Last news in Fakti

1 Юли, 2019 18:02 35 096 81

Да поговорим за империята на Ахмед Доган

  • ахмед доган-
  • тец-варна-
  • тец-
  • марица-изток 2

В държава, където КПКОНПИ издава извинителни бележки на силните ("Апартаментгейт", "проверката" на Пеевски), едва ли има кой да отговори на въпроси за империята на Доган. Затова тя процъфтява. И ще продължи да процъфтява

Да поговорим за империята на Ахмед Доган - 1
Снимка: БГНЕС, архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ТЕЦ-Варна, чийто мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС Ахмед Доган, е започнала да поддържа т.нар. студен резерв, след като държавната ТЕЦ „Марица-изток 2” не успяла да покрие нуждите на енергийната система и така „силно я застрашила”. Това обясни в сряда енергийната министърка Теменужка Петкова.

Важно е да проследим хронологията на събитията около сделката за ТЕЦ-Варна, за да осмислим ролята на г-н Доган като енергетик. Той вече се доказа като хидроинженер, получавайки 1.5 милиона лева консултантски хонорар за изграждането на хидровъзела „Цанков камък”. А още през есента на 2017-а като съдружник на Румен Гайтански-Вълка заяви интереса си и към енергийния сектор.

Кратка хронология

След като „става ясно”, че ТЕЦ „Марица-изток 2” не може едновременно да осигурява ток за потреблението и да поддържа студен резерв, централата се отказва от договора за студения резерв. На 20 април 2018 г. е обявен извънреден търг, който да покрие неспазения от „Марица-изток 2" ангажимент. Срокът за подаване на оферти е изключително кратък - до 24 април. Следва състезание с един кон, което печели единственият кандидат за студения резерв - ТЕЦ-Варна, която в края на 2017-а става собственост на фирма „Сигда” срещу сумата от 48.5 милиона евро. Фирмата е на Данаил Папазов, министър на транспорта в кабинета на Пламен Орешарски. Няколко месеца по-късно Ахмед Доган придобива срещу 3500 лева 70% от акциите на ТЕЦ-Варна, купувайки дяловете на сина и дъщерята на Папазов в „Сигда”. В същото време само за три месеца договорът за студения резерв носи приход в размер на 2.8 милиона лева.

Така човек остава с впечатлението, че г-н Доган е получил подарък, грижливо подготвен специално за него. Енергетиката е ключов сектор за националната сигурност, а в България втората по големина топлоелектрическа централа, която по думите на г-жа Петкова „заема много сериозно място в електроенергийната система”, е оставена на политик, известен с крилатата фраза за обръчите от фирми. Така г-н Доган се превръща едва ли не в страж на националната сигурност.

Въпреки твърденията, че Ахмед Доган се е оттеглил от политиката, за никого не е тайна, че той продължава да дирижира процесите в ДПС. А може би и не само там. Именно Доган „неутрализира” станалия неудобен формален лидер на ДПС Лютви Местан. И именно Доган практически постави начело на партията сегашния лидер Мустафа Карадайъ. Освен това има съмнения, че редица фигури в кабинета „Борисов 3” са близки до ДПС.

Нека повторим. Г-н Доган придобива срещу 3500 лева (така поне се твърди в началото) контрола върху ТЕЦ-Варна, за който няколко месеца по-рано „Сигда” е платила 48.5 милиона евро. С други думи, класическа трансакция от типа „кон за кокошка”. Според г-н Папазов обаче сделката е образцова. И макар да имало и други кандидати, само г-н Доган „застанал с името си". Папазов твърди още, че почетният председател на ДПС е платил много по-висока цена от митичните 3500 лева, а именно 1.4 милиона лева. Но дори това число да е вярно, придобивката пак си остава изключително изгодна. Папазов контрира, че ниската цена, платена от Доган, била заради задълженията на предприятието. Но съмненията си остават.

Междувременно г-н Доган продължава да развива своята бизнес империя. На мястото на въглищния терминал на теца ще бъде изградено търговско пристанище. За целта Доган е регистрирал компанията „Пристанище ТЕЦ Езерово”. И тук съюзът Доган - Папазов работи като добре смазана машина: за директор на пристанището бе назначен Папазов, който до 2013 г. ръководи пристанище Варна.

За българската държава сделките на Доган очевидно са изрядни. На друго мнение е Радан Кънев, според когото „Пристанище ТЕЦ Езерово” би трябвало да е публична държавна собственост, но „държавни и общински институции усилено съгласуват и подпомагат действията, с които Доган заграбва тази ценна пристанищна зона”.

Каква е формулата на неговия успех?

Ахмед Доган вече три десетилетия има ключова роля в политическите процеси. А вече е и преуспяващ бизнесмен. Каква точно е формулата на този успех? И как се става милионер с депутатска заплата? От години има съмнения, че Ахмед Доган е натрупал богатството си, осребрявайки своята роля в стратегически сделки за търговия с влияние. А ДПС, което иначе усилено пропагандира своята лоялност към евроатлантическите ценности, е смятано от мнозина за верен партньор на Русия, която използва именно енергетиката като инструмент за геополитическо влияние.

Коментирайки ситуацията с ТЕЦ-Варна, енергийният експерт Христо Казанджиев заяви: „Олигархичните кръгове зад българското правителство съвсем систематично дискриминират всички компании в България, които са различни от руските капитали”.

В същото време г-н Папазов обясни, че до края на юли ще бъде обявено името на голям чуждестранен инвеститор, който да придобие до 50% от „Пристанище ТЕЦ Езерово" срещу парична вноска от минимум 60 милиона лева.

В държавата България, където КПКОНПИ издава извинителни бележки на силните на деня (тук визираме не само „Апартаментгейт”, а и „проверката" на г-н Пеевски през 2018-а, която показа, че доходите му са с чист произход), едва ли някоя институция ще запретне ръкави, за да търси отговор на поставените по-горе въпроси. Затова империята на Доган процъфтява. И ще продължи да процъфтява.

Автор: Петър Чолаков

Източник: Deutsche Welle


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 AMG

    53 8 Отговор
    Интересно 22 мин. никакви коментари!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Гост

    98 15 Отговор

    До коментар #2 от "AMG":

    Това сте вие, ни говор, ни картина. Ако бяха писали за някой ром, който откраднал една овца, щяхте една седмица да го плюете.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гларус кръстоносец

    183 5 Отговор
    Какво да си говорим за Доган. Държи всичките сегашни политици за топките с компромати и влияния за миналите им простотии. Не се набива в очите на простолюдието с парвенюшки простотии и върти капитали както в комбина с ГЕРБ през Делян Пеевски. Така и в комбина с БСП , там примерите да много особено при противниците на Корнелия. Тук вече си говорим за крадене на каймак от по богатите българи и на дребно от данъкоплатците но без да им го навираш в очите богатството. Безспорно умен мъж , но и той не може да надрасне егото си да изразява величие чрез власт и пари. И той нищо няма да вземе в отвъдното въпросът е дали ще сътвори нещо добро и за кого - За себе си ?За Турция? За България? И накрая не е луд този дето яде зелника , а този дето му го дава, но критичнатга маса на обезлюдяване обезбългаряване и остаряване на населението според мен е премината . Революции се правят от луди и млади, а българските млади са в чужбина, продадохме ги за членство в ЕС и НАТО
  • 6 Огън и жупел

    81 4 Отговор

    До коментар #2 от "AMG":

    Не лесно да опишеш откраднати10 милиарда за 22 минути от
    майсторите на политическия хазард в България за 30 години...
  • 7 стефан фарашев

    108 2 Отговор
    Къде е ДЪРЖААВАТА?????
    Ей за това вдигнаха тока. Докато си мълочим и пишем в нета си заслужаваме живота. Днес четох статия в която ни убеждават, че в България е най евтино СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С ХОРАТА НЕ ЯДЕМ ДОМАТИТЕ С КОЛЧЕТАТА ХОДИЛИ СМЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО ЕВТИНО Е А ЗАПЛАТИ ТЕ СА В ПЪТИ ПО ГОЛЕМИ.

    Коментиран от #53

  • 8 Мнение

    116 3 Отговор
    Ахметчето ги изигра всичките. Сега управлява в сянка цялата държава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Констататор

    108 2 Отговор
    Много империи са срутили и тази няма да просъществува дълго.Много императори са били на върха,но са падали от трона.Лакомията не е водела до нищо хубаво,освен до задавяне.Бог си знае работата - Той забавя,но не забравя!
  • 12 Батман Боко

    63 3 Отговор
    Когато "Великият император" Доган,започне да си пише мемоарите ще разберем много истини за хора,които може и да не са вече сред нас.
    А дали ще са по света или у нас,ще видим.
    Пеевски се подготвя да наследи империята ДПС,защото другите "велики политици" мълчат като риби от години.
    Далаверата ги събира и далаверата ги дели.
    Не може да му се отрече на Доган,че е играч в политиката,много хитър и манипулативен,съобразителен и безкомпромисен,а нашите пишман политици,запрятат ръкави и плашат гаргите.
    Всеки български политик на власт,започва с Доган,да му събаря барбекюто,след това и него ще събаря,а после като им замирише на власт и пари,ядат локуми и пият кафета и се кефят,докато Доган ги клати,сваля и вдига вече 30 години.
    Чакаме мемоарите и новият наследник Пеевски,който е доста як и ще ги клати още 30години,докато си повърнат червата"нашите политици",а те наши ли са? НАРОДЕ????
  • 13 Мохамед

    31 32 Отговор
    Доган е платен слуга на Путя и то под егидата на Позитания! Но скоро Путя ще гръмне, а с него и Доганчо и т. н.
  • 14 ТОЧКАТА

    62 19 Отговор
    брейииии,пак Путин виновен...в страна с 4 американски бази!!!!!!
  • 15 Чвк вагнер

    36 13 Отговор
    И това куче доносноческо ще си напълни дупката, за жалост друг ще го смени, и толкоз, както пишеше оня пумияр въпцаров, комунета та окончателно превзеха икономически цялата страна, така че терминал - 2, и кои където види, да ги оставим с циганите да се наживеят🚾🚾🚾😂😂😂😂.
  • 16 дявола

    55 4 Отговор
    За този никой посока Турция със забрана за връщане всичко тук му се отнема във полза на хората които се нуждаят от такива средства

    Коментиран от #18

  • 17 Ей това разбрах

    41 0 Отговор
    Никога няма тоя да допусне, Белене да заработи!Ама никога!
  • 18 Гост

    6 60 Отговор

    До коментар #16 от "дявола":

    Никой си ти, някой да пише за теб, някой да знае, че съществуваш, НИКОЙ, това си ти, а на господин Доган му желая крепко здраве и дълъг живот, поне има за какво да живее

    Коментиран от #43, #77

  • 19 розово

    40 0 Отговор
    За Доган законите в България не важат.Но не толкова щастлива съдба могат да имат неговите наследници.Затова трябва да ги обеспечи с бизнес осветлен който да издържи на всякакви проверки и атаки .Стратегия.
  • 20 sasho

    29 3 Отговор
    toia e bokluk i triabva da bude razstrelian na publichno miasto murshata
  • 21 хаха

    72 1 Отговор
    Правете пари на наш гръб и си ги занесете в гроба. Чудя се, защо продължавате да трупате, не могат да ги изхарчат и внуците ви, алчността е грях, както в библията, така и в корана. Има съдник, рано или късно, ше ви се изсипе на главата.
  • 22 гост

    46 2 Отговор
    И за него метър на два! Нищо няма да вземе отвъд!
  • 23 Ацо

    49 4 Отговор
    Доган е архитект на всички правителства след падането на Жан Виденов до сега! Виденов изсърба горчивата попара именно защото го мразеше и не допускаше ДПС да влезе във властта! Костов също е негово протеже!Така че сега не ме учудва че тъпанарите купуват апартаменти а тарикатите тецове!
  • 24 ПЕШО

    53 0 Отговор
    Бизнесмени само в България защо тия сладури не развиват бизнес и в други страни щом са толкова умни красиви и способни ??/??

    Коментиран от #31

  • 25 ФИНЦИ

    24 2 Отговор
    левски комитети иначе свобода няма доган моган боико кпкомпи цацари теменушки сичко е маскара от долна класаза тях може за народа не те винаги са прави и изрядни хората за 5 лв. касова ги затварят за месец иглоби и тъи нататак а за тях крадливите на милиони нямя нищо ади стига търпението свършва
  • 26 Garrincha

    32 0 Отговор
    Утре мършата ще пукне и ще стане храна червеите … мършите около него също … нищо няма да вземат с тях !!!
  • 27 grozen

    23 0 Отговор
    Пак смях в Държавата,и пак и пак:)
  • 28 хасан

    36 1 Отговор
    Тръмп освободи сев.корея от Ким чен но неможе България да освободи от Дуган и Пеевски . Няма меди няма телевизи всички мълчат . Ние сме Дуганова Държава
  • 29 Naa

    13 0 Отговор
    Dogan v ustata И на този който изтрива
  • 30 nagamoto

    36 0 Отговор
    Къде са отговорните органи да се самосезират за тази врътка 40 милиона- 3500 лв-60 милиона?На фона на тази ,,законна сделка"деянието на Цветанов за апартаментите е нищожна трошица.Няма сила която да спре тази наглост и тези хора има защо да се чувстват недосегаеми.
  • 31 така ще е с този народ

    22 2 Отговор

    До коментар #24 от "ПЕШО":

    Защото са намерили държава без стопанин,ако пишем истината започват да ни трият...
  • 32 Ggffff

    48 0 Отговор
    Преди смъртта си султан Сюлейман повикал началника на армията и му казал трите си желания:

    1. Той завещава, ковчегът му да бъде носен от най-добрите лекари на Османската империя по това време.

    2. Второто му желание било по целия път, по който носят ковчега му, да се разпръскват златни монети и скъпоценни камъни.

    3. Той завещава през това време ръцете му да се показват навън и всички да ги виждат.

    Когато началникът на армията смутено попитал каква е причината за тези желания, Сюлейман обяснил:

    Нека най-добрите лекари да носят ковчега ми, за да видят всички, че
    дори и най-добрите лекари са безсилни пред лицето на смъртта.

    Разпръснете злато, за да могат всички да видят, че богатството, което получаваме в този живот, остава на този свят.

    Нека всички да видят ръцете ми и да разберат, че дори и всемогъщият Султан Сюлейман Кануни си тръгва от този живот с празни ръце.
  • 33 Агата Кристи

    38 4 Отговор
    Впрегнал Ахмед Доган ,вола Сивчо, Б.Б. да дърпа каруцатА НА Корупцията, опитомил Прокуратурата, и контрола над всички които могат да го проверяват.
    И така станал Велик бизнесмен...
    Няма такива бизнесмени никъде по света,освен в света на Путин...
  • 34 Тайсън

    3 39 Отговор
    Ей тоя завистлив български народ, който го може го може😉
  • 35 579

    34 0 Отговор
    А защо вие пе раси проклети ме занимавате с тераси къщи за гости и миризливи апартаменти а.Далавера под 1000000 Е не е далавера но когато надхвърли 1000000 вече е недосегаема мишки нещастни.Къде е коравия заместник главен прокурор
  • 36 хасан

    27 2 Отговор
    тия депотати на бесилото като в китаи .
  • 37 112

    35 2 Отговор
    ДОГАН ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ЗА КОЛКО ТОЧНО Е КУПИЛ ТЕЦА!
    ДА МУ СЕ ВЗЕМЕ РЕАЛНАТА ТАКСА ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМОТА.
    ПАПАЗОВ САМ СИ ПРИЗНА ЗА СУМИ С ОГРОМНА РАЗЛИКА.
    ДО ИЗЯСНЯВАНЕ НА СДЕЛКАТА - ДВАМАТА С ПАПАЗОВ В ЗАТВОРА ЗА ДАНЪЧНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  • 38 събри

    23 0 Отговор
    дуган небешели убил някои от неговите в сараите няма сът няма закони
  • 39 Казуар

    28 1 Отговор
    В началото на демокрацията на пазара в Кърджали върху одеяло са събирали пари за помощ на Ахмед Доган.
  • 40 Docenta

    25 4 Отговор
    Доги е ибрикчията на Путин в Булгаристан,типичен хомофоб и най обикновен крадец.Все някой ден ще бъде съден за делата си
  • 41 ай де бе

    7 8 Отговор
    Замислете се, когато Турция мина откъм Русия, тогава шоршкото Дойче веле взе да пише за Доган и дпс. А преди това нито дума! Утре, ако Турция се завърне под лоното на сащ, Дойчето пак ще млъкне...
  • 42 ,, И. И

    23 0 Отговор
    Докато не разбетете че бог, буда, мохамед и. Тнт. Не съществува а това е измислица на тея същите измикяри, измислена за да ви държи хрисими докато те си живуркат единдтвеният живот като царе, а вие си казвате то бог ще ги накаже, ТАКА ЩЕ Е. Ако искате промяна трябва кръв да се лее.. ;)
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ndidk4f

    14 0 Отговор
    И какъв и как ще поддържа студен резерв след като на пристанището което ще става търговско цъфнат кораби за агнета,жито ,барове и казина примерно ? Въглищата за ТЕЦ на магистралата ли ще ги сложи или в съседния завод -поляна на приятелчета като затворника Банев ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българин

    15 0 Отговор
    Това Г-н на турчака Доган за благозвучие ли е или от страх ?
    Всъщност този андрешко -хитрешко си е един смачкан екземпляр с агентурно минало и агентурна школовка. Яхна сладко гребена на вълната наречена демокрация в България и по турско-селски манталитет лапа и граби като за последно от капиталите на българския народ.Всъщност тоя не се ли наяде, че чак да почне да повръща и връща всичко което е откраднал от нас.Псевдо компетенциите му в някои научни сфери са жалки и смешни, а тези които са му и изплатили хонорари за това са за съд и то с доживотни просъди за милионите които са му подарили за няма какво.Тоест висша проява на търговия с влияние и висша КОРУПЦИЯ. Ама в България няма прокурори с топки, няма самосезиране и т.н..Виж Иванчева и разказаха играта или как беше приказката за милионите и кокошката. Големи мъжаги се правят някой, ама големите крадци не им стиска да им потърсят отговорност за десеткити и стотици милиони откраднати от нас.
    Е, изводите си направете сами, кой кой е в България.

    Коментиран от #49

  • 48 Буден гражданин

    9 0 Отговор
    Факти , и вие ли сте собственост на Ахмед Доган ?
    Неможе да триете истината за за най-корумпирания в държавата , не е здравословно и за самите Вас.
    Ще ни прехвърлите на конкурентните Фрог Нюз и Биволъ, които ние следим едедневно...
  • 49 Дядо Йоцо

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Това е антуража на Доган ,неграмотен да пише но грамотен за обществена поръчка за 150000000евро.
    Това е силата на корупцията и вола" Сивчо "Б.Б който я дърпа като перпетуммобиле с Догановите обръчи от фирми..
  • 50 Белчо

    7 0 Отговор
    Представата за бизнес в България е изкормена от начина по
    който бизнеса се е изродил под натиска на корупцията водена от вола" Сивчо"във всички нива на Българския бизнес...
    Вола Сивчо, понася проверки от ДАНС,Прокурори,Полиция и Съд!
    Сивчо е също имунен към проверки на Олаф ,защото той е Олаф в България , със собствени прокурори и Полиция ,контролира да се краде в пълни размери, за да има за всички.
    Концентрацията на корупция е 95 % във Парламента на РБ, със
    такава концентрация на кражби и измами, трябва Парламента да се обави за неспособен да изпълнява държавните си задължения и да се разпусне, да се сформира отново след конфискация на откраднатото, така както Бойко Борисов изхвърли Цветан Цветанов,кото кирливо коте, да се изхвърлят всички депутати без изключение, там невинни няма ...
  • 51 Мислещ

    12 2 Отговор
    Доган е агент на русия.Мисля, че всичко е ясно.

    Коментиран от #52

  • 52 Стършел

    12 0 Отговор

    До коментар #51 от "Мислещ":

    Естествено, че е зависим и от путя, но и чичо сам го дундурка, а и ердо не е безразличен. На всички е ясно, че е детенце на службите и за това никой не го закача. Е, когато вече стане непотребен и опасен ще му бият шута, само че дано дойде по-скоро това време!
  • 53 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "стефан фарашев":

    Колко пъти отиде на митинг???? Тука само се реве и пак гласувате. Прост народ проста държава
  • 54 иса

    5 1 Отговор
    доган си прави шегички дригите са бесилни в секи грат и област има по един негов преставител
  • 55 Българин

    1 16 Отговор
    Ахмет Доган е ВЕЛИК! Много сте дребни и кухи управляващи и управлявани, за да го коментираме. Само четете, мълчете и се учете. Ако той управлявате, България щеше да процъфтява и Турция щеше да диша праха й. Но нали сте големи националисти и патриоти - трайте си и се гордейте със спомените за тн. едновременно робство. Наздраве и по весело, пуснете кючека!

    Коментиран от #69, #78

  • 56 УЧАСТНИК В СЪБИТИЕТО

    8 1 Отговор
    В ДАЛЕЧНИТЕ 1960 - 1966 ИМАХ ОТНОШЕНИЕ ОЩЕ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА ПРОЕКТИРАНЕТО НА ТЕЦ ВАРНА.
    ТОВА Е МНОГОМИЛИАРДНО КАПИТАЛОВЛОЖЕНИЕ ,КОЕТО Е ИЗОСТАВЕНО ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА ( ПРЕПРОЕКТИРАНЕ НА КОТЛОАГРЕГАТИТЕ НА ГАЗОВО ГОРИВО И Т.Н.).
    КАКТО ВСИЧКО ОСТААЛО В "ПРЕХОДА" И ТЕЦ "ВАРНА" СЕ "ХАРИЗА" ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ.
    ВИЕ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ЛИ ОТ СКЪП "МЕРЦЕДЕС" ЗА ЖЪЛТИ 5 СТОТИНКИ?
  • 57 ПЕНКО

    12 0 Отговор
    КАКВА ИМПЕРИЯ НА ДОГАН БЕ НЕСВЕДУШЧИЕ !!! ТОВА Е ДС ОТ | -ВИ ФАКУЛТЕТ НА МВР ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО !!! И ДОГИ И ПЕВЕЦОВСКИ СА И НАСТОЯЩИ АГЕНТИ !!! ТА КЪДЕ Е РАБОТИЛ ТАТКОТО НА ПЕЕВСКИ ...А МАЙКА МУ ХАНДБАЛИСКАТА - И ТОТОТО НА БАЙ ТОШО !?!?!?
  • 58 Гост

    9 0 Отговор
    Като сме овце нека ни управляват турци,цигани,кюрди

    Коментиран от #59

  • 59 А Ти....О!

    7 7 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Ти си българин патриотин!запей песента.Гъби мой гъби Легни и сънувай,че си предводител на гъските,цар на кокошките и защитник на българския народ !зад тези хора стои човек който вие възхваляваше .под съзнателно одобрявате всички безчинства извършвани от неговите слуги късно е ВЕЧЕ истината не мож опознае затуй риб роба ще възхвалява и свободата за враг ще признава.не цигани и турци те управляват а про руски комунисти.много лесно се манипулира обществото чрез малцинството старите хватки на Руската империя
  • 60 Българин

    7 0 Отговор
    Уи за пуряка доган

    Коментиран от #61

  • 61 А Ти....О!

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Не е този начина с който ще се противопоставим на Доган Делян и прочее правосъдие правосъдие,законност има но законите ги пишат те в тяхна полза правосъдието е за всичко точно това не желаят те и имитират правосъдие

    Коментиран от #79

  • 62 Алфа Ромео

    8 0 Отговор
    Формулата за успех е бивш агент на ДС, това е формулата за успех в "европейска" България...
  • 63 Зайко Байко многознайко

    12 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 64 Зайко Байко многознайко

    10 1 Отговор
    Като почнете от преформатирането на външният ни дълг от юпитата на Мадридското цукало и стигнете до решенията на Тиквоций Едно за Южен поток. Сега се получи, както в поговорките: "Сетила се Мара да се побара" и " Късно е либе за китка". Докато в управлението седят родоотстъпници, така ще е. Нямам нищо против Премиера да има острови и къщи по света, ако народът ни живее добре, ненаситните грабещи довели ни до просешка тояга, не могат да разберат, че няма ли народ и те са обречени. Дядо ми Мъдрият заек казваше скедното:" Народът е, като стадо овце, стрижи, го, дои го , но му давай да яде, започнеш ли да го щавиш , ще останеш без стадо и си обречен на глад".
  • 65 СЕНИ

    5 0 Отговор
    ДО КОГА 6ТЕГО ПАЗИМ

    Коментиран от #70

  • 66 Алексей Сергеев

    7 0 Отговор
    Да не забравим, че Сокола, Ахймед Доган е бил високо квалифициран , добре подготен агент на Държавна сигурност. Не може да не е имал и инструктори от КГБ на СССР
  • 67 Po-znaesht

    5 2 Отговор
    Много коментиратебе,хора!!Не разбрахте ли,че в цялата история на човечеството НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ не е имало и няма да има.Гледайте си работата и живота и не си изливайте душите тука-НИЩО няма да промените с тези коментари.Не си губете времето!И нещо много ВАЖНО-бог няма!Има ЕВОЛЮЦИЯ и развитие на видовете,има други светове,галактики,слънца и същества,но са на хиляди светлинни години пътуване дало тях..Няма да се видим с тях скоро,а май не е и нужно,докато сме с този акъл и възможности за развитие и ПРОМЯНА.

    Коментиран от #76, #80

  • 68 Не знам,ама

    4 0 Отговор
    ни педеразказаха играта!!!
  • 69 Скарамуш

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    За да си "оф" не се иска акъл.
  • 70 Ясен месец

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "СЕНИ":

    До кога ще ви гО пазим?
    Докато преведе парите там където трябва много ясно!
  • 71 Толкова ли е интересен...!?

    4 0 Отговор
    Аз го забравих този отдавна...!!! Миризлифка...!
  • 72 имам

    0 7 Отговор
    Каквото и да говорите Доган е давал на много хора пари и на много хора е помагал да правят бизнес... иначе си говорете!

    Коментиран от #74

  • 73 На мен...

    7 1 Отговор
    Не е давал.....!
  • 74 очи в очи куме

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "имам":

    Лесно е с чужда пита да правиш помин!
    Той Премиера Бойко Борисов дава на много хора ама не от неговите!
    Неговите си имат офшорна сметка!
    Дава от моите, вдена ли?
  • 75 крайно възмутен

    2 1 Отговор
    Теменужка Петкова заявява открито в интервю за дадените от нея 25 милиона на Доган за студен резерв,няма ли кой бе, мама ви да .ба да вземи
    един прав кол от габерово дърво и да мели докато не остане бяло петно по -тялото, толкова нагла жена министър не бях виждал ,нагло ,крадливо същество ,ламя долна...къде са Прокурорите,ДАНС,Полиция проверяващи и данъчни?
    Държавната електроцентрала закъсала за средства и дала на Догановия тец 20 милиона, тове е вече върха на айсберга.
    Да идва Че Гевара и да започва чистката на мухълите в системата
    иначе ще ни будалкат до 2030 година тези свине...
  • 76 тома неверни от библията

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Po-znaesht":

    Тази димна завеса е много тантелена вижда се всичко ,изтрий си кирливия задник, и не пиши врели- некипели...
    Бог напред и ний след него!
    Друга надежда не остана, вие изсмукахте и последната копка кръв на народа мъченик...
  • 77 Балканец

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    А един мазен няма ли да му измляскаш бе, калъф?
  • 78 Балканец

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Подлого!!!....
  • 79 Балканец

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "А Ти....О!":

    Начинът е един: Народен гняв. Всички други начини вече 30г ги чакаме да сработят, а те не сработват.
  • 80 Балканец

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Po-znaesht":

    Безбожници и неверници водят хората само към гибел. Безбожникът няма страх от Бога, и си мисли, че греховете му ще останат безнаказани. Затова и краде и безчинства наред, както му падне. Мисли се за недосегаем. Аман от такива!
  • 81 Християнин от южна Добруджа

    0 0 Отговор
    Осъзнатата истина и равносметка :
    Османската империя на Азия, Африка и Европа е събаряла църкви, след време обаче, друга империя е решила да спаси няколко ПЛЕМЕНА по отделно, но в замяна конкретно към БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ не е искала абсолютно нищо !
    Някои много ги е заболяло заради тази историческа РАБОТА, но даже не са си дали ясната сметка че вероятно това е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ към тях, щом като са събаряли християнски храмове.
    Родината на София Августа Фредерика, на която Руската империя е била НЕЙНА ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ, Германия е помогнала на България и българите . След това благодарение на НЯКОЙ , на който едното от имената му започва с буквата Л и завършва с буквата Н е започнала друга историческа РАБОТА в различни държави !
    А фактът че някакъв индивид скита по улиците на родният си град Варна, има желаещи той да не е това което всъщност трябва да бъде и да не опознае истинската любов в правилните й значения, това означава че желаещите може би са расисти.