23 Януари, 2019 15:10 1 352 9

ЕС да обсъди обща космическа армия

  • ес-
  • армия-
  • космос

Еврокомисар предложи въпроса на обсъждане

ЕС да обсъди обща космическа армия - 1
Снимка: Shutterstock

Еврокомисар предложи ЕС да обсъди въпроса за създаване на Европейски космически сили, съобщи EUobserver.

Предложението беше направено от еврокомисаря за вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Бенковска. Тя отговаря и за космическата политика на ЕС.

„Няколко страни – членки обсъждат начините за укрепване на своите доктрини за отбрана в космическото измерение. Те говорят за космически сили. Мисля, че това може да се осъществи не само на национално, а и на европейско ниво. Необходимо е да обсъдим въпроса за Европейски космически сили в средносрочна и дългосрочна перспектива“, заяви Бенковска.

Тя не посочи кои държави обсъждат създаването на космически сили. На практика ЕС няма действащи военни сили на общо подчинение.

Вече има предложения за създаване на обща военна програма. Предложението обаче все още се обсъжда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    13 1 Отговор
    Крайно време е ЕС да помисли за свой военен съюз, а не да се огъва под напъна на краварите
  • 2 БГ ЕС НАТО

    1 5 Отговор
    да го направим съюзниците от НАТО да защитава ЕС и САЩ
  • 3 S74Lk3R

    6 0 Отговор
    Можехме да колконизираме космоса вече, но ние все още се борим междо нас си. За това човечеството няма да оцелее. Стискайте палци, космически Колумб да не дойде до туземците.
  • 4 Оффф, те не могат обикновена армия

    2 1 Отговор
    Тръгнали космическа....джендър та дрънка. ..

    Коментиран от #5

  • 5 Рашка с чашка

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Оффф, те не могат обикновена армия":

    Могат и още как! Само трябва да от вържат ръцете на Германия. През 1933г никой не е и помислял че за 5 години е възможно Вермахта да се превърне в страховита сила, от нищото. Само че никой не смее да им го позволи отново.

    Коментиран от #6

  • 6 Да си знаеш

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рашка с чашка":

    1933 година...-други хора,други виждания,друг начин на живот и НАЙ-ВЕЧЕ друга ценносна система е била тогава. Сега неможеш да го направиш това-немеца не е същият. Генофонда му промениха за тези 70 години-и то основно на западно германците. Миналата година на сайта на "Шпигел" имаше анкета с въпрос"Бихте ли воювали ако се наложи?--76% отговарят с не....Какво повече да си говорим????
  • 7 Ръгай чушки 🌶 в боба нека да е лют

    1 3 Отговор
    Ами тя работата е опечена вече ЕС и САЩ ще го направят заедно
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    А бе каква армия какъв космос бе...... САЩ държат всичко. Ако тръгнат на война с Европа за месеци и Европа е разорена. Прост пример, технологичните компании в сяла европа бачкат с американски продукти. Няма един европейски произовдител на хардуер, на световна технологична марка... Китай са по-напред от нас . Те за опълчване на САЩ ми говорят ...всичко е игра и храна за мишките ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.