Last news in Fakti

26 Март, 2019 15:45 41 805 150

С цената на всичко Борисов трябва да каже истината за България

  • бойко борисов-
  • герб-
  • българия

ГЕРБ вече пропиля 10 години на държавата

С цената на всичко Борисов трябва да каже истината за България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Десет години от гръмкото влизане на ГЕРБ в българската политика отбелязваме през 2019-а. Достатъчен период за сериозна равносметка. България не прогресира и никакви сърдито произнесени от Бойко Борисов приказки не могат да скрият това. Негодничеството се разпространява, а настоящият масов имотен скандал е апогеят. Засега. Европейско развитие на България няма.

Десет години по-късно българските политици все така продължават да са в центъра на вниманието. А не това е тяхната работа. В една добре функционираща държава дори би било нормално да не знаете имената на повече от министрите например. Не защото не се интересувате, а защото те незабележимо си вършат работата, за която са избрани, както го прави останалата част от обществото. Тук обаче непрекъснатият досаден политически шум взима връх. И то не за да отчете нещо свършено, а за да напомни за себе си с поредния скандал и междупартийни битки за кокала. Г-да политици, не ни
занимавайте със себе си и манията си за величие, просто си вършете работата.

Е, Борисов не си я свърши. Мачовското поведение, стойките, непринудените, по селски, разговори с избирателите, алабалистичните изказвания пред държачите на микрофони не могат да прикрият пълния му провал. Борисов показа и продължава да показва, че няма топки. Не бръкна надълбоко в нито една сфера и не заслужи място в историята, макар и мнозина поданици да му го приписват. Напротив, управлението на Борисов се срасна с недъзите в системата, вместо да направи всичко възможно да ги промени. "Артексгейт" е най-пресният пример.

Далеч сме от мисълта, че да си министър-председател на България е лесна работа. Народопсихологията тук е издигнала далаверата и забогатяването в култ. В нашата страна върлуват много интереси, демоните от миналото все още дърпат конците, всяко лоби натиска към себе си, субективността и подмолността са навсякъде. Срещу всичко това можеш да се опълчиш, когато имаш пълна подкрепа. Тук Борисов направи по-трудното. Осигури си парламентарната и местната власт, както и подкрепа от Европа. И спря дотук. Не посмя да тръгне срещу господарите си, приятелските кръгове, престъпния свят, олигарсите. В името на народа.

И така се стигна дотук. След 10 години почти непрекъснато управление ГЕРБ, държавата е в руини. Здравната система е в тотален колапс - лекар от повече от 40 години предприема гладна стачка в Казанлък, определя настоящото състояние на здравеопазването като абсолютно дъно, медицинските сестри протестират, фелдшерите протестират, повечето болници са в окаян вид, същевременно продължават да източват здравната каса с несъществуващи престои и манипулации. Здравните услуги са бавни и незадоволителни, въпреки че бюджетът на касата е милиарден. Огромни суми влизат в джобове по веригата, обслужващи всякакви фармацевтични, корпоративни и лични интереси, но обикновеният българин живее болен и умира рано болен. Ако има късмет може да извика Спешна помощ и тя да дойде, докато е жив. Недай си Боже да му се наложи да лежи в болница,
психиатрия, център по наркомании, които са много далеч от 21-и век. Или пък да има нужда от трансплантация. „Единственият начин да живея е да стана австрийски гражданин и да ме трансплантират като австрийски гражданин. Аз друго не виждам”, каза наскоро нуждаещата се от трансплантация на бял дроб Илияна Христова от Варна.

Същата е картинката в друг непосредствен за битието на хората сектор - правосъдният. Емблематично е, че министърът на правосъдието Цецка Цачева напуска поста си, защото изглежда... не е спазила законите. Истинска гротеска. Макар и не нещо неочаквано за Цачева, която тотално се провали като политик и по неведоми пътища й бе поверена изключително важна сфера. Всъщност може би не са толкова неведоми - Борисов назначава някого не за да свърши работа, а за да намери пост на
послушковците в партията, които да пазят нашите хора в сферата, да пазят статуквото и най-вече - да не предприемат нищо радикално, нищо от това, от което България в действителност има нужда. В това Цачева се справи перфектно. Показен политик за привичките на ГЕРБ. Затова няма да бъде запомнена с нищо от никого. Поредната през чийто мандат няма нито един осъден политик, нито едно доведено докрай знаково дело. Най-лошото е, че Цачева стана поредната, която си мълчеше, не чула, не видяла, не разбрала. И не надигна глас срещу случващото се в съда и прокуратурата.

Още една ръждясала сфера е тази на вътрешната сигурност. 10 години по-късно корупцията в нея продължава да преобладава, за разлика от реформите. Така и не се намери начин да се противодейства ефективно на войната по пътищата, сякаш сме първите, които се борят с това. Комичните ситуации с бягствата от затвора дори нямат нужда от коментар. Полицаите
работят в лоши условия - най-важното - не се чувстват защитени от държавата. Особено в по-малките населени места, където местните дерибеи са истинското лице на властта и са абсолютно недосегаеми, до степен унизителна за истинските блюстители на реда.

В социалната сфера отново нищо ново. Пенсиите и чрез тях подигравките с възрастните хора продължават. Осигурителната система работи на принцип, който чрез неголям брой работещи хора, осигурява всички останали. Тези всички останали, обаче, получават всякакви видове измислени помощи, както стана ясно например покрай случая в Силистра, където вероятно става дума за милиони, източени от НОИ. В същото време истински нуждаещи се хора получават смешни суми, с които едва преживяват. И тук хаос, източване, липса на контрол и дългосрочни решения.

Електронното управление също е мираж. Електронното гласуване пък се оказа невъзможно, защото нямало как да осигурим сигурността му. В същото време в Швейцария обявиха награда за хакери, които успеят да разбият сигурността на софтуера им.

Фантасмагориите са водещи и в спорта. Наскоро спортният министър Красен Кралев заяви, че от 2011 г. насам били инвестирани 400 милиона (!) лева в изграждане на спортна инфраструктура. Да, по документи сигурно са толкова. Но на практика България все още няма нормален стадион. Тук или някой много краде, или тотално грешно се харчат държавните пари. И в двата случая Кралев би трябвало да си мълчи с подобни цифри. Само че желанието за ПР-изява в средите на ГЕРБ
винаги надделява.

Чуждестранните инвестиции също намаляват. През 2018 г. те са се сринали с 40% и са за едва 795 млн. евро. Дългосрочният интерес е слаб и всичко това е вследствие на горните абзаци, въпреки розовите приказки на управляващите.

Във външната политика Борисов също не се държи мъжки. Остава усещането за лавиране, огъване, нагаждане в различни посоки. И докато тази за евроатлантическия път на България е логична, предвид дългосрочния избор и нагласата на българите за развитие, то милите очи към Русия и отказът най-сетне да се скъса пъпната връв, която ни трови, няма логично обяснение. Оттам тръгват и редица зависимости в най-различни сфери, свързани с много пари и интереси, различни от този на България.

Периферни, уж непряко зависещи от управляващите среди, като медийната, също са доказателство за маниера на действие на Борисов. Олигарсите колят и бесят, разширяват кръговете си на влияние, като държавата не просто безучастно наблюдава, а дори съдейства.

И т.н., и т.н., до безкрай. Неща, които всички виждаме и за които всички знаем. Като изсичането на българските гори например. Но държавата или се прави на разсеяна или наистина е такава. Работа има предостатъчно. Толкова много, че да няма никакво време за висене по телевизионните студиа, пресконференцийки или обсъждането на поредните оставки за неща, за които по принцип се носи наказателна отговорност.

Като обобщение - хората са бедни и живеят некачествено. Знаят, че е така, защото се краде много, а не защото България е бедна страна. Всички го усещаме, но не се прави нищо по въпроса. Докато не излезе наяве някоя история, като тази с апартаментите. За да покаже, че рано или късно все нещо от ще изпълзи от иначе затвореното общество на ГЕРБ. А ако е мъж Борисов трябва да излезе и сам да каже цялата истина за това какво е да управляваш България с всичкото и мракобесно руско-турско наследство. С всичката чернилка, за която отлично знае. Ако трябва да поиска помощ, ако трябва да свидетелства, но най-сетне да направи нещо наистина достойно с позицията, която народът му е дал.

Усещането за безнадеждност обаче се засилва от факта, че втората по сила партия е абсолютно същата като първата. Че и третата. И цялата борба е всъщност не за справедливост, а за хранилката. А народът не може да направи нищо. Не вижда тези, които да го защитят. И няма да е далеч времето, когато ще излезе сам да се защити. С революция. За да не чака нови 45 години да заживее, както му се полага.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    46 196 Отговор
    Баце вярваме ти бъди мъж и изритай този помиря
  • 2 анализатор

    445 41 Отговор
    С цената на всичко Борисов драпа да остане на власт. Гори мостове и бушони на поразия, само и само пожарът да не стигне до него. Но тази схема вече не работи, вярващите в неговите митове и легенди за големи успехи рязко намаляват. Хората му се дънят и пробойните все по-трудно се запушват. Играе се на парче, но държавата стигна дъното, мизерията е пълна - буквално и преносно. Борисов е пред трети недовършен мандат, а четвърти няма да има!

    Коментиран от #3, #7, #133

  • 3 По кротко

    143 39 Отговор

    До коментар #2 от "анализатор":

    Твоят "Баце" го назначиха,тези от червения интернационал!

    Коментиран от #9

  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    134 17 Отговор
    Е кво да ви каже изиграни и обрани сте за пореден път аре чал че отивам на острова си далеч от вас😂😂😂😂лошия материял😂😂😂
  • 5 Тъпаци Сме

    224 14 Отговор
    Браво!
    Всичко това и истина,но изход няма.
    Борисов,Корнелия,Доган и сие Мародери са вечни

    Коментиран от #132

  • 6 Аналог. И РИМСКАТА

    218 6 Отговор
    ИМПЕРИЯ СИ Е ОТИШЛА ОТ ЛАКОМИЯ И КОРУПЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    152 14 Отговор

    До коментар #2 от "анализатор":

    И аз искам да открадна 20 или 50 милиарда евро и да имам остров пък нека да не съм на власт вече
  • 8 Мирен преход Да ама НЕ

    145 12 Отговор
    "Бивш" комунист и "бивш" милиционер....що е то и има ли почва у нас?

    Коментиран от #77

  • 9 анализатор

    185 16 Отговор

    До коментар #3 от "По кротко":

    Верно, я по-кротко ... За всичко са ви виновни другите - червените, сините, зелените ... Баце, както му викаш си го избира объркания народ, който си търси спасител след дългото лутане през последните десетилетия. Баце подведе хората с чупки и стойки в кръста, с дребни, но ефективни селски хитринки ... и така вече 10 години. Но вече и най-наивните се спряха с илюзиите за месията-спасител. Хората ще му дадат червен картон, а не разни конспирации за интернационали, външни сили и подобни глупости!

    Коментиран от #15

  • 10 борислав

    52 110 Отговор
    г-н Хаджийски,вземете предложете нещо.Имам чувство ,че чета Работническо Дело от 1976г.-революционни лозунги и празни приказки .Тези комсомолци и комунисти не се ли затриха вече?
  • 11 Червен еврейски интернационал

    101 23 Отговор
    Има ли още вярващи,че комунизма си е отишъл?

    Коментиран от #14, #134

  • 12 гост

    93 12 Отговор
    Капо ди тути капи ще трябва да отстрани един от ъндърбосовете си.

    Коментиран от #13, #118

  • 13 елементарен си

    110 16 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Комунизмът не си е отишъл, защото никога не е идвал!

    Коментиран от #82, #127

  • 14 елементарен си

    52 9 Отговор

    До коментар #11 от "Червен еврейски интернационал":

    Комунизмът не си е отишъл, защото никога не е идвал!
  • 15 Владимир Владимирович Тръмп

    69 2 Отговор

    До коментар #9 от "анализатор":

    Бъркаш !!!!! Назначени са. Избори тук не играят!
  • 16 onq s konq

    63 129 Отговор
    С доста неща не съм съгласен с автора,но поне в ПОСЛЕДНИТЕ РЕДОВЕ на статията съм абс. съгласен с него - ЧЕ БОРИСОВ Е НЕСВАЛЯЕМ НЕ ЗАЩОТО Е БЕЗГРЕШЕН и с ярко светещ ореол около главата си,А ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ЧИТАВ ДА ГО СВАЛИ!Затова и народът ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕ,защото ПОМНИ какво беше при "Виденовата зима",какво стана при "Тройната коалиция" и как дерибействаха БСП и ДПС със обръчите си от фирми,как в министердтвото на Земеделието офиц. език бе турския,как Сидеров "вилнееше" по Кубинските плажове с пура в уста и всичко това...ПРИ СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ!А НА ПРАКТИКА други претенденти за властта НЯМА.

    Коментиран от #17, #21, #22, #23, #129, #130

  • 17 Пръч

    24 37 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Автоматичен + от мен...

    Коментиран от #72

  • 18 баба Зоя

    106 11 Отговор
    Кака Пена, многомашинничка и ударничка, я поканват да влезе в БКП. Дали й да чете устави, история на БКП и всичко, което е нужно да се подготви идейно. На събранието на първичната партийна организация я питат:
    - Како Пено, ти си наш човек, комунист. Ще те приемеме в Партията. Имаш ли някакви въпроси докато се подготвяше?
    Кака Пена отговаря:
    - Другарю председател, всичко ми е ясно, защо е червено знамето, какви са ми правата и задълженията, но едно не ми стана ясно: аз като партиен член, имам ли право да се чукам с безпартийни, щото лошо - безпартиен да чука партиен член!
    Помислили другарите и решили:
    - Имаш право, како Пено, но трябва сама да си го вкараш та да се чувства ръководната роля на партията.
  • 19 гост

    126 26 Отговор
    И по 10 апартамента да са взели, ги заслужават! Те издигнаха държавата ни до велика европейска сила и икономически и социален гигант. Ми да... Кой взима по големи пенсии и заплати? Кой има по голяма армия? Кой има повече самолети и танкове? А за дългове да не говорим. :)
  • 20 Циганин

    61 9 Отговор
    Много ми е кеф това как се уоравлява България е ясно от самото начало разни почнаха да се правят чак сега на открехнати а10г. се праеиха на расеяни. Яжте сега попарата тепърва ще изскачат още много грозни истини и схеми. Всички купени журналисти и медии се знаят от префи 10 г. и в течение всички знаем кои са Пи Арите на ГЕРБ. И друго помня как за едно намеква в коментари под статии се триеше и тук в този сайт включително!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 е бре

    101 18 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    И номера за липсата на алтернатива вече не минава, с герберастията беше до тук!

    Коментиран от #93, #102

  • 24 FFFF

    42 98 Отговор
    Такива статии са крайно безсмислени , автора говори за някакво усещане насадено от медиите , да дадем малко данни :
    2009 г. мин, заплата 240 лв. средна заплата 640 лв . , 2019 мин. заплата 560 лв. средна заплата 1120 лв .
    И цените са други няма спор , но да казваме , че сега е най-зле от когато и да било е просто глупаво и невярно .
    Да Борисов не е дори добър , но алтернативата е плашеща .

    Коментиран от #40, #95

  • 25 Безработен

    103 7 Отговор
    Да,абсолютно вярно!Трябва да се закрият партиите,да се намалят депутатите.Не е възможно държавата тоест народа да издържа 240 депутата! Нормалният брой е 80.Разберете го това,иначе съвсем ще загине държавата!
  • 26 АзТиТойТяТо

    43 3 Отговор
    Браво! И какво правим сега?

    Коментиран от #28, #144

  • 27 Пиперко

    71 7 Отговор
    Не се боите сега като се гушне с СДС и прегърне с Иванчо Костов ще останат само пенсионерите и парламента.
  • 28 Няма леви няма десни

    59 2 Отговор

    До коментар #26 от "АзТиТойТяТо":

    Истината е в тоягата......................
  • 29 Живите мъртви на България

    96 11 Отговор
    Борисов беше избран като поредния спасител и имаше пълна подкрепа на народа. Това беше тотално пропиляно и много бързо стана ясно, че или не иска, или не може да направи каквото трябва. Изреждането на разни заплати и подобни са безсмислени, т.к. инфлацията действа и вдействителност сравнението не казва нищо. Факт е, че повечето хора едва свързват двата края. Стоят си в къщи и не смеят да направят и един страничен разход, чиновничеството е раздуто и неефективно, краде се много и това с тези апартаменти е само малка част от това, което тези хора са откраднали. Борисов е един пълен провал за България и това, че Нинова, Станишев, Симиончо, Доган са също провали не променя факта. Може би за себе си Борисов не е провал, т.к. мафията процъфтява и нека никой не мисли, че Борисов не е знае за тези апартаменти и за другите кражби, че не участва в тях. Това е тъжната истина. Много хубава статия. Борисов няма да стане да каже каквото и да е, т.к. не е на власт за да казва.
  • 30 Роси

    60 8 Отговор
    Няма оправя, но при любимия ръководител съвсем заглъхна милата ни родина. Трябва промяна и не я ли направим всички ние вкл. И пишещите тук, по добре да стягам куфари те щото тук ще ни довършат.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    51 6 Отговор
    А бе не ми е ясна оценката на апартаментната ситуация: че е законно- законно е, че не е морално - не е морално, ама не ми е ясно дали е демократично? Нека некой плитколок, като Харизанов ни обясни отговора на тоя фундаментален въпрос. Това ли е демокрацията в действие?
  • 33 Ernesto Guevara

    79 25 Отговор
    ГЕРБ СА БЕДСТВИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ,ДАЖЕ ТЪПИТЕ "СОЦИАЛИСТИ" НЕ СА ТОЛКОВА НАГЛИ И КРАДЛИВИ

    Коментиран от #120

  • 34 Иван

    23 79 Отговор
    Комунистите казваха ли истината, не нали.
    По добре герб от всички останали.
  • 35 МЪРФИ

    33 0 Отговор
    Всеки стреми към своето ниво на некомпетентност...
  • 36 Материялът е такъв

    50 6 Отговор
    От такъв народ такива политици.
  • 37 висок

    45 8 Отговор

    До коментар #22 от "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ":

    2007 инвестиции за 11 млрд!!! Къде са, покажи ги....тоест са откраднати!
  • 38 Batushka

    71 21 Отговор
    БорисоФ няма капацитет за кметски наместник на село под 300 човека...само прости хора могат да го припознават за водач ...
  • 39 Антисоциалист

    29 55 Отговор
    Да, господа! За десет години управление ГЕРБ не успя да направи нито един държавен фалит! За разлика от БСП - причинила ТРИ, а със Симеон Самозванец - Четвърти...

    Коментиран от #41

  • 40 Електрошок

    67 9 Отговор

    До коментар #24 от "FFFF":

    Какво значи "цените са други"!?За десет години цените се вдигнаха ТРИ ПЪТИ,а заплатите-ДВА ПЪТИ!Говоря за жизнено необходимите стоки,а не за шукаритетки.Това са наблюдения от провинцията,а не от София.

    Коментиран от #126

  • 41 БирникЪ

    54 14 Отговор

    До коментар #39 от "Антисоциалист":

    Да? А според теб гейберският външен дълг 64% от БВП не е фалит, а?

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Plovdiv

    41 6 Отговор
    борисОFF!!!!
  • 44 реалист

    60 5 Отговор
    ТОЛКОВА СЕ КРАДЕ И ВСЕ ОЩЕ ИМА. НЯМА ТАКАВА ДРУГА ДЪРЖАВА...
  • 45 реалист

    43 13 Отговор
    ЩОМ НАРОДА ИЗБИРА ПОЖАРНИКАР ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЩЕ ИМА ДА ЧАКА НЯКОЙ ДЕН ДА СЕ ОПРАВИ НЕЩО В СТРАНАТА. ИСКА САМО ПОВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ. САМО ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, НЕ ПОВЕЧЕ

    Коментиран от #123

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ацо

    54 10 Отговор
    Браво!,една смислено написана статия! Все едно автора е влязъл в мислите ми,лъскане на ябълката отвън,похвали,магистрали,кредитни рейтинги и потупване по рамото,ала бала! А отвътре червеите си работят!Лошото е че няма избор,докога все по малкото зло?!
  • 49 Папура

    41 4 Отговор
    Кажете ,за кой да гласуваме и за коя партия ,като все крадливи племена?!?!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Папура

    50 2 Отговор
    Ако ще и за овчар или говедар ще гласувам ,само и само да работи в полза на държавата, а не да гласуваме само за хора които ни утежняват така и така трудния живот!
  • 52 СЕЛО

    30 14 Отговор
    Всичко е руини и мизерия да се спасяваме на запад
  • 53 Васко Георгиев

    39 6 Отговор
    Тези от властта един етаж от блок за апартамент ли го имат.
  • 54 ФИНЦИ

    41 10 Отговор
    о л и г о ф р е н и вън от власта стига с тези фарсове тапанари да се задавите дано гадни долни гербаджии аман от подлезурковци
  • 55 Иван

    42 12 Отговор
    ГЕРБ пропиляха 10 години от живота на около 7 милиона българи. Това са 70 000 000 години. Толкова трябва да лежат и по затворите.
  • 56 Бат Мишо

    20 7 Отговор
    Зная как може да се опрай България и мога да го направя -
    имаме един идиот в семейството правил тая тъпотия преди време
    ЗАКЛАН после от народа на центъра на сф .....Така че въпросите са 2 - СТРУВА ЛИ СИ е първия , втория е ще гласувате ли за мене ако нося фамилия Стамболов
  • 57 безпартиен

    34 5 Отговор
    Революция без пари?Кой ще плати за революцията,защото досегашният опит с революции показва,че винаги е платено!Пушечно месо има много и срещу малко пари,вложителят в революци получава всичко-контрол за продължително време върху икономиката и от там върху политиката!А народа?На кого му пука за народа!За народа е преход,а за избраните ПРИХОД!!!
  • 58 ###

    30 5 Отговор
    Това го знаем всички , лошото е че няма КОЙ да го замести. Винаги избираме по малкото зло. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ и затова той печели вече три пъти
  • 59 Бойко Борисов

    23 5 Отговор
    Ама и аз имам имоти в САЩ, ама който и да търси нищо няма да намери!
  • 60 българин

    22 4 Отговор
    Бойко спрял парите и му го начукват журналистите,БРАВО
  • 61 СИЧКИ ОТ 1990 ДО СЯ ГЛЕДАХА

    22 2 Отговор
    ДА СА ХАРЕСАНИ ОТ ЗАПАДА А ДАЛИ НАРОДА ГИ ХАРЕСВА ИМ Е ПРЕЗ ПАТКАТА. КОГАТО ДОЙДЕ ЛИДЕР ТИП ЧАВЕС КАСТРО МАДУРО ТОГАВА ША СИ НОСИМ БРЕМЕТО И ДАНЪЦИТЕ С КЕФ....
  • 62 Tутанкамон

    40 6 Отговор
    Мутрата не е виновен,ние сме си виновни че го търпяхме десет години и сега плачем...пропиляни години,пропилян живот, изчезнали поколения...
  • 63 ФАКТ

    17 42 Отговор
    е ""оня с коня"" ви го е казал много правилно..бяхме и сдс на власт и ндсв и бсп....но колкото и да не ви е приятно най голям прогрес България има при Герб....и те крадат като предишните но и доста неща в България определено се подобриха..и до господин автора..ако не виждаш разлика между това което направиха герб за България..за последните 10 години..в сравнение какво направиха бсп ндсв и сдс предишните 20..зна4и хвани да отидеш на о4ен лекар след това мини през психиатър казвам го съвсем откровено..ако да вземаш 200 лв и 800 лв е едно и също ок..ако да караш по пътища дупка до дупка окоп до окоп и да плащаш 70 лв за винетка.за това 4е да идеш от пловдив до софия си изпо4упил цялата си кола за ремонт - още 500 лв...и да караш по пътища които много рядко има дупки разбира се не в цялата държава.но на пове4ето места..определено пътищата прили4ат на пътища. ..и плащам 90 лв....да направиш разшириш метрото в софия...градинките..пове4ето булеварди и главни пътища..и не само в софия пловдив бургас ..абсолютно в всеки град се прави ремонт на някоя улица или булевард..ако това да идеш от софия до пловдив за 8 4аса и за 4 4аса..не ти се вижда разлика..ако това да не можеш да си купиш една опел4е за 4000..а сега да караме по 3 коли за поне 4000 лв..не е разлика за теб..ако това да взезеш преди 10 години в кръ4ма бар дискотека..или да отидеш на по4ивка и вътре да има 10 -20 4овека..и да отидеш сега и навсякуде да е претъпкано..и това не е разлика ...ако това да си н

    Коментиран от #90, #100

  • 64 ФАКТ

    17 41 Отговор
    зна4и скапаните комунисти виждате веднага какво са си купили или откраднали герб..ама какво са направили..не го виждате.....на вас комунягите -Боко и самолет да ви купи на всеки пак ще кажете ами той ни купи за да може да открадне някой лев по край него..пак ще забележите какво е откраднал а не какво ви е купил...ей тъпо племе сме и това си е.....дойде 4овека извади ви от лай...та в която бяхте вкарали държавата ..направи държавата ни да прили4а на държава..и само за 10 години успяхме да забравим в какъв боклу4арник живеехме и как работехме за по 150 - 200 лева..и се 4удехме как да си купим хляба....нас и милионери да ни направят пак ще сме недоволни..защото ще знаем 4е друг има 2 милиона а трети 10 ...и пак ще са ви виновни герб....ще го повторя пак за малоумните....ако която и да е партия дойде на власт ..разли4на от Герб...мога да ви гарантирам на 1 00000000 процента 4е след това ще върне България 100 години назад...и всеки средно умен ..казвам средно умен 4овек..му е пределно ясно това...не отри4ам 4е Герб не крадат..и аз да съм там и вие да сте ще го правите..защо се правите на по разли4ни от тях..????кого заблуждавате?..вие ги направихте тези хора и един апартамент да ги е страх да си купят..защото от всяко нещо вдигате пушек като за световно....завали дъжд бойко е виновен завали сняг Бойко е виновен..стане катастрофа Бойко е виновен..падне самолет в Китай Бойко е виновен..А КОГА щЕ ПО4НЕТЕ ДА КАЗВАТЕ ЗА ХУБАВИТЕ ПЪТИщА БОЙКО Е ВИНОВЕН..ЗА ТОВА ДА КА
  • 65 ivo

    21 6 Отговор
    за 10 години ГРБ окрадаха Б г ЕВРОПА
  • 66 ФАКТ

    20 29 Отговор
    КАКВО ИСКАТЕ ДА ВИ ОБЯСНИ...ТЕ НЕщАТА СА О4ЕВИДНИ..НАПРАВИ ДЪРЖАВАТА ДА ПРИЛИ4А НА ДЪРЖАВА ФАКТ..И 4Е КРАДАТ ПАК Е ФАКТ....САМО 4Е ПРЕДИшНИТЕ САМО КРАДЯХА..И НА ЯВЕ ЕДИН ГОЛЯМ ФАЛИТ..СЛЕД КАТО ОшУшКАХА ДЪРЖАВАТА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЦЕНТ...ПАК ФАКТ...Е ВИЕ МИ КАЖЕТЕ КОЕ Е ПО ДОБРЕ..ДА МИ ВЗЛЕЗЕ КРАДЕЦ ВКЪщИ И ДА МИ ОТКРАДНЕ ВСИ4КИ ПАРИ БАРАБАР С КЪшАТА -БСП ...ИЛИ ДА ВЛЕЗЕТЕ В КЪщИ ДА ОТКРАДНЕ ПОЛОВИНАТА ПАРИ..-ГЕРБ... ВИЕ СИ ИЗБЕРЕТЕ КОЙ КРАДЕЦ СИ ИСКАТЕ ДА ВЛЕЗЕ ВКЪщАТА..И НЕКА ДА ПОЯСНЯ..ВСИ4КИ НИЕ НАРОДА..СМЕ КРАДЛИВО ПЛЕМЕ..ТАКА 4Е НЯМА ОПЦИЯ В КОЯТО ДА НЯМА КРАДЕЦ..ЗАщОТО ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕДИ ДА СТАНАТ ТАКИВА СА БИЛИ ХОРА КАТО МЕН И ВАС.И КАТО ПОЗНАВАТЕ СЕБЕ СИ..ВЯРВАТЕ ЛИ 4Е ИМА ОПЦИЯ..ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ И ДА НЕ КРАДЕ..?????
  • 67 SDS

    27 7 Отговор
    Освен хвалби и колко папи са го галили по главата поне да сега друго не сме чули и чели.
  • 68 с две думи

    22 4 Отговор
    ТОТАЛ ЩЕТА!
  • 69 Лош

    16 5 Отговор
    Лошо е че не си вземат поука от нищо!А за направените неща браво!
  • 70 ЗЛОБЕН

    35 6 Отговор
    ПО МНОГО ОТ НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН. ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ ПО НАЙ- ВАЖНИТЕ ИЗЛОЖЕНИ ФАКТИ Е КАЗАНА САМАТА ИСТИНА. ГЕРБ НАПРАВИ МНОГО НЕЩА , КОИТО НЕ БЯХА ПИПАНИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, НО НАЙ- ВАЖНОТО ЖИВОТА НА ХОРАТА СЕ ВЛОШИ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ВЛОШАВА. СЕГА СЕ НАДУВА БАЛОНА ЗА ПРОСЛОВУТИТЕ ЖИЛИЩА НА СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ. ТОВА ЛИ Е НАЙ- ВАЖНОТО ЗА ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ. ПО ВСИЧКО ЛОШО СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО, ПО ВСИЧКО ХУБАВО СМЕ НА ПОСЛЕДНО. ПО ЩАСТИЕ НА ПОСЛЕДНО, ПО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА НА ПОСЛЕДНО, ПО ИНФАРКТИ, ИНСУЛТИ, ДИАБЕТ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА. ПО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ РАК НА ПЪРВО. ПО РАЖДАЕМОСТ НА ПОСЛЕДНО. ПО СМЪРТНОСТ НА НОВОРОДЕНИ НА ПЪРВО. ПО РАЗБИТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ В ЕВРОПА. ПО РЕДКИ БОЛЕСИ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ. МНОГО ВИСОК РЪСТ НА НЕРЕГИСТРИРАНИ И НЕЛЕКУВАНИ ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВСНИЯ. НЕОБОСНОВАНО МНОГО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА И МЕД. КОНСУМАТИВИ. ПЪЛЕН ХАОС С ТЕЛКОВИТЕ РЕШЕНИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ. ОГРОМНА СМЪТНОСТ ПО ПЪТИЩАТА. ГОЛЯМ БРОЙ ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА. ОСТАНАЛИЯ ОТ СОЦИАЛИЗМА НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ И ОГРОМЕН БРОЙ БЕДНИ, ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА. МНОГО ВИСОКА ПРЕСТЪПНОСТ, ОСОБЕНО В СЕЛАТА. НЕПРЕКЪСНАТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ХРАН. ПРОДУКТИ, НО ПЪК ВРЕДНИ И ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА. МНОГО СЛАБА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА. ЗАСТРАШИТЕЛЕН ДУХОВЕН СПАД , ЗАГУБА НА ЕЛЕМЕНТАРНИ НРАВСТВЕНИ ЦЕННОСТИ, И ПЪЛНО ОПРОСТАЧВАНЕ НА НАЦИЯТА. ПЪЛНА ДЕВАЛВАЦИЯ И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ. ЕЛЕМЕНТАРЕН И КНИЖОВНО НЕПРАВИЛЕН
  • 71 ФАКТ

    19 40 Отговор
    И АКО ЕДИН ПОЛИТИК КОЙТО УПРАВЛЯВА ЦЯЛА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ЕДИН ИЛИ ДВА АПАРТАМЕНТА...КОЙ ДА СИ КУПИ ТОГАВА..АЗ ЛИ...???4Е ТО ЕДНИ ПРОСТИ КМЕТОВЕ НА СЕЛА СИ КУПУВАТ ПО НЯКОЛКО ТАКИВА..ДА НЕ ГООВРИМ ЗА ОБщИНСКИТЕ ИЛИ ОБЛАСТНИТЕ КМЕТОВЕ...СИГУРНО ЖИВЕЯТ..СЕЛЯНДУРИ ДЕТО ДАЖЕ ИМЕТО НЕ СМЕ И 4УВАЛИ ЖИВЕЯТ В ПАЛАТИ..ОБА4Е ДЕПУТАТ ДА НЯМА ПАРИ ДА СИ КУПИ НИщО..ТОВА ЛИ ВИ Е ЛОГИКАТА...ИСКАТЕ ДА ПОЛУ4АВАТЕ ПАРИ КАТО В АНГЛИЯ И ГЕРМАНИЯ..ДА БЕ САМО 4Е НИЕ НЕ СМЕ НИТО АНГЛИЯ НИТО ГЕРМАНИЯ..ПО НЯКАКВА ПРИ4ИНА СМЕ 1/10 ДЪРЖАВА ОТ ТЯХ....ИМА ЕДНА ДУМА КАЗВАТ И ИКОНОМИКА..ВСЕ КАЗВАМЕ АМИ ВИЖ В АНГЛИЯ ВЗЕМАТ ПО ПО 4000 ЛВ ЗАПЛАТА...Е ТАКА Е..АМА И РАБОТЯТ 4000 ПЪТИ ПОВЕ4Е ОТ НАС..ТОВА МАЙ НЕ ВИ Е ЯСНО..А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ ВЗЕМАТ В КОНГО ИЛИ БАНГЛАДЕш..???1/10 ОТ НАшАТА ЗАПЛАТА...ТОВА ЗАщО НЕ ГО ВИЖДАТЕ..ЗАщО ВИЖДАТЕ ОНЗИ ДО ВАС ДЕТО КАРА МЕРЦЕДЕС..А ТОЗИ ДЕТО КАРА ЛАДА..ЗА НЕГО СТЕ СЛЕПИ..??КАК ТАКА КОГАТО ГЛЕДАТЕ ТРАБАНКАТА ..ОСЛЕПЯВАТЕ..??БОЙКО ВИ Е ДАЛ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗБИРАТЕ..АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ЗА 800 ЛЕВА РАБОТЕТЕ В БЪЛГАРИЯ АКО ИСКАТЕ ЗА 3000 ЛВ ИДЕТЕ В АНГЛИЯ ГЕРМАНИЯ ИТАЛИЯ ..КЪДЕТО ПОИСКАТЕ..НЕ ВИ Е СПРЯЛ..щОМ ИСКАТЕ ДА ИСКАРВАТЕ ПОВЕ4Е ПАРИ АМИ ИДЕТЕ ИСКАРАЙТЕ ДЕ..ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ..ЗАщОТО КОГАТО БЯХТЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ..ИМАХЕМ ИЗБОТ МЕЖДУ ТОВА ДА РАБОТИш ЗА 200 ЛЕВА..ИЛИ ДА НЕ РАБОТИш ЗА НИщО И ДА НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕш НИКЪДЕ ОСВЕН В ЗАГУБЕНАТА ВИ РУСИЯ...ФАКТ ФАКТ ФАКТ..ЕТО ВИ ОБЯСНЕНИЕТО СКАПАНИ КОМУНЯГИ..

    Коментиран от #86, #137

  • 72 Иво

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пръч":

    Автоматичен "-" от мен.
  • 73 jorj

    16 15 Отговор
    Комунистите убиха България и мълчт и се радват, друг да си признае за техните престъпления!!!!
  • 74 ВИНЕТУ

    31 3 Отговор
    ПРЕДИ ял карртофи а сега ? Бойко махайте ти ГРОБ ФАНДЪКОВА ЦЕЦО И ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СЪБУЖДАЙ СЕ НАРОДЕ СТИГА СА КРАЛИ ТЕЯ
  • 75 asoos

    15 6 Отговор
    Тука има трима четири ма максимум 10 с различни нико ве които цял ден във всеки сайт плюят няма да се очудя ако са на щат в някоя партия
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Еретика

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мирен преход Да ама НЕ":

    Няма бивш комунист.Няма бивш милицеонер.
  • 78 asoos

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "varna":

    що ве явно разкопаха пред вас и ходиш пеша до другата спирка
  • 79 Каракуд

    12 4 Отговор
    Бивш комунист и бивш циганин няма.
  • 80 Димитър Кънев

    36 5 Отговор
    Не ГЕРБ а Бойко Борисов изяде 10 години от историята на България а другите са пълнеж.Бойко превърна България в Аборигения.
  • 81 Българин

    20 3 Отговор
    Вярно на 100% , за съжаление.
  • 82 Бай Митьо

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "елементарен си":

    Хайде стига Бойко и истина.
  • 83 Без капка злоба

    28 5 Отговор
    Браво, бе , автора. Чак се чудя нали наистина си написал нещо срещу Величеството.
    Толкова много се насра Б.Б., че чак ми е обидно да го коментирам. То не може да се ограждаш само с безгласни послушковци и да искаш да се развиваш. Няма да го разбере. Излишно е. Сега нека го видим дали е мъж или мишок. Ще "отстреля " ли Цв.Цв. И в единия и в другия случай си отива. Бавно, трудно, но завинаги. Даже главната в Банкя няма да я кръстят Б.Б.

    Коментиран от #89

  • 84 айдеее

    3 1 Отговор
    Пайдос.....
  • 85 Пендо

    37 5 Отговор
    Най после,един журналист да пише истината,че Б.Борисов няма топки.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 What the fock

    1 1 Отговор
    Фак ми

    СВОБОДНАТА МЕДИЯ...

    ЩЕ МУ ПРЕДАМ!!!
  • 88 Гуня адвокатина

    32 4 Отговор
    6+ на автора за статията.Първият който написа истината,че Б.Борисов е страхлив и няма топки.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Глупости

    17 6 Отговор

    До коментар #63 от "ФАКТ":

    Наивно. Нещата в БГ се подобриха донякъде в последните години ЗАРАДИ еврофондовете и ВЪПРЕКИ Тиквата
  • 91 ВЕСКО

    2 7 Отговор
    АМИ ...ЩЕ ИМА ДА ГО ..ТЪРСИТЕ .ТОЗИ ДРУГАР ВЛАДИМИР ИЛИЧ ЛЕНИН...ЗА ДА СИ ВЗЕМИТЕ ВСИЧКО ..ОБРАТНА...АМА ОТВАС ....МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ НИЩО ..НЕ СТАВА...И ЗАТУЙ ИДВА ВСИЧКО ВЪХУ НАШИЯТ ГРЪБ--НА БЕДНИТЕ...........ДА ВИДИМ ВАШИЯТ КОЛКО ЩЕ ИЗДЪРЖИ ..СИГУРНО ОЩЕ СТО ГОДИНИ!..ВЕСКО
  • 92 Гербесар

    10 3 Отговор
    Да живее Боце моя герои той е бог и ни наорави аутибани децки градини и училища и не на последно място и децааа. Да живее законата българска мафия.
  • 93 Кочо Честименски

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "е бре":

    мечтай си другарю!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 въх

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "FFFF":

    много си зле, пич.
  • 96 Хитлер

    13 2 Отговор
    Явно в Мюнхен, собствениците на АНТИБЪЛГАРСКАТА ЕВРОКОЛОНИАЛНА ШАЙКА герб, са абсолютно убедени, че българските ЕВРОУНТЕРМЕНШИ са абсолютни туземни тъпаци, и ще продължат да доставят за Четвъртия АНТИЕВРОЕЙСКИ Райх евтини проститутки, евтина прислуга и евтина работна ръка, и номера на наемната им герб-прислуга ще мине.
    Да, ама НЕ. :D
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Jojo

    4 8 Отговор
    А, Вие, г-н Хаджийски, какво предлагате, освен критики?

    Коментиран от #119

  • 99 некойси

    19 1 Отговор
    Той да излезе и да признае провал?! Няма как, за това също се иска кураж и мъжество, качества които той не притежава. Дори и неговата психоложка не може да го предразположи да го направи.
  • 100 Бачо

    17 2 Отговор

    До коментар #63 от "ФАКТ":

    Много наивно. много. С толкова много пари от еврофондовете , всеки би направил повече. Щеше да е добре ако по-малко крадяха. Не знам къде живееш и как си живял, но наистина е много повърхностно и наивно мнението ти. Крадат та се късат...
  • 101 Браво на автора

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Усещането за безнадеждност обаче се засилва от факта, че втората по сила партия е абсолютно същата като първата. Че и третата. И цялата борба е всъщност не за справедливост, а за хранилката. А народът не може да направи нищо. Не вижда тези, които да го защитят. И няма да е далеч времето, когато ще излезе сам да се защити. С революция. За да не чака нови 45 години да заживее, както му се полага.
  • 102 ИСТИНАТА

    9 14 Отговор

    До коментар #23 от "е бре":

    Чудесни коментари. Но миналото не се забравя: фалита на Б-я, златният резерв подарен от Т. Живков на б. СССР, поради невъзможността да изплаща заемите, обявен мораториум и Лукановата зима, празните магазини, банковият фалит с помощта на Румем Гечев, над 100 млрд. изнесени и разпределени от комунистите, РАЗГРАБЕНИЯТ ПЕНСИОНЕН ФОНД, приватизацията, при която свинар, шофьор, К. Нинова, В. Лечева (Манол Велев), Р. Гечев и т.н за 1 нощ се събудиха милионери. ВИЕ КЪДЕ БЯХТЕ, НА ЛУНАТА ЛИ? 24 млрд. $ изнесени по времето на Станишев и общо с Тройната коалиция, с президент Г. Първанов изнесени над 55-60 млрд. $. Чрез Станишев Е. Йончева прави 1-вият милион. Колко и с кои пари плати Станишев, за да я освободят сомалийците Йончева. В 1 интервю Йончева каза, че с партнцора си живеят на квартира под наем. АЗ СЪЩО МОГА ДА ЗАДАВАМ ВЪПРОСИ, НО ОТ КОМУНИСТИ И ОТГОВОРИ: Йончева живее в апартамент от 340 кв.м., пазарната му цена е 2 000 000 лв. НА КАКВА ЦЕНА Е ПРИДОБИЛА ТОВА ЖИЛИЩЕ ОТ СТРОИТЕЛЯ? ОТ КЪДЕ И КАК СЕ Е СДОБИЛА С ТЕЗИ СРЕДСТВА "НЕВИННАТА" ЖЕНИЦА? КАКВИ СА ДРУГИТЕ ИМОТИ И ГОРИ И С КАКВИ СРЕДСТВА СА ПРИДОБИТИ? ПРИВАТИЗАТОРКАТА КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИМПЕКСОВА СЪС 6 АП.НАЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ, ЛУКСОЗНИ ИМЕНИЯ В МОНТАНА И С. КРУШОВИЦА (на мястото на старата и къщичка), ЖАБЛЯНОВ И ВСИЧКИ ОТ ДС милионери в БКП/БСП. СОЦИОЛОЗИТЕ АНДРЕЙ РАЙЧЕВ И ЧЕРВЕН КОЛЬО -МИЛИОНЕРИ. ТЕ СЪЗДАДОХА ОЛИГАРСИТЕ, КОИТО ДНЕС СА ОБВИНЯЕМИ И НЯКОИ В АРЕСТА. И ДМЕС? ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ТЕЗИ КРАДЛИВИ НАГЛЕЦИ НИ УЧ
  • 103 Дядо Йоцо

    18 0 Отговор
    Бойко строителя! Даже и ведомствени жилища взе да строи!
  • 104 Юджийн Дайнов фром Миндя

    8 3 Отговор
    Абе какви са тези текстове, в които се пише истината.
    Момче трябва да пишеш това, което ти спуснат от посолството.
  • 105 гост

    7 1 Отговор
    Хубава статия, но за циганите нищо не е написано.
  • 106 ФАКТ

    6 23 Отговор
    ДО Ба4о...живял съм в България..предимно в софия и пловдив..преди да се появи бойко като 4овек на полити4еската сцена тези два града прили4аха буквално на някакъв обор..благодарение на бойко тези два града и още много други сега наистина прили4ат на градове....а не да не казвам какво....ако не беше партията герб...и европа да отпускат пари....сега и аз и ти знаем 4е България..нямаше да съществува като държава.....а българите нямаше да ни има като народ..защото до там ни бяхте докарали вие комунистите...имаш ли съвест да отре4еш 4е не е така???.....и второ...ти ако беше в властта нямаше ли да крадеш???????????????????? и да ...не всеки би направил пове4е....с тези евро фондове..когато русия ви отпускаше пари..вие не направихте абсолютно нищо..откраднахте вси4ко и фалирахте държавата...отре4и 4е и това не е така..???а герб направиха нещо даже доста неща....а с парите които на вас комунистите ви отпускаха русия...вие направихте една голяяяяяяяяяяяяяяма -0...и това кажи 4е не е така...!!!а и пак да кажа за незнаещите ако не беше бойко и герб сега нямаше да има и държава България....а българите измрели от глад....а сега има и държава и народ...и народа не умира от глад..а умира от преяждане по морските курорти...по дискотеките по кръ4мите и навсякъде..това нямаше да е така ако ...,както вие комунягите твърдите 4е народа бил беден..искаш да ме обедиш 4е сега когато имам две коли...съм по беден от преди 10 години когато не можех да си купя и колело...айде моляти

    Коментиран от #111

  • 107 ФАКТ

    5 18 Отговор
    искаш да ме обедиш 4е сега когато имам две коли...съм по беден от преди 10 години когато не можех да си купя и колело...айде моляти се...хората помнят 97...не са я забравили..знаят какво беше и какво е сега....и никой не иска да си я припомня..само вие комунистите..и някои от младежите които не помнят тези времена...
  • 108 Георги Марков

    8 4 Отговор
    Мръсна гадна комунистическа Сган!
    Оставете най-накрая българите намира!
    Нагли долни цинични Предатели!
    Убийците на държавата!
    Няма как да подведете вече българския народ!
    Кожодери злобни!
    Не знам нали намерих всички най--отвратителни изрази за Вас!
    Подлеци!
  • 109 Ива

    20 2 Отговор
    Суджукгейт ало Банов съм да отменим 8000000 на турците Цветан Цветанов апартаменти Цецка Цачева зам-министри министри какво чакате още бе хора да дойдат да ви свалят гащите не
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 българин

    6 3 Отговор
    Много елементарен опит за манипулация на общественото мнение! Не общи приказки,а да каже г-н Хаджийски какво предлага за излизане от положението,което той описва и което в интерес на истината за мен е поне 80-90% вярно.
  • 113 Отново глупости

    3 7 Отговор
    Поредният платен материал в предизборната борба! Сега ще се изредят всички т. нар. анализатори. Ден година храни. Скоро ще пишем под следващия скандал с главни герои от соц. партията, герберите няма да им останат длъжни.
  • 114 Каунь

    0 6 Отговор
    Тая статия явно е писана в американското посолство. Бай Алеко Константинов ряпа да яде.
  • 115 Бай Хой

    9 1 Отговор
    Мутра да каже истината - Тиквата ограби България 😁😁😫😫
  • 116 vasik atanasova

    6 1 Отговор
    най големия проблем и корупцията
    ей това му изяде главата
  • 117 Соломон

    8 1 Отговор
    Поредният тарикат управлявал Държавата .
  • 118 Банскалия

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Знаеш ли кога ще го освободи. Никога. Те са просто заедно, неразривно цяло във всичките си далавери. И изведнъж цецо /не заслужава главна буква /контра на борисов /не заслужава главна буква /. Това е опасно за премиера. Принуден е да го търпи... Така и ще бъде, ще видиш...
  • 119 Един

    1 7 Отговор

    До коментар #98 от "Jojo":

    Хаджийски нищо не предлага, той само взема.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Д, казачки

    10 1 Отговор
    Герб не вкараха никой в затвора от виновните за оглозгването на България, но тях до един ще ги отупат и вземат всичко да живеят с по-500 лв, на месец да видят как е,

    Коментиран от #125

  • 123 Бюлент

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "реалист":

    И летец за президент бих допълнил!
  • 124 Гражданско общество

    4 9 Отговор
    Да се критикува е лесно, но да управляваш е съвсем друго. Българските управляващи са притиснати от пет страни Русия, Турция, ЕС, САЩ и не на последно място от българските граждани. В такива условия трудно може да се осъществи каквато и да било политика. От всички неуспешни управления на БГ най успешното е това на ГЕРБ, защото поне нещо по инфраструктурата се направи. Дори и в здравната система инфрасруктурата е на съвсем друго ниво сравнена с предишни години. Затова да не бързаме да съдим, а да се заемем да си решаваме проблемите един по един чрез граждански натиск към управляващите, които и да са те.
  • 125 Тъпанари.

    2 4 Отговор

    До коментар #122 от "Д, казачки":

    Тъпи комунисти,на какво се надявате? На крадливата краварка от Крушовица ли.Няма власт за комунисти.Гадове.
  • 126 FFFF

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Електрошок":

    Дай примери , иначе си е просто говорене без покритие .
    2009 бензин - 1,70 , 2019 бензин - 2,10 , по скъп но не двойно нито тройно .

    Коментиран от #131

  • 127 Да,

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "елементарен си":

    но комунистите останаха и продължават да грабят!
  • 128 Always the same

    9 0 Отговор
    Всяка година се повтаря едно и също, няма един свестен политик в тази държава..не пускат кокала корумпетата. Нищо няма да се промени в тази кочина, тук няма бъдеще, има днес и утре. Тук не живееш тук оцеляваш survivor 30 години.небойте се и този аптгейт до 1 седмица няма да го чуете повече,всичко ще им мине по вода както всеки път, бойко пак ще ви каже, че картинката е розова и държавата (София) се развива и така ще е стотици пъти,докато не ги избием и си вкараме политици от чужбина..така че,стойте си в дупките пийте си ракията слушайте си чалгията, бачкайте за 300 евро и умирайте гладни...аа и преди да умрете не забравяйте да пиете онези хапчета ;-) peaceout
  • 129 Бръснач

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Стига със тази Виденова зима,всички разбраха че той беше на страната на народа и вървеше във правилния път,затова му спретнаха този пич,само ти още не си разбрал
  • 130 Коко

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Извинявай ама щам няма алтернатива Боко тиквата и всички не стават а те наистина не стават се сменя политическия модел да речем примерно президентска република защото накрая ще остане един безжизнен народ с една безжизнена територия
  • 131 Електрошок

    4 0 Отговор

    До коментар #126 от "FFFF":

    Пич,бензина е жизнено необходим само за софиянци!Виж цените на сиренето,маслото и всички млечни продукти,картофи,боб,леща.Месо-двойно увеличение,услуги,транспорт.Не е нужно да изброявам всичко .Ще ти кажа само,че през 2007г.заплатата ми беше 450лв.,а през 2017г.700лв. при една покупателна способност.Трудно може да ви се обясни на вас-софиянци това нещо,а още по-трудно ще го разберете.Вие за една и съща работа взимате двойно повече,при еднакви разходи за живот.Казвам за живот,а не за развлечения.Иначе ривети,чи в София е по-скъп жюота;)
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Българин

    4 0 Отговор
    НИЕ бачкаме и къртим мангизи ...Кеф ти Англия,кеф ти Испания или Германия....Терминал2 и за два-три часа си е Обетована Земя...Вие си пишете и Чакайте Червените Капиталисти да ви Дадат нещо от откраднатото.....Пишете и Чакайте...Демокрация е....
  • 136 Нз си там

    4 1 Отговор
    Повече за герб няма да гласувам.

    Коментиран от #139, #140

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Pepe

    1 1 Отговор
    Заплатите ги вдигнаха, защото не ги вадят от джоба си, а най-големите престъпници у нас са шофьорите ( на пътя) и търговците.
  • 139 старото

    1 3 Отговор

    До коментар #136 от "Нз си там":

    "по-вече за ГЕРБ няма да гласувам" казала мишката и се скрила в миша дупка. Ами гласувай тогава за доказаната КРАДЛА Елена Милийончева. Пак да попитам -кога ще върне тази червена краддла отмъкнатите 670 000 лева от КТБ??? Ама още ,ли имало пари в тази ошушкана банка-кой ,ли не е вземал от нея и то все в"благовидна форма " Като отмъкнатите от Милийончева пари. Щяла тази червена маймуна да снима по света-ами да снима да си намери спонсор и да снима кокото си иска -но парите на банката трябва да бъдат върнати-това са пари на вложители а и аз съм вътре за съжаление.
  • 140 старото

    0 5 Отговор

    До коментар #136 от "Нз си там":

    "не си там" а аз и болшинството българи ще гласуваме пак за ГЕРБ!Кръв ви капе от сърцето русофили продажни ама няма на къде да мърдате!!!
  • 141 почитател

    4 0 Отговор
    Добре, всичко е ясно-всеки си има предпочитания и мнение за управляващите, но защо същите тези вече 10 години не осъдиха никой от предшествениците си, а спора се върти само кой повече е откраднал?????
    Адмирации към автора за статията! Който не вниква в написаното да я прочете пак!!!
  • 142 Баце

    3 0 Отговор
    Или Сретан или Кьовеши или лична вендета на някой олигарх. Другото е имитация на Демокрация.
  • 143 Салиса

    2 0 Отговор
    Боко е никой,една пионка.Каква възможност да ти даде.И той е комуняга. А ти си един платен лизач.
  • 144 Отговор

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "АзТиТойТяТо":

    И какво правим сега ? Ами връщаме държавника Костов че изгинааме.
  • 145 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    Погледни Евродикоф, където проф. Велислав Минеков ясно и точно определя поведението на съвременните политици със следните думи, цитирам: " Бедност във детството, което не е лошо, едно селско бедно детство, което изведнъж се е замогнало, което не познава, какво е естетика, не е въоръжен с морал и всъщност единственото, което има в душата си е алчност, това е алчност, алчност измерена в квадратни метри, по квадратните метри, ще ги познаете......
  • 146 Marinov

    3 0 Отговор
    От ТУК Нататък Борисов ще е Поредния ПОЛИТИЧЕСКИ Труп и СИМВОЛ на АРОГАНТНИЯ и ДИВ МАФИОТСКИ МОРАЛ !
  • 147 Stin

    0 0 Отговор
    Абе циганите повече крадът бе хорица
  • 148 Виктор Цирея

    1 0 Отговор
    "И няма да е далеч времето, когато ще излезе сам да се защити. С революция."
  • 149 Аман от партийни цървули

    2 1 Отговор
    До факт: Най-напред научи граматиката. След това се научи да не хиперболизираш провинциалния си опит и да правиш опити да го налагаш като еталон.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.