Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 16:00 5 546 27

ГЕРБ, оттеглете Данаил Кирилов като шеф на правната комисия!

  • изборен кодекс-
  • данаил кирилов

Юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант!

ГЕРБ, оттеглете Данаил Кирилов като шеф на правната комисия! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Данаил Кирилов вероятно трябва да се оттегли като председател на правната парламентарна комисия.

След правния хаос, който той сътвори с Изборния кодекс и с който вкара 44-ото Народно събрание в парламентарна криза, това би било закономерен ход, колкото и да е краен като политически акт.

Всяко негово решение от сряда миналата седмица до днес отхвърля предишното и е в тежък дисонанс със здравия разум.

Нямам нищо против благия Дани Кирилов, когото в ГЕРБ обичат и който иначе е един кротичък човечец с тъжна усмивка. Даже ми е симпатичен с трагизма, който излъчва лицето му.

Но Данаил Кирилов - шеф на правната комисия на българския парламент - е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма. Силно критичното отношение на експерти и топюристи към нормотворчеството в Народното събрание подкрепя тези тъжни изводи.

Сегашният скандал не е първият в неговата "блестяща" депутатска кариера.

Заради Данаил Кирилов през лятото на 2016 година, в навечерието на президентските избори, парламентът прекъсна ваканцията си, за да се занимават законотворците ни пак със зле конструирани избирателни правила и с онова прословуто квадратче "не подкрепям никого", което обърка мнозина. Тогава му се размина.

Както и в още десетки случаи на юридически безумия, заради които доверието в законодателния процес се е сринало почти до нула.

Данаил Кирилов може да напише на коляно фалшив доклад за заседание, което не е проведено (2016), и да го внесе в зала, газейки закон и процедура, без да му мигне окото.

Може до среднощ да каканиже от парламентарната трибуна и да твори странни правни конструкции с неизчерпаема енергия. Именно с енергията си да създава несъстоятелни юридически норми, в които си вярва, той вече става опасен на законодателния терен. И сегашната парламентарна криза е доказателство за това.

За него правилата нямат сила, законите - не винаги важат.

От стрес ли, от напрежение ли, но той вече сякаш не може да вземе разумно решение.

Видимо е объркан. Изглежда като блестящ изпълнител на поръчки отгоре. Поръчват му да махне преференциите - маха ги, после му нареждат да ги върне - връща ги.

И затова е много удобен за всяка власт и за всеки началник - юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да го отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът.

Това наистина е качество! Невероятен талант!

Но на всичко това някой трябва да каже: "Баста!" В името на уважението към парламентаризма. И ГЕРБ колкото по-скоро го осъзнаят, толкова по-добре. Ако все пак имат чувство за самосъхранение!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъфти

    76 2 Отговор
    Прави,каквото му наредят,удобен е и не се замисля!
  • 2 отменете всички антинародни промени

    60 2 Отговор
    Да се отменят всички промени направени под ръководството на този,, погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма,,,Цял един народ носи негативите от действията на този благ човек.
  • 3 Цецо шлифера

    50 2 Отговор
    Джендърска работа.
  • 4 Ганчовия

    14 35 Отговор
    И кой го пише това? Оооо Валерия Велева, ма ти моето момиче до тази "медия" ли опря? ми като те знаят всички що за джурналист си. Я кажи кво прави бате Аамет Доганов!, твоя приятел дето му лижеше задника (пък той каза че и други работи) преди години и после те изкара....., да не казвам щото може и сама да се сетиш. Големи журналя сте вие ама само им лижете задниците на всички на които ви е изгодно.
  • 5 Разбирача

    52 3 Отговор
    Герб нямат чуство за самосъхранение и вървят с бясна скорост към пропастта тикайки зорлем Бсп на власт!
  • 6 Vojda

    52 3 Отговор
    Чи те всички от гроб са като него, фани един удари друг.
  • 7 този е вид

    34 0 Отговор
    ``хамелеон``! е бил член на БСП ?! Хахаха ,а сега е `долен член``гроба.....
  • 8 Batushka

    47 0 Отговор
    Обаче гледа ТИКВАТА с такова кучешко обожание ...как да го махне,ще му липсва тоя предан поглед на пекинез....Баце обича червеите пред тях изглежда като глист...
  • 9 скъперника

    6 1 Отговор
    Пас.
  • 10 ЛИЛИ

    36 2 Отговор
    Най-фрапантен е случаят с небезизвестната Илиана Беновска. Чрез регионалното софийско радио К2 тя е получила 203 651,60 лева. Най-щедри към Илиана Беновска са били от Министерството на икономиката - по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” Беновска е отличена със 114 981,60 лева; по Програмата за развитие на селските райони - с 45 792 лева; по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” - с 24 000 лева; по оперативна програма “Региони в растеж” - с 11 016 лева; по операти

    Коментиран от #14

  • 11 Кибик

    41 3 Отговор
    Необразованите простаци Борисов и Цветанов едва ли са наясно със значението на сложни, отвлечени понятия като върховенство на закона, разделение на властите, парламентаризъм и пр., така че те едва ли виждат някакъв проблем.

    Коментиран от #18

  • 12 зомби герберасти

    42 3 Отговор
    Това е класически "индианец гербераст" от вигвама на Вожда, каквото каже Винету това прави и не разсъждава, защото мозъкът му е взет със скалпа ! Хау!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "ЛИЛИ":

    Какво е общото с темата, че не схващам....?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 8888

    40 2 Отговор
    Този Даниел Кирилов, не стига, че е некомпетентен, безочлив, нагъл, но и се мисли, че е някакъв корифей на правото. Пълен гьонсурат.
    Човека е пълна трагедия и олицетворение на законотворческата дейност на управляващите.
    Барниръбъла на правото, много добре му отива.
    Някой може ли доставерно да потвърди, че е бил общински съветник от БСП?!
  • 17 ТОЧКАТА

    22 0 Отговор
    Едно берберче видяло друго берберче да яде нещо настървено и лакомо...Приближило се и попитало скромно...--,,Ти какво ядеш?,,....,,Как какво,,закона за изборите,ЦИК и други за гарнитура,,....-Бе това като го гледам ,и мириша...мммм въобще не са закони!!!!,,.....,,О ,,вероятно,...то ги ям за трети път!!!...Едвам успявам да си ги събера от тоалетната-не ми стига времето,,.....,,
  • 18 ТОЧКАТА

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кибик":

    Даааа,основно поведение е ,,,дай да се разберем,, и ,,колко пари ви трябват?,,...
  • 19 Петя К

    4 8 Отговор
    Мадам дава ценни указания. Устата и граняса от..........
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 натовец

    13 0 Отговор
    Най-накрая и във Факти да се появи една трезва статия.
  • 22 Хаджи хаджи Българин

    12 1 Отговор
    След молитвената закуска на Цвъки и погалване от Юнкер по картуната, картите се пренареждат!
  • 23 анонимен

    15 0 Отговор
    Поредния недоразвит ум!
  • 24 Накамур Накамуров

    4 3 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 25 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор
    Кирилов е безкрайно неук, дразни с назидателния тон, но още повече дразни неговият началник Цв.Цв. с форма на главЪта тип каунЬ.
  • 26 йьйь

    5 0 Отговор
    слушка - папка
  • 27 йьйь

    5 0 Отговор
    слушка - папка