Last news in Fakti

4 Август, 2020 14:38 7 038 70

Вера Иванова пред ФАКТИ: Бусът на "Системата ни убива" е дарение от студенти и е втора употреба

  • системата ни убива-
  • протести-
  • бус-
  • деца с увреждания

Каузата на "Системата ни убива" е да удължи живота на хора, а доставчиците на социални услуги правят "печалбарство на гърба на децата с увреждания"

Вера Иванова пред ФАКТИ: Бусът на "Системата ни убива" е дарение от студенти и е втора употреба - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В сутрешния блок на bTV днес дебатът между Вера Иванова от "Системата ни убива" и Владислава Цолова от сдружение "Аутизмът днес" прерасна в неизслушване и конфликт. Сякаш Вера Иванова не успя да изрази позицията си спокойно, без да бъде прекъсната неколкократно. Именно заради това, се свързахме с нея няколко часа след края на сутришното интервю, за да продължим разговора.

- В страната на „Системата ни убива” в социалните мрежи сте споделили видеото от дебата в ефира на bTV тази сутрин и сте написали: „Независими от властта родители на деца с увреждания vs зависими”. От какво е зависима, според Вас опонентката Ви тази сутрин - г-жа Владислава Цолова?

- Не според мен, а според фактите. Тя е доставчик на социални услуги, получава пари от Министерството на труда и социалната политика - затова застава до Сачева, за да си направи център за нейното дете и за децата на още пет приятелки. Това е най-лесният вариант заедно с това да си мълчи, да подкрепя антисоциалната политика, която е такава, защото децата ни са обречени. Това е реалността, но тя не се интересува от нищо друго освен от парите. Очевидно е просто.

Вера Иванова пред ФАКТИ: Бусът на
Кадър: bTV

- Взимането на пари ли е вината на доставчиците на социални услуги?

- Това е печалбарство на гърба на децата с увреждания. В центъра на Закона за социалните услуги не стоят децата и хората с увреждания, а стоят доставчиците, каквато е г-жа Цолова.

- Какви действия смятате да предприемеэ„Системата ни убива” оттук насетне? Оставате ли на протестите?

- Да, нашата кауза е, докато сме живи. Ще продължим да се борим да удължим живота на хората, на които държавата пречи да живеят. Докато сме живи, ще правим това и няма да бъде в доставките на услуги - това е много лесен вариант.

- Има ли нещо конкретно, което планирате?

- Чакаме оставки – оставка на кабинета "Борисов 3" и уволнение на полицай Николов заради цялата провокация, която направи към нас (полицай Николов е ръководителят на място при блокирането на буса на „Системата ни убива” край СУ).

Вера Иванова пред ФАКТИ: Бусът на
Снимка: БГНЕС

- Този вече така известен бус - от къде дойде той?

- Този бус е с рампа за децата с увреждания. Той ни е дарен от студенти, които миналата година направиха кампания. Ние не сме доставчик на социални услуги, нашите деца са нежелани от всички, тъй като са с много тежки увреждания и не могат да стигат до домовете си. Студентите направиха кампания за този бус. Той е втора употреба, не е нов, на 10 години е, но е специализиран. Има рампа, с която качваме количките и по този начин нашите деца могат да пътуват. Водихме ги до Рилския манастир и до места, на които не са били досега.

Под наши деца имам предвид хора на по 25-30 години, те са деца само на нас. Всичко това, което постигнахме като промени в социалната система са за тези, които сега се раждат. Аз се радвам, че тези майки никога няма да усетят това, през което ние сме преминали.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аноним

    96 118 Отговор
    Безпорно 50% са платени на протеста,трябва да си много кух да вярваш на публикации тук

    Коментиран от #6, #34, #66

  • 3 Майна

    80 34 Отговор
    УТРЕ СПЕШНО СЕ СВИКВА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ГЕРБ НА ОБЯД В СОФИЯ ТЕХПАРК! АКТИВИРАНИ СА СЪС ЗАПОВЕД НАД 3000 ДУШИ.ЩЕ ПРИСТИГНАТ С АВТОМОБИЛИ ЗА ДА НЕ БЪДАТ БЛОКИРАНИ!!!

    Коментиран от #7

  • 4 Не бързай със заключенията

    49 11 Отговор

    До коментар #1 от "ъъъъъ":

    И не забравяй - всекиму може да се случи.
  • 5 НЕ ЛЪЖИ БЕ

    82 89 Отговор
    Никой не ви вярва вече. Отначало имаше и някой заблуден който мислеше кречеталото и основна ваша подстрекателка Лая Май -независимова за човек. Но такива ако има все още са 200 мъртви души заедно с вашите. Продадохте болните си деца не мога да ви нарека "майки"....

    Коментиран от #9, #35

  • 6 Вече имаше такъв призив

    32 44 Отговор

    До коментар #2 от "Аноним":

    дайте доказателства, поне едно? Ами и от чужбина, ако може. Типично по гербаджийски- като има доказателства, се твърди какво ли не , но когато се ръсят измислици -"Видяхте ли"? Заключението на американската лаборатория доказателство ли е?

    Коментиран от #8, #10, #41

  • 7 Звездите

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    ли ти го казаха????Или ти го прошепна "пастора" във вратлето запъхтян???
  • 8 Аноним

    26 6 Отговор

    До коментар #6 от "Вече имаше такъв призив":

    На изборите ще разбереш

    Коментиран от #16, #40

  • 9 Иди в дом социални грижи

    56 23 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ ЛЪЖИ БЕ":

    където се обгрижват такива деца. Постой поне ден.После си представи, че си родител на такова дете. Едва тогава ще разбереш цинизма на това, което си написал

    Коментиран от #15

  • 10 Много

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Вече имаше такъв призив":

    си отворен ама не на правилното място. Защо и ти като кукумявката казала че са "изследвани" УДОБНО забравяте да споменете ИМЕТО на "институцията" направила проверката?????
  • 11 питаща

    25 10 Отговор
    Защо няма същото такова интервю и с г-жа Цолова. Сиииигурно сте пропуснали:)

    Коментиран от #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НЕ ЛЪЖИ БЕ

    51 24 Отговор

    До коментар #9 от "Иди в дом социални грижи":

    нямам нищо против децата те не са виновни както и многото майки които работят и се грижат за тях. Визирам скитащите по всеки събор седянка или друго платено мероприятие търсещи конфронтация със всичко и всеки...за пари.

    Коментиран от #17

  • 16 На кои избори?

    17 25 Отговор

    До коментар #8 от "Аноним":

    На такива като в София, последните? Че това избори ли са? Десет години този номер - гордеем ли се, че си избрал тези, които последователно отстояват статута на България като най-бедна страна не само в ЕС?
  • 17 И кои са те?

    26 30 Отговор

    До коментар #15 от "НЕ ЛЪЖИ БЕ":

    А защо не допуснеш, че те имат своята изстрадана истина и това " скитане" е единственото, което им дава някаква надежда? И кой е виновен да се стигне до тази ситуация?
  • 18 Не отправят подобни цинични призиви

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Един":

    -дори и защото Господ е шегаджия...
  • 19 роси

    35 0 Отговор
    Не вярвах, BTV е зависима, но те сами си признават, все едно кой им плаща.
  • 20 Но ние сме хора!

    36 18 Отговор

    До коментар #12 от "ПЕНКО":

    Припомних си един случай - бездомна котка беше родила три котенца. Едното явно болно , страдаше от нещо. Котката упорито търсеше хора, които да помощ за болното си дете- с действия, с мяукане, дори взе котето си и го донесе при стопанина на дома. Бях дете, но ситуацията буквално ме разтърси - животното търсеше помощ за болното си дете! А ти отричаш правото на майките да търсят помощ за децата си. Тъжно и жалко.

    Коментиран от #50

  • 21 111

    41 9 Отговор
    Майките, които гледат деца с увреждания трябва да получат медали за денонощния си труд! Няма по-лошо от това да износиш 9 месеца едно дете, да мечтаеш как ще се грижиш за него и да ще тичате из парка, а само за няколко часа мечтите ти да се се счупят на малки парченца. Преди години никой не можеше да гарантира какво дете ще се роди. Сега медицината напредна, но пък малко места имат необходимата апаратура, за да се направи диагностика и евентуален аборт. Никой не знае неговото дете какво ще бъде! не съдете такива майки! Въпреки, че ако от болестта на детето си тръгнат да правят пари и аз ще Ви подкрепя! Колко случаи има да се осакатяват деца, само и само да се вземат помощи за тях и да да просят ..... но това е друга тема и там имат работа други органи и организации!!

    Коментиран от #46

  • 22 ПЕНКО

    29 25 Отговор
    И МАЙКА МИ СЕ КАЗВАШЕ ВЕРА И ИМАШЕ СЪЩИТЕ ГАДНИ ЧЕРТИ - НА: -АЗ СЪМ ПРАВАТА И ИСТИНАТА Е МОЯТА / СВЕТЛА И ПАМЕТ / -- ДА РОДИШ ДЕФЕКТНО ДЕТЕ И ДА ТОРМОЗИШ ОБЩЕСТВОТО ЗА ПРИВИЛЕГИИ - НЕ Е ПО СПАРТАНСКИ - КОМУНИЗМЪТ Е МНОГО ДАЛЕЧЕ !!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БОЙКО ВЕЛИКИ

    35 32 Отговор
    ДАДЕ НА ВСИЧКИ МАЙКИ НА БОЛНИ ДЕЦА ПО 1000 ЛВ. МЕСЕЧНО, НА УЧИТЕЛИТЕ 1500 ЗАПЛАТА,ПOCТРOИ НИ ПЪТИЩA, МEТРO, ЗAЛИ, ДEТCКИ ГРAДИНИ, УЧИЛИЩA, ГAЗOВ ХЪБ, CAНИРA БЛOКOВE, CПРЯ ТOЧEНEТO НA ДДC, МИНТИЦИ, НAП, ДAНЪЧНИ CЪБРAХA МИЛИAРДИ !!! ВДИГНA ДOХOДИТE НA РAБOТEЩИ И ПEНCИOНEРИ ДВA, ТРИ ПЪТИ !!! ДOКAРA 60 МИЛИAРДA OТ EВРOПA, ЗAТВOРИ ГРAНИЦAТA ЗA БEЖAНЦИ, CПРЯ КOНТРAБAНДAТA НA ЦИГAРИ, AЛКOХOЛ БEЗ БAНДEРOЛ И ВCИЧКИ "УДAРEНИ" CEГA ПРOТECТИРAТ, ИCКAТ CИ ПO CТAРИЯ НAЧИН, ДA КРAДAТ OТ ВCИЧКИ НAC, ДA УКРИВAТ ДAНЪЦИ. ПРAВИ CA CИ ХOРAТA OТ ПAЛAТКИТE НA OРЛOВ МOCТ, НE МOЖE ТAКA! ЩОМ НА ЧЕРЕПА НЕ МУ ХАРЕСВА И НА МАЯ, ДЪЛГИЯ, НА ПИКАЕЩИЯ В ШАДРАВАНИ, НА ФАТМАКА, НА ЙОЛО ДЕНЕВ, ДА ПОДАВА ОСТАВКА!

    Коментиран от #29

  • 25 месара

    35 18 Отговор
    тая вера е много нагла и жалка женица !

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Касапина на месара

    8 16 Отговор

    До коментар #25 от "месара":

    А ти си мижитурка.
  • 29 АААААА

    12 17 Отговор

    До коментар #24 от "БОЙКО ВЕЛИКИ":

    ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА И СИ ПРИГОТВИ ПОВЕЧКО ВАЗЕЛИН
  • 30 БОЙКО ВЕЛИКИ ДО 24

    19 8 Отговор
    КОЕ НЕ Е ВЯРНО? КОЕ Е ЛЪЖА? ХАПЧЕТА, ПЕТОЛЪЧКИ В МОЗЪКА НЕ СА АРГУМЕНТИ.
  • 31 Фен

    24 4 Отговор
    Божковите Факти = Божков ТВ
  • 32 БОЙКО ВЕЛИКИ ДО 29

    10 4 Отговор
    КОЕ НЕ Е ВЯРНО...?

    Коментиран от #49

  • 33 В.В.П.

    13 12 Отговор
    ПАРИТЕ В ШКАФА СА ВТОРА ,МОЖЕ И ТРЕТА УПОТРЕБА...НАТАМ СЕ ЗАВЪРТА РЕБУСА...КОЙ ГИ Е ИЗПОЛЗВАЛ ПО НАПРЕД...???..
  • 34 Кух

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аноним":

    Ми ти кво правиш тука тогава бе? Що четеш публикациите?
  • 35 Майка ти

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ ЛЪЖИ БЕ":

    Сигурно "майка" ти се гордее с тебе
  • 36 Mихаела

    36 13 Отговор
    Верчето се шири в 400 кв къща има две прислужници,а от 4 те милиона дарение от шоуто на Слави няма и помен.

    Коментиран от #37

  • 37 Слави

    11 20 Отговор

    До коментар #36 от "Mихаела":

    Гледай шоуто на Слави от вчера и замълчи дълбоко не се излагай
  • 38 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "питаща":

    Защото така им е изгодно!Да и тя има такова дете!
  • 39 Канна

    21 4 Отговор
    Верчето не е взела пари от мммайчето....вервайте ми.. хахаха
  • 40 Селим

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Аноним":

    Кои избори бе глинена делво?!

    Коментиран от #64

  • 41 гост

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Вече имаше такъв призив":

    Американската лаборатория се оказа звукозаписно студио,ама американско студио.

    Коментиран от #63

  • 42 Spectator

    17 23 Отговор
    Известно е отношението на Адолф Хитлер и нацистката партия към децата с увреждания - евтаназия, тоест насилствено умъртвяване. Отношението на тиквата и неговата банда (Валерката и останалите) към такива деца е същото, какви са тиквата и хунтата му сами си отговорете.

    Коментиран от #59

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 годжи

    21 6 Отговор
    Този бус не им ли трябва да карат децата ми седи там значи им е излишен да им го вземат и тази грозната се вози в него.
  • 45 стоян

    25 8 Отговор
    Валери Симеонов май ще излезе прав за кресливите майки май кой им даде някой лев и изкарват децата в тези жеги да ги мъчат дреме им на она работа за децата важно да вземат кинтите.
  • 46 станчо

    20 4 Отговор

    До коментар #21 от "111":

    Ми да си гледа детето за какво го е извела по стачки нали са много зле децата или ги използват като оръжие дреме им на она работа за децата важни са кинтите от Мая.
  • 47 станчо

    15 4 Отговор
    Ми да си гледа детето за какво го е извела по стачки нали са много зле децата или ги използват като оръжие дреме им на она работа за децата важни са кинтите от Мая.
  • 48 жоро

    12 0 Отговор
    За какво ги триете коментари те нали всеки има право на мнение нама цинизми или и вие сте платени

    Коментиран от #55

  • 49 Просто природен закон

    4 15 Отговор

    До коментар #32 от "БОЙКО ВЕЛИКИ ДО 29":

    Боко е пътник.
  • 50 Помисли малко,

    13 7 Отговор

    До коментар #20 от "Но ние сме хора!":

    ти ще оставиш ли болното си дете денонощно без грижи,за да викаш по площада и да спиш на палатка. Или и ти си като тях.
  • 51 ДО 49 НИККОЙ НЕ Е ОСТАНАЛ

    9 7 Отговор
    БОЙКО Е ПЪТНИК, ТИ СЪЩО СИ ПЪТНИК, ВСИЧКИ СМЕ ПЪТНИЦИ. ВАЖНОТО Е КОЙ КАКВО Е НАПРАВИЛ ДОКАТО ПЪТУВА.
  • 52 чичо

    15 6 Отговор
    Майките са сбъркали адреса.Трябваше да стачкуват пред Радев и БСП.Те имаха повече от 50год. да оправят всичко в България,не само майките.
  • 53 Тошко

    16 1 Отговор
    Ха ха ха...... Студенти "подаряват пари за бус" на политически проститутки!?!? Ха ха ха.....
  • 54 червената простакеша

    12 1 Отговор
    живее и вегетира на гърба на мойте данъци
  • 55 Другия с коня

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "жоро":

    Админите на сайта трият коментари и
    слагат БАН на АйПи ,когато коментарите не потвръждават очакванията им ,а тя са Агресивни към УпрВляващите и толерантни към Опозиция и Протестиращи екстремисти...Което е много жалко за сайта...

    Коментиран от #58

  • 56 Алекс

    5 0 Отговор
    Само са за доктор Менгеле,той щеше да ги излекува много бързо!!!!
  • 57 Паул Йозеф Гьобелс

    6 6 Отговор
    Герберасти "Хайл Хитлер"
  • 58 Оня с коня капаците на коня

    4 11 Отговор

    До коментар #55 от "Другия с коня":

    Пак си писъл нещо цинично или социопатско и сега сайа ти е виновен. Тъпо герберастче на вас винаги други са виновнш. Даже хан Аспарух.
  • 59 чичо

    12 2 Отговор

    До коментар #42 от "Spectator":

    Проблемите на майките не са от вчера.Никой не е говорил или обръщал внимание преди,повече от Борисов.Познавам една от тях-провокацията е подготвена от Манолова и не случайно бяха спрени от самите протестиращи.
  • 60 Бългaрин

    5 3 Отговор
    Бб е изгорял бушон !

    Да не допускаме Анкара и Вашингтон да изиграят резервите си ! 🤔

    Резервите на турчолята и краварите са :

    - Отровното трио - - от "институтите" на ЦиРейУ.

    - Христо Иванов от сородоидните "протестъри" на Плевнялиев.

    - Живко Тодоров от ЦК на Герб.
  • 61 КУКУВЕЙКА

    10 1 Отговор
    ТАЯ ВЕРА Е ПСИХИЧНО БОЛНА ИЛИ МНОГО АЛЧНА,ТО БИВА АМА ТАЯ Е БЕЗСЪВЕСТНА,КОЙ Е ВИНОВЕН,ЧЕ Е НАКАЗАНА ОТ СЪДБАТА,ТА ТРЯБВА ДА И ТЪРПИМ ПРОСТОТИИТЕ,ЯВНО Е ПРЕДИЗВИКАЛА СЪДБАТА ,ЗА ДА Е НАКАЗАНА ТАКА,А И ПОСТЪПКИТЕ И ГОВОРЯТ ЗА БЕЗСЪВЕСТ
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Rudolf

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Американски записно студио,работещо срещу заплащане ...!?
    Нормално !
    Важното е кой плаща музиката...
    : )
  • 64 Анонс

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Селим":

    За редовните избори иде реч !
    : )
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 СТАЛИН

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аноним":

    Платените на протета са над 95%......!!!
  • 67 Грую

    6 0 Отговор
    Най лошото е като настъпи победата.Тогава трябва да се грижиш за победените и да налагаш ред и рискуваш да повториш участа на победения.След Борисов толкова мек примиер няма да има .Мек за враговете си и жесток към своите.Вяра ще съжалява защото точно тези с които е заедно те ще и причинят разочерованието.
  • 68 ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ,СЛУГИ НА МАФИЯТА !

    7 0 Отговор
    ТАЯ ПОДЛА ЧЕРВЕНА ГАДИНА ПРАВИ ПОЛИТИКА НА ГЪРБА НА БОЛНИТЕ ДЕЦА.ТЯ НЕ РЕВЕ ЗА ПАРИ,ТЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ РЕВЕ ЗА ОСТАВКИ. ЕЛЕМЕНТАРНО Е ДА СЕ ВИДИ КОЙ ИМ ПЛАЩА.ДУБАЙСКИТЕ ЕВРО СА ПРЕДПОЧИТАНИ.
  • 69 Бай Ху

    3 0 Отговор
    Тази госпожа е отвратителна. Няма по-долно нещо от това да търгуваш с детето си, при това болно. И да попитам кой се грижи за болните деца на тези госпожи докато те обикалят т. нар. протест и кой ги издържа?
  • 70 Санитарен Инспектор

    2 0 Отговор
    Тази е такава комунистическа неприятничка , която не я интересуват никакви закони за хората с увреждания .Спомням си как простестираха и искаха оставката на министъра , а тя смеейки се казваше :и на зам министъра и на зам министъра.Долно нечистоплътно човече.