИТЕ СИ!❤️
Лека нощ!
Ще се опитам да мисля като дъщеря ми, че много по-голямата част от хората са добри... Дано ми се получи.

Ето и втория и пост, който никой не публикува:

“Преди всичко се ИЗВИНЯВАМ, че с последния пост засегнах майки и родители, които неправилно са изтълкували думите ми, или аз неточно съм изразила онова, което силно ме възмущава последните години! Подкрепям всички вас, които се борите за нормалното съществуване на вашите деца. За първи път ще напиш нещо, което съм премълчавала досега от деликатност и възспитание! Същото, което беше една от причините да напиша този пост.

От както съм се върнала в България не един път съм била инициатор и човек, който е подкрепял благотворителни каузи свързани с домове за изоставени деца с тежки увреждания. В един такъв дом човек може да види съвестните хора, които се грижат за тези деца, като за свои..., но там може да видиш и безотговорността и безсърдечността на родителите, които са ги изоставили. Повече няма да навлизам в подробности...

Всичките тези срещи и преживявания бяха една от причините да изразя публично отношението ми към тези безотговорни родители.

Може би силната ми емоция не ми е позволила да бъда достатъчно ясна.
Прочетох част от коментарите ви и останах изумена от клетвите и злобата, която сте изсипали върху мен и семейството ми! В моя живот винаги е имало място за помощ и човечност към нуждаещите се. Това ме кара да се чувствам щастлива и полезна.”

Толкова по темата!

P.s Защо е тази моя снимка ли?! Защото е най-подходяща за темата. Но ако не си отговорите, ползвайте жокер, или приятел!😉


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    104 20 Отговор
    Илиана Раева: Долу ръцете от дъщеря ми! Елате при мен! Загоряла МИЛФ съм! Още хляб има в мен!
  • 2 Хаха

    96 13 Отговор
    Да, бе, да, разплака ме от умиление!
  • 3 Коментар

    87 19 Отговор
    ДОЛУ РАЦЕТЕ ОТ БОЛНИТЕ ДЕЦА И ТЯХНИТЕ МАЙКИ.ПРЕСТАНЕТЕ ДА СПЕКОЛИРАТЕ С ТЕЗИ ХОРА КОЙТО СА НАПЪЛНО ИГНОРИРАНИ ОТ ВЛАСТВАЩИТЕ ЦАРЕ.
    ДА СЕ ИЗВИНИ ПУБЛИЧНО С НАПАДКИТЕ КЪМ ИЗТРАДАЛИТЕ МАЙКИ
  • 4 Ники

    93 18 Отговор
    Ти си една двуличница и слугинаж на крадливата мутра-мин. председател! Така става когато не си възпитал детето си в дух на толерантност! Сега вече е късно!
  • 5 Инкогнито

    127 17 Отговор
    Момичето не е виновно, майката гимнастичка бащата футболист една книга не са прочели през живота си как очаквате да бъде възпитана?
  • 6 Не знам

    121 11 Отговор
    Ами не съм много наясно какво представлява дъщерята, ама майката е голяма работа. Толкова самовлюбен и нагъл човек рядко може да се види в публичното пространство. А, да не пропусна - и зъл. Тя нали прави и някаква измислена партия? Даже и с парите си не можа да привлече някой да и изтърпява глупотиите, камо ли да се превърне във водач на хора.
  • 7 Диди

    37 80 Отговор
    До всички,които са писали по горе.
    Факт е,че дъщеря й помага на хора нуждаещи се от помощ.А вашите дъщери (ако имате) така ли са ангажирани?
    Госпожа Раева е права.Българите винаги осъждат,злобеят и клеветят.
    Госпожо Раева,гордейте се с дъщеря си.Желая на цялото ви семейство дълъг живот,здраве и много радости в живота.

    Коментиран от #9, #15, #17, #38

  • 8 Гост

    29 61 Отговор
    Аз пък съм съгласен с нея. Ще говоря за деца с умствени недъзи които никога няма да могат сами да се грижат за себе си и да са полезни за обществото. На повечето майки са им казали че плода е увреден и по добре да абортират. Но не те си мислят ще стане чудо и детето ще се оправи. Но като се роди детето надеждите бързо изчезват и половината деца се озовават в приюти а другата половина родителите почват да искат пари от държавата за ди ги гледат. Чудя се защо искат помощи като са решили въпреки предупреждениета да задържат детето на своя глава. А с тези пари колко деца могат да се излекуват(трансплантации) у нас или в чужбина. Деца които могат да имат нормален живот след лечението им. Да жестоко звучи но .....
  • 9 и аз съм за

    23 47 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Много сте права да я подкрепяте. Просто почти всички медии пожълтяха или покафеняха в опита си за привличането на внимание т.е. приходи и така представят нещата, че първосигнално четящите да им допълват фалшивите скандали. И аз предполагам, че момичето е имало предвид многото родители произвеждащи деца и захвърлящи ги някъде за отглеждане от другиго, но както казах, от голямо значение е и как се представят нещата, защото ние четем намисаното от чулите нещо, а след време истината се окачва доста по-различна. Гордейте се Илияна и Наско с децата си. Злобари винаги е имало и ще има.
  • 10 трактористо

    26 12 Отговор
    Сал да питам : язе кат орем ,от ма не плюят по нето ? Ми сади кромпели и бади раат.
  • 11 Sky-blue

    56 15 Отговор
    Тая наглата крадла се усмелява да пише какво защитаваш щерка си знаем ви целия род крадливи сега кво мислите че ще си изкупителна греховете от комарджии акъл не щем оправи си пороците тогава се прави на интересна
  • 12 Pinokio

    17 42 Отговор
    Тълпата наистина е озверяла, причини има в изобилие. Дали точно това семейство заслужава да се излива помията върху него е твърде спорен въпрос.
  • 13 Порости ора има тук!

    30 6 Отговор
    От тинята винаги ще изкочи накоя жаба която е фен на блатото!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тълпа?!

    72 8 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Самозабравили са се цялото семейство. Спортисти, творци, решили да надскочат себе си и да стават общвстввници и интелектуалци, и задължително да дават мнение. Ако дъщерята беше залягала над учебниците, постът й нямаше да с правописни грешки и щеше да формулира правилно това, което е искала да каже, а не да се налага после да се обяснява и оправдава. Злобен бил народът?! Моля?! Злоба и наглост струи от майката и дъщерята. Можеше поне да се извинят. Самозабравили се хора
  • 16 Хектор

    23 8 Отговор
    Отнасям я като куцо пиле домат я отнасям! Я колко сянка има между гърдите ѝ.
  • 17 Д'мин

    46 4 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    След,като техните мурафети стават обществено достояние ще си плюем и злословим, както си щем! Джордж Майкъл също е помагал финансово на такива хора дори е полагал лично труд "инкогнито" в старчески домове, но това стана известно едва след смъртта му! Така че мама да затвори устата на малкото си гардже и никой няма да "протяга ръце" към нея!
  • 18 гост

    47 9 Отговор
    Поста на дъщерята беше достатъчно ясен, няма какво да е разбрана погрешно. Не й сегади от наглите политици, които гласуват, че след 18г. възраст детето вече няма нужда от помощ. Гади й се от майките, че са си извели децата, за които се грижат всеки ден и за които други институции като детски градини и училища не поемат грижа. Когато детето ти има увреждане, не може да излезе от вкъщи, кой да го гледа освен родител, но този родител как да се грижи, ако няма доход и как да осигурява рехабилитация ако не може да плати за нея, или за транспорта или за помощник при нужда?
    Ясно си го каза момата, гади й се, нагла, нахална, просташки възпитана. Откога да си дъщеря на някой те прави медийна личност?
  • 19 ГосТ

    40 7 Отговор
    Аре бе,спортисти и пожарникари ше ми дават тон за обществото. До там ли я докарахме ? Да си гледа тая отбора и това е. Няма капацитет за друго. Тръгнали спортисти с политика и обществен живот да се занимават. Къде го има т'ва бе ? К'во очаквате от дъщерята на бивш футболист и гимнастичка ? Как да е възпитана , с Оноре дьо Балзак и Русо. Или да печели олимпиади по природни науки? И стига сте и качвали акциите на таз с вниманието си. Иначе е добре гимнастиката ни, евала, не знам колко е нейния принос,но за това само адмирации и толкова. До тук.
  • 20 ТАА ДА КАЖИ НА ЩЕРКА СИ ДА ЗЕМИ

    28 5 Отговор
    ДА СА ЗАДОМИ ДА И НАПРАЯТ НЯКОЕ БЕБИНЦИ ДА СИ ГИ ДОНДУРКАТ И ДА СИ ДИГНАТ РЪЦЕТЕ ОТ ЧУЖДИТЕ МАЙКИ С ДЕЦА. ДА СИ ГЛЕДАТ СААААМО В ТЯХНАТА ПАНИЧКА.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    38 8 Отговор
    Тази зла червена бабичка все още мисли че живее в социализма.. По злобно човече от тази не съм виждал...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Къртев 🐓

    12 35 Отговор
    Не забравяйте: Илиана Раева е спортист, шампион, треньор с успехи, които се постигат с изключително много лишения и голяма всеотдайност към спорта. Когато един спортист или отбор печелят медали в международни турнири за България се нарича, успех за България.
    Наско Сираков е футболист, гол майстор, който също е радвал милиони Българи.
    Всеки има своите успехи и всеки допринася, по нещо за това, което сме като народ и държава.
    Нека всички се научим да се разбираме и да си прощаваме. Нека се радваме на хората, които ни повдигат самочувствието и да помним техните победи с гордост.
    Един пост във интернет, който е изтрит и доуточнен в последствие. Може само да ни убеди, в това, че когато не познаваш един човек и го съдиш, виждаш своето отражение, като в огледало. Не може да седим и да пишем по форумите, колко сме толерантни и състрадателни и в същия момент да изсипвате цялата си омраза върху една красива, млада дама и нейните родители. Никой, човек не е перфектен в мислите и действията си, че да има право да обижда и съди друг.

    Коментиран от #25

  • 25 ГосТ

    36 7 Отговор

    До коментар #24 от "Къртев 🐓":

    А спомняш ли си какви грозни сцени имаше с Нешка Робева,само и само да се докопа тази до поста и. Лично аз харесвам повече Нешка, а тази съм я запомнил с наглостта и. Освен това, Робева не е тръгнала с политика да се занимава, а продължава да бъде до гимнастиката и прави един много красив спектакъл, известен не само в България.

    Коментиран от #29

  • 26 Ариана

    41 4 Отговор
    Сменяш темата Илиана!
    Не се прави,така!
    Прочетох и двата поста!
    Във всяко стадо има мърши,но дъщеря ти говори за ЧОВЕЧНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И НЕ ЧОВЕЧНОСТТА НА МАЙКИТЕ!
    Алооооооо Илиана,знаем че си лай кучка!
    Но този път Ти и твоето семейство,не сте прави!
    И ти недей обижда хората,че ви осъждат!
    КАКВОТО ПОЧУКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!
  • 27 Бай Гуй

    39 5 Отговор
    Така си възпитала дъщеря си,че е станала същия б....к като тебе.
  • 28 BG citizen

    33 5 Отговор
    Дърта кикимора! Плашилооооооооооо! Погледни се в огледалото -буборок!!!
  • 29 БРМ

    9 3 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    А не беше ли робева депута.т
  • 30 Раева млъкни вече

    21 4 Отговор
    Изчезни изчадие просто
  • 31 Кумчо Вълчо

    22 3 Отговор
    илианке илианкеее,много ама много проста патка си.Задай си въпроса защо хората само тебе,насо и дъщерите ти плюят????????????Тая ти уста не е само за плещене и други работи може да върши-питай насо.
  • 32 до Илиана

    17 2 Отговор
    Възпитанието на дъщеря ми, само го миришем.
    -Илиана Раева
  • 33 Бай Ганю

    27 4 Отговор
    Славея Сиракова пише,че майките на деца с увреждания можело да предотвратят проблемите си още като ги абортират. Aз пък питам къде е дремала на времето майка й Илиана Раева , а не е абортирала това увредено същество?!
  • 34 Ники

    29 3 Отговор
    Момичето не е виновно че е просто.
    Майката е виновна че момичето е просто.
    Вместо да се извинят и да направи забележка на глупавата си дъщеря, известна с това че дъщеря на майка си и баща си и с това че била гадже на нискоразреден порно актьор, те продължават да наглеят.
    Просто се извинете и след това замълчете.
  • 35 Жоро

    19 2 Отговор
    Писанията на Илиана малко ми приличат все едно първо да напсувам дъщеря ѝ на майка- ама едно хубаво и дълго, а после да я обвиня, че не ме е разбрала, че е агресивна, злобна и тн... и че аз просто съм ценител на женската красота и съм искал да изкажа само възхищението си от майка ѝ, как се е съхранила и запазила с възрастта...
    Та такива ми ти работи- тук не става въпрос за чуто и преразказано. Написаното е предадено точно и без редакторска намеса. С обясненията и нападките към "неразбралите" само се излагате повече.
  • 36 Биде

    19 2 Отговор
    Крушата не пада по далече от дървото! Колкото нагла и нахална майката същата и дъщерята .От поста не разбирам защо трябва да превеждаш какво е искала да каже дъщеря ти и да информираш за „редовните й ” посещения в социални домове.Ако не можеш да се изказваш, не си запознат с проблемите не е ли най-просто да се извиниш или още по-добре да замълчиш и да не раздухваш страстите, но котка по гръб не пада !!!И как си позволяваме да критикуваме ( не и да кълнем) нейната гордост!!!!!
  • 37 Дългият

    21 2 Отговор
    Раева,по добре посъветвай дъщеря ти да не пише глупости...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 селянин

    13 2 Отговор
    А бе таз,не беше ли на Наско Раев,жена..таз същата е,дето му не даваше и он нодеше чистачките из,,Герена,,
  • 41 висок

    7 5 Отговор
    Ауууу че злобна! Илияна е същото отвратително същество като Елена Йончева. Не мога да определя, коя е по-противна!
  • 42 Чичо

    6 1 Отговор
    Дърта чанта , мачкан лак
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Газо

    7 0 Отговор
    Не ме интересува какво е станало, но всичко около ЮДА и ЮДЕЙКАТА го мразя!!!
    Тия само около мириса на пари се навъртат!
  • 45 Фалко

    10 0 Отговор
    Тая баба що не си трае и да вземе да се опита да превъзпита тъпата си щерка като започне с един як бой по кухата й лейка и тогава вече ще я поздравим! Ама те и двете са злобни, презадоволени и надменни същества! Горкият Наско! За ожалване е! Как издържа между тия две коври?! 😯 На негово място ще ги "съветвам" от сутрин до вечер! 😀
  • 46 Хито

    3 0 Отговор
    Ниядем чорба и мразим говедатай
  • 47 Деса Поетеса

    4 0 Отговор
    Златното момиче на Нешка,
    в живота пак допусна грешка.
    Вместо да мълчи и си трае,
    тя със съдбата си играе.

    Раева е тук на земята,
    райски живее с дъщерята,
    която повръща с устата
    върху майките и децата.

    Илияно, спри, имаш внучка,
    не защитавай твойта кучка,
    разюздана и порно дива,
    през вечер в кръчма се напива.

    Състезаваш се със Славейка,
    коя е по-кухата лейка.
    И двете сте си шамандури,
    доите простите мъдури.

    Цялото ти семейство няма
    от хора и от Бога срама!
    Спрете с голямата лакомия
    да бълвате навред помия!

    Всичко на този свят се връща,
    ще стигне и вашата къща...
    Това, което надробихте
    ще сърбате, че прекалихте!

    Коментиран от #50

  • 48 Шароу

    3 1 Отговор
    Истината лъсва като голия задник на Наско Сираков в мача Срещу Левски
  • 49 поли

    1 0 Отговор
    От майка спортистка и баща футболист какво очаквате.А майката и бащата са на държавна хранилка.Ти,малката,коте или куче си отгледала;деца ли свои си роди та си седнала да ръси глупости?СамаИ си купи жилище като много млади семейства или поне едно да беше посадила.Каквото и да си учила,където и да си учила прочети Йовков и виж какво е значението на думата човечност.
  • 50 Уникално!

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Деса Поетеса":

    Супер си! 👍 N:1 👆The best! 👌 Много точно казано! 🍻 Напълни ми душата!