23 Декември, 2018 13:00 3 236 12

Черният лебед Михаил Сергеевич Тръмп

  • доналд тръмп-
  • черният лебед-
  • николай слатински-
  • сащ-
  • президент-
  • горбачов

Тръмп като Горбачов реши да действа на своя глава

Черният лебед Михаил Сергеевич Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С натрупването на годините животът все по-често предлага ситуации, за които ти се струва, че са някакво deja vu...

А и историята, повтаряйки се, т.е. предлагайки ни също свои deja vu, първия път, както бе казал мъдрецът Хегел, се реализира като трагедия, втория път - като фарс.
Аз отдавна наричам черния лебед с риж перчем Михаил Сергеевич Тръмп.

Тръмп като Горбачов реши да се отдава на ново политическо мислене.
Тръмп като Горбачов отрече традиционните ценности на политическата система.
Тръмп като Горбачов нямаше политическа стратегия и програма, освен силната емоция да прави това, което му хрумне в конкретната ситуация.
Тръмп като Горбачов реши да действа на своя глава, без да си осигури съюзници сред политическата върхушка и естаблишмънта.
Тръмп като Горбачов изостави своите дългогодишни стратегически съюзници извън страната, предлагайки им да се оправят с международното положение сами.
Тръмп като Горбачов изобщо не държеше на съществуващото към момента международно право и поети ангажименти и реши да се опира във външната политика на ценностите, които той намира за перспективни, па макар и да са конюнктурни и нерядко първосигнални.

Само едно не бе правил Тръмп досега като Горбачов - да започне да изтегля войските си от света (не коментирам изобщо дали им е било мястото там). Но вече го прави. Сега не ни остава нищо друго, освен да чакаме някой политически август с декоративен путч.

Декоративен, декоративен, но след онзи август дойде декември, когато Горбачов престана да бъде президент. Вярно, че изчезна тогава и страната му, на която бе президент - СССР.
И започна "парадът на суверенитетите" - всеки щат, пардон, всяка по-голяма административна единица на СССР да си вземе толкова суверенитет, колкото може да отнесе и понесе...

*Коментар във Фейсбук на Николай Слатински


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Писателю

    11 10 Отговор
    Не си достоен да характеризираш, Тръмп, защото никога не си имал бизнес! Ти дори сергия, на женскит пазар , не можеш да ръководиш. Камо ли многомилионен бизнес!
  • 3 Изтече ,

    7 2 Отговор
    Чепче, зелевият сок.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Генерал

    8 2 Отговор
    Предателя Горбачов не е действал на своя глава, а е бил вербуван.И М.Тачър признава това в едно изказване в Хюстън (САЩ) през ноември 1991 г.
  • 6 Агент Боце

    4 4 Отговор
    Имам източници от градовете Маями (Флорида), Сан Антонио (Тексас), Лос Анджелис (Калифорния) и Филаделфия (Пенсилвания), че Тръмп няма да спечели втори мандат. Този който ще спечели изборите през 2020г ще бъде Робърт Франсис О'Рурк-конгресмен от Тексас.
  • 7 име

    6 0 Отговор
    слатински , разтълкувай -традиционни ценности на политическата система!!!
  • 8 Политическите ценности

    4 2 Отговор
    Са: ми даде и му взех, на народа паричките всичките! Мутренски ценности
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор
    : Руската мурзилка слатинСКИ се разквича.
    Образование: Висше образование - механика - Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, Факултет по математика и механика, 1975-1979 г. Доктор по математика (Кандидат на математическите науки), Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, 1982-1986 г., Механика на непрекъснатите среди, дисертация "Някои вискознопластически течения на намагнитващите се среди" Доцент по международна и национална сигурност – 2002 г. Професор по международна и национална сигурност – 2012 г. ..............................................Ама разбира се, че не е МУРЗИЛКА!!!
  • 10 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    има обаче една много голяма разлика господин слатински и тва е системата.сащ не работи като ссср.запада не е структура от един човек както е ссср и сега русия.там има институции неподвластни на президента,а самия президент на четири години е пред ревизията на народния вот.така че мераците на тръм в много от случаите си останаха само намерения.
  • 11 Помнещ

    4 2 Отговор
    За Тръмп не знам , но ГОРБАЧОВ не никавкъв ,,черен лебед" , по скоро ,,конник на апокалипсиса"
  • 12 Иванов

    1 0 Отговор
    Дълбоката държава в действие!