Last news in Fakti

5 Април, 2019 20:35 14 154 32

Съпругата на шефа на ВКС проговори за имота си

  • лозан панов-
  • имот-
  • апартамент-
  • вкс

Сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП

На 505 евро за кв. м възлиза цялата стойност на имота от с площ от 172 кв.м. и два гаража от по 19 кв.м. в сградата "Дипломат" в столичния кв. "Изгрев", закупен от Елисавета Панова, съпругата на Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд (ВКС). Според нотариалния акт, общата цена на жилището е 80 000 евро.

Това съобщава "Свободна Европа". Изданието е потърсило лично Панова, за да провери достоверна ли е тиражираната преди това от "Правен свят" информация за цена от 225 евро на кв.м., неясно как изчислена.

Както е известно, името на Панов също бе забъркано в "Апартамент гейт", скандала, който разтресе властта в последните месеци.

"Аз разкривам и банкова, и данъчна тайна пред вас. Нещо, за което призовавам всички страни да направят. Нямам нито един приход, нито един лев от обществена поръчка или други държавни пари. Не съм заемала никога държавна служба през живота си", декларира Панова.

Цената на апартамента е под пазарната, защото Панова участва като инвеститор.

Тя категорично отрича обвиненията за спестено ДДС и разкрива както произхода на средствата, така и всички извлечения по сделката от 2013 година насам.

Цената на апартамента в нотариалния акт е платена преди Акт 16. Панова заплаща и и довършителни работи по апартамента, които не са калкулирани в цената, посочена в нотариалния акт.

Към онзи момент тя планира да отдава жилището под наем и така да изплати заема към фирмата си, с чиито средства е осъществена сделката. Впоследствие обаче апартаментът не е довършен навреме. Към днешна дата реално са готови две трети от него. Затова Панова решава да отдаде под наем друг свой имот и да се нанесе заедно със съпруга си в този, построен от "Артекс".

"Хипотезата, че купуваш на занижена цена, за да криеш истинската, може да се случи, когато имаш незаконни доходи. Аз нямам причина да го правя. Идва ред на хипотезата за търговия с влияние. Към онзи момент Лозан Панов не е част от моя живот и аз не съм част от неговия", казва още Елисавета Панова.

"Излизам най-минатия човек - не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя".

Това заяви Панов след апартаментния скандал около съпругата му Елисавета, цитиран от "24 часа".

Всеки има право да избира кумовете си. Това е лично решение, коментира председателят на Върховния касационен съд (ВКС) за семейство Мирянови, собственици на фирма "Артекс", които са кумували на сватбата му.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че материали по случая се изпращат както на НАП - за апартамента на Елисавета Панова в кв. "Изток", така и на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) - този път за конфликт на интереси у шефа на ВКС.

Запитан дали е знаел за сделката с апартамента с "Артекс", председателят на ВКС отговори: "Разбира се, че знаех".

Запитан кой плаща наема за жилището, закупено от фирмата, чиито апартаменти са предпочитани от представителите на властта (в медии Елисавета Панова бе обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма "Ганева 2000" и в момента всеки месец ѝ се плаща наем), Панов заяви, че наемателят плаща. "По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел", каза председателят на ВКС.

Сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице, допълни Лозан Панов.

Припомняме, че президентът Румен Радев обяви, че свиква заседание на КСНС заради скандала с апартаментите, по който оставки подадоха Цветан Цветанов - от депутатското място, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри - спортният Ваня Колева и енергийният Красимир Първанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русенец

    46 10 Отговор
    Докато Булгаристан се управлява и се източва от София, така ще е! Сиреч още десетина години, че идиоти, които да бъдат управлявани от това село не останаха. Успех на плащащите данъци в Бг.

    Коментиран от #14, #17

  • 3 КЬОВЕШИ ИДЕЕЕЕ

    33 9 Отговор
    Токущо усетих земетресение: . Но и в цялата държава се тесе сега.
    Интересното е кой не се възползвал от софрата? Имали честни управленци
    .ако не ни следят от европа щяхме да си караме още много дълго в котупция и анархия.
    Да ни е честита гжа. КЬОВЕШИ , НАДЕЖДАТА НА БАЛКАНИТЕ.
  • 4 среднощен

    38 7 Отговор
    Българският избирател става обект на много пошла и обидно-просташка предизборна кампания! Жалко за всички ни..!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Доктор Ох Боли

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    .... нееее.....тва са нормални неща.....Само у соца има определения ..... пошло.... убаво .... Българския избирател... влиза в Европа....в еврозоната... хахаха....

    Коментиран от #9

  • 6 Доктор Ох Боли

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    ... така е като гледаш само руската..... ха хах...... аааааааа
  • 7 Цецо Партамента

    12 6 Отговор
    ПФУ значи съм се минал с моите 600 евро на квадрат!
  • 8 гнида

    8 6 Отговор
    А вип асансьор има ли ? Че не е много скъпо с тези екстри .... За един приятел питам !

    Коментиран от #29

  • 9 среднощен

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Доктор Ох Боли":

    То и на свинята в калта и е добре.., прав сте! Всичко си заслужаваме..! Децата ни, обаче, не го заслужават, защото ние сме "свободното" поколение и нямаме оправдание да ги възпитаваме "да свикват с тинята"..! Затова и бягат от тук - не издържат вонята на постсоциалистическия реализъм..!!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Доктор Ох Боли

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    ... ха хахах... аз не знам ти до колко си свободна.... ноо.... Не е нормално да се краде... присвоява.... да си с много никове.... ха хах.... но ... тва го има.... темата е дълга.....
  • 12 Голем смях

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Това с краварските черва не е много понятно.В България казваме свински черва.

    Коментиран от #13

  • 13 Доктор Ох Боли

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голем смях":

    ....ас като ти вида ника и почвам са смея..... ха хахха........... Тва е началото на края на прехода уе .... ха хахахах...

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Съдията Дред

    31 4 Отговор
    Госпожицата купува апартамента 2013 г. а става госпожа Панова 2015г.80 000€ не ник малко през 2013г.като се имале предвит че беше разгара на кризата и цените бяха паднали! Герберасите хвърлят кал по Лозан Панов защото не им е удобен!

    Коментиран от #26

  • 16 Голем смях

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Доктор Ох Боли":

    Това, че се смееш много не е на добре. А щом се смееш на черва направо въобще не е добре.Скоро може и да ти замръзне усмивката.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Софиянеца

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Сельоооо всички герберасти са от прованса!

    Коментиран от #24

  • 18 Доктор Ох Боли

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Голем смях":

    ....аз като влезна тука ... винаги се смея..... щото сте ограничени.... и то много....некой път си мисла..... "Абе кво влизаш при теа тъпанари.... ха хаха".... тва е верно....... нищо , че сте с много никуви..... ха хаха..... и така....
  • 19 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Голем смях":

    ....дет се вика мое и да не влизам..... ни мъ ли искати?..... ха хаха.....

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Бат Ваню

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Ох Боли":

    ... ша пиеш студена вода..... ха хаха...
  • 21 Рошко

    9 0 Отговор
    Тез вече взе да се засрамват,имения в Калифорния комшии на меси в Барса ,острови затова взеха и тука да купуват,нали са родолюбци и патриоти,цацарката няма ли и той някакво ново имотче
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Голем смях

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Ох Боли":

    Не бе,готин си.Не исках да те обидя..Дерзай
  • 24 Голем смях

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянеца":

    Не съм от Русе,но да кажеш на русенец сельо ..И то софиянец ,дето га русенци са имали павирани улици, влак и параходи в София са се търкаляли в калта.Ако Русе е село ,то България трябва да е нещо като Руанда .

    Коментиран от #25

  • 25 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Голем смях":

    Русенци трябва да целуват краката на турците за тези придобивки.
  • 26 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Съдията Дред":

    И разбирам ,че за 5 години цените са скочили 5 пъти , а по данни на на брокери 15/визирам апартамента на Цветанов,там брокерите бяха единодушни :цена 3300 -3500 евро/,дай обяснение! Не не ми е необходимо ,защото това ,което си написал е пълна глупост,Дори и в най голямата криза цената на добрите имоти държаха цена около 1 000 евро и бяха много малко предлаганията.,

    Коментиран от #27

  • 27 Съдията Дред

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    2014 г продадох апартамент в Центъра на София за 55 000 евро! А апартамента на Цецо е купен 2018 г. не можеш да сравняваш изобщо!
  • 28 Горчиво

    10 2 Отговор
    Жилището е сватбен подарък казаха кумовете! Ех куме, куме златен си ха наздраве! Няма злоупотреба те са си рода прехвърлят от левио джеб у деснио! Местим.
  • 29 марк

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "гнида":

    Кой е приятеля,Прокопиев ли?
  • 30 Западните Балкани

    10 2 Отговор
    За Панов е ясно опълчва се на крадливата мафия и показва не само имотите (жълти стотинки), а и другите милиардни кражби. Фандъкова само от Графа е прибрала 20 милиона. Затова Борисов като виден лъжец го забърква. А Радев е много прав да свиква КСНС, т.к. тези са се продали за едни апартаменти, а кой знае за какво са се продали на Турция, Русия и т.н. и какви гадости против България са направили. Но да не се радват БСП и те са в кюпа. Да не забравяме 41 милиона за оня от Варна, дето им е в управлението на партията. Както и Доган с 30 милиона. Гласувайте за малките партии, но не и за Патриотите
  • 31 Ikonomist

    2 1 Отговор
    Ужас! Аз купих преди 3 години на 550 за чиста площ. Ако калкулирам и общите части, падам под нейната цена при това с Акт 16, не на зелено. Почвам да се чувствам мафиот.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове