Last news in Fakti

30 Юни, 2019 08:00 18 851 101

Да разтурим МВР! То само регистрира катастрофите

  • кат-
  • пътна полиция-
  • катастрофи

Да аутсорснем гръцки пътни полицаи по нашите магистрали

Да разтурим МВР! То само регистрира катастрофите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дете беше прегазено на паркинг в Морската градина на Варна. Пиян полицейски шеф буйства в центъра на София, а от МВР планират да закупят супермощни джипове, за да ловят джигитите по пътищата.

Това са новините от последните 24 часа, които показват безумието, което е властва по българските пътища. Над 60 души са загинали във войната по пътищата ни само за месец юни.

Лично вътрешният министър Младен Маринов обяви новината, че

нови мощни джипове ще ловят джигитите по магистралите.

Той участва в събота в международна кръгла маса на тема “Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система”.

Само за последната половин година се появиха две структури, които амбициозно обявиха, че ще се борят с катастрофите.

На 20 февруари 2019 г. Малина Крумова оглави Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". На 29 юни, обявен от правителството за Ден на безопасността на движението по пътищата, тя обяви, че подопечната ѝ структура ще прави интерактивна карта на местата с най-много катастрофи.

Тези „черни точки“ по родните ни пътища са известни отдавна. Изглежда обаче, че МВР няма воля да изкара полицаите и реално да контролират как се спазват правилата за движение. Пътна полиция получи противоречиви права. Вместо да се поставят стационарни камери на местата с най-много катастрофи, то катаджиите получиха права на воля да се правят на папараци и да снимат нарушителите.

Събираемостта на глобите обаче продължава да е проблем,

признават от вътрешното министерство. Вместо да разреши този проблем. Вътрешният министър е готов да изкара на пътя цивилни коли, които да снимат нарушителите. Каква е ползата, ако заснемат джигит да лети с 240 км/ч и след две преки той прегази дете на пешеходна пътека? Много са примерите от новините за убийците по пътя, които продължават да правят нови нарушения, дори и когато им е отнета книжката.

В разгара на войната на пътя вътрешният министър Младен Маринов реши да създаде нова структура. На заседанието си от 26 юни Министерският съвет създаде Национален координационен център за безопасно движение по пътищата във връзка със зачестилите инциденти през последните седмици.

Новата структура трябва да заработи през следващите месеци. Центърът ще бъде разположен в сградата на Министерството на вътрешните работи и денонощно ще реагира на сигнали за усложнена пътна обстановка и лоши метеорологични условия, затруднено или блокирано движение.

Функциите на новата административна структура обаче са в правомощията на всеки полицаи. Ако имахме съвестни служители на реда, то всяка кризисна ситуация щеше да бъде докладвана нагоре по веригата и щяха да се вземат адекватните мерки. Продължаващата война по пътищата ни показва, че голяма част от служителите на МВР работят по максимата ден да мине, друг да дойде или предпочитат да скатават финикийски знаци в собствения си джоб.

Редовни са репортажите по медиите за междуградски пътища, които са осеяни с кратери, но не са затворени от КАТ като опасни за движение.

Пътната полиция спестява поне по 100 глоби на ден на Пътната агенция.

Това повтаря от седмици по медиите председателят на УС на Института за пътна безопасност инж. Богдан Милчев.

Народната поговорка казва – Гарван гарвану око не вади.

Пътна полиция при катастрофа почти винаги прехвърля вината на шофьора, но не и на състоянието на пътищата. По тази причина е нормално и министърът на регионалното министерство Петя Аврамова да казва, че 96% от катастрофите са по вина на шофьорите.

Всеки, който се е прибирал в неделя към София по магистрала „Хемус“, е попадал в истински ад! Лоша организация на движението и никакви полицаи, които да регулират трафика. Дори и да има полицаи, те предпочитат да си седят в патрулката.

Защо всеки български джигит, след като стъпи в Гърция става най-примерния водач. Отговорът е прост! Гръцкият полицай те спира, посочва ти члена и отнасяш глобата. Спреш на плажа или зелена площ – пак глоба.

Корупцията под вида на подкуп за катаджията не е най-големият проблем. По-големият е липсата на справедливост.

Тя не се изгражда със създаването на нови структури с гръмки наименования, а с политическа воля за анализ на проблема.

Ако перифразираме един стар виц, то правителството такава война на катастрофите по пътищата е обявило, че жив и здрав шофьор няма да остане.

Време е да разтурим МВР-то. То се превърнало в погребална агенция.

Регистрира катастрофите и убитите в тях, без да ги предотвратява. Да аутсорснем функциите му на гръцката полиция. Поне политиците в Атина са доказали, че могат да се справят с катастрофите.

Другата надежда е в нас – шофьорите! Да снимаме нарушителите и да притискаме КАТ да си върши работата.

Да отказваме да даваме на спрелия ни полицай подкуп. Всеки лев като рушвет, утре може да е виновен за смъртта на син, дъщеря, родител или близък.

Корупцията убива! Да спрем с PR акциите на МВР!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    194 8 Отговор
    Да оправим държавата - сега тя само провежда хибридния геноцид над българите в България посредством толериране на войната по пътищата, циганския терор, дрога, ментета, гмо-, чалга, невежество, разврат, порнография, проституция, трафик на хора, търговия с органи.... Макрограбежи под прикритие на "приватизация", "концесия", "фалит", "усвояване на еврофондове"...

    Коментиран от #3, #14, #15, #80

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А БЕ

    154 13 Отговор

    До коментар #1 от "нормален":

    По тая логика да разтурим и медиите, че има едни неграмотни журналисти и корумпирани !
  • 4 Коко

    63 32 Отговор
    Венци....значи те(КАТ) защо снимат?!?!? А после ние да снимаме!!!! (ние сме надеждата) ххахаха
    Трябва през 5 години да има истински полигон и контролен изпит (макс. 10 лв) и ако не го минеш след три месеца пак можеш да се пробваш, а през това време книжката на трупчета.
  • 5 някой

    143 6 Отговор
    Преди да разпуснем МВР трябва да затворим парламента и да забраним адвокатската практика!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 За жалост

    75 10 Отговор
    Вече нищо не може да се оправи.
  • 8 Буко Баламата

    98 22 Отговор
    Е Вие какво очаквате с такъв премиер.

    Коментиран от #48

  • 9 БЪЛГАРИН

    32 75 Отговор
    Не можахте да разберете , че само глоби над 1000 лв ще оправят нещата.

    Коментиран от #12, #17, #100

  • 10 Европа

    112 8 Отговор
    Всичко това се случва,защото в България "царува"АНАРХИЯ!!!!Българина обича да "гледа" в пъницата на другия,какво било в Гърция,Румъния и.т.н да де ама тези страни се развиват от народа им,а не от марсианците.В България цари корупция на всички нива,няма нито един осъден политик,а напротив ОПРАВДАНИ!!!!Случая с детенцето във Варна е страшна трагедия,но питам къде са били родителите на това 5 годишно детенце,как може да го оставят без надзор на паркинг???Относно полицая които е превишил правата си,защо пак първо се изсипва помията без да знаем ситуацията каква е била(него защитавам),в белите държави когато имаш нужда от тоалетна във всяко заведение можеш да влезнеш и да се облекчиш (всеки един от нас е изпадал в подобна ситуация),само в Бугеристан правят проблеми за това.Нека да спрем постоянно да "плюем" всичко и всички,всички сме хора,стига с тая типична българска злоба и завист.Сега е сезона на отпуските,карайте по-разумно,бъдете по-толерантни,дори да изпаднете в лоша ситуация вдигнете една ръка(а не среден пръст)усмихнете се и се наслаждавайте на живота,нека да пазим живота на децата ни,родителите ни и на самите нас,морето не е локва да пресъхне,по-добре 30мин.по-късно от колкото 30год.по-рано!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 11 Обективно погледнато

    80 7 Отговор
    Полицията само констатира нарушения и до там........ другата работа на полицията е се крие зад храстите като шумкари. Това е така защото като се залови някой крадец той веднага се изкарва невинен и се пуска за да може да краде на воля........

    Коментиран от #66

  • 12 Донякъде си прав но.......

    62 3 Отговор

    До коментар #9 от "БЪЛГАРИН":

    Мислиш ли че на богаташа с Бентлито му дреме...........в такъв случай излиза че законите важат само за бедняци. Защото за бедният човек 1000лв са много , а съгласете се че на всеки може да се наложи да наруши закона........никой не е безгрешен.

    Коментиран от #75

  • 13 Николов

    55 4 Отговор
    Стига глупости, върнете им чиновете и да ги разследва Военна прокуратура. Тогава ще си седнат на дупетата.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Диагноза Летален изход

    45 7 Отговор

    До коментар #1 от "нормален":

    Аз казвам , по-добре да я закрием ! В случая се касае за късен стадий на развитие на карценом !

    Коментиран от #22

  • 16 Случай от преди няколко дни

    83 3 Отговор
    ТИР цистерна се преобръща на ам тракия между стара и нова Загора , шофьора изхвърча от кабината спират няколко автомобила и 2 тира последва обаждане на 112 минават поне 5 минути докато се изясни ситуацията на дежурните при което им се казва точното място на проишествието , те звънят още 2 пъти на въпросния човек да го до разпитат на 20-та минута идва пожарна само поглеждат шофьора който е в безпомощно състояние и почват да търсят течове за да ги спрат на 30-та минута идва КАТ и първите думи на “полицая” бяха да се разкарат всички спрели да помагат , че има кой да помага , но през цялото време не се интересува дали има пострадал и от неговото състояние , до 30та минута и така не дойде никаква линейка , човека беше спрял да диша .
    Мила родна действителност от преди няколко дена , господ да не дава да се случи нещо компетентните господа от МВР могат да драснат само неща от вида несъобразена скорост или да се крият под мостове и зад храсти да правят снимки като дойде време за действия няма ги никакви
  • 17 Ацо

    44 1 Отговор

    До коментар #9 от "БЪЛГАРИН":

    И 5000 лева да стане това само ще вдигне рушвета! Промяна на манталитета и на водачи и на полицаи,за съжаление това не става с пари!Познавам много "шофьори" които слагат при документите едни 20лв. и си мислят че всичко им е позволено!А после олеле!
  • 18 Не така

    37 5 Отговор
    Не само МВР като институция има отговорности за пътната безопасност. Ако и другите институции започнат да си вършат работата, чак тогава катастрофите ще намалеят. Събираемостта на глобите не трябва а е отговорност на МВР!
  • 19 Behemoth

    19 6 Отговор
    Жипуви можи- като в Дубай...предлагам Кайени ....щот нали завод ще ни правят от Вагените...пък Баце да си кара Тойотата...
  • 20 Достигнахме дъното

    40 14 Отговор
    И като разтурим МВР-то катастрофите ще спрат.
    БОЖЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪПОТИЯТА НА ТОЗИ НАРОД.
    Сигурно МВР-то натиска педала на газта на поредния размазал се малоумник някъде по пътищата.

    Коментиран от #79

  • 21 Действия а не нови служби

    54 1 Отговор
    Реорганизация на МВР. Всички чантаджии по места в кварталите, където трябва да има квартални с няколко оперативни работници. Ако си знаят на пръсти района нито ще има кражби нито нападения над възрастни хора и ще има пълна профилактика на бандитите и дори на нарушаващите пътните правила. Не бълвайте непрекаснато нови служби, службички и организации. МВР е напълно достатъчно да се справи но само ако се реорганизира и опрости.
  • 22 нормален

    28 3 Отговор

    До коментар #15 от "Диагноза Летален изход":

    Ти не си българин, за тебе е нормално, да искаш да закриваш България. Ама ще си един от многото разочаровани през хилядолетията.
    България ще пребъде. Въпреки всичко.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 регулировчик

    52 3 Отговор

    До коментар #10 от "Европа":

    "Анархия", означава "безвластие". Но в България имаме власт на мутри, идиоти и гадове българофоби.
    Я се защити от банките, „роми”те, турците, геЮвете, "бежанците", кучетата... да видиш дали е "безвластие" - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Какви дознатели, следователи, прокурори и съдии ще се запроизнасят. Свят ще ти се завие.

    Коментиран от #28, #35

  • 26 Администрация

    43 6 Отговор
    В Държавната администрация за 10 години са смененеи абсолютно всички и са назначени гербави гласуващи удобни калинки. Никой не се интвресува дадената калинка ккво върши, вяжно е да гласува за главния умник на държавата, който да премята евро в офшорки. Ненаядоха се гадините
  • 27 До дидо

    15 6 Отговор

    До коментар #23 от "Dido":

    В кое районно работиш?! Доста плитко и тъпо изказване!
  • 28 Европа

    22 0 Отговор

    До коментар #25 от "регулировчик":

    На 101% съм съгласен,но за да се случва всичко това е виновен НАРОДА след като позволява!!!

    Коментиран от #31

  • 29 Западните Балкани

    29 0 Отговор
    Както пише по книгите - щом почне да се създава нова администрация и да се разраства старата, то нещата вървят към загиване. Примери много, но като цяло всички области в държавата затъват, в това число и МВР. Полицаите трябва да са на пътя и да си вършат работата, но ако ръководството е корумпирано, няма кой да наложи дисциплина и работа надолу по веригата. Затова вместо да гледаме на изборите като футболен мач, трябва да се мисли.
  • 30 Ацо

    23 1 Отговор
    Народа сиреч Ганьо го е страх да не му напишат акт,а не го е страх че може да загуби живота си!
  • 31 не е народа

    40 4 Отговор

    До коментар #28 от "Европа":

    Натрапената система на управление.

    Поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.
    Гражданските права трябва
    да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #42, #61

  • 32 мвр не просто е пасивно

    22 4 Отговор
    спрямо престъпността, то я покровителства. По малко мвр, по малко престъпност.
  • 33 Гост

    25 16 Отговор
    Не МВР,а манталитетът на хората.Няма оправия.Какво е виновно МВР за това ,че преди година един идиот не спря на пешеходна пътека и щеше да отнесе жена ми???? Има ли вина за това,че когато са на пост се предупреждаваме(намаляваме скороста,слагаме колан,пускаме фаровете и т.н.) и веенага след това газ до ламарината?!?!?Имат ли вина,че повечето карат с 60 до 80 при ограничение 90 и съсдават предпоставка за изпреварване и от ПТП.Примерите са много,ама във всички тези примери МВР не са зад волана!!!!
    "Матряла"-Там е проблема.

    Коментиран от #34

  • 34 нормален

    26 5 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    И защо "матряла" не прави тези нарушения в Гърция? М? Умньо.

    Коментиран от #54

  • 35 nlo

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "регулировчик":

    Ко каза Ко ?

    Коментиран от #40

  • 36 Кат мвр дай са най големата

    17 5 Отговор
    Организирана престъпна шайка с цел да рекетират народа в полза на полит шаиката
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Свидетел

    19 1 Отговор
    Вчера се разходихме от Бургас до Казанлък, Калофер и Троян. Три пъти изкачаха пред колата джигити с номера ОВ, СН и У. Искам да изкажа благодарност на полицаите, които контролираха движението на "Празника на билката" в прохода Троян - Кърнаре. Въпреки многото коли и автобуси паркирани на пътя, можеше да се преминава нормално.
  • 39 Сула великолепний

    13 3 Отговор
    Мога само едно да напиша тука за всички се отнася "С приказки боб чорба не ще се сготви!Пробвайте слагате у тенджерата боба с вода и само с говорене да го сварите, няма стане, така е и в човешките работи, когато си недоволен покажи -(действие, глагол) своето недоволство, когато си доволен поблагодари подобаващо!!!
  • 40 превод за дебили

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "nlo":

    Ши ядеш муя. Както се мислиш за, ама ноу отворен.
  • 41 XXXXXXX

    31 5 Отговор
    Фъф Финландия шеф на Нокия отнесе глоба близо 100 бона € за превишение на скоростта с 50км. в града. Тук и Пеевски и бай Пейо-портиера и премиера плащат еднакво. Лапсус . Премиера не плаща щото той не нарушава. И не греши.Не плаща(гориво) даже и като отива да открива пътни отсечки и заводи(много скоро и ще закрива). Плаща БИОМАСА.БГ. Във Финландия(и не само) всички данъци са прогресивни, спрямо доходи и имоти. Тук и Домузчиев и домуз чобан плащат на калпак За това ще загива децата по пътища и болници. Как беше? ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА. СЛАБА И БЕДНА.
    ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи
    Браво на ФАКТИ.БГ, Браво!,
    Виж народа, той е толерантен. Оскотелия духовно днес(утре и материално) български народ може да толерира десет години начело на държавата ЗАВЪРШЕН ИДИОТ(да има и нещо завършено в милото ни отечество). Да толерира министър на вътрешните работи човек с два пръста чело, министър на правосъдието - Барни Ръбъл. вижте как изглежда Красен Кралев - министър на спорта(мях) и СМЯХ! и СРАМ!

    Коментиран от #45

  • 42 някой

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "не е народа":

    правилно пишеш , но тук е Б-я .................. къде по света има имунитет ? Показваш ,, КАРТА ,, и си НЕДОСЕГАЕМ ..................
    ...........рибата се разваля от ГЛАВАТА , затова тук всичко е развалено .

    Коментиран от #46

  • 43 животновъд

    11 0 Отговор
    Първо трябва държава да си направим и след това производните и ама от овце освен стадо друго едва ли
  • 44 Никола герб

    12 1 Отговор
    Тоя род разсъждения подбутване към революция смяна на властта. Нямат пари да върнат субсидия та но имат за михаелов. Няма полиция в света която да предотврати злополука. Нито стадо без мърша. Нещата в родината се променят. 90 те години другарю когато отглеждат групировки и мутри да отвлечат вниманието от разграбването на вашите милионери социалисти. Даде културата и реалността сега.
  • 45 Лелеее

    3 11 Отговор

    До коментар #41 от "XXXXXXX":

    Да другарю в братска та ссср другаря Сталин имаше радикално решение разстрел или сибир. Слаба държава за теб е когато не можеш да си служиш с похвати те на др. Сталин. А благодаря когато измрът русофил ите, туркофили, американо и всички други поклонници ще ни има.

    Коментиран от #50

  • 46 XXXXXXX

    14 1 Отговор

    До коментар #42 от "някой":

    Ами съгласен съм с теб!
    Да почнем да чистим . Да чистим отгоре надолу. Сграда и държава се чистят отгоре и надолу и се мете по стълбището. Гради се отдолу нагоре. Ама първо трябва да се изчисти. А през лаптопа и смартфона няма да стане.

    Коментиран от #55

  • 47 ФОХ

    22 3 Отговор
    Сега ще похарчат пак народни пари за супер мощни зжипове - смешно и жалко. Ами милиционелите преди 30 - 40 години как се справяха бе с москвичите, жигулките и МZ -ките? Сега имате всичко и още искате. МВР с най големия официален бюджет от милиярд и половина. МВР е едно каца без дъно.
  • 48 Златка

    3 14 Отговор

    До коментар #8 от "Буко Баламата":

    Недоумявам как човек кръстил се Буко Баламата може да дава оценка на премиера???

    Коментиран от #51

  • 49 Хулиган

    21 3 Отговор
    Съдействах на КАТ да глобят шофьор на куриерски бус спрял върху пешеходна пътека! Катаджията докато пишеше акта ми каза, че куриерския бус има право да спира където си иска, дори и насред пътя! Съжалявам, че не снимах видео в момента, не очаквах толкова нагли и неграмотни катаджии!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЧЕКМЕДЖЕ

    15 3 Отговор

    До коментар #48 от "Златка":

    Всеки може да коментира каквото си иска и когото си иска без значение как се казва или как се регистририра. щом може шефката на финансовата комисия към парламента да се казва Менда и нашия кандидат за шеф на ООН да се казва Сталинка, значи всичко може.
    Що да не коментираме и да не оценяваме човекоподобното. Забранено ли е? Тоя лумпен дойде на власт благодарение на Менда и Сталинка. Имам пред вид на гласовете на недоклатените мустакати стринки с трайна менопауза. Ние му търпим простотиита маса време, пек и да не го коментираме.
  • 52 Павлов

    6 3 Отговор
    Където се появи Малина Крумова,нищо добро не се пръква.
  • 53 до специалистката авторка

    16 4 Отговор
    Не МВР гази народа по пътищата, а народа сам се гази защото му е такова възпитанието в семейството и в училището. Не МВР пише законите и не МВР съди в съдилищата. МВР прилага закона така както законодателят го е приел. МВР дава препоръки какво трябва да се промени, но това рядко се случва. С риск да се повторя, не МВР гази народа по пътищата, народа си се гази сам поради културни причини

    Коментиран от #56

  • 54 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #34 от "нормален":

    Ами пишего в коментара ми.Освен в България и Румъния никъде другаде не се предупреждават за патрул.Нали знаш,че като не знаеш къде и какво те чака ще внимаваш постоянно.Нали уж си умен.Що не се сещаш сам?
  • 55 Зайко Байко многознайко

    11 3 Отговор

    До коментар #46 от "XXXXXXX":

    Ясно, точно и много точно! Двата ти коментара са изпепеляват , но масата тлее, тлеенето води до вдигане на дим. Катализатор ни трябва, демек тояга, остен за да ни изкара пред Парламента и да изгоним тези крадливи мерзавци с камъни!

    Коментиран от #60, #63

  • 56 Западните Балкани

    12 2 Отговор

    До коментар #53 от "до специалистката авторка":

    Така е. В закона пише при задръстване, превишаване на скоростта и т.н. полицаите моментално да почнат да люпат семки и да седнат в патрулките. Ако наблизо има кафене, да отидат там. Така ще увлекат нарушителите да направят същото и да намят скоростта. Също така МВР да проверява за привешена скорост, колани и други не повече от три пъти годишно като преди проверка да проглушат ушите на народа, че ще го правят, за да могат по-спокойно да си пият кафето. Казана дума, хвърлен камък. Т.е. не е нужно да се прави.
  • 57 СКФ

    3 0 Отговор
    Масовата мозъчана трансплантация ще е най-ефективният метод за справяне със идиотизмът. Експлантират старите мозъци и иплантират офчи, офцете поне не се избиват една другга.
  • 58 агент08

    14 2 Отговор
    Не само ги регистрира, но и ни рекетира! Въобще не ги интересува безопасността на движение!
  • 59 ЗЗД

    11 5 Отговор
    МВР е разбивано и разбито вече.След 30години целенасочени усилия се стигна до положение тази работа да не е пврспективна сигурна,всички да са недоволни независимо дали са вътре или вън .Резултатите всъщност не са лоши и са съпоставими с други държави.Но МВР не е мистерство на всичките работи.Пътищата и книжките събирането на парите, разрешителни режими са задължения на други мистерства и институции.Накрая всички си избърсват ръцете с полицията.Полицай на улицата 900лв заплата без право на друга работа.Работник в голям магазин 900лв също +бонуси.Шофьор повечеСъщото е и с армията.Войниците и полицаите са само български граждани .Излизат от обществото.Каквото обществото такива и пазачите.Лесно се събаря трудно и бавно се гради.Като не сиуважаваме нашите ще ни уважат чуждите

    Коментиран от #62

  • 60 Стига

    8 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зайко Байко многознайко":

    Колко пъти гонихме пред парламента.Резултат настоящето.Идват с големи обещания и накрая едни стават богати други бедни.Всичко се решава на избори.Другото води до анархия и разпад
  • 61 XXXXXXX

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "не е народа":

    Е добре,
    Ти как ги отся грамотните от неграмотните? От какво е направено твоето сито? Имах и имам все още лична изгода да гласувам за УТРЕПКИТЕ от ГЕРБ. Но няма да го направя никога, щото е под човешкото ми достойнство да гласувам и за трите бкп-та - милиционерското, олигархичното и това на бившето ДС. Но аз мога да си го позволя и така имам правото да им се подигравам на пилешкия мозък. Но много хора нямат тази възможност и се опитвам да ги разбера. ГЕРБЕРАСТИТЕ са окупирали почти всичко и ако образованието ти е от Благоевградския или Смолянския университет, мързелив си и си с две леви к“во ще работиш. Трябва да търсиш връзки в ГЕРБ за някоя службичка в МВР, Общинска служба и т.н. Имам комшии, живеят в тристаен млади и стари и всички работят в МВР. Дъртия скоро се пенсионира ипочна работа в охранителната фирма на бившия му шеф в полицията. и така им е гот. Те за кого гласуват, не мога да се досетя. Така е в Дунавския вилает на Османската империя, в Задунайская губерния и в санитарната зона извън Шенген
  • 62 Западните Балкани

    10 1 Отговор

    До коментар #59 от "ЗЗД":

    Така е и в образованието, здравеопазването и т.н. Въпросът, който възниква е: направили всичко възможно управлението на ГЕРБ да ги възстанови? За мен отговорът е - не. Те продължиха успешно политиката на унищожение, водена от СДС, НДСВ, ДПС, БСП, Атака, ВМРО и някои еднодневки. Така че отговорността е на ГЕРБ. Все пак тези дейности не са частни организации, а са отговорност на правителството и общините. Когато един кмет си купува луксозна кола, Борисов подарява на Цветанов, Цецка, онзи от прокуратурата безплатни жилища, асансиоти и подобни, няма как да не прави впечатление забатачените дейности в управлението. Не е виновен бай Пешо Палката, а неговия шеф в МВР - Бъчварова, например и сегашния и другите. То върви отгоре надолу.
  • 63 XXXXXXX

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Зайко Байко многознайко":

    Катализатор мисля,че има. Звучи странно, но последните изяви и воаяжи на ПРИМИТИВА-ПРЕМИЕР могат да свършат работа. Повечето политолози ала Харизан и Харалан го изкарват с голям усет и нюх, но знаем, че това са напъни на ласкатели. Искат да му се харесат миличките. Не резбраха ли, че за ИДИОТА няма нищо човешко и не виждат ли как се отнася към вернити му палаши. Та за катализатор ще свърши работа най -после, колкото и да сме заспали. Не трябва да изпускаме момента. Знаеш, че само със седене пред лаптопа и смартфона няма да стане. Под твоя пост има коментар, че нищо не става щото видиш ли все някой лапвал кокала. Ами никой процес няма край. Трябва човек да упражнява и контрол но и самоконтрол. Затова винаги споменавам ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ. Човек лесно проявава глупост Животът е обидно кратък за да го живеем в робство и слагачество и няма да си занесем нито БМВ-то нито апартамента с асансьор някъде нито пък ще остане спомен от пломарито и ципурата. Но на поколенията може да се остави здраво общество па макар и с цигани в него. Насадена ни е грешна представа за тях от страх Те също искат да бъдат грамотни, възпитани и искат равни права и правила
  • 64 Евлоги

    11 0 Отговор
    Има държавна комисия за безопасност на движението , направиха агенция за безопасност на движението, дублира комисията на която шефа Алекси Кесяков е бивш шеф на кат . Агенцията дето има кой знае колко клатимертека оглавена от нищо не разбиращата М.Крумова какво ще върши?Сега пък и комисия на КАТ,колко комисии още ще създадат за да си уредят техни хора нищо че са пълни некадърници?
  • 65 Някой

    11 3 Отговор
    И защо само МВР да е виновно за катастрофите по пътищата? Колко от вас спазват правилата за движение по пътищата? И ако ги спазваш как точно някой ще ти вземе подкуп? Или по стара българска традиция всички си знаем правата , но не си знаем задълженията? И все пак след като преминем границата и вече ставаме дисциплинирани? Прост народ!

    Коментиран от #68

  • 66 [шшшшшшш

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Обективно погледнато":

    И какво общо има полицията с това, че крадецът се пуска на свобода?
  • 67 Не че нещо... АМА... Да попитам...

    13 2 Отговор
    "Защо всеки български джигит, след като стъпи в Гърция става най-примерния водач. Отговорът е прост! Гръцкият полицай те спира, посочва ти члена и отнасяш глобата. Спреш на плажа или зелена площ – пак глоба." Колко от глобените в Гърция не са си платили глобите. На колко им се "размина "? Май там няма такъв филм. Щот то и в България има глоби ама колко е събираемостта?!?
  • 68 XXXXXXX

    10 1 Отговор

    До коментар #65 от "Някой":

    Мисля, че си прочел поста преди теб.Ако не, прочети го.От Евлоги.
    МВР, че не си гледат работата го знаем. Но вината не е само в тях. Така им изнася. Знам ги много добре как работят и колко. Основно мрънкат, че ги викат за мачове(което им се плаща допълнително на час и повярвай ми не е за два часа, тук изскача друг въпрос клубовете ли плащат или бюджета и колко и как) за мероприятия а пък при пенсиониране взимат 20 на куп. Въпросът е че се създават агенции, агенцийки, комисии и агенция към комисиятя. Утре ще създадат служба по пътна безопасност към Президенството и още една към Светия Синод. Тогава пък Карадайъ ще поиска и към Главно Мюфтийство. Вътре в тях пълно с Крумовки, Кесяковци и Алекси Сотировци. Все отбор юнаци и топ специалисти, а ПТП-тата и жертвите из ГЕРБАДЖИЙСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА растат. Тук веднага на амбразурата ще застанат будни граждани и с накърнено достойнство чувство за справедливост ще попитат и за високата скорост ли е виновна ПАРТИЯТА–МАЙКА. Ами като се хвалиш с нещо постоянно, пък то е нефело винаги, най-вероятно не е виновен ланшния сняг. Просто щото лани не валя(валя само по документи за снегопчистване на Столична Голяма Община - ако ги погледнете ще ви се изправят косите) сняг .Ако беше валял за качеството на асфалта щеше да е виновен снегът, а набедиха варовика. Дават се милиони за никому ненужни селски стадиони, за птища до чешмички в Родопите, за пътища до селца и паланки, които трябва веднага да бъдат закрити. Ненужно се подд
  • 69 XXXXXXX

    7 2 Отговор
    Ненужно се поддържат ВиК И Ел мрежи за села призраци. изтичат огромни средства, а пътят София-Варна минава през десетки малки населени места, където е невзможно да спазваш ограниченята. Дълъг е пътя и само некачествената настилка те кара да намалиш скоростта и да увеличиш бдителността. Къщите са на метър и половина от платното и е опасно и за живущи и за водачи. Ге живеем в 79-те г. на миналия век когато средната скорост на магистрала е била 70км/ч. Само ПРИМАТА-ПРЕМИЕР живее в онова време и се държи като ТОГАВАШНИЯ и води и стрна и народ на там
  • 70 Неграмотно

    6 1 Отговор
    Вземанията се събират от НАП,вие къде живеете?!?

    Коментиран от #71

  • 71 XXXXXXX

    8 1 Отговор

    До коментар #70 от "Неграмотно":

    Прав си! Напълно!
    На сложните, можеш да обясниш просто, но на простите не можеш да обясниш сложно. Затова ще ти обясня просто. За да се събере вземане или глоба трябва миг преди това да го дължиш или да ти е наложено такова.Наказателно постановление или глоба по Закона за Движение по Пътищата не може да ти наложи НАП.

    Коментиран от #73

  • 72 Dido

    12 1 Отговор
    МВР, КАТ, Парламента - всички са огледало на народа!Те са хора от това общество! Не ни ги натресал някой като царя след Освобождението или да са кацнали от друга планета! Колкото и да не ви харесва, това е факт!Пак чакате някой да Ви оправи,някой да Ви накара да карате разумно, безопастно и отговорно, пак чакате спасител! Едно стадо всеки ден чаколо някой да дойдо да го освобиди от оборо и всеки ден дочаквало само овчаря да дойде да ги издои! Ей това е 90% от българския народ!!!! Хубава страна е България, ама не случи на народ!!!
  • 73 Неграмотно

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "XXXXXXX":

    Три четвърти не са събрани,ще ми обясниш ли като разбираш?
    Тези глоби наложени ли са?
    От Кого?
    От кого не са събрани?

    Коментиран от #76

  • 74 гост

    11 0 Отговор
    Случайно минах край паркинга десет минути след инцидента в морската градина,за мен голяма вина имат родителите,а преди това виждам един хубавец как се е качил на ел. тротинетка и я кара по булеварда между движещите се автомобили със висящо на гърдите му 4-5 месечно бебе.Е на такива трябва да им се отнемат децата!!!
  • 75 ОК де

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Донякъде си прав но.......":

    Не до някъде ами нацяло си прав. Не ми дреме.
  • 76 XXXXXXX

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Неграмотно":

    Веднага. И споко. Без нерви.
    Получавал ли си фиш за превишена скорост от мобилна камера? Може и стационарна. Знаеш ли колко се бави. А веднага влиза като наложена. Има и други фактори разбира се.Но най голямата печатница за кинти са камерите.Това е идеята- кинтите,това еи големият проблем, че не интересна безопасността и човешкото здраве и живот.
    Само, че не мо га да те разбера 'що се палиш и си се закъхрил за събираемостта. Това не е темата. Ако си пък клакьори или фен на престъпното(по-горе ти обясних защо е престъпно само за този казус иначе няма да ми стигне 2019-та) управление или на синекурни длъжност при тях не искам да те разбера
  • 77 ИпМ

    4 1 Отговор
    Ние кога ще се вразумим?Кога ще бъдем нормални участници в движението и ще се държим цивилизовано?Винаги е най-лесно да се обвинява държавата и в случая МВР-КАТ.Но те като почнат да въвеждат рестрективни мерки се вдига олелия че ни отнемат демократичната свобода?Но ние самите го правим да е така като го имаме за нормално и даденост.Докога ще сме дебили на пътя??????
  • 78 СТОП

    5 0 Отговор
    Това което се случи във Варна е проекция на обществото ни през миналите 30 години.Това някога беша атракцион и паркинг.Там са решили и изградили такъв за хората които идват от други градове да посетят морската градина и зоокъта.Следват демократички общински съвети на червени сини и зелени които връщат готови отчуждени за сегашните булеварди имоти.Това е през 1992г решенията са публикувани.След това привстизаторите си накрадоха търговците окупираха паркингите за обществени нужди в Чайка .Затова сега е така
  • 79 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Достигнахме дъното":

    Няма да спрат, но поне ще има пари за болници. МВР така или иначе не прави абсолютно нищо освен да щрака и да пази циганите. Ето ти поредната тъпотия - с мощен джип щели да гонят бързите коли.... Смях в залата....
  • 80 Народа ПРОСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "нормален":

    Спряха ме на караулката на Драгоман - проверка на всичко ,ок бях изправен .
    След това попитах полицаите защо не обезопасят пътя по назад в посока Калътина
    На което ми отговориха ,че не е тяхна работа а на ф-та изпълнител !?! попитах защо не изискат да бъде обозначено и със светлинна сигнализация разкопаното шосе с разсипани на места чакъл или пръст полицая ме пита : Ти луд ли си ,тя фирмата знаеш на КОЙ е
    Баце ходи да наглежда обекта и да удари едно рамо ,а шофьорите нека си се трепят на кой му пука !
  • 81 Неграмотно

    2 0 Отговор
    Не знам кога ще започнат да се събират Всички глоби,а съм се запънал да ти обяснявам, че това е Превенция и несъбираемостта при нарушилите убива!

    Коментиран от #91

  • 82 АРЕС

    7 1 Отговор
    Да бе ще им върша работата на мързеливите и подкупни полицай .На мен еди път ми се наложи да ми свършат работа и първото нещо което ми казаха беше НИЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ МЕ.Да вървят на майната си. Никакво съдействие не заслужават.
  • 83 Неграмотно

    6 0 Отговор
    В Гърция спазваме правилата,защото "много скъпо уа"-свалят номера ако не платиш или затвор. А тук сме Адрешковци.....
  • 84 Коки

    5 0 Отговор
    Това с цевилните коли е добре измислено
    Българина тук кара като джигит, а в западна Европа е дисциплини рай заради глобите.трябва да се въведе и като в Европа средна превишена скорост..
    Иначе за плащането откакто им вземат книжките за неплатени глоби нещата са се подобрили откъм плащане.
    Има иногобезумни ограничения по главните пътища.
    Особено при разни изходи от фирми с ограничение 50 извън населено място. Безумие. Да ги накарат да си направят ускорител на лента.
  • 85 Катииии

    3 0 Отговор
    Какво да работи ,като всеки ден ни облъчват по тв, и радия глоби слагайте колани не карай те с превишена скорост и тн .само водача е виновен Еее какво работи тоя полицай не трябвали да е на определено опасно място да предупреди водача да види има ли знак който е закрит от храсти не не само шофьора е виновен и глоба ....
  • 86 Някои

    4 1 Отговор
    Уважаеми колеги 90%от катастрофите се далжат на нашите некачествени и непропоскливи пътишта и неправилно поставени знаци...от които 60% са скрити в дарветата и не се виждат... А за полицаите нямам думи крият се по патиштата като мишки и ни снимат таино това е супер безобразие..и незаконно .. За всяка катастрофа какво пишат в АКТА ...неспазване на.... Това онова. В един случаи не сам чул и видял да се пише че произшествието е от голямата дупка на асвалта или неправилната маркеровка.. А ние плаштаме гражданска отговорност която отива..... Каде???? Вав фирмите на нашите любими парламентарни избиратели ...за мен тя е обир. Достатъчно актове и глоби плаштаме....
  • 87 ГРАЖДАНИН

    3 0 Отговор
    Преди да ги разпуснем както направиха в Грузия като за една нощ уволниха заради липса на професионализъм Така започна реформата и в Румъния МВР Траян ИГОС а не като унас г-жа екс МВР Бъчварова .
    За липса на професионализъм у нас дал бог не можем да се оплачем .
  • 88 Ufolaf

    1 0 Отговор
    Джипове я , щото по магистралите с дупките и подскоците кво друго ще издържи. Офроуд с малко по голяма скорост. А за онова дето вземат пари като 3 категория път хич и да не говорим , ама парата си върви. Ремонтите на колите също и въобще трябва да си обран и прецакан с това 2 и 3 категория път дето всъщност е нещо като останал асфалт от комунизма в гора ,поле или планина.
  • 89 пенсионер

    2 0 Отговор
    Гледайки канАЛ 3задръстванията с дни по Граничните пунктове и без почвените опрадания на директора на ГДГП Стигнах до извода е не липсата на личен състав а лошата организация от страна на некомпетентното ръководство .
    тОЛКОВА ГОДИНИ ЗА ПРЪВ ПЪТ СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА ЗАДРЪСТВАНИЯ ОТ 2015 ГОДИНА НАСАМ ОТ КАКТО това ръководство е начело г-н Кичиков .
    Нямам против личноста не го познавам но от годинини пътувам и си правя изводи .
  • 90 ПОЛИЦАЙ

    3 0 Отговор
    Ще поемели някой от политическото и професионално ръководство за безобразията на отделни шефове които сриват без това крехкия имидж на министерството .
  • 91 XXXXXXX

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Неграмотно":

    Имаше един ВИЦ, който завършва така: Абе ти ловец ли си или прдераст
    Та т'ва се отнася и за теб, примитивно и ниско интелектуално копеленце. Досега бях търпелив и снизходителен с теб. Но бързо приключвам с такива като теб. Да не те срещам повече в интернет пространството. Ние сме повели борба срещу ПРОСТОТИЯТА, ГРАБЕЖА И ПОСРЕДСТВРНОСТТА, СРЕЩУ ВСИЧКИ МЕТАСТАЗИ НА ВСИЧКИ БКП-ТА И ЩЕ Я ДОВЕДЕМ ДО УСПЕХ.

    Коментиран от #95

  • 92 Колю

    5 1 Отговор
    Закривай . Те и без това работят само към и за НАП и частните застрахователи с заплати от бюджет събран от данъци. Самите те не плащаха до скоро никакви данъци и излизат на пенсия млади и оядени търтеи с няколко десетки заплати награда за тежкия труд . Тежко е да си "кинажия "с камера в храстите като някой воайори. Къде им е превантивната дейност ,защо още с подкупи и връзки от полицай отива да работи в КАТ ,защо са ни дублирани дейности на регистратори на убийства и броячи на каквото и да е . То не бе глоби ,санкции ,закони и все за повече пари да скубят , а резултата от колани, дневни светлини ,зимни гуми ,забрани и др. простотии къде е . Нагоре цифрите на убитите и ранените . Съответно кой ще спре все повечето управляващи без право и при това абсолютно нищо платено ,без номера пияни и дрогирани цигани между селата и малките градчета . Те обаче вече не са само там. Пътя увлича ,но явно си плащат на място без документи за това. Къде изобщо е полицията в малките населени места ???

    Коментиран от #97

  • 93 Матей

    2 0 Отговор
    Да закрием МВР или поне КАТ,добре казано,те са под всякаква критика,меко казано,съучастници на властовата мафия и старателни цербери.Това е все едно да закрием държавата,защото ще настане анархия,не че сега положението е нормално.Управляващите в никакъв случай няма да го допуснат,колкото и да са прости,разбират,че МВР ги пази от народа.Иначе ще се принудят да формират болярски дружини и всеки феодал да си пази неговата област.
  • 94 Libre comme air

    5 0 Отговор
    Всичко в тая държава е порнография.. и мвр и съд и прокуратура и образование и здравеопазване... Няма нищо нормално и това се прави нарочно за да се тормози народът....това е вид геноцид който ние все още живеещите тука търпим.. и докато търпим така ще е че и по лошо ще става защото ни управляват ИДИОТИ..

    Коментиран от #99

  • 95 Неграмотно

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "XXXXXXX":

    Вие пиете ли си хапчета?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 El Torro

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Колю":

    Бих искал да ти дам 100 плюса за добре написаният коментар,но не мога.
  • 98 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Има нарушители. Имат и санкции за нарушението си. Отишли ли са, да си "платят за греховете" ? НЕ ! И какво ? Чакат да премине срокът на давност на престъплението.......... Вземете документа за правоспособност, смъкнете регистрационните номера и .....ела да си платиш до 10 дни. След 10 дни - двойно ! След 30 дни - конфискация на автомобила / явно нарушителя няма нужда от него/ и "труд в полза на Обществото" до изплащане на санкцията. Толкова !! Нямало събираемост...... А искате ли да има ?? Или искате само мъртавци по пътищата ?? Аман от " законотворци, прависти, юридисти и прочие правоохранители, адвокати и съдии " !!! Какъв Сталин, какъв Барбароса..... ? Има ли закон? ДА СЕ СПАЗВА ! Защо сте против " скоростните джипове" които ще ловят нарушители ?? Явно защото сте сред нарушителите !? Колона от коли цял километър. Всички карат нормално - 90 км/ч.с нормални дистанции И...изведнъж...един "бързак" тръгва да изпреварва !? На какво разчита нарушителя ? На това, че ако насреща му излезе ТИР - ДАФ, той ще може да се мушне в колоната отново, като всеки е "длъжен" да му стори място ......... И това навсякъде, по всяко време... И някъде / къде ли вече НЕ/ станала катастрофа ..... !? Аман.....заман..
  • 99 XXXXXXX

    2 1 Отговор

    До коментар #94 от "Libre comme air":

    Тези които търпят да ги управляват идиоти как се наричат.Един бивш депутат от БСП проф. Иво Христов( да не си помислиш,че съм фен на БСП = ГЕРБ ) беше казал, че 80 процента от българите са дебили и това го лиши от депутатско място. Занижи процента, човека! На последните избори 9% гласуваха за ГЕРБ. Значи дебилите сме колко – 91%. Не ме ли разбра? Всички които не сме гласували за ГЕРБ и търпим ПРИМИТИВ И ШУТ - ПРЕМИЕР И ШОФЬОР НА МУТРА - МИНИСТЪР НА МВР СМЕ ДЕБИЛИ!!! Иначе можем да си пишем глупости и да си бръщолевим колкото си искаме.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.