Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 11:01 4 176 30

Европа, каквато я познавахме, е приключила

  • русе-
  • убийство-
  • иво христов-
  • депутат-
  • бсп-
  • ес-
  • ек

Сегашната система няма интерес от промяна на статуквото. Има сериозна група от хора, които са бенефициенти на това статукво, убеден е депутатът от БСП

Европа, каквато я познавахме, е приключила - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз съм съгласен с тези анализатори, които казаха, че - при всичкото ми уважение към журналистическата професия, когато убиват редови български граждани, нашите баби и дядовци по селата, нещо не виждам такъв щур ентусиазъм по медиите, но когато е убита една журналистка - безспорно зловещо деяние, някак всички се сетиха, че имаме голям проблем. Това коментира в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Иво Христов, депутат от "БСП за България".

Това закономерно следствие на т. нар. 30-годишни български реформи - унищожаване на службите за сигурност, ликвидиране на апарата на следствието и изхвърляне на професионалисти от системата на МВР, коментира Христов.

Истината е, че сегашната система няма интерес от промяна на статуквото, има сериозна група от хора, които са бенефициенти на това статукво, обясни той.

И когато изведнъж се оказа, че Европа не ни обича толкова, както ни обичаше по време на европредседателството, се наддаде вой до Бога. За част от управляващите, които си мислеха, че в Европа просто се чудят как да ги носят на ръце, най-сетне им се отвориха очите, че те гледат на нас със зле прикрито презрение, коментира Христов по повод международните реакции след убийството в Русе.

Европа - такава, каквато я познавахме за последните 25-30 години, е приключила, това е повече от сигурно, обясни Христов по отношение на състава на бъдещия Европейски парламент. Ако ние не изработим много бързо собствен имунитет, суверенитет и не си решим системните проблеми като общество, не да ни ги посочват чужденците, защото те ни ги посочват с користни цели, ако ние не си оправим собственото общество, което се намира в ужасно състояние - нас действително не ни чакат добри времена, категоричен е Христов.

БСП дори в най-добрата си кондиция събира около един милион гласове, БСП с един милион гласове никога не може да управлява, тя винаги ще зависи от някой друг, тоест въпросът за съюзника за БСП става централен, ако БСП наистина иска да управлява, а не просто да бъде участник в масовката наречена български политически живот, заяви социалистът.

БСП трябва да се обърне към националните интереси на страната и това означава, че трябва да има най-малкото съюзник, който да е национално отговорен и да стои на патриотични позиции, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    24 75 Отговор
    Иво иди в "четири лапи " ! Там кастрират безплатно! Възползвай се !

    Коментиран от #14

  • 2 Геров

    58 17 Отговор
    БОЖЕ...колко е прав-има още надежда за Българският Народ....
  • 3 Русенец

    57 13 Отговор
    Добър анализ, но за съжаление не дава никаква переспектива. Доката ЕС не се разпадне, България ще си е задния двор на Германия и САЩ и ще ни ползват за опитни зайчета за социални изследвания. Единственото решение е Президенска република, която да се опита да наложи Силата на Закона и премахне Закона на Силата.

    Коментиран от #5, #16

  • 4 Изход

    35 31 Отговор
    Избори -> печели партията на Слави Трифонов с абсолютно мнозинство -> свикване на ВНС -> нова конституция и забрана на партиите
  • 5 въпрос

    7 15 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    ........... добре, и КОЙ ще е президент ?????

    Коментиран от #23

  • 6 Гост

    26 19 Отговор
    Айде почна се:

    Ние даваме 1000лв. пенсия, 3000лв, минимална заплата. Ще отменим снеговалежа, ще национализираме всичко. Само гласувайте за нас. И после какво ? Плосък данък.
  • 7 Batushka

    21 0 Отговор
    Е то махалото просто от крайния либерализъм ще мине в краен консерватизъм и национализъм ...следва разпад ,война ....и така...до това водят крайностите като няма умереност и самоконтрол....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    32 7 Отговор

    До коментар #8 от "Byg":

    Че не са ли такива българетата ?
  • 10 Гост

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Byg":

    Това е единствената истина, която казаха.
  • 11 ЗЕВС

    23 1 Отговор
    Анализатори, критици, хроникьори и драскачи дал Господ, ама как нито един от "писателите" не предложи алтернатива, която да обедини хората и да вкара България в правия път?
    Президент, министри и депутати, преди да стъпят в длъжност вкупом се заклеват да спазват законите, и да се ръководят от интересите на народа. На практика властимащите първо обслужват своите интереси, а за ⅔ от народа остава гладът и мизерията! Фарса, наречен "парламентарна република" се повтаря вече 30 години, “слугите на народа”, така добре са си оплели кошницата, че на практика е невъзможно, да се промени политическата система де юре, без тяхната благословия! Идеята за смяна на държавното устройство е табу, за медии и политици в България. Божидар Димитров донякъде успя да лансира идеята за президентско управление, като алтернатива на сегашния парламентарен панаир, но за съжаление в България няма неопетнена личност, която да поеме подобна отговорност.
  • 12 Така де

    28 7 Отговор
    Аз лично не виждам начин за промяна, защото партия ГРОБ държи 2 милиона гласа - 1 милион на чиновниците и родата им, 1 милион на циганите и мутрите. Ако се добавят и мъртвите гласове това означава патрия ГРОБ да стане като Путиновата партия и да управлява вечно!!! Освен това ДуПеСе са им опора и винаги ще се притекат на помощ на Гробарите. Според мен още 2 мандата Гробарите ще са на власт и ще се песнионират, а държавата вече ще е приключена!!! За жалост всички партии, включително БСП са купени или заплашени от ГРОБ. Тези, които предлагат някаква алтернатива не получават достъп до медиите. Така че смея да твърдея , че над БГ се извършва злокобна конспирация от Запада, който помага на Гробарите. Щом Запада хвали и гушка Гробарите значи са срещу БГ народа
  • 13 Така де

    19 5 Отговор
    Аз лично не виждам начин за промяна, защото партия ГРОБ държи 2 милиона гласа - 1 милион на чиновниците и родата им, 1 милион на циганите и мутрите. Ако се добавят и мъртвите гласове това означава патрия ГРОБ да стане като Путиновата партия и да управлява вечно!!! Освен това ДуПеСе са им опора и винаги ще се притекат на помощ на Гробарите. Според мен още 2 мандата Гробарите ще са на власт и ще се песнионират, а държавата вече ще е приключена!!! За жалост всички партии, включително БСП са купени или заплашени от ГРОБ. Тези, които предлагат някаква алтернатива не получават достъп до медиите. Така че смея да твърдея , че над БГ се извършва злокобна конспирация от Запада, който помага на Гробарите. Щом Запада хвали и гушка Гробарите значи са срещу БГ народа
  • 14 mediator37

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Фесът ти намирисва на кир и овча лой под какъвто никнейм да пишеш.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 727

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    Не е вярно! Единственото решение е забрана на партиите, така както се е случвало в миналото, чрез свикване на Велико Народно Събрание и промяна на конституцията, след това преструктуриране на всичко започвайки от една напълно нова съдебна система която да носи също отговорност!
    Това е което предлага Слави Трифонов!

    Коментиран от #17

  • 17 ЗЕВС

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "727":

    Живеем все повече в система, в която малцинството извлича печалби, а мнозинството - не. При демокрацията обаче мнозинството е нужно на всеки няколко години като електорално стадо да заблее, да пусне гласовете си и да замлъкне. Така, наречените демократични избори, само узаконяват властта на олигарсите!
  • 18 крали марко

    2 24 Отговор
    100% дебилен мелез и професор отново се разсмърдя в мрежата.
  • 19 Старшина Драган

    18 0 Отговор
    Държавата с помощта на МВР и армията може да стабилизира ситуацията със СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА. Но липсва желание и мотивация за работа. После, естествено, трябва обучение на младите, превъзпитание, превъзпитание, превъзпитание, да се набива в кухите глави правилното.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Монтреал

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Byg":

    Ха ха, 80% може да сте били някога, но 20%-те процента главоломно намаляват (справка Терминал 2), сега сте сигурно 90%, при това без да броим циганите
  • 22 Еврика - ТОПЛА ВОДА !

    4 8 Отговор
    Този психо артист ни разказва приказки като Педя човек, лакът брада . Та ние от ГОДИНИ ЗНАЕМ че общото агне и вълк не го яде . А сам той преди изборите твърдеше че членството ни в ЕС е неизбежно и необходимо. ЗА КАКВО ? КОЕ Е ТУЙ, ЩО СКОЛОСАХМЕ ? ДЕ Е ПРОГРЕСА дето той виждаше нявга в ЕС ? Балалайка , дори не е и витропоказател. Психо болнаво набедено професорче, имитиращ, политанализатор. Но само в очите на слепите - на " малките хора " на простолюдието, на овчата маса - както той обича да оценява народа ни ! Нищожество бездарно и коварно ! Отличен депутат на БСП.
  • 23 Кумчо Вълчо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "въпрос":

    Близко до акъла - който си изберем.
  • 24 Щом те е кандардисъл

    1 3 Отговор
    Значи ти си от тези които той нарича " малките хора ", завързаци, и овча маса. От неговият храст заек няма да изкочи - пуст е и е поредното поредно ЛЪЖЛИВАТО ОВЧАРЧЕ .
  • 25 Кое е " Тайното оръжие " на Името ?

    3 8 Отговор
    Посредствен научен капацитет НО - Кариерист, владеещ руски език, ползва анализите и оценките от руските политолози, анализатори, философи, социолози, финансисти, журналисти и ГЕ синтезира пред нас като СВОЯ ОЦЕНКА И АВТОРСТВО. Не м.йна, ти си ЛАЙКУЧКА и БАЛАЛАЙКА ! КУХА ЛЕЙКА ! В него нищо няма ! ПЛАГИАТОР ! Акъла му е на само на КАРИЕРИСТ НЕКАДЪРНИК !

    Коментиран от #27

  • 26 ЯЛОВА КРАВА

    1 4 Отговор
    Нито теле, нито мляко дава ! Пущинак !
  • 27 Кое е " Тайното оръжие " на Името ?

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Кое е " Тайното оръжие " на Името ?":

    да се чете - : Кое е " Тайното оръжие" на ИВЕТО ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 роки

    9 1 Отговор
    процентите са 90 а не 80 .това е голата истина :(
  • 30 Кръст

    0 0 Отговор
    Прав е, но грешката му е че тръгна с Партията. НИКОГА ВЕЧЕ СОЦИАЛИЗЪМ!