22 Януари, 2019 10:00 2 517 43

ЕС и върховенството на беззаконието

  • ес-
  • европейски съюз-
  • беззаконие-
  • джордж сорос

Ще ни манипулират и контролират със собствените ни пари

ЕС и върховенството на беззаконието - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Свидетели сме на маоистка „културна“ революция със системното участие и финансиране на европейски институции, с която китайският диктатор Мао Цзедун вероятно би бил горд.

Всъщност, всичко започна с „подкрепа на демокрацията и ценностите на демокрацията“. С тези месиански мантри и тържествени медийни фанфари пристигна „Отворено общество“ в Източна Европа, новият месия махаше с ръка от илюстрованите списания, за които нямахме идея, че са негова или на негови приятели собственост; изобщо – светлото капиталистическо бъдеще дойде!

Омръзналият на всички Тодор Живков най-после беше паднал след 33 години царуване – бъдещото му героизиране изглеждаше обидно, а да не говорим за митологизирането му – беше напълно невъзможно в близките няколко века. Така си мислехме тогава. Днес и двете са факт. Времето бърза.

И ето го „Отворено общество“ на господин Джордж Сорос. Алилуя! Разгеле, доживяхме го. Идва човекът с най-благородни намерения и с едни излишни няколко милиарда долара – за нас! Либерална западна версия на руската детска песничка, в която се пееше: „Прилетит вдруг вълшебник с голубом вертолете и безплатно покажет кино. С ден рожденя поздравит и наверно оставит для подарок петсот ескимо“.

За неучилите руски език в училище – в нашето поколение беше задължителен предмет – превеждаме, според възможностите си – „Изведнъж ще се появи вълшебник със син вертолет и безплатно ще заведе на кино. Ще ни поздрави по случай рождения ден и навярно ще ни остави като подарък петстотин кила сладолед“.

Хубава песничка, миличка и позитивна. Детство.

Разбира се, ние не питахме защо ще ни води на кино този вълшебник. Защо трябва да питаме!? Та нали на вълшебникът това му е работата!

Той прелитат с вертолет и носи милиарди долари, които ще ни ги даде на нас, защото ни обича и ни е приятел.

Кое не е ясно?

Детство мое, реално и вълшебно.

Детството на демокрацията у нас, чиято наивност позволи на глобалните политически педофили и техните местни пипала да се гаврят с очакванията ни и с нас самите – за да направят демокрацията дори по-омразна от диктатурата!

Месиите на злото, които приехме с цялата си детска наивност.

А те хората още от детството си имали проблеми. Да бяхме прочели по-рано какво пише Джордж Сорос в своята книга “Underwriting Democracy”:

“Ако трябва да кажа истината, аз имах месиански фантазии още от детството си, които трябваше да изоставя, защото щяха да ми донесат неприятности. Но когато вече бях постигнал своя успех, аз исках да изживея своите фантазии в най-широките мащаби, които можех да постигна“.

Съдейки по това негово признание, не става ли дума за един опасна девиация в ранна детска възраст?

„Да изживея своите фантазии в най-широките мащаби, които можех да постигна“. Поправете ме, ако греша, но не е ли това болен мозък?

Истанбулската конвенция е част от тези престъпни фантазии в особено големи, глобални размери.

Искате ли да знаете кои евродепутати са изпълнители на тези соросоидни фантазии, и то – евродепутати, избрани от българските гласоподаватели?

Вижте кои яростно защитаваха Истанбулската конвенция. Те са. Има Гугъл, проверете.

Вижте кои лъгаха от парламентарната трибуна, че всяка трета жена е жертва на насилие, без да има никакви официални данни за това. Никакви.

Вижте кои олигархично-медийни кръгчета написаха хули срещу Христос, като например статията „Джизъс срещу джендъра“, в която истеризираха срещу християнската вяра и християнската църква.

Вижте кои вменяваха вина на всеки българин с глава на раменете си, който се осмели да попита как така ИК евентуално ще спре насилието над жените някога в светлото ГРЕВИО-бъдеще, но за сметка на това сега и веднага, реално и ефективно ще даде легитимна власт в ръцете на някакви странни групички с екзотично сексуално самовъзприемане?

Ето на всичко това му се казва „фантазии в най-широки мащаби“.

За съжаление обаче, не са само фантазии. За съжаление, „новите месии“ са успели да овладеят доста реални позиции, и то на най-високи нива в Еврокомисията и Европарламента.

Но тъй като хората в цяла Европа междувременно започнаха да проглеждат и да виждат реалността, демокрацията вече не върши работа на „новите месии“. Не защото я превърнаха в мръсна дума – едва ли ги притеснява това – а защото все по-трудно манипулират демократичните механизми и институции. Колкото и да е омаломощена, оказва се, че демокрацията може реално да се противопостави на „месианските фантазии“ – и в Унгария, и в Италия, и Полша. Ще заработи и другаде, без съмнение.

И тогава как глобалните кукловоди да контролират народите на тези събуждащи се демокрации?

Да заменим демокрацията с върховенството на закона!

Демокрацията е върховенството на закона – това е новата мантра на „новите месии“. След като не могат да контролират демокрацията във всяка от страните членки на ЕС, защо да не опитат да ги контролират през „шапката“ на ЕС – Еврокомисията и Европарламента? Чрез най-ефективният инструмент – парите.

Ето това сътвори Европейския парламент в свое решение от миналия петък.

Какво гласи това решение?

„Правителствата, които се намесват в съдебната система или не успяват да се справят с измамите и корупцията, рискуват замразяване на средствата от ЕС.

Използвайки докладите на група от независими експерти, Европейската комисия ще се бори с „широко разпространено незачитане на принципите на правовата държава“ и да замразява плащанията от бюджета на ЕС.“

Обърнете внимание на израза „група от независими експерти“. Какви са тези толкова независими експерти? Някакви ангели ли са, от небето ли са паднали?

Не. Това са шестима души, един от които посочен от националния парламент на страната и пет /!/, назначени от Европейския парламент.

Е, от кого са независими тези експерти, след като се назначават от Европейския парламент? Нали резултатите от тяхната работа ще бъдат одобрявани от техния работодател?

С други думи, GREVIO на финансовата манипулация. Същият задкулисен почерк, същият подход на вероятно същите хора.

Тази толкова „независима група експерти“ е нищо друго, освен още един опит за създаване на инструмент за федерализиране на Европейския съюз.

Европейският парламент, избран от страните членки на ЕС и следователно – контролиран от тях чрез вота – прави опит да се превърне в супер-сила, контролираща своя суверен?

Това не звучи ли като опит за скрита диктатура от страна на хора, за които никой никога не е гласувал?

Не е ли абсурдно някой – Европейския парламент в случая – да нарушава закона, гарантиращ субсидиите на страните членки с обяснението, че го прави…в името на „върховенството на закона“?!

Колко лесно изглежда всичко за кукловодите – овладяваш „шапката“ на корпорацията и контролираш съзнанието на хората?

Какъвто контрол е установен във Фейсбук например, където по ключови думи машини могат да блокират или да унищожават профили на критици на новия революционен авангард – ЛГБТ хунвейбините на културната революция на „новите месии“. Глобален маоизъм в реално действие. Всъщност точно на това сме свидетели – глобална културна революция от маоистки тип. Китайският диктатор Мао Цзедун би бил щастлив да види своя съвременен последовател Джордж Сорос. Така, както би се радвал да види поклон, направен на 2 май 2018 г. от европейския министър-председател Жан-Клод Юнкер пред статуята на Карл Маркс, подарена от Генералния секретар на Китайската комунистическа партия.

200 години от рождението на Маркс. Марксистки корени, маоистки плодове.

Разбира се, днешният революционен авангард все още не са започнали да бият хора по улиците, както отрядите хунвейбини са го правили в Китай през 60-те години.

Днес е много по-смешно. Днес могат да ти блокират профила във ФБ за поздрав с песен – например ако в своя профил отправите поздрав към Джордж Сорос с българската песен „Водно колело“, в която припевът е „Пляс-пляс, педалите, водно колело“. И напишете „Пляс, пляс, педалите. Поздрав към господин Джордж Сорос“. При желание всеки може да опита. Резултатът е, че ще си направите втори профил, ако държите да ползвате тази социална мрежа.

Ето това е овладяване на „шапката“ на корпорацията Фейсбук чрез реално овластяване на ЛГБТ авангарда на новата културна революция. /То е съвсем конкретно и финансово осигурено по проекти, провеждани у нас от един от знаменосците на Истанбулската конвенция – Младежка ЛГБТ организация. Проектът е „Прости идеи за овластяване на хора, живеещи със СПИН“ – обърнете внимание: не са болни от СПИН, а са „живеещи със СПИН“. Парите идват от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм/.

Резултатът е глобален контрол върху съзнанието на хората, чийто незначителен страничен ефект е изтриването на думи и понятия от съзнанието на хората.

Като педали, например. Ако във ФБ напишете „педала на газта“, пак може да ви блокират, ако някой реши да ви докладва. Да не говорим за думи като педерастия, например. Тя е забранена. Вероятно предстои да бъде забранена и педофилия. Думите са им проблем, а не реалността. Но тъй като в началото винаги е словото, именно чрез контрол върху словото започва контролът и върху действителността.

И това се случва пред очите ни.

Случва се с активното участие на Европейския парламент, на Европейската комисия, на евродепутати и еврокомисари, за които сме гласували ние, българските гласоподаватели.

Случва се в името на „върховенството на закона“ – под този претекст ще ни манипулират и контролират със собствените ни пари. С този над 1 милиард лева, които „най-бедната страна в ЕС“ – любимото обръщение към България в западните мейнстрийм медии – внася всяка година в бюджета на Европейския съюз.

Е, това ако не е върховенство на беззаконието, то какво друго е?

Кукловодите като Джордж Сорос и неговия маоистки ЛГБТ авангард харесват това.

Защото живеят в своите „фантазии в най-широки мащаби“.

Въпросът е какво правим ние вътре в тези извратени фантазии, и защо им плащаме със собствените си средства?

И защо изобщо търпим всичко това?

Автор: Александър Урумов

Източник: urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vinetutkata

    2 41 Отговор
    Явно ДС стяга редиците и поръчва на агента Абел (дез)информиращ анализ!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Господин Никой

    37 3 Отговор
    Дълъг и отегчителен анализ, а с две изречения може да се каже: ЕС върви в погрешна посока, зададена от бюрократите в Брюксел и САЩ се опитват успешно засега да обяздят ЕС ... И защо изобщо търпим всичко това?
  • 4 преводач от еврогейски

    35 1 Отговор
    "Отворено общество", разбирай разграден двор.
  • 5 отегчен

    31 2 Отговор
    "Свобода", "демокрация", "права на човека", "европейска солидарност"... това е съвременния политически аналог, на едновремешните шарени стъкълца, с които са подлъгвали негрите и индианците, да ги заробват, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко.

    Коментиран от #16

  • 6 върховист

    29 1 Отговор
    "Върховенство на закона" над справедливостта, държавата, народа.

    Законни грабежи, законен геноцид, законно унищожение.
  • 7 Александър

    2 40 Отговор
    По-просташко писание не бях чел до ден днешен. Авторът му е абсолютен невежа по темата, но може да публикува простотиите си именно благодарение на демокрацията, която толкова ненавижда.

    Коментиран от #10, #14, #21, #25

  • 8 сори сорос

    28 1 Отговор
    Благодаря на господин Урумов за хубавата статия! ...
    Рецептата на Дж.Сорос е проста и ефективна: „Няколко милиарда, няколко десетки НПО, подкрепата на държавния департамент и правителството, което е „лошо за бизнес” е свалено”.
    Българските програми на Сорос са толкова много и толкова обвързани със съвместно финансиране на проектите, че на практика целият неправителствен сектор, зависим от благоволението на „ОО”/Отворено Общество/. Фондацията на Сорос е трамплин към успешна политическа и финансова кариера. Редица български интелектуалци, преминали като програмни директори през „ОО”, се сдобиха със собствени изследователски центрове. Те издават собствени списания, бюлетини, дават пресконференции, организират национални дебати, пишат годишни доклади за правозащитни централи и Държавния департамент на САЩ, изобщо оправдават парите на Сорос и живеят по-прилично от останалите българи...
    Сто пъти съм го казвал и пак ще кажа - не изгоним ли Сорос от България, ГУБИМ националната си държава...
  • 9 все още българин

    20 0 Отговор
    Браво Урумов!Много точно написано,но погледни повечето коментари-това е матрияла!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оптимист

    17 0 Отговор
    Много точен анализ.
  • 12 до Александър

    17 0 Отговор
    отворения:не е просташко г-не!напротив аналитично е и обективно,но се иска интелект и кураж да го изкажеш.сам ще се уверите колко много по-вече ще са хората,които одобряват,отколкото тези като вас,които плювкат!ръка ли да ви цалуваме за великата демокрация в сегашния и' вариант,която много граждани в Европа недолюбват?
  • 13 Максималист

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "зрител":

    Личи си, драги зрителю, че с по-горе коментиралото "Саше" изцяло отговаряте на тази максима.
  • 14 ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Александър":

    Разбирам те, Саше, трудно е пилешки мозък да се ориентира добре в статията
  • 15 Мдааа

    7 7 Отговор
    При ЛГБТ като цяло няма нищо лошо, защото хората се борят за своята сексуална независимост. Лошото е, че ги настройват и използват като отмъстители. Лично аз одобрявам гейове, лезбийки, травестити и педофили. Всеки човек има право да бъде какъвто иска в личния си живот без да пречи на останалите. Проблема е във финансовия механизъм - той носи проблемите! Финансовата система на демоНкрацията е система на масова бедност! Парите са концентрирани в ръцете на малка група хора и това пречи за развитието на науката, градовете, облагородяване на природата, контрол над раждаемостта. Това пречи на хората да живеят нормален и пълноценен живот, защото беднотията ги кара да живеят в лишения от храна, спорт, култура, туризъм. Масовата част от обществото живеят като волове - бачкат, хранят се, малко почивка и после пак същото. Те живеят недостоен живот, особено за 21 век. Но финансовия модел на демоНкрацията изисква да бъде така, за да може тази система да оцелява. Изисква се напълно нова политическа и финансова система отговарящи за 21 век, а не да ни пробутват политически и финансови системи измисляни във времена, в които фенерите със свещ са били най-големия научен пробив. Лошото е, че обществото е толкова духовно осакатено, че не виждам коя ще е тази сила, която да има силата да промени нещо

    Коментиран от #17, #22

  • 16 ма много отегчен

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "отегчен":

    Само трябваше да добавиш най-гадното-"европейски ценности"
  • 17 даам

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мдааа":

    Духовно осакатено общество!Така е!Но един от инструментите за това безспорно програмирано осакатяване са хората със сексуални отклонения!Няма да забравя един".....",който настоятелно стоеше пред мъжката тоалетна на техникума за сексуални услуги.

    Коментиран от #18

  • 18 До 17

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "даам":

    Разбирам те, но този хомосексуалния го прави на себе си. Това, че твоя съученик е бил в кенефите да иска салам по никакъв начин не засяга мен. Хомосексуалистите не се борят за финансови и икономически идеологии. Това че искат да сключват брак и да осиновяват деца не застрашава човечеството. Сексуалната развратеност няма общо с бездушието, социопатията, садизма, иначе проститутките и порно артистите да са най-големите психари, убийци, садисти, мошеници!!! Хората са духовно осакатени по две причини : простотия и невъзпитаност! Хората са масово с къс светоглед и не виждат по далеч от носа си, което ги прави прости за околния свят и възможностите. Голяма част от вината за този къс светоглед е липсата на финанси, но също е невъзпитаността! Най-големия проблем е, че хората не се възпитават, затова те стават нарциси, социопати, дегенерати. Премахването на възпитателната система от образованието е най-големия удар върху духовната същност на обществото! Децата не се учат да уважават околните, не се учат да гледат надалеко и широко, не се учат как да решават спорове без насилие, не се учат на компромиси, не се учат на изобретателност, не се учат на солидарност и така нататък. Но и няма нужда, защото според сегашния финансов модел е математически невъзможно 70% от хората да живеят пълноценен живот и затова няма смисъл да бъдат учени и възпитавани, а се ползват като волове. Останалите 30% също няма нужда да бъдат възпитавани, защото според сегашния капиталистически м
  • 19 До 17 продължение

    7 3 Отговор
    Останалите 30% също няма нужда да бъдат възпитавани, защото според сегашния капиталистически модел трябва да са невъзпитани (неморални) за да забогатеят. Иначе никой възпитан (морален) човек не би искал да забогатява чрез брутална експлоатация на други хора!!! Поради тези причини има спешна крещяща нужда от нова политическа система, която да отговаря на нуждите на 21 век. Лошото е, че големците са ни подготвили Трета Световна Война, която ще попречи на смяната на демоНкрацията с нещо ново, модерно и полезно за всички. Третата Световна Война ще донесе още по-голяма концентрация на власт и пари в ръцете на една шепа хора. А най-лошото е, че идват роботите и изкуствения интелект и над 70% от човечеството ще стане излишно за големците
  • 20 даам

    5 0 Отговор
    Съгласен съм с теб,само,че си мисля,че тази "една шепа хора";),няма да допуснат Трета Световна Война.Има много-по безболезнени(за тях)начини-местни конфликти, граждански войни,икономически хватки.....
  • 21 демократ

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Александър":

    Ти също си пишеш простотиите благодарение на демокрацията!
  • 22 Духовно

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мдааа":

    "Лошото е, че обществото е толкова духовно осакатено, че..." казваш. И какво имаш предвид в значението на "духовно".? Къде е източникът на духовното? Имаш ли формула за духовно и каква е твоята ? Защото аз имам моя формула за духовно, но кой Арбитър ще отсъди, коя е по-добрата?

    Коментиран от #24

  • 23 Путин

    1 8 Отговор
    Ако не ви харесва в Европа, чакам ви, в Сибир място бол. Да го видя само тогава този умния Александър какви ще ги пише - обзалагам се ще реди химни за мене, вие какво мислите?
  • 24 даам

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Духовно":

    Човекът е написал " духовно ниво"на български език -две думи с ясен смисъл.Все пак това са обикновени коментари,а не място за упражняване на философски напъни.И защо си мислиш,че някой ще иска да си ги мерите(формулите).Поредният скучаещ следобеден измислен философ.456

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Духовно

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "даам":

    Добре де, "човекът е написал духовно ниво". И така да е. Какво означава според теб духовно ниво. Какви са твоите критерии за духовно. Всяко общество се нуждае от стандарти, за да не се превърне в анархия. За теб ЛГБТ не са проблем, даже казваш, че ги одобряваш. За мен обаче са проблем. Аз не искам моето дете да бъде потенциална жертва на педофил. Как с теб ще постигнем консенсус ? Ще ми кажеш, че трябва да го "възпитавам" ? Добре, ще го възпитавам, но какво ми гарантира, че то ще бъде "добричко и послушно" и няма да се подаде на изкушение...Кой ще определи стандарта? Група от "независими експерти" ли ? И да ти кажа, нямам склонност към философски мъглявини. Обичам ясните и точни неща. Бялото -бяло. Черното - черно. Та въпросът ми е за Арбитъра, Рефера или Съдията.
  • 27 Духовно

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "даам":

    Кой ще свири мача ?

    Коментиран от #28

  • 28 даам

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Духовно":

    Айде аз ще кажа моето мнение,макар че въпросът не е към мен.Ако прочетеш моя пост#17ще разбереш,че имаме еднакво виждане за ЛГБТ.Да,обществото се нуждае от стандарти,морал,може би и религия,макар че съм атеист,но то е болно и прогнозата е неблагоприятна както казват лекарите.Лошото е ,че нас не ни унищожава външен враг-ние се самоунищожаваме.А формулата за духовност не се нуждае от Арбитър,защото тя е индивидуална и несравнима.Важното е да не пречи на другите.

    Коментиран от #30

  • 29 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    40 000!!! НПО със над 200 000 участници!!!Не е грешка...и много от тях се финансират от държавата!!!Тя плаща собствената си гибел....Започвам от КЛАУЗЕВИЦ---,,войната е НАСИЛИЕ с цел да подчиним врага на волята си,,,-кратко и ЯСНО....11.09.2001 БУШ обявява новата ,,ИЗПРЕВАРВАЩО ПРОАКТИВНА!!!СТРАТЕГИЯ,,....Тази стратегия вклю'чва три фази..1.смяна на управлението на страни ВЕРОЯТНО!!!заплашващи САЩ.....2.ПРОМЯНА начина на живот и МИСЛЕНЕ!!! на населението на тези страни.....3.строителство и ПРЕСЪЗДАВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА!!!....Това включва максимално разграждане и корумпиране на държавата и превръщането и в територия....ХИБРИДНАТА ВОЙНА е средството на тази стратегия.Тя обединява обичайната война,тихата война с меки сили,цветната революция,кибервойна,психологическа война,НПО....Стратегията и хибридната война не унищожават варварски хората...ТЯ ЗАВЗЕМА ВЛАСТТА И ЛИКВИДИРА СУВЕРЕНИТЕТА.Довежда до КОНТРОЛИРАН ОТ НАС ХАОС....СОРОС получи огромна подкрепа/по тази стратегия/ да реализира идейте си и разшири империята на долара , ,,детските си фантазии,, и обогати стратегията с прийоми...,Резултатът е впечатляващ....Добре ,че те има Урумов...благода ря ти.
  • 30 Духовно

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "даам":

    Извинявай, малко ви обърках с "Мдааа", та цялата ми ярост се стовари върху теб... Казваш, че "формулата за духовност не се нуждае от Арбитър, защото тя е индивидуална и не сравнима. Важното е да не пречи на другите." Съгласен си, че обществото се нуждае от стандарти, морал и дори "религия", но то е болно и прогнозата е неблагоприятна, както казват лекарите. БОЛНО е констатация. Каква е диагнозата? И каква е причината за нея? Вероятно не е обикновена простуда, след като говорим за неблагоприятен край...Вероятно става нещо с имунната система и тя вече не може да защити организма. Дали пък това не е моралът, който е отслабнал и няма сили да се съпротиви на заразата А всъщност, какво е морал ? Кой и кога го измисли? Авторът, само той може да даде отговора.

    Коментиран от #32

  • 31 даам

    0 2 Отговор
    Така е!А част от отговорите ги дава пост #29
  • 32 Симо

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Духовно":

    Сещам се че според Хитлер съвест и морал са еврейски измислици. Вероятно и вие мислите така.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 даам

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Симо":

    Управлението на Хитлер се характеризира освен с висок икономически растеж ,с ниска престъпност ,и със социална справедливост.
  • 34 Духовно

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Симо":

    Симо, много ще се обидя, ако ме сравняваш с човек, който счита съвестта и морала за еврейска измислица. Не знам какво си разбрал, но ще повторя въпроса си. Кой е авторът на съвестта ? А на морала ? За съвестта знам едно определение, че това е способността на човека да различава доброто от злото. За морала в Уикипедия пише че морал е разграничаването на намерения, решения и действия между такива, които са добри и правилни и такива, които са лоши и грешни. Питам за един приятел...

    Коментиран от #35

  • 35 Моралът

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Духовно":

    Е способност ,да контролираш лакомията си.Ако си се наял стани от масата за да има и за другите
  • 36 Духовно богат

    0 0 Отговор
    Е човек ,който с 15 лв на година(абонамент за библиотека) се забавлява за разлика от разни отегчени(преситени от живота) хора.

    Коментиран от #39

  • 37 Отегчени

    0 0 Отговор
    Дори и от секса заради което ползват нестандартни техники.Докато попаднат на партньор смесил обезболяващи с алкохол.
  • 38 каскет

    0 0 Отговор
    Моралът са вътрешни правила в едно общество,създаващи хармония.Определението за морал в Уикипрдия ми звучи като част от наказателния кодекс.Духовността на отделния индивид е част от характера,но не задължителна.А думите свобода,равенство,братство.европейски ценности,морал,духовност,употребени от евреи винаги целят нещо друго.
  • 39 каскет

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Духовно богат":

    Виждал съм такива"духовно богати",обсебени от книгите,необратимо увредени.Книгите помагат донякъде,след това започват да вредят.И колко е духовно богат например дядо Добри?За мен той е заблуден човечец и предизвиква само съжаление.

    Коментиран от #40

  • 40 Книгите

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "каскет":

    Бяха само пример.Всяко пристрастяване,дори и към книгите,води до щети.Добре ,ще го кажа по друг начин.Духовно богатия не се отегчава.
  • 41 каскет

    0 1 Отговор
    Точно така;
  • 42 бомбата

    1 0 Отговор
    Слава Богу, все още се намират хора със здрав разум да назовават нещата с истинските им имена ! Аман от болни джендерски мозъци и безграничната им параноя за власт ! Е, тая демокрация ако беше толкоз хубаво нещо, изобретено от древните гърци преди 2000 там години, защо се сетиха за нея толкоз скоро и пак лъсна цялата порнография си и извратеност още от време оно, кога са оцеляли ония де са имали и армия и закони и ред и ...тояга за гнуснава сган....
  • 43 патриотъ

    1 0 Отговор
    Та сега разбрахте ли политиката на Боко и Цоко!Те са изпълнители на волята на Сорос и естествено не безплатно,а ние искаме България да просперира!