9 Декември, 2018 16:15 2 654 16

Петко Симеонов за Илияна Йотова: Компетентен политик

  • петко симеонов-
  • илияна йотова

Радев не разбира, че за държавата е нужен диалога между институциите. Говори за някаква "алтернатива", която се надявал да се появи и щял да я подкрепи. Каква алтернатива? На държавните институции?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Петко Симеонов

Феййсбук

Слушах сутринта и вицепрезидентката Илияна Йотова.

И тя е от тази институция. Не се познавам с нея.

Но тя е друга категория! Компетентен политик! Говори с политически език, защитава политически позиции...

Докато при Радев нещата са други. Той не схваща ролята на институциите. Не разбира, че за държавата е нужен диалога между тях. Говори за някаква "алтернатива", която се надявал да се появи и щял да я подкрепи. Каква алтернатива? На държавните институции? И вие няма да си говорите, докато така наречената алтернатива не ги смени? Хайде, моля ви се.

Президентът не разбира ролята си. Той говори около минута и половина в защита на съпругата си и нейните инициативи, а не намери една дума, една добра дума, за останалите власти.

Надигат се неговите защитници! Бил свестен. Бил честен. Говорил това, което хората мислели.
Кой го отрича? Но нали е избран, за да превърне във власт, честността и онова, което хората говорят! А той, какво - дава интервю, че не иска.
И те му се радват...

Далеч съм от мисълта, че Борисов е безгрешен, Народното събрание - връх на политически дебат, а Цацаров, безспорно интелигентен, е светец.
Но как ще бъдеш президент, държавен глава, когато не си в системен делови диалог с тях?
Не го разбирам. Може и да греша.

Препоръчвам на приятелите поне в уйкипедията да се запознаят с ефекта на Дънинг-Крюгер.
Не се съмнявам, че Радев е почтен и честен човек. Вярвам, че е отличен летец и добър главнокомандващ ВВС.
Все пак, за друго става дума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плешивият червен пингвин е срам и позор

    8 26 Отговор
    Срам е дори за Кочината на Злото и Лъжата, чийто гъзолизник е. От всяка негова изява лъха на спарена посредственост и показва, че е: 1. Прост; 2. Неграмотен; 3. Трудно мислещ; 4. Зависим от влияния; 5. Негативен; 6. Злобен; 7. Комплексиран; 8. Ограничен; 9. Безкултурен; 10. Излишен. Но е денонощен ТВ зрител и дълбоко пропаднал в миризливи русоробски клишета ненужник. Обидно ниска топка за държавен глава на ЕС, НАТО страна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стига глупости

    24 7 Отговор
    Ей, много ви боде очите президента.Не схващал ролята на институциите?Напротив,много добре ги схваща както и повечето хора.Нещо за Рейтинг на народно събрание,на министерски съвет?За съдебната система да не говорим.Колко пъти им връщаше калпавите закони на ония от герб.Голяма активация на герберски тролове,плюене до откат.
  • 4 Придатък

    17 5 Отговор
    За да сме на това дередже и тоя има огромна вина.Да се напръска с навталин и да се скрие.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАЖДАНИН

    14 0 Отговор
    Петко льо Петко ти как беше много свестен защо те отлюспиха от СДС и до вратата наРаковски 134 те не допускат КАК ОКРАДИ ТИРОВЕТЕ С ПОМОЩИТЕ КОИТО ОТНАЧАЛО НА ПРЕХОДА ИДВАХА .
  • 7 Иван

    8 2 Отговор
    Мършата е на Сорос, не пипайте президента....смешници
  • 8 onq s konq

    4 6 Отговор
    АБСОЛЮТНО ТОЧЕН ПЕТКО-иЛИАНА СИ Е професионален политик/НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е "ЧЕРВЕН"/докато "льтчика"...ОЧЕВИДНО НЕ СИ Е НА МЯСТОТО,но ще го траем до края,защото СМЕ ДОБРЯЦИ:)
  • 9 kалинка

    9 1 Отговор
    Направих си труда и прочетох за ефекта на Данинг-Крюгер. Полезно. Но, г-н Симеонов, там НИКЪДЕ не се казва, че човек може да е специалист САМО в една област / Президентът - в пилотирането/. Нито се казва, че е НЕВЪЗМОЖНО да се придобият знания във все повече области. Нито се казва, че човек НЕ ПОДЛЕЖИ на развитие. Толкоз за хвърлянето на високопарни теории в очите на хората.
    Иначе бб щеше да си остане на нивото на Винету. Не че много е отлепил оттам.
    И един въпрос: Кой от българските полтици има специализирано образование като такъв?

    Коментиран от #12

  • 10 Ники

    12 1 Отговор
    Петко, по-възрастната аудитория те помним много добре. Помним посредствената журналистка Йотова и нейният необясним възход. Знаем как мъжа й взима по 900 лева без да му мигне окото за избор на екип в клиниката на пещерския лекар-бандит. Само да ти напомня, че Роналд Рейгън - Рони беше бивш треторазряден актьор и профсъюзен деятел, но направи САЩ единствената световна суперсила.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 малинка

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "kалинка":

    Калинке,ти като го гледаш този зелен чорап защо мислиш ,че може да придобие умения и знания в нещо,като му липсва мислене?Аз го виждам като овчар например по потник с каскет ,а ти?

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Марони

    7 3 Отговор
    Няма бивш негър,бивша проститутка и бивш комунист!Белезите от тези три неща се носят до гроб!Та така и с тази"компетентна"жена-комуняга!Да не си помислихте друго?
  • 15 Бедни

    5 0 Отговор
    Бедни Петко.... леле колко си изпаднал.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Синия Петко станал лилаво червен палячо..............