Last news in Fakti

26 Октомври, 2018 17:00 2 549 13

С такива протести няма да стане

  • протести-
  • валери симеонов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Ивайло Ачев

Дами и господа, другари и другарки, момчета и момичета, транссексуални и джендъри, патриоти и идиоти, средностатистически и изключителни, гении и олигофрени, както и вся осталная сволач – така няма да стане! Няма да стане с "пърформанси", няма да стане с "демонстрации", няма да стане с хитроумни иронични приказки, намеци, скечове. Няма да стане – защото има кардинална грешка в превода.

В случаи като тези с Валери Симеонов не трябва да има извинения и обяснения – ама това съм искал да кажа, ама онова. Единственото "извинение" е оставката. Достатъчно години и десетилетия са минали в историята на демокрацията на цивилизования свят, към който се приписваме и ние, за да е ясно. В България обаче не е ясно, защото не сме част от цивилизования свят. Как обаче въпросният цивилизован свят се е цивилизовал? Много просто – со малце кютек.

Великите мислители и философи са необходими, но недостатъчни. Трябвало е да станат и събития като Френската революция. Събития, които в България не станаха след уж падането на комунизма. Симеонов, който е пределно ясен, нямаше да е в пълна мяра такъв, ако нямаше и подкрепа. Тя дойде моментално от т.нар. едър бизнес, лицата на който са хора като Кирил Домусчиев, Васил Велев, Евгений Иванов.

И тъй като явно тоягата не можем да я вземем, нито да превърнем Френската революция в Българска революция, има все пак един "цивилизован” начин за по-силно въздействие – бойкот. Бойкот на продуктите, произвеждани от тези "едри бизнесмени". За щастие, всяка от "работодателските" организации (КРИБ, АИКБ) си има сайт, в който са изброени членовете ѝ. Лесно може да се види кои компании са там, какво правят – съответно да се направи избор от тези, които имат поне малко съвест, да не го купуват.

Хора като Евгений Иванов си позволиха да обясняват колко души можели да изкарат работодателите на улицата, като контрапротест на едни майки, търсещи правото на живот за децата си.

Такива хора са минимум на нивото на Симеонов – интелектуално и морално, като второто е даже по-важно. И те трябва да получат и научат съответния урок – иначе съвсем скоро пак ще си говорим безплодно за поредния скандал. А медиите също могат да направят нещо - да спрат да отразяват лично Симеонов и цялото правителство. Няма да стане, разбира се, защото прекалено много от тях са на държавна хранилка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    9 33 Отговор
    Поредното куче което лае,защото не може да се изрази по друг начин!!!:):):)Чиба!:):):)
  • 2 Путин е бе евреи

    4 38 Отговор
    К. за платените майки на недъгави на Сорос.

    Коментиран от #4

  • 3 vvvvv

    20 3 Отговор
    Евгени живее в Бояна до Фантастико. Май трябва митинг и пред тях до рекичката.
  • 4 Антисоросоид

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Путин е бе евреи":

    А оня по-голям и от Симеонов урод, робовладелец, дето се изцепи, че ще изкара 20 000 платени протестъри, какъв трябва да е? Порец за Свобода ли?
  • 5 Viktor

    8 25 Отговор
    Слава на ГЕРБ. Добре, че е Борисов иначе крадливите комунисти ще оглозгат държавата.
  • 6 Демокрация

    16 4 Отговор
    Ами не гласувайте за тях а за този кото ви харесва.С митинги не става

    Коментиран от #11

  • 7 Майките на Сороз

    6 14 Отговор
    Българският хелзинкски комитет (БХК) подкрепи протеста на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов.

    Комитетът разпространи позиция, в която заявява, че обмисля правни действия срещу вицепремиера. Според БХК думите му за "кресливите жени" с "уж болни деца" накърняват достойнството на тези хора. Това, че Симеонов е високопоставен представител на правителството, в случая му играе лоша шега, тъй като тежестта на деянието му е още по-висока.

    БХК посочва, че не остава безразличен по този въпрос и смята, че тези думи представляват тормоз по смисъла на Закона за защита от дискриминация.
  • 8 Браво!!! БОЙКОТ!!!

    15 7 Отговор
    Трябва да спрем да купуваме тяхните стоки, но също така да спрем да плащаме данъци, докото фашиста Далавери Симеонов не се разкара!!! Спрем ли да плащаме данъци и такси - тия подвиват опашки!!! Нашата сила е в данъците и таксите, само чрез тяп можем да ги раним!!! Физически те са по-силни от нас, но са зависими от нашите данъци, за да си легализират властта през Евро Съюза
  • 9 Боко Мазника от БРЕГ

    13 5 Отговор
    Сбъркана ценностна система и сбъркано разбиране за избора на Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров . Затова и цялата държава е сбъркана. Но от нас зависи, да си я подредим. Мъдро е, в тази ситуация да се запитаме:
    Къде е опозицията, дявол да го вземе???
    Защо опозицията само мрънка по форуми и пред микрофоните???
    Защо опозицията не напуска парламента???
    Защо опозицията не извежда хората си на улицата???
    Какво още трябва да се случи, за да се събуди опозицията???
    А къде е опозицията извън парламента???
    Има ли я опозицията или е само в фейсбук творение???
    Защо недоволни има, а протестиращите са-малко???
    Или опозицията се уплаши, от репресиите на полицията от ГЕРБ и ОП???

    Коментиран от #13

  • 10 Публикувано във факти.бг: Боко Мазника о

    5 4 Отговор
    Признавам си, че се чувствам малко объркан в сексуалните си предпочитания. Това ме прави нервен и се чувствам неразбран. Може ли някой да ми помогне ???. Защо няма повече мъже на митингите ???. Заедно ще викаме и ще се подкрепяме. Защо недоволни има, а протестиращите са-малко??? Или опозицията се уплаши, от репресиите на полицията от ГЕРБ и ОП??? А в полицията е толкова хубаво. Онези здрави момчета като извадят онези палки ...

    Коментиран от #12

  • 11 moiraine

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Демокрация":

    Ами на мат`ряла тях си ги харесва и гласува за тях вече десет години, защото "и аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме". Но когато извършваш едни и същи действия и очакваш от тях различни резултати, това е признак на дебилизъм. Дори маймуните се учат, но за мат`ряла това е мисия невъзможна.
  • 12 някой от българия

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Публикувано във факти.бг: Боко Мазника о":

    Численноста на протестиращите е в зависимост от работодателите,(онези които прибират държавните пари) те са едни и същи собщественните поръчки,тези които си плащат комисионните на такива като Симеонов.Те искат конрапротест защото разбута ли се схемата за кражби ще секне хранилката.Разбрах ти намека за палките,но аз приемам нещата малко по сериозно.
  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Недоволните са малък процент,главно мързеливи и неграмотни,а протестиращите са малко,защото субсидията на БСП е на привършване и няма как да се плати на повече професионални-протестиращи,това е и причината да се искат предсрочни избори!