29 Януари, 2019 16:00 4 412 43

Какво е замислял Хитлер за евреите в Канада и САЩ

  • адолф хитлер-
  • евреи-
  • канада

Канадските архиви са откупили книга, притежавана от Адолф Хитлер, която разкрива плановете му относно евреите в Канада и САЩ. Тя показва какво е можело да се случи, ако изходът от Втората световна война беше друг

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Книгата съдържа подробни данни за еврейските общности в Канада и САЩ, както и информация за техните водещи организации. Тя е написана на немски език и носи заглавието "Статистика, медии и организации на евреите в Съединените щати и Канада".

Според експерти, книгата от 137 страници е доказателство, че Холокостът не е бил нещо, което засяга само Европа – той е бил замислен като по-голяма операция, която е трябвало да стигне и до Северна Америка.

На корицата са изобразени стилизиран орел, свастика и думите "Ex Libris Adolf Hitler", което показва, че книгата е от личната библиотека на фюрера. Тя е била съставена през 1944 година от Хайнц Клос – германски лингвист, който е отговарял за издаването на официалните научни информации, ползвани от нацисткия режим.

Клос е бил ръководител на издателство Stuttgart-Hamburg, занимаващо се основно с национални въпроси, в т.ч. и в САЩ. При престоя си в САЩ от 1936 до 1937 година той се е срещал и разговарял с много германци, живеещи в Америка, както и със симпатизанти на нацистите отвъд океана.

Паметта за Холокоста

От библиотечните архиви на Канада смятат, че книгата ще помогне за "съхраняването на паметта за Холокоста", както и за придобиване на знания за това "какво е щяло да се случи в Канада, ако изходът от Втората световна война беше друг". Милиони са жертвите на Холокоста между 1941 и 1945 година, от които над 6 милиона души са евреи.

Книгата е от частната колекция на оцелял от Холокоста, който я е продал на известен еврейски антиквар, от когото Канадските архиви по-късно са я откупили. Ребека Марголис, професор от Университета в Отава и президентка на канадската Асоциация за еврейски изследвания казва, че книгата потвърждава най-големите страхове на канадската еврейска общност по време на Втората световна война, а именно, че "ако нацистите стигнат до Канада, те ще се заемат с унищожаването на еврейската общност там".

Тези опасения може и да не са били много основателни на фона на голямата отдалеченост на Канада от нацистка Германия. Но книгата, съдържаща подробни данни за еврейската общност в Северна Америка, в действителност показва ужасяващия потенциал на нацисткия режим, добавя проф. Марголис.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    59 6 Отговор
    Тия продължават нагло да лъжат!
  • 2 балък

    23 2 Отговор
    Тази статия е за мен;)!
  • 3 Питам

    57 1 Отговор
    А нещо за индианците ..?

    Коментиран от #7

  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    59 5 Отговор
    Ама няма нито един документ за тоя Холокост, който е оборен още преди 30г. До 1950г се твърди, че се убити и изчезнали 1,5-2млн евреи според всички еврейски организации.
    До 1965г цифрата расте до тези 6 000 000.

    Коментиран от #42

  • 5 да бе

    42 3 Отговор
    Добре сте се подготвили,но вече не ви вярват!
  • 6 12345

    32 2 Отговор
    Хибридна война в пълния й блясък.
  • 7 Хи их хи

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Питам":

    КоФбоите са ги довършили преди Хитлер да се роди!
  • 8 Евреите са майстори

    25 1 Отговор
    В създаването на делюзии
  • 9 Още малко

    36 4 Отговор
    И Холокостът и вярата в него ще се превърне в религия. Никой не го е виждал но всички вярват в него.
  • 10 ko4

    37 2 Отговор
    представи си какво би било да нямаше евреи

    Коментиран от #12

  • 11 На всичкото отгоре

    29 2 Отговор
    В някои страни е създадена и холокостова инквизиция. На гонения и преследвания се подлагат всички невярващи в него. За сега само се вкарват в затвора, но нищо чудно да почнат да ги изгарят и на клади.
  • 12 Еее, няма пълно щастие

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "ko4":

    :) за съжаление
  • 13 изамата

    26 18 Отговор
    т.нар холокост е измислица на евреите!
    през 1933 година световното ционистко общество обявява война на Германия !

    през войната те , както и всички други са били военнопленици на Германия и те са ги използвали ОСНОВНО за работа - те са имали нужда от тяхната работна сила! Не са има ли никаква полза да ги убиват, както твърдят чифутите !
    цялата работа а концлагерите е една огромна бутафория сътворена след войната за да се прикрият зверствата на руснаците, които наред са грабили и изнасилвали - питайте бабите и дядовците ви ако са живи!
    после мантрата за холокоста се е оказала много удобна
    четете малко независими източници и сами ще се убедите за грандиозната чифутска измама !

    Коментиран от #15, #21, #39

  • 14 Тит

    20 4 Отговор
    Преди 2000 години Йосиф Флавий(еврейн) по същата схема раздуха мита за милиони избити евреи в Ерусалим.В днешно време балонът се раздува с великите евреи физици,лекари,артисти.
  • 15 Незнаен

    14 15 Отговор

    До коментар #13 от "изамата":

    Не че имам слабост към евреите, но толкова извратен и изопачен прочит на тази част от историята е кощунство и безумие!!!!! Да говориш за ужаса в тях и да го отъждествяваш с „бутафория” си е гавра, да не коментирам и останалите лъжи и свободни съчинения, които ме карат много да се срамувам!

    Коментиран от #17, #19

  • 16 kick

    17 2 Отговор
    Паметник за Великия...
  • 17 Срамувам се

    13 8 Отговор

    До коментар #15 от "Незнаен":

    от такъв коментар,сега-21век,когато има интернет и когато това което се случва от Френската революция до днес е описано и то се изпълнява точка по точка.Прави са евреите да ни наричат гои (животни).
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Незнаен":

    Май сте в грешка! Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, то ЕВРЕЙСКИЯТ културен дом в София продължава и до ден днешен да носи името на КОМУНИСТА-ТЕРОРИСТ ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и дори организират паметни годишнини на "ГЕРОЯ".

    Коментиран от #33

  • 20 аааа

    14 3 Отговор
    Какво,щяло,нещяло да стане в САЩ!В Канада!Ако били победили,германците!??Ами,не знам!Знам ,обаче в Кобленц,като ми показваха върха на тапицерското изкуство ,попитах от каква кожа е тапициран диванът,как ехидно ми отговориха:-славянска!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 каквото и да е замислял

    11 1 Отговор
    в последствие историята доказа правотата му!

    Коментиран от #24

  • 23 Снайперист

    14 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #25

  • 24 Ххха

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "каквото и да е замислял":

    Абе то така!Ама ,май точно историята му го нацепи!
  • 25 Ххха

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "Снайперист":

    А за 65-те милиона избити славяни!?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 65 мил избити от комунистите

    6 12 Отговор
    - Защо умните хора са малко, а глупаците – много?

    - Защото, докато умните мислят, глупаците се размножават.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 аааа

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "65 мил избити от комунистите":

    Интересно,е ти ,от кои мислиш,че си!Едните са наясно,обаче ,че в доктрината за арийска чистота,славяните не попадат!...???
  • 29 а пък ислямът

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "От завода за сапун":

    бил агресивен,а?
    Не случайно римляните са ги имали за нещо под добитък!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 1944

    1 6 Отговор
    комунизмът и фашизмът са братски идеологии. особено вредни за човечеството.
  • 32 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "65 мил избити от комунистите":

    ... което обяснява състоянието на образованието и бумът в раждаемостта на циганите след 89-та. Тоест западното влияние над България и плановете на световната, основно съставена от евреи вихрушка за бъдещото ни, нали?! Всъщност кой финансира Хитлер? А кой му е доставчик на керосина за авиацията? Четете повече и ще разсеяте лъжите и пропаганда на медиите... собственост на кой?... ;)
  • 33 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Въпреки, че Народното Събрание на България определи комунизма като ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ- интересно как ли ще се квалифицира сегашният режим като станахме с 2000000- по малко - половината на оня свят.И продължават да ни продават ГМО , палмово масло,подсладители- въртят далавера с горива за сметка на нашето здраве и на задлъжняват с дългове и данъци а парите се крадат.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Талмудист

    15 0 Отговор
    Пич, и на евреите апетитът идва с яденето. Щом могат да крънкат пари, не пропускат да го правят-независимо от кого. Благодарните към българския народ евреи направиха ли нещо да спрат мародера Гад Зееви, който къса живо месо от колабиралата България? Ами Майкъл Чорни, ами тези бизнесмени, дето ни съдят сега, че не сме им дали Витоша-да не изброявам още...Еврейска благодарност,как ли пък не!
  • 36 Защо

    2 0 Отговор
    я е продал (откупили я), а не я е подарил?
  • 37 Чифу

    8 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=CvI4zvMSWlY : този видеоклип бе премахнат от ЮТюба...защото доказваше лъжата за 6 000 000 избити чифути ... в този видеоклип се показваха вестници(предимно американски) от периода 1933 до 1939 година в които пишеше, че ще бъдат избити 6 мил.чифути и то още преди да се знае, че ще има Втора Световна война.Всеки може да си направи извода, кой запали най-кървавата война в човешката история.

    Коментиран от #41

  • 38 абе скапаняци от соросоидното издание

    6 0 Отговор
    защо премахнахте коментара с цитати от Талмуда,а ???
    Никакво съмнение вече нямам,какво представлявате като издание!!!
  • 39 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "изамата":

    Ааа не е верно тва не е верноо шефа ти ако намери хлебарка в офиса кво ше направи?ше я впрегне и нея като вас да работи или ше у утрепа а ?е същото е и с юдейте
  • 40 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 0 Отговор
    Нацистите не са имали силен флот и армия за да се превземе това соето е искал хитлер са били необходими поне 100 линкора с главен калибър 405 или 450 мм есминците и крайцерите подводниците не ги броя сухопътна армия 20 милиона ударни и бързи танкове с разрушителна мощ в изобилие примерно 30 000 изтребители и бомбери 20 30 000 и тогава няма какво да я спре и огромна по численост артилерия
  • 41 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Чифу":

    интересно как от българите спасили евреиското си население се пръкна такова поколение като теб?именно българския народ и българската православна църква спасиха евреите ни.митрополита на пловдив и патриарха ни заплашват царя че ще заминат с евреите в лагерите на смъртта.дънов и лулчев го намират скрит в резиденцията му в кричим и му казват кво го чака в прав текст ако позволи депортацията.спонтанни митинги както и актове на солидарност с българските евреи има навсякъде.интересно обаче как се променят хората след 60 години комунизъм.ти си пример за това.
  • 42 Гарабет

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Много ясно, алчните евреи искат да получат повече обещетения за убитите. Коко ще получат за 1 милион, а колко за 6 цифрата е раздута за да лапнат повече репарации, алчни дори и в смъртта да спечелят дори и от умрелите това е еврейско ноу-хау.
  • 43 Аве Адолф за еврейското зло

    2 0 Отговор
    Само може да съжаляваме ,че Хитлер не можа да почисти това световно еврейско зло . Ако човек се разрови по-дълбоко ще забележи , че в дъното на всяко зло стои един или няколко евреи .......