24 Април, 2012 16:45 11 630 16

Нашe изобретение пази европейските дипломи

  • нанотехнологии-
  • живко желев-
  • антон антонов-
  • наука-
  • образование-
  • хоризонт 2020-
  • единение ден-
  • вода-
  • илия вълков

Учени разчетоха езика на водата

Нашe изобретение пази европейските дипломи - 1
Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българската наука ще защити дипломите на всички студенти в Европейския съюз. Уникалният метод за опазване на лични данни от фалшификации е разработен от проф. Живко Желев, който от години работи в областта на нанотехнологиите и новите технологии. Той и сдружение „Единение Д.Е.Н” ще дарят изобретението на образователните министри на ЕС, които се събират в София на 25 април тази година.

Стойността на иновацията е 200 000 евро – толкова са патентните неексклузивни права, които ще бъдат предоставени със специално писмо на европейските просветни министри, заяви проф. Желев пред Факти.бг.

На 25 април в София ще дойдат просветните министри на ЕС и експерти, за да обсъдят програмата „Хоризонт 2020“ - стратегическата програма за иновации и научни изследвания на ЕС, чийто бюджет е 80 млрд. евро. Именно тогава ще бъде направено дарението.

Целта му е да се пресече опасността младежи да губят възможности за работа заради фалшива диплома. В Европа всяка година циркулират около 700 милиарда фалшиви стоки и документи. „Някои от тях са опасни за здравето, като парфюмите – менте, те са истински алергобомби“, коментира професорът.

Технологията на Желев, призната в 5 държави, може да се използва за всички търговски стоки и вече се прилага за автомобили. На кратко тя представлява шифрограма, разработена на основата на българските шевици.

Нивото на нанотехнологиите у нас винаги е било водещо, категоричен е Живко Желев. Специалистът поставя изобретението си под номер 3 на българските научни пробиви в тази област.


Водата е бъдещата енергия

Бъдещето на енергетиката изцяло ще се промени с откритието на българския инженер Илия Вълков, който разлага водата на водород и кислород и освобождава скритата там енергия между молекулите. „Това е уникален нанопроцес, тъй като се използва процесът на имплозията“, обяснява Желев. Става дума за една уникалната енергия, скрита между водородните връзки между две молекули вода на състояние едва 0,17 нанометра.

Това е т.нар. Браунов газ или Браунов генератор. Самият изобретател бяга от родината по време на комунистическия режим и приема чуждо име, но се връща в България нелегално през 1973 година и попълва български патент. „Той е изключителен патриот“, описва го проф. Желев и категоричен, че бъдещата енергия ще се произвежда от вода.

В България има четири колектива, които независимо са постигнали Браунови генератори с много висока ефективност. „Българското водещо начало и в изобретяването, и в усъвършенстването на този генератор е запазено“, категоричен е той.


Водата чува, говори и помни

Проф. Антон Антонов пък още преди 30 години започва работа за измерване на това как водата чува, чувства и приема информация. Откритието разчита „записите“ на информация във водните молекули, дори в нашето ДНК, и е достойно за Нобелова награда, категоричен е проф. Желев.

През 2004 година научният свят приема изобретението на Антонов. Представен в Рим, Базел и ООН. Уредът измерва енергоинформация, която се записва между две водни молекули.

Шевицата - позитивен символ

Желев обясни, че водното съдържание в тялото представлява паралелна нервна система. Самият той е категоричен, че българските фолклорни шевици влияят положително на нашето психично настроение., защото представляват положителни символи. Когато кръвта и водата циркулират в тялото ни, биохимичните процеси се катализират от символи - като амулетите на индианците или азиатските янтри. Обратно доказателство – преди три седмици френско проучване показва, че хората с татуировки са по-склонни към пороци.

„Единение Д.Е.Н” е представил своя изложба на нанотехнологиите в Европейския парламент. Проф. Желев е доволен от отношението на правителството към откритията в областта на нанотехнологиите. На 12 и 13 май в БАН ще се състои конгрес по нанотехнологии.

Живко Желев е завършил специалност "Високи технологии" в Гданската политехника в Полша. В областта на нанотехнологиите работи вече 30 години.  Той е дългогодишен съветник по хай тек към Министерския съвет, МО  и бивш директор на "Наука и внедряване" към  ДЗУ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Христов

    6 0 Отговор
    Нека да се гордем с такива Българи
  • 2 eng

    0 6 Отговор
    Значи, една за "водата-бъдешата енергия", една за "водата - чува, говори и помни", една за "шевицата - позитивен символ" и една за "единение Д.Е.Н." . Общо четири псувни!!!

    Коментиран от #15

  • 3 шмекер

    1 7 Отговор
    Тоя по-голям шарлатанин ли е, или по-голямо куку, това само не ми стана ясно.
  • 4 Член на ДЕН

    1 0 Отговор
    Не е добре да обвинявате преди да се информирате предварително:
    Ето например :
    1./ Българският патент на Y. Brown e с номер: 27 884 PB 4341 от 03.08.1979
    2./ US Patent e с номер: 4,014,777 от 29.03.1977
    Направете си справка и ще се уверите, че всичко това е истина !
  • 5 Акага

    4 0 Отговор
    Eng, явно псувнята е върха на мисълта ти. Колко жалко
  • 6 dumbo29

    4 0 Отговор
    Защо винаги псувате или обиждате хората, а би трябвало поне да се гордеете, че все още в България има хора с международна репутация, знаете ли че той е Първият български лауреат на азиатската „нобелова“ награда за мир GUSI PEACE PRIZE
    Живко Желев е първият българин, номиниран и отличен с тази международна награда. Номинацията му е в областта „Наука и иновации“ за технологията „Шифрови маркировки и код от материала против кражби и фалшификации на моторни превозни средства и документи“.
    GUSI наградите за мир са едно от най-високите отличия за всички хора от четирите краища на земното кълбо. Признавайки най-блестящите примери на тези, които работят за постигането на мир и зачитането на човешкия живот и достойнство, GUSI наградите за мир, извеждат най-добрите човешки постижения, идеали и ценности. Това е благотворителна фондация, чиято основна цел е да се даде дължимото признание чрез присъждане на награди за високи постижения.
  • 7 brigante

    2 0 Отговор
    водата е живот! водата има св-то да запомня, да си променя структурата на молекулите й под влияние на мислите на хората и тя придава различни енергии, и само тя може да преодолява гравитацията! 4ао:)
  • 8 Н2О

    1 1 Отговор
    ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПАМЕТТА НА ВОДАТА И СВОЙСТВОТО ЗА КОМУНИКАЦИЯ : – ДА ТАКА Е !!! БРАВО ! ( да не забравяме че в библията е казано : – БОГ е навсякъде !)
  • 9 ЖЖ

    0 2 Отговор
    Страшни локуми сте разпънали. На моменти граничат със шарлатанството. Стегнете се малко.
  • 10 Христо Бисеров

    3 0 Отговор
    Само прочетете наши учени а не (Американски,Руски,Японски и др.)това,че се говори и пише за България може да ни радва ! И се стегнете ,дигнете глава. Гордейте се с такива хора ! Браво......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нели Андреева

    3 0 Отговор
    Въпрос: Защо в медийното пространство не се говори за Българските учени,изобретатели,доктори и всички хора които допринасят за бъдещето на човечеството ?
  • 13 Павлин Николов

    2 0 Отговор
    Едно голямо БРАВО на такива хора ! Гордея се ,че съм БЪЛГАРИН !
  • 14 Кирил

    1 0 Отговор
    Мила Нели, нашите медии са платени агитатори с цел смазване самочувствието на народа ни и изселването му в търсене на по-добри варианти на живот. Това, което някои не можаха да вземат със сила, ще го вземат чрез икономически лостове и мили думи.
  • 15 The Bear

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "eng":

    @2 и @3 - жалко за вас. Това, че интелектуалните ви способности може би са достатъчни най-много да разделите двуцифрено на едноцифрено число наум, не би трябвало да ви пречи да допускате съществуването на доста по-развити умове - не разсъждавайте на принципа "От Искъро по-длибоко нема";
    @5 - много свежо, кратко и точно изказване:)
    @6 - благодаря за интересната информация;
    @12 - има медии в които се пише за тези хора и постиженията им, но в България няма място за такива сериозни медии - споделям мнението че в България повечето материал е лош, и поради това няма интерес към сериозни въпроси. Напротив - медиите печелят само от спортни рубрики и жълтини - "кибиченето" на спорт по телевизора и увличането по "чалга"-културата често изчерпват битието и интересите на над 80% от нашето население, което и определя заниманието на медиите ни за да печелят въобще - а и най-богатите ни хора са от тези браншове - спорт и чалга - това са причините според мен - жалко е, но факт
  • 16 ъъъ

    0 0 Отговор
    ненормален човек в изказванията си ! Дано в живота е добре ...