Last news in Fakti

30 Януари, 2019 10:00 2 914 24

Носите ли си шарената дрешка?

  • йосиф-
  • шарена шапка

И когато Йосиф дойде при братята си, съблякоха от Йосиф дрешката му, шарената му дрешка, която носеше… Битие 37:23

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И с мъка се въздържаха да не го убият те самите. Затова хуманно го продадоха в робство на минаващия керван. Този тип хуманност винаги има процедурно чисти ръце.

А Йосиф – любимият син на баща си – е един от старозаветните праобрази на Месия. Предаден от братята си в чужди ръце. Смятан за мъртъв…

Колко пъти са искали да съблекат вашата шарена дрешка?

Да изтрият вашия чар – да го няма. Или умението ви да постигате – с много труд, който дори близки отказват да видят.

„Късметлия“, „върви му“, „как успява“, „защо все той“.

Когато завистта разпознае избраността – тогава няма прошка.

Братята на Йосиф го намразиха толкова много, че „не можеха да му говорят спокойно“.

Шарената дрешка на избраността.

Каква е вашата шарена дрешка? Носите ли я? Или ви плаши завистта?

Ако вашият Баща ви е ушил шарена дрешка, носете я.

Никой не може да съблече Божия призив от вас.

Никой друг, освен самите вие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    10 4 Отговор
    Чудесен анализ!

    Коментиран от #7

  • 2 Смотаняци 33

    5 8 Отговор
    Защо не вземеш да открехнеш и хората, че завистта изяжда хората отвътре. И как се става прокажен, че в проповедите си се позабърка малко. Първо даваш грънци после те били станали злато. Стига промива мозъци не се получава. Нали до онзи ден тоя Йосиф имаше демон в него сега бил света вода ненапита. Май нещо си си объркал софтуера генерално.
  • 3 ГосТ

    5 5 Отговор
    Поучителни истории....
  • 4 Трагично

    4 16 Отговор
    Пълна боза , брат . Ако не беше толкова твърда хартията на библията щях да я употребя рационално , понеже за друго не става....

    Коментиран от #15

  • 5 среднощен

    10 3 Отговор
    Изисква духовни сили и духовен подвиг да си носим "дрехата на благодатта" дарена ни от Бога! Защото винаги се започва с това - "Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо.."! И за вършва с - "..Чакам възкресение на мъртвите и живот в бъдещия век! Амин"
  • 6 Смотаняци 33

    4 10 Отговор
    Трябва ли да ти извадя какво написа преди няколко дена за Йосиф и Христоса. Че всякаш имал демон в него, а сега ми разправяш, че Йосиф станал Христос. Нео от матрицата бате станал Путин Дон Китръмп пръднал в саксия. Зависта легнала и заспала, че и умръзнало да се занимава с шарени дрешки и всички се самоубили и заживяли посредата между ада и рая. Почвате да ме карате да пиша глупости.
  • 7 Иванов

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Санчо":

    Господине, Библията е и учебно помагало, как да се предпазим от грешки изучавайки такива от миналото на човечеството. Грешката на Израел е, че възлюбва Йосиф пред останалите си деца и с това си навлича и на двама им изпитанията на Съдбата. Можел ли е да устои обаче и да не прави разлика помежду им, след като в това му дете е била въплатена Висша душа? Почти невъзможно, но той е трябвало да прави усилия постоянни, а не да го гизди с шарени дрешки! Затова тези дрешки си ги дръжте само за себе си, ако ги имате, а пред другите бъдете скромен и смирен човек.

    Коментиран от #10, #16

  • 8 Отново!

    8 2 Отговор
    С тази статия ,г-нУрумов ,каза много точни неща...!,,Никой не може да съблече,божия призив от вас....,,!Абсолютно вярно...!Бързичко чета и бързичко схващам,благодаря на Бог....!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лъжа

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Не е вярно това бе , отвратително и гнусно е да учиш хората да лъжат , библията е фалшификат пълен с лъжи , добруване чрез лъжливи фантастики не се постига , през кой век ще го разберете това ?
  • 11 Мини

    5 2 Отговор
    "Колко пъти са искали да съблекат вашата шарена дрешка?" Ежедневни са опитите(чрез презрение, злословие, омраза, завист) на "братята" да съдерат шарената дреха от гърба на човека,който я носи. Но когато Бог държи благодатната си ръка върху верния му, то никой неможе да му я отнеме, чрез нищо. Във връзка с това ми хрумва Псалм 91.
  • 12 Простотия

    5 7 Отговор
    Първо: -Нямам шарени дрехи , едноцветни са. Второ: - Няма да позволя да ми я вземат без бой така или иначе . Трето : - Тия простотии са за глупавите , дето нямат достатъчно мозък сами да се сетят какво трябва да направят т.е. това е обида за интелигентността на умните
  • 13 Смотаняци 33

    3 5 Отговор
    Ето ти едни призив заминавай в затвора или в махалите да им проповядваш. Пък да видим каква реакция ще имат на тези новини.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Урия

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Трагично":

    Мооого, много си прав! Повечето от хората, които биха одобрили коментара ти изобщо не си губят времето да отварят такива статии. А ние с тебе сглупихме нещо...
  • 16 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    Йосиф беше скромен и смирен човек, въпреки "шарените дрешки". И не само това - прости на братята си и им помогна в дни на глад. Злото мрази Избраните, независимо от "дрешките" шарени или не.
  • 17 Джордж Карлин

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Смотаняци 33":

    За там няма кой да му даде хонорар! А пък и той като нас тябва да яде храна. Само с въздух не се получава.
  • 18 Джордж Карлин

    5 5 Отговор
    Цитат от скеч на Дж. Карлин, който много ми допада: "Трябва да ви кажа истината, приятели, трябва да ви кажа истината.Когато става въпрос за простотии -големи, първокласни простотии,трябва да застинем в страхопочитание пред шампиона на всички времена по лъжливи обещания и преувеличени твърдения – Религията.
    Помислете за момент.
    Религията всъщност е убедила хората, че има невидим човек, живеещ на небето,
    който вижда всичко, което правиш, всяка минута и всеки ден.И невидимият човек има специален списък от десет неща, които не иска да правиш.И ако направиш някое от тях, той има специално място,изпълнено с огън, пушек,жарава, мъчения и страдания,където ще те прати да живееш и да се мъчиш и да гориш и да се задушаваш и да крещиш и да плачеш во веки веков, до края на времето!

    Но Той те обича."
  • 19 Смотаняци 33

    0 2 Отговор
    За там където аз искам да отида не ми трябват пари нито храна. Почивка от планетата земя.

    Коментиран от #20

  • 20 Кондуктор

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Смотаняци 33":

    Не знам къде искаш да отидеш, но влакът в който се возиш със сигурност пътува към място, което едва ли ще ти хареса

    Коментиран от #21

  • 21 Щото Знам

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кондуктор":

    Сляпата вяра , те е докарала до там , че от злоба няма как да не отправиш някакво заплашително послание , основата на повечето религии и вярвания е именно страхът , само че винаги имай предвид че не всички са страхливци

    Коментиран от #22

  • 22 Кондуктор

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Щото Знам":

    Обикновено работата на кондуктора е да проверява билетите на пътниците и да ПРЕДУПРЕЖДАВА за следващите спирки. Заплашени могат да се чувстват само нарушителите без билет...Има разлика межди заплаха и предупреждение. Предупреждението обикновено е добронамерено. Разумните предусещат злото, а безумните ( не страхливци) вървят напред и страдат.

    Коментиран от #23

  • 23 Пфф

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Кондуктор":

    Много ти е удобно така . Очевидно се мислиш за нещо повече от останалите та си седнал да ги предупреждаваш , аз лично бих се срамувал в ролята на самоназначил се морален предводител . Всички диктатори са тръгнали по този начин и са свършили по-бързо и от неверниците . Е , желая ти успех , може и да завъдиш някоя комуна с подчиняващи се

    Коментиран от #24

  • 24 Кондуктор

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пфф":

    Интересно дали би отговорил по същия начин, ако се движеше към пропаст за която не подозираш и някой те предупреди за това. Или би предпочел да паднеш в нея. Тук е мястото на поговорката "Ум царува, ум робува, ум патки пасе".