Last news in Fakti

9 Август, 2018 09:00 2 378 5

Бен Чобенчев в страната на чудесата

  • бенчо бенчев-
  • митьо очите
Бен Чобенчев в страната на чудесата - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар е на Райко Байчев

Бенчо Бенчев, който според някои е бенчобенчев, а според други направо Бен Чобенчев, е много повече от конкретния случай, замесен с Митьо Очите, който случайно кара неговата кола и случайно се укрива в хотелска стая на неговото име. Бен Чобенчев е нарицателно. Персонажите като него са една от най-важните брънки в политическата игра. Нищо в политическия живот и мафиотските структури не може да се случи без Бен Чобенчев.

Ето, ти си политик, добре трениран в лицемерията на професията, овладял необходимите трикове, обигран в манипулации и oпитен популист, но имаш нужда от най-големите пари: мръсните. А ето, от другата страна, стои човек, който е подчинил улицата, създал е подземна империя, но се нуждае от държавна протекция, която да ти даде свободата да действаш свободно и безнаказано. Как да се срещнат тези два свята - (и двата излишни)?

Тогава се намесва Бен Чобенчев. Бен Чобенчев е от онези типове, пуснали котва и към двата свята. От едната страна общински съветник, от другата страна - инфилтриран в ъндърграунда. Бен Чобенчев по правило живее в полуанонимност, за него се знае това-онова, на местните им прави впечатление например, че има твърде разточителен имот и луксозна кола, но на никой не му се занимава да го проверява.

В новините ще влязат политикът и мафиотът, но никога Бен Чобенчев. Махнете Бен Чобенчев обаче от картинката и ще видите, че всички обръчи, въртящи се около партията, един по един ще изпаднат. Нито политикът, нито мафиотът, могат да се справят със задачата по бързото си забогатяване без Бен Чобенчев. Когато една партия сформира никъде неписания си отдел по "Човешки ресурси", тя знае, че най-важните хора, които трябва да открие, са Бен Чобенчевците.

Колкото повече Чобенчевци, толкова по-добър контакт с онези, които трябва и толкова повече приходи в касите. А накрая винаги става така, че Чобенчев ще изгърми, ако се наложи някой да изгърмява. Твърде е възможно да се поразкрие това-онова, дори в трудно разследваща самата себе си политически-мафиотска мрежа. Е, тогава няма да хванат нито политика, нито престъпника, а ще го отнесе Чобенчев. И разбира се, нито политикът, нито престъпникът ще кажат, че познават Бен Чобенчев. Горкият Бен! Всеки се отрича от него до трети петли. Не познаваме този човек...

Той там случайно нещо там ей тъй просто кой да ти каже. Май съм го виждал веднъж, но не помня. Кирил Добрев вдига рамене, Корнелия Нинова нищо не знае, Бойко Борисов не го е чувал този човек, МВР сега разбира за него, а Митьо Очите въобще не е разбрал, че пътува в колата на Бен и че се укрива в хотелската му стая в Истанбул. Но нищо. Ще се намери нов Чобенчев и всичко в страната на чудесата ще продължи по реда и безредието си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папи Са

    8 0 Отговор
    трябваше да емигрирам преди време.....
  • 2 Боже опази ни

    8 0 Отговор
    Когато се фукаше със скъпата си кола бесепарите не реагираха толкова остро. Сега чашата преля. Лицето му е израз на неук човек, а седнал да съветва общинарите. Боже, пази България!
  • 3 Иванов

    2 2 Отговор
    Кой е Бен Чобенчев? Някой хамер, нали?)
  • 4 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Кой ви пише заглавията , бе , Ах Маци !
  • 5 Иванов

    1 0 Отговор
    Да му купите една риза на Бен.))))