Last news in Fakti

4 Май, 2019 10:00 3 066 102

Те не искат правата на детето, те искат правата над детето

  • детето-
  • права-
  • правата над детето-
  • урумов

Стрели в ръката на силния

Те не искат правата на детето, те искат правата над детето - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ето, наследство от Господа са синовете и награда от Него е плодът на утробата. Както са стрелите в ръката на силния, така са и синовете в младостта.

Блажен човек, който е напълнил колчана си с тях. Те няма да се посрамят, когато говорят с враговете си в портата.

Псалми 127:3-5

Ето това е е Божествената стратегия за детето – детето е Божествена награда за родителите си.

Деца, които да са родени в семейства и които да са на разположение на своите родители – това е Божествената перспектива.

„Стрели в ръката на силния“ – така са наречени! Защото който има деца – той е силен!

Друго може и да не знаят нечестивците, опитващи се да хвърлят „норвежки“ мрежи над нас, но това много добре са го разбрали! И точно заради това се стремят да отнемат правата на родителите – за да отнемат бъдещето на родителите!

Тези нечестиви стратези не ги интересуват правата на детето, тях ги интересуват правата наД детето! Ето това никога няма да им позволим!

Защото децата са нашето бъдеще. А ние сме родители на бъдещето!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родител

    68 3 Отговор
    Далеч, норвежката и джендър стратегии от България!!!! Мъж,жена и деца, а не идиотски измислици!
  • 2 666

    8 42 Отговор
    Ако се махнат първите 4 параграфа, останалото е ОК. А бе има идеи автора, подкрепям ги, но това непрекъснато опаковане с религия разваля всичко, защото оставя дъх на користност в писането.

    Коментиран от #45

  • 3 Русенец

    50 1 Отговор
    Ако е нужно ще браним децата си с живота си. Не знам обаче дали всички тези педерасти, политици и паразити са готови да се разделят със собственият си живот в името на тази лудост.
  • 4 ВЛАД

    51 0 Отговор
    Съюзът между жената и мъжа дава живот а всички тези джендъри вредят на децата защото няма по - добра среда за израстването на едно дете от собственото му семейство. Всеки който посегне на децата ни ще трябва да бъде ликвидиран.
  • 5 Госあ

    6 31 Отговор
    Като не полагаш нормални грижи за детето си, да се вземе и да се даде на такива, които ще полагат. А тези които не стават за родители,да не раждат и без това е пренаселено. Поемат ли тази отговорност, трябва да я носят. И не само да се вземе детето,а да се търси отговорност и от родителите ;)

    Коментиран от #21

  • 6 Мнение

    34 0 Отговор
    Някакси не вярвам, че това се отнася за мургавите , любовта им към децата им е доста половинчата даже почти липсва , не знам каква е тая обич да нямаш желание да водиш децата си на училище да се образоват и да им осигуряваш и гарантираш живот по кофите за боклук
  • 7 Госあ

    2 21 Отговор
    Случай : "Марцин, млад поляк, чийто две дъщери били хванати от полицаи да пушат трева. От службата за децата започнали проверка дали семейството живее в добри условия. Говорили с Марцин и съпругата му, посетили дома им, събрали мнения за децата от училището и медицинския център и прекратили проверката с мнение, че всичко е наред. Освен това консултирали Марцин как да помогне на децата си да се адаптират"
  • 8 Додо

    48 0 Отговор
    Прогонихте милиони българи от домовете им , убихте родителите им като ги оставихте на разни цигани да ги грабят и убиват на воля а сега искате да вземете и децата ни. Имам новина за вас психопати и дегенерати - ние няма да гледаме безучастно а ще се борим докрай и ще се лее кръв .
  • 9 Госあ

    5 35 Отговор
    Уважаеми тъмни балкански субекти, детето не е е ваша собственост да правите каквото си искате с него. Първо, то е отделен индивид, второ бъдещето на социума и чак тогава ваша "собственост" . Затова, ако е физически или психически малтретирано, не е облечено и нахранено добре, не се държи нормално сред другите деца и в училище, трябва по най безкомпромисен начин да ви бъде отнето. И не само това, трябва да носите и наказателна отговорност.

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 10 Вие сте провал

    6 27 Отговор
    Как така тези които имат деца са силни пълни глупости!!! А тези които са убивани от синовете и дъщерите си какви са? Силни или неуспели да възпитат децата си. Ми тогава са слаби защото бая не умеят да ги възпитават. Защото са слабаци. Слаба култура. Тези които нямат деца са 1000% силни и могат да ги възпитават децата.

    Коментиран от #40

  • 11 Електрошок

    28 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Предполагам,че под " тъмни балкански субекти"визираш мургави с добри познания по цветни метали;)

    Коментиран от #14

  • 12 Русенец

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Неуважаема либерална подлог, всяко общество се гради от семейства не от педерасти нито пък от измислени ценности. На всеки нормален човек му е пределно ясно, че няма по - добро място за израстването на поколението от родното му семейство. Никой не може да компенсира майчината ласка и любов както и бащината такава а всичко друго е извращения които нямат място в нашето общество и култура. Вместо да се чудите как да унищожават нормалните взаимоотношения помислете как да насърчите раждаемостта сред българите и как да се помага на бедните хора които се нуждаят от помощ.

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Госあ

    3 30 Отговор

    До коментар #12 от "Русенец":

    Ще скимтите,но ще се научите рано или късно,че не трябва да маризите децата и да отделяте повече пари и внимание на тях, отколкото на шльокавицата и риалититата ;). И че законът е общочовешки, а не е базиран на пол, етнос и религия. А и ако има поне капка разум тея псевдо патриоти и християни не треа да припарват до ЕП

    Коментиран от #26

  • 14 Госあ

    2 23 Отговор

    До коментар #11 от "Електрошок":

    В интерес на истината се отнася най вече за тях,но всички знаем че има доста животни и сред българите. Айде стига толкова маргинали...
  • 15 Чакай малко

    6 15 Отговор

    До коментар #12 от "Русенец":

    Човека говори за родители, които са си оставили децата на произвола или редовно биват малтретирани и съм съгласен с него, това все пак е далеч от любовта за която говориш

    Коментиран от #23

  • 16 Иванов

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    По статията нямам забележки, Урумов се е справил добре. На теб бих ти казал да се научиш да гледаш в дълбочина и с переспектива, а не да се джендеросваш. Ако си по- нежен ще си търсиш жена мъжкарана и така ще се балансирате взаимно. А скандинавите явно взаимстват един порочен метод на Третия Райх, като отнемат децата от родителите и то предимно на емигрантски двойки и ги превъзпитават в друг дух, като крайния продукт е примерно от българче да получат чист викинг. Така са правили техните германски братовчеди през всв, отвличали са стотици хиляди малки деца- руси и синеоки от окупираните територии и са ги възпитавали в детски домове като чистокръвни германчета, бъдещи войни на Фюрера. Това е тяхната цел на Запад, но там държавите са Държави, а това нашето е едно НПО, а не държава и тук моралният урод Сорош има съвсем други намерения, а именно да изпълни последната заповед на барон Едмон дьо Ротшилд, до 2030 година да няма държава България и живи българи...

    Коментиран от #18, #19

  • 17 0123

    20 0 Отговор
    ЕС видя,че практиката на Норвегия с отнемането на деца от родителите им и настаняването им в приемни с-ва на правилните хора работи.Това се оказва един законен начин за рапределянето на едни пари по съответните места. Корупцията облечена в законови норми е в основата на ЕС. Кога референдум в Б-я за ЕС ?
  • 18 Електрошок

    10 11 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Малий колко мъка и невежество!?Стотици хиляди деца казваш!?Откъде научаваш тези неща бе,Иванов!?Аа да,имаш пример-един народ,чийто жертви през ВСВ непрекъснато се увеличават.Тази година според"най новите изследвания са вече 10млн"!!Явно си добре платен!Умело вмъкваш между това,което им се иска да чуят хората и това,за което ти плащат.Този цитат известен ли ти е-"Те няма да разберат никога от къде идват нещастията им и ще ни благодарят като освободители"(цитирам по памет)

    Коментиран от #25

  • 19 Госあ

    4 13 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Поредния популизъм за празнодумци. От над 1.1 млн деца, мерките са приложени при 36 800 ,като в 60% от случаите мерки са приложени без да се отнемат децата от родителите. Отнетите деца на норвежки семейства са повече от тези на източно европейци. Само в България съм бил свидетел на мариз на невръстни деца и дори бебета от некви невротични кифли- веднага да им се отнемат и да понесат наказателна отговорност. Да видим дали ще бъде толкова разпространено. Освен т'ва, моето дете ще общува с такива комплексари. Айде нема нужда. Това е задълбочен поглед, с цифри. Винаги съм си падал по фини и деликатни жени, така че мъжкараните не са мой тип ;). Съгласен съм обаче, с твърдението ти за държавността и това е проблем идващ от ниският морал на нашите продажни политици, а не от джендърите.

    Коментиран от #20, #34

  • 20 Фърчат

    3 14 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Те очевидно точно това искат, да не им бъде отнето правото да си бият отрочетата, че няма да им остане къде да си избиват комплексите или поне така излиза, защо иначе ще отнемат децата на някой, който си ги обгрижва както е редно?
  • 21 NikNay

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Ми то тогава при вас в махалата ще настане истински рай - ще правите деца като за световно а държавата ще минава периодично да ви ги събира като навремето по селата яйчарите събраха яйца. А може и по един договор да сключите като пак навремето се сключваха с "Родопа"....

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чакай малко":

    Колко процента от всички изоставени деца са българчета ? Ще ми отговорите ли ? Едва ли , затова ще ви отговоря аз . В България едва 10 процента от изоставените деца са българчета а всички останали са цигани така , че спестете си проповедите. Вместо да се отнемат децата от семействата им много по - лесно е да се подпомогнат финансово и да им се окаже психологическа помощ.

    Коментиран от #42, #44

  • 24 Мини

    7 8 Отговор
    Що се отнася до отнемането на деца от т.нар. юношески служби(т.е от държавата) в Зап.Европа не е точно така, както бива описвано от някой коментиращи тук. Децата не се вземат "на конвейр" от семействата им. И за да се направи тази стъпка се минава през хиляди опити и процедури, за да може детето все пак да остане в собствената си среда. И ако всичко това не "зачене", чак тогава се обмисля варианта с настаняването в домове или приемно семейство. Разбира се, че съм против това детето да израстне другаде, освен в собственото си семейство, но когато родителите са наркомани или алкохолици(неотдавна имаше случай в една от немскоезичните страни, в който 3 год.детенце живя 4 дни в ап.до самоубилата се с дроги майка и сигнала бе подаден от съседи, които чуват часове наред непрестанния плач на детето. И подобни случай не са единици...) и не могат да се грижат адекватно за децата си, тогава какво?! И в домовете е ужасно, но поне там се грижат за това, децата да посещават училище, да имат покрив над главата си, храна и пр. Естествено, че съм абсолютно против държавата да слага ръка в/у децата ни. Възпитанието, грижите и решенията за тях трябва да се поемат от родителите, но за съжаление я има и др.страна..., което навежда над мисълта за инициативи, които да покажат още по-ясно на родителите и на кандидат-родителите, че децата са истински БОЖИ ДАР и отговорността за тях не е детска игра. Тогава, може би ще има много по-малко случаи за намеса от страна на държавата....

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Госあ

    0 20 Отговор

    До коментар #24 от "Мини":

    Децата трябва да бъдат преди всичко на държавата и след това на родителите 😂 замисли се, и ще видиш че съм прав

    Коментиран от #30

  • 28 Иванов

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мини":

    Това е само началото, като бъде втълпено в достатъчна степен на по- голямата част от народа, че си е нещо нормално, тогава ще включат и конвейера. Знаеш ли как се вари жива жаба? В хладка вода.

    Коментиран от #33

  • 29 Електрошок

    7 4 Отговор
    Браво!Такъв отговор и очаквах!До там води гугъл образованието.Продължавай така и може да затънеш още повече,макар и сега да ти личи.
  • 30 Мини

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Глупости! Именно щото съм се замисляла съм стигнала до заключението, че децата са само и преди всичко на родителите си. Пък ти като си на това мнение, можеш да си даваш детето от неделя вечерта и да го вземаш чак в петък вечерта на онези съветски комунистически ясли и дет.градини. На бум, милото...

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Госあ

    5 13 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Ама много интересни хора сте вие бе,харесвате проститутките и бардаците, нямате проблем с домашното насилие, обаче педерастите били големият проблем. Е други са уродите.
  • 33 Мини

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    Може би! Но за да се задуши още в "зародиш" тази лудост са нужни противодействие, както инициативи за отговорността на родителите.
  • 34 Иванов

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Имам предвид жена с мъжки характер, тесен таз и малко по- широки рамене, а не някоя боркиня тежка категория. Пробвай и ще разбиреш, че съм бил прав.
  • 35 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Електрошок":

    Ясно е за кого си го писала. Колко шекела ще ми платят според теб, като съм цитирал Сорош и Ротшилд като унищожители на държавата ни?

    Коментиран от #37

  • 36 Госあ

    0 13 Отговор

    До коментар #30 от "Мини":

    Хахаха смисъла е по дълбок. Напротив, мисля че родителите трябва да възпитават децата,но според закона на социума. Може би съм го писал вече - човек притежава единствено честта си на този свят ( това е моя сентеция,като може да е взаимствана от някъде, много съм горд с нея 😂) . Децата не правят изключение, те са притежание на социума и трябва да бъдат възпитавани, така че да бъдат в негова полза,а не вреда. Ако родителите не могат или не искат да го направят-бейби бумове, приемни семейства и т.н. 🤗

    Коментиран от #48

  • 37 Електрошок

    8 5 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Няма да станеш мъж като ми пишеш в женски род.И истеричната ти мания,че знаеш всичко НИ МЪ КЕФИ и повече нямам желание да споря с теб.Само ще ти кажа,че зад мойте коментари стои преди всичко дълъг житейски опит и интуиция да различавам .........(думата можеш да се сетиш)

    Коментиран от #54

  • 38 СТАЛИН

    9 0 Отговор
    ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО ЛЮБЯ ТАЧА И МИЛЕЯ.
  • 39 NikNay

    17 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Да селяк съм - проблем някакъв ? Но при нас на село идеите които прокламираш тук ги пускаме в клозета на двора. Децата ни си ходят на училище, играят си на воля и помагат в домашната работа и в градините а градските ви джендър идеологии са далеч от тях !

    Коментиран от #41

  • 40 Русенец

    19 4 Отговор

    До коментар #10 от "Вие сте провал":

    Знаете ли какво е провал? Провал е цялата тази корумпирана система която се основава единствено и само на печалбарството и изврстеноста. Това общество е обречено защото то е болно и крешящо несправедливо. Вместо да се търси начин да се помогне на семействата в нужда се търси начин да им се отнемат децата и то по расов признак. Никой не закача циганите въпреки, че те бият и експлоатират децата си всеки ден, но вместо това отнематат децата на българите. Дават се огромни суми на приемни родители за да гледат отнетите деца вместо да се помогне на истинските родители да си стъпят на краката си. Това е гавра и трябва да се прекрати незабавно а виновниците да бъдат съдени.

    Коментиран от #47

  • 41 Госあ

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "NikNay":

    Под селяк имам друго предвид, а не хората които пазят връзката си със земята. Не ми излизай с тия номера.

    Коментиран от #49

  • 42 Да де

    10 4 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Значи това не ви ли говори, че в крайна сметка никой няма да пипа децата без причина. От къде на къде аз ще обгрижвам детето си напълно цивилизовано и държавата ще ми го вземе, няма логика. Въобще къде го пише това и някой казвал ли е такова нещо?
  • 43 Lonecheer

    15 6 Отговор
    За 10 години само в Швеция са отнети 200000 деца а някой тук се мъчи да ни обяснява , че щяли да помагат на деца в нужда. Това си е чиста проба еничерство защото могат да ти отнемат винаги отрочето след анонимен сигнал без право да се защитиш.
  • 44 Има и друго

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Аха да дава държавата пари на алкохолици и наркомани за алкохол и дрога и така ще им се помогне да си отгледат децата , не че всички са такива но не мислиш ли че на повечето няма да успееш да им помогнеш по този начин , и както казваш големия процент са от мургавите , наистина ли мислиш, че ще използват помощите по предназначение
  • 45 Реалист

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Автора е комунист замаскиран като атакист. по интересно е ЗАЩО ТОВА САЙТЧЕ ВСЕКИ ДЕН ПУСКА напъните на това пребоядисано комунде. Май наистина мирише на платени публикации.

    Коментиран от #46, #57

  • 46 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Не се напъвай да мислиш, не ви се отдава.вашата сила е нахалството и кражбите. Между другото, трябва и на вас да ви вземаме децата 😂 нема крадци да въдите само

    Коментиран от #59

  • 47 Електрошок

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Русенец":

    Абсолютно вярно!Браво!
  • 48 Мини

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Ами като ще се ровим в по-дълбокия смисъл, то децата са ДАР от БОГА и като такива би трябвало да бъдат възпитавани преди всичко така, че да бъдат в Негова полза, а не в Негова вреда.

    Коментиран от #50

  • 49 NikNay

    13 0 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Създай деца, отгледай ги, изучи ги , направи ги хора и тогава ела да коментираш. Завоалираната ти джендър идеология я пробутвай на тия които са расли в саксии по балканите и са поливани с лимонада. При нас селяните манипулациите ти не минават !

    Коментиран от #51

  • 50 Госあ

    0 11 Отговор

    До коментар #48 от "Мини":

    Държавата (социума) е преди Бог 😂 първо трябва ние да се погрижим за себе си и тогава да отдадем своята почит към Бог. Затова, целта оправдава средствата 😋
  • 51 Госあ

    0 12 Отговор

    До коментар #49 от "NikNay":

    Искам да възпитам деца отнети от зверове, за да покажа силата на обществото и социалният разум. Защото ако се положат грижи, децата на престъпници няма да станат престъпници.

    Коментиран от #53, #55, #56, #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 NikNay

    14 0 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Знаех си , че все още нямаш деца (да ти даде Бог да имаш много) и затова пишеш по инерция . Теория и практиката са две различни неща. И ако си е известна сентенцията , че "пътя към ада е постлан с добри намерения" . Личи си, че не си толкова заспал но си много лесен за манипулации и това се прави лесен проводник на лоши и вредни идеологии.
  • 54 Иванов

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "Електрошок":

    Боли ме к... Единственият ти адекватен коментар бе в статия за Местан, всичко останало е бля- бля- бля.))))
  • 55 Не си правиилюзии

    13 0 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Вижда се,че искаш, но не ще ти се отвори парашута
    По закон и Конституция децата принадлежат на техните родители, не можеш по каприз. да отнемеш родителските права и да направиш от държавата родител. Семейството не служи на държавата а държавата служи на семейството. За случаите с насилие си има вече уредено законодателство.
  • 56 Разумът

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Искаш, ама си изперкал и се имаш за "свръхчовек"
  • 57 Идеалист

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    И платени да са тези публикации, какво от това... Стига си използвал тази остаряла опорна точка с антикомунизма. Истинските комунисти с ТРУД и ИДЕАЛИЗЪМ построиха блага, които "антикомунистите" разграбиха. Вчера се оплакваше, че те залива с "религиозни" измишльотини, днес си минал на вълна "атакист"... Май нещо друго те мъчи

    Коментиран от #60

  • 58 семейство

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    Ти бълнуваш.Мечтаеш да осиротиш деца при живи родители ,за да избиваш някакви комплекси и да служиш като роб на някаква колективистична държава-Бог,за доброто на която ние трябва да съществуваме ,на която ние трябва да се кланяме и даваме нашите деца.Засега семейството е основната клетка на обществото и държавата му служи и помага.Да не си дете на някой престъпник ,че виждаш в семейството някаква несъществуваща заплаха,до такава степен,че искаш семейството да се отъждестви и подчини тотално на държавата?До такава степен си заслепен,че има две възможности: поведението ти е продиктувано от заплащане понеже си трол ,или се отдаваш на тези зловонни мечти,рушащи обществото, защото имаш някакви много сериозни проблеми.В случай,че не си трол-не знам какво си преживял като дете,но нещо с теб не е в ред.Правиш някакви проекции
    и ти се иска и други да преживеят или да заплатят за нещо,което явно ти се е случило в детството ти.Помисли си много добре какво се опитваш да налагаш на другите/социума-обществото,което ти даде в тоз форум доста негативни оценки/ само защото явно си расъл в семейство на изроди-колокото и да ти е странно,не всички имаме твоя опит.

    Коментиран от #61, #78, #92

  • 59 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Хахахахаха - ами ела ги вземи, хахахаххаа. Калибъра на баща си са и ще те подмятат като надувна плажна топка с шутове. Хахахахахаха, шегаджия...
  • 60 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "Идеалист":

    Мъчи ме само това сайта да спазва законите на България и да си плаща данъците върху получените средства. За последните 2 дена има 3, ПОВТАРЯМ ТРИ, публикации на тоя смешник. Не поддържам Истанбулската конвенция, ако това има значение. Но и не искам някой да ми натрапва как да живея и с кого да се чукам. Винаги предизвиква подозрение КОГАТО КОМУНИСТ ТИ ЗАГОВОРИ ЗА ХРИСТОС - сигурно си мисли как да те опне на кръста.

    Коментиран от #64

  • 61 Разумът

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "семейство":

    Освен, че бълнува, този има нужда от сериозна психо експертиза. Вчера обясняваше, че е свръх човек, а преди време "възкресяваше посевите". Така, че доста е опасно да му се поверяват деца...

    Коментиран от #62, #77

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Матей

    7 0 Отговор
    Сатанизма набира инерция и България е в неговия обхват.БПЦ какво казва по въпроса,а правителството?Защото,според както сочи статистиката,подобни фитили се пускат за опипване на нерва,дали е обезчувствен и следва после да играе ножа.На нищо свято не остана непосегнато и неосквернено,опряха и до отнемане на децата,мечешки добрини и душмански драгости.За еничерите българския народ няма да забрави никога,ето че се готви нова серия в 21 век,връщат ни в най-мракобесните времена.

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Електрошок

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Матей":

    Не знам дали това е сатанизъм?В "Сатанинска библия"няма такова нещо.Има я в нета.БПЦ не знае как да реагира.Папата е зает-мие краката на мигрантите.Правителството е инструмент.Бог е зрител.

    Коментиран от #67

  • 66 ЮРИСТИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО

    3 5 Отговор
    Нека да четат и ако умеят да разсъждават съдийките по семейно право които разсипаха семейството и бащите в периода 1980г. до 1989г. Да се разбере днешния резултат за раждаемостта от тогавашните им действия и бездействия . Резултатите излизат след около двадесет - тридесет години , ето ви я сегашната раждаемост плод на тогавашното правораздаване !

    Коментиран от #74

  • 67 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Електрошок":

    Бог е зрител...Ирония или скептицизъм влагаш? Или упрек, че не се намесва? Намерил си време да прочетеш Библията на сатанизма, но прочел ли си поне Новият завет на Господ Исус Христос? Или Стария завет? Може би щеше да знаеш, че Бог е постановил духовни принципи, които независимо дали знаеш или приемаш действат безвъзвратно, като физическите. И щеше да си открил, че Бог е дал право на избор и СВОБОДНА ВОЛЯ на човека. Мислиш ли, че трябва да го превръщаме в жандарм, който да се справя с безредиците, които са предизвикани от непокорството на мнозина, пренебрегнали Неговите заповеди, предупреждения, препоръки. Има една малка думичка "ако"..., в нея е закодирано днешното състояние на човечеството.

    Коментиран от #68, #69, #70

  • 68 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "Не религиозен":

    Имам сериозни подозрения, че лицето е от тези дето призовават Ердоган да дойде и да ги спаси от робството. Иначе Ла Вей нищо не казва в своя памфлет. То и няма какво да каже. Зло, добро, всичко е от Господа. Борбата между тях е неминуема, защото светът е така създаден- това срещу онова. Човек е длъжен по Закон да подкрепя доброто и да брагославя царството Господне, което обзема и нашия свят. Знаеш моят Господ е Светия Израилев и повярвай, никой не може да въстане срущу Него, ако и да правят неуспешни опити. От Него човек трябва да се страхува, а не от дяволи и сатани!)
  • 69 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Не религиозен":

    Имам сериозни подозрения, че лицето е от тези дето призовават Ердоган да дойде и да ги спаси от робството. Иначе Ла Вей нищо не казва в своя памфлет. То и няма какво да каже. Зло, добро, всичко е от Господа. Борбата между тях е неминуема, защото светът е така създаден- това срещу онова. Човек е длъжен по Закон да подкрепя доброто и да благославя царството Господне, което обзема и нашия свят. Знаеш моят Господ е Светия Израилев и повярвай, никой не може да въстане срещу Него, ако и да правят неуспешни опити. От Него човек трябва да се страхува, а не от дяволи и сатани!)
  • 70 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Не религиозен":

    Няма ирония,няма скептицизъм,няма упрек!Само житейски наблюдения и изводи,направени от логика,която ме напътства по неведоми пътища.И тъй като нещата,които се случват се обясняват с тази логика,аз я приемам за правилна!И ако духовните принципи на Бог са непоклатими,като физическите закони,тогава не е нужно да ги знам а да ги приема като даденост,както е земното притегляне.То е открито преди няколко века,а в действителност го е имало винаги!Библията съм я чел няколко пъти и мога да кажа-това не е моята книга!Аз съм атеист,който вярва,че има сценарий по който играем,но той не е този на твоя Бог.И за да не съм толкова агресивен ще кажа,че по-важното е че имаме и много общи точки.

    Коментиран от #76

  • 71 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    освен правата НАД детето искат и да убият семейството...Тази основна клетка на всяко общество...

    Коментиран от #72

  • 72 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "ТОЧКАТА":

    Обратното. Първо започнаха със семейството. Много, много отдавна постепенно беше подложено на "ревизия" , че "ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и двамата ще бъдат една плът", както и "Това, което Бог е съчетал, човек да не разлъчва". После се появиха еднополовите двойки и претенциите им за равнопоставеност. Сега , когато значителна част от традиционното семейство е в криза, а еднополовите бракове, вече са узаконени на много места, дойде време и на детето. Сякаш е стока, която някой придобива или преотстъпва...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Електрошок

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "ЮРИСТИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО":

    Тогава,доколкото си спомням имаше постановление за повишаване на раждаемостта,което повлия само на раждаемостта на циганите.
  • 75 п.п

    4 0 Отговор
    Понеже се ожених късно 10 години плащах 25% ергенски данък!!?Тези пари отиваха за "повишаване на раждаемостта"!!

    Коментиран от #79

  • 76 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Електрошок":

    Има доза мистика в думите ти "логика,която ме напътства по неведоми пътища"...Може би е "сценариста", но кой е той? Имаш ли предположения? И защо човек, който е стъпил здраво в логиката не проявява желание да знае принципите, които Бог е постановил и приема риска да посрещне последиците от тяхното непознаване. Законът за земното притегляне има явна физическа проява и хората не експериментират със себе си, за да го изпитат ( освен в случаите на лудост). Духовните закони не са така активни (и атрактивни), но последиците от тяхното нарушаване, могат да бъдат също фатални. Непознаването им какво е - примиренчество или безразличие - да става, каквото ще става...скачам от 8-ми етаж. Не ми се вижда логично.
  • 77 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Разумът":

    Разуме, с право си уплашен/а , щото в един от случаите викингите бяха взели децата на едни свръх религиозни ;). И с право,на такива не трябва да им се позволява да отглеждат поколение. После ще заемат да стрелят по хората я като брайвик,я като оня ново зеландец.

    Коментиран от #86

  • 78 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "семейство":

    Доста задръстен/а си и май се взимаш насериозно . И такива не трябва да възпитават деца, щото моите деца ще общуват с вашите,искам-неискам. Детството ми е чудесно и юношеството също ;). Никога не съм бил бит между другото. Щот не съм животно ;)

    Коментиран от #80, #82

  • 79 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "п.п":

    Този данък беше несправедлив, дори и парите от него да са употребени по предназначение, да не говорим за това, че беше като дамга за някои, които по различни причини не можеха да имат деца. По съществени са промените, които настъпиха в материалното и социално положение на семейството. Грижата за насъщния измести грижата за децата и тяхното възпитание, изграждане като индивиди с морални качества. И това засегна поколения - добра почва за РАЗРУШИТЕЛНА "грижа" и "стратегия"
  • 80 Разумът

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    Личи си...
  • 81 Електрошок

    1 0 Отговор
    Разбира се,че има мистика!Аз не знам кой съм,какво ме ръководи и защо съм?И това важи за повечето хора,с изключение на такива като теб,който мислят или са намерили истината.Но вие не търсите,вие чакате!За духовните закони може би не съм се изразил правилно.Исках да кажа,че както и природните, са част от нас и би трябвало да действат в нас както и природните,независимо дали знаем,че съществуват.И накрая да призная,че коментарите не ги приемам много насериозно.За мен това е едно упражнение по теми които са ми интересни и не много ясни.Има и елементи на заяждане и на проблясъци:)

    Коментиран от #84

  • 82 Електрошок

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "Госあ":

    Госте,къде изчезна?!Тука те взеха за мезе?Мислех и аз да се включа,но се сетих,че и двамата харесваме Волтер;)

    Коментиран от #85

  • 83 Идеалист

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Реалист":

    Странно, защо отделяш толкова внимание и сили да клеймиш един "комунист, който чете като дявола Евангелието"...Само ти ли го забелязваш? И непрекъснато го повтаряш. Знаеш ли, какво има в душата на човека? Може пък да е искрен, а ти го набеждаваш неоснователно...Ако си християнин едва ли би го направил. Ако си атеист - какво ти пука.

    Коментиран от #91

  • 84 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Електрошок":

    Чудесно признание. Джентълменско. А пък аз те предизвиквам, защото се доверявам на "интуицията"( така ще се изразя) че под маската на небрежност и безразличие се крие мислеща и търсеща личност, която все пак иска да знае кой е, какво го ръководи и защо е. И физическите и природните закони имат видими проявления, които ни ориентират на ниво сетива. За разлика от духовните. И си мисля, че като търсещ човек няма да загубиш, ако ги откриеш. Дори ако трябва да направиш нов прочит на Библията, когато можеш и поискаш. Тези от нас, които търсят - намират. Които искат - получават. Които хлопат - им се отваря. Ето ти един духовен принцип - бонус
  • 85 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Електрошок":

    Еми трябва да се спи по малко все пак ;)

    Коментиран от #87

  • 86 Разумът

    0 4 Отговор

    До коментар #77 от "Госあ":

    Сега във "викинг" ли си се превърнал?

    Коментиран от #88

  • 87 п.п.

    1 2 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    а и нали писах,ще поскимтат малко,пък като видят че трябва да има правила и да се спазват,ще млъкнат ;)

    Коментиран от #96

  • 88 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Разумът":

    "разуме" , свръхчовека е войн по своята същност - самурай,викинг,мускетар - едно и също а и нинджа може. Както искаш така ме приемай ;)

    Коментиран от #89

  • 89 Разумът

    0 2 Отговор

    До коментар #88 от "Госあ":

    В такъв случай ще приема, че имаш раздвоение на личността или клонинг на няколко личности...

    Коментиран от #90

  • 90 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #89 от "Разумът":

    Приеми просто че съм свръхчовек, който ще възкреси посевите изсъхнали от сушата и като един истински комунист ще го направя не за пари, защото парите не могат да се ядат и не носят истинска слава, а за да нахраня гладните ;)
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "семейство":

    И между другото,не знам от какво камбанария ги правиш тея изводи за двете възможности, но аз със сигурност мога да направя извода,че явно твоето семейство е на селяци социопати, какъвто/каквато си и ти. Това е основният проблем в бг- пълно е с такива като теб. И това е заразно.
  • 93 Иван

    2 0 Отговор
    Семейни ценности НЕ на джендарската извратения
  • 94 незнайко

    0 2 Отговор
    СПОКОЙНО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ЩОМ НЯКЪДЕ СЕ ГОВОРИ И СЕ ПРАВЯТ ФАНТАСТИЧНИ ФИЛМИ С ТАКЪВ СЮЖЕТ !!! Идва денят в който ГОСПОД ще се "предаде" !!! Защо мислите папата е тръгнал на визити ???

    Коментиран от #95

  • 95 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "незнайко":

    Папата е глава на Католическата църква и държавата Ватикана. В това качество " е тръгнал на визити", а НЕ да "спасява" Бог. Но това, което предстои скоро е Второто идване (Пришествие) на Исус Христос. Онези, които са изучавали с вяра дълго и търпеливо Библията, разпознават белезите за това. Ето защо в тези усилни времена вярващите християни се подготвят за онзи въпрос -Ще намери ли вяра ? А невярващите получаваш шанса да чуят за Спасителя и да приемат Неговата Изкупителна жертва. И това Слово ще се проповядва до всички краища на земята и когато и последният човек чуе, ще дойде КРАЯ. Защото Бог иска да не погине никой, но всеки да дойде на Спасително покаяние преди това.
  • 96 Електрошок

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "п.п.":

    Абе не знам,ама нещо много диагнози ти поставиха,та се опасявам дали между тях няма някоя издадена от специалист:)

    Коментиран от #97

  • 97 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Електрошок":

    То един и същ ги поставя,не знам що за специалист е ;)
  • 98 Норвегия -ФАКТ

    4 0 Отговор
    Норвегия няма нищо общо с това !!! ПОЛИТИЦИ не ставайте смешни с тези ваши изявления,само и само да спечелите доверието на обърканите Българи !!!! Норвегия добре си гледа и децата и възрастните и всички хора !!! Вие във България какво ПРАВИТЕ с децата,с възрастните , с работещите ??????? Досега КАКВО НАПРАВИХТЕ ????? Защо бягат БЪЛГАРИТЕ ?????
  • 99 Норвегия -ФАКТ

    3 0 Отговор
    Норвегия няма нищо общо с това !!! ПОЛИТИЦИ не ставайте смешни с тези ваши изявления,само и само да спечелите доверието на обърканите Българи !!!! Норвегия добре си гледа и децата и възрастните и всички хора !!! Вие във България какво ПРАВИТЕ с децата,с възрастните , с работещите ??????? Досега КАКВО НАПРАВИХТЕ ????? Защо бягат БЪЛГАРИТЕ ?????

    Коментиран от #101

  • 100 ФАКТ

    4 0 Отговор
    Сега,преди тези избори,какви ли не слова ще слушаме от партиите !!!! А какво всъщност правят и ще направят за българските хора ???? Един Господ знае.....
  • 101 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "Норвегия -ФАКТ":

    Ами хубаво им го казваш, но зомбитата не разбират. Норвегия тръгнали да плюят 😂 Смешници. Тези са заместниците на б.б. вмро . Смях
  • 102 Краси

    3 1 Отговор
    Норвежците в Норвегия. Да не са стъпили тук с техните олигофреноидни разбирания за отглеждане на деца... По-зле са от тъпите американци...