Last news in Fakti

16 Май, 2019 13:00 1 737 18

Божествена трапеза

  • божествена трапеза-
  • неприятели

Приготвяш пред мене трапеза в присъствието на неприятелите ми, помазал си с миро главата ми; чашата ми се прелива. Псалми 23:5

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случвало ли ви се е да сте под обстрел на лъжи и несправедливи обвинения? От хора, които непременно искат да ви станат неприятели? И да гледате с изумление тяхната злоба?

А същевременно вътре във вас времето да е чудесно? И трапезата ви да е богата, както никога преди? На мен ми се е случвало. И знам - това са две съвършено различни реалности – тази вътре в мен, и тази около мен.

Тези различни реалности идват от два съвсем различни източника. Единият е източник на безпокойство, депресия и потисничество, а другият е източник на мир, радост и щастие.

И този светъл източник ви зарежда с дълбока убеденост, че всичко ще бъде наред. Напук на злобата срещу вас. Напук на реалността, регистрирана от очите ви.

Напук на всяка човешка логика. И когато след време се обърнете назад, виждате как точно в бурята Бог е приготвял вашата трапеза. И то в присъствието на неприятелите ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смотан

    2 1 Отговор
    Случва се.
  • 2 Госあ

    1 4 Отговор
    Хахаха хъй,хъй,хъй (това ми хареса) не се сдържах, а и аз обети пред християни не спазвам. Какви неприятели бе урумов ? Та ние всички трябва да бъдем другари, камаради (нека пенсията по правопис ме поправи за тази френска чуждица ако греша) ! После ми кажете, че християнството не било враждебно. Описаното тук ми се струва освен това като "пир по време на чума" 🌯🥘🥙🍜🍭🍣

    Коментиран от #3, #4

  • 3 п.п.

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    * ууупссс силно религиозни исках да кажа
  • 4 Електрошок

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Въх!Само преди два-три дена твърдеше,че си се пречистил и си вече друг.Даже си помислих,че си сменил рез...аа такова-религията!;)

    Коментиран от #5

  • 5 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Електрошок":

    Ами, просто е подменил съдържанието на разноцветния контейнер за духовни ценност, а шинтото е оф...

    Коментиран от #6

  • 6 Електрошок

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не религиозен":

    Според мен,има потенциал да състави нова религия,тъй като е широко скроен,а пък след като са го били в Перник,може да се изкара и мъченик.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Не религиозен

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Не знаех, че е ял бой в Перник. Те там не траят много, да ги заливат с високопарни коктейли и емулсии. Но той и без бой си е "мъченик"...

    Коментиран от #8

  • 8 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не религиозен":

    Някъде беше написал,че колко пъти е ходил в Перник,все са го били.Ама аз не вярвам-най много един-два пъти.
  • 9 Не религиозен

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Съжалявам, изказването ми не е в унисон с религиозната етика, но Гост-а, е толкова "широко" скроен, че трудно може да бъде събран...дори и в последния му коментар.

    Коментиран от #10

  • 10 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не религиозен":

    Е,за етиката трябва подходяща среда,а ние с Госта предпочитаме стила на Стоичков.

    Коментиран от #11

  • 11 Не религиозен

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Електрошок":

    Етиката е вътрешно убеждение и всеки сам решава дали и кога да прекрачи, границата. В случая, се чувствам малко некомфортно от това нарушение, тъй като уважавам всяко човешко същество, не зависимо от произход, етнос или социално положение. Но коментарите на госта са демонстрация на не зачитане на човешкото достойнство и в този случай попада под един от първите духовни принципи: Каквото сееш, това и ще пожънеш. А според Притчи Соломонови - Който сее ветрове, ще пожъне бури.

    Коментиран от #13

  • 12 Госあ

    2 1 Отговор
    Още в началото декларирах, че целта на живота ми, е да направя хибрид между източната и западна философия за дам истинска "душевна храна" на търсещите и да възкреся посевите за да нахраня гладните. Ако направя поне едно от двете, значи живота ми не е бил напразен и делото ми ще се помни в следващия вселенски цикъл, изкривявайки осите и координатите на човешкото битие в правилната посока. Амин ! (това би могло да бъде използвано от християнството за респект )

    Коментиран от #16

  • 13 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не религиозен":

    Един войн е безполезен ако не съумее да се извиси над останалите и да застане силен в сърцето на бурята. Всеки войн трябва с готовност и радост да търси бурите, ако трябва да отговоря с Бушидо 😉
  • 14 Госあ

    3 1 Отговор
    Промених решението си, заради благоденствието на българският народ. Както се казва в една китайска мъдрост "Ако искаш 1 година благоденствие, засей зърно; ако искаш 10 години благоденствие, посади дърво; ако искаш 100 години благоденствие, възпитавай хора." Затова мисля и за зърното,и за духовното ;)
  • 15 Госあ

    3 1 Отговор
    Хммм оставяйки настрана своята скромна особа, интересно впечатление прави как в различни точки на света хората които имат смелостта да се изправят срещу бурите и житейските несгоди биват приемани по различен начин от простолюдието. Някъде са възприемани като войни с необходимият респект и страхопочитание, а другаде като мъченици с едно благо съжаление...но хайде че се отплеснах от темата за софрата (или с "у" се пише ? )
  • 16 Електрошок

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Много е яко да огъваш оси и координати и да късаш струни от струнната теория!Направо ме спечели за новата религия!Само че аз живея със 7лв.!!(седем лева) на ден и трудно ще дочакам новия вселенски цикъл.

    Коментиран от #17

  • 17 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Електрошок":

    Така е, както писах, човек трябва да мисли и за зърното и за възпитанието за да има благоденствие през годината и да е спокоен за следващите сто. Това е проблема,едни правят софри, а други се чудят как да преживеят до следващата литургия....
  • 18 Смотан

    0 0 Отговор
    Бате бате царя омагьосан. Ще се мре. Индийците ще ни изядът. Ако преди това ние не се изядем. Oh lord Oh lord