Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 13:00 2 819 8

Стефане, няма да гласувам за тебе

  • стефан тафров-
  • огнян минчев

Ако се присъединиш към АЛДЕ, това означава да бъдеш рамо до рамо с депутатите на г-н Ахмед Доган

Стефане, няма да гласувам за тебе - 1
Огнян Минчев, снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Драги Стефане, доколкото разбирам, ако кандидатурата ти за евродепутат успее, ти не възнамеряваш да бъдеш част от групата на ЕНП. Не зная към коя група смяташ за възможно да се присъединиш, но за съжаление аз няма да бъда един от твоите избиратели. Най-вероятният избор - ако няма да се присъединиш към ЕНП - би бил, предполагам, АЛДЕ.

Разбирам твоята непоносимост към Виктор Орбан, но ако се присъединиш към АЛДЕ, това означава да бъдеш рамо до рамо с депутатите на г-н Ахмед Доган. Това изключва възможността хора като мен да подкрепят твоята кандидатура, както и политическата сила, която представляваш. Като казах "политическата сила"... Част от Демократична България, която ти представляваш е и ДСБ - партия, за която аз съм гласувал нееднократно в различни формати на самостотелно или коалиционно участие. Не допускам ДСБ да се откаже от собствената си идентичност в такава степен, че да подкрепи за евродепутат кандидат, заявяващ категорично, че няма да бъде част от ЕНП.

Това, разбира се, ще има своите политически последствия. Последно - но не и по значение - ръководството на партията, към която принадлежиш - "Да, България" - нееднократно е декларирало идентичност на дясна политическа сила. Как би било възможно съвместяване на тази идентичност с присъединяване на избран от нея евродепутат към АЛДЕ или към фракцията на Зелените (също възможно, предвид членството на Зелените в Демократична България), аз не зная.

Последно - но не и по значение - струва ми се, че в интензивната политическа кампания, която водиш за твоята кандидатура липсва какъвто и да е намек за това, че партиите - партньори на "Да, България" в коалицията - ДСБ и Зелените също имат своите кандидати за евродепутати, подреждането на които в общата листа не е предизвестено - доколкото съм информиран.

Разбирам политическата целесъобразност на това да се държиш като титуляр, но мисля, че това може да се окаже опасно в един твърде късен момент преди самите избори за оцеляването на коалиционното единство.

Желая ти успех! Аз лично ще гласувам за кандидат на ЕНП. Независимо от това, че тази партийна фамилия е твърде инертна, има нужда от сериозно реформиране на своята ценностна и идейна визия и от завръшане към християндемократичната си идентичност. Идентичност, която редица лидери от ЕНП през последното десетилетие жертваха чрез собственото си придвижване към либералния център по конюнктурни съображения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пехливанов

    24 7 Отговор
    Както винаги, ще гласува за кандидата на Боко тиквата, защото сикаджията биел комунистите.
  • 2 Справедлив

    38 2 Отговор
    Абе и Стефан и ти сте за лопатата у главата..-па и всички други във властта през последните 30 години....
  • 3 Пльок

    23 1 Отговор
    Кви са тия бе? Все едно живея на друга планета?!

    Коментиран от #4

  • 4 321

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пльок":

    Абе тоя съм го виждал по телевизора. Някакъв политолог, социолог или друг някакъв ла ла лог. Ама какъв е този Стефан - някой интимен приятел ли? Пък щял да се кандидатира, пък някакви зелени, ало Да, ДСП и прочие кодирани структури. Та те тия не могат на национални избори да вземат глас, та за ЕС парламент ли. Чак вече се обсъжда важния въпрос, към коя група щял да бъде.. Нещо да не са затворили Курило?
  • 5 филанкиши

    8 1 Отговор
    СТЕФАН ТАФРОВ

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Към коментар 7 ще гласувам

    1 2 Отговор
    ....
  • 8 Напомняне

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "филанкиши":

    Този Тафров май беше с лява резба...