8 Септември, 2018 20:00 5 096 17

Вежди срещу Корнелия: Умрете от скука 2

  • корнелия нинова-
  • вежди рашидов-
  • умрете от скука
Вежди срещу Корнелия: Умрете от скука 2 - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След словесните престрелки между Цветан Цветанов и Румен Радев това лято, "кръстосаха шпаги", както би се изразила обиграната в клишета вестникарска традиция, и Корнелия Нинова и Вежди Рашидов.

Ето избрани извадки:

Рашидов: Вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората.

Нинова: Вашите нападки към тези снимки няма да измият това престъпление. От първия до последния ден ще стоя при тези хора.

Рашидов: Взех думата по повод атаките срещу ГЕРБ - създаването на компромати, внушени от някои млади леви депутати и тяхната лидерка, които облъчват обществото с клевети, мръснишки внушения, публични изцепки.

Нинова: Когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата мафиотска система, сме си дали сметка какво ни чака. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации.

Рашидов: Щях да подмина поредната ви емоция, но няма да го направя, защото вие публично заклеймихте управляващата партия ГЕРБ с думите "шайка крадци".

Нинова: Не разбирам защо се обиждате, когато цитираме един от вас и при това лицето ви - г-н Антон Тодоров. Той смята, че вие сте шайка и много хубаво ви описа.

...

Разбира се, шайките - ГЕРБ и БСП, са две, редуват се през мандат, и двете са съставени от алкално-киселинен баланс на нещо средно между мафия, безнаказаност, корупция, обръчи от фирми и странно за иначе уж противоположната им роля благоговение пред едни и същи крупни играчи, чиито бизнес процъфтява еднакво добре и при двете партии.

Материята е една, имената две, разликата нула. ГЕРБ и БСП маршируват през прехода като тъмни двойници. Различията между тях съществуват само в прекалено буквалните представи на късобойната парламентарна журналистика, свикнала да се доверява прекалено на различното местоположение на централите им. Ако човек действително би дал интелектуално превъзходство на Рашидов или Нинова в разговора им, значи е дълбоко объркан.

Двамата се замерят с една и съща ла*няна пръчка, която впрочем хвърчи във въздуха още от 2014-та, когато Борисов се завърна за втори път и въдвори в системата техниката на вечното припомняне: ама аз направих това, защото БСП преди това направиха онова, което от БСП пък твърдят, че направили, защото Борисов преди това го направил. Eдна безкрайно педантична хронология на провала, при който основната разлика между политиците и хората е, че вторите са го изживели на гърба си, докато първите просто са пълнили с думи парламентарно време и банкови сметки.

В този дух - време е действително да се сбъдне слогана на Народното събрание и да стане ясно, че съединението прави, ако не силата, поне властта. Кухата игра на управление и опозиция се превърна в един безкраен копи-пейст на обвинения, който отдавна не е интересен и служи единствено за изкуствен пълнеж на сутрешен блок. И двете партии все повече приличат на изморителните задачки от вида на "Открийте 10-те разлики", в които едната каишка на кученцето в пейзажа е малко по-дълга от другата. Има и по-обещаващи начини човек да тренира ума си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пачо

    29 16 Отговор
    Гледа като системно недоклатена.

    Коментиран от #9

  • 3 Дон Цеци

    24 12 Отговор
    Наше момиче, от ромската махала в Крушовица. Чшайе шукарийе... ;)
  • 4 До Корнелия Нинова

    24 11 Отговор
    Вие създадохте тези олигарси ,мафията,мутрите !!!!! КОГА ще върнете ограбеното ?????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рязана карабина

    19 17 Отговор
    Веждю Радишов е ПОДЛОГА. Нищо повече. Дълги години миеше краката на Георги Джагаров и след това изпиваше водата; после бършеше д....то на Доган , сега подмива г..за на Борисов и го подсушава с лизане.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Варан

    8 2 Отговор
    Те се подиграват с нас,после си намигат и все едно нищо не се е случило.А ние ги коментираме.Действия са нужни,а не безмислени коментари.
  • 9 Нафарфорий

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пачо":

    Кака Корни гледа и като недолюбена.Явно и липсва мъжката ласка.
  • 10 Бивш пожарникар

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "Рязана карабина":

    Абе хора дето много знаете , поучавате и давате акъл , знаете ли чичо ви Вежди колко дарения за домове за сираци и болници от лични средства е направил. Като чета това което пишете добре че ви плащат да се пенявите по форумите иначе топла вода вместо чорба ще кусате. А тези вашите работодатели от БСП-Техноимпекс общо цялата им група в НС не са направили и 1/10 от неговите
    дарения. Само Нинова може да му съперничи, от Техноимпекс сигурно е прибрала повече от дареното от Вежди. А забравих- онзи който преди години пренисаше куфарчета с пари на сръбски граждани през границата може да му съперничи.
    Говоря за стойността а че Нинова и заместника й са боклуци и по нищо не могат да се сравняват с Вежди е ясно.

    Коментиран от #12

  • 11 ПЕЕВ

    7 6 Отговор
    БРАВО НА ВЕЖДИ МНОГО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЯ ДРУГАРКАТА КУРНЕЛИЯ.
  • 12 Нинова

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Бивш пожарникар":

    Само Нонова товае спасението на България бес Станишев Герберите като видяха парите се откачиха Само за далавери мислят
  • 13 вмро

    5 4 Отговор
    кой е този вежди след 90г.стана известен първо с простотията си след това министър който обърка културата.
  • 14 патриотъ

    4 3 Отговор
    Тоя първо да изтрезнее и тогава да дава акъли!Какво освен софри е направил за България като беше министър на културата?!
  • 15 Лъжеца

    3 3 Отговор
    Резаният крадец слугата на бай Тошо сега има друг господар ,бодигарда.Резил.
  • 16 отвратен от всичко

    2 0 Отговор
    Генезисът на всичко,което се случва е БКП и нейната наследница-БСП,-Българска слугинажна пасмина.Предвид милионерите която тя произведе се оказва,че единствено което ляво при тях е сексуалната им ориентация!
  • 17 отвратен от всичко

    2 0 Отговор
    Генезисът на всичко,което се случва е БКП и нейната наследница-БСП,-Българска слугинажна пасмина.Предвид милионерите която тя произведе се оказва,че единствено което ляво при тях е сексуалната им ориентация!