3 Юли, 2019 16:02 4 789 242

Овчите кожи на просперитета

  • овчи кожи-
  • вълци-
  • просперитет

Пророци на просперитета. По-щедри са на обещания от националната лотария

Овчите кожи на просперитета - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители. Матей 7:15

За кожата на вярващия говори Христос в това предупреждение. И то в контекста на своите думи за широкия път, в който погиват мнозина и за тясната врата, през която се спасяват малцина. Лесно е да се проповядва как вярващите трябва да са богати и проспериращи в едно време на консуматорство и на култ към потреблението.

Трудно е да се говори за скромност, умереност, спестовност, трудолюбие, честност. Вълците грабители носят овчи кожуси – защото вече са разкъсали достатъчно овце...

Пророци на просперитета. По-щедри са на обещания от националната лотария. Говорят за библейски стихове сякаш е достатъчно да потъркаш Библията и ще ти се паднат милиони. Сякаш Библията не е живото Божие слово, а е лампата на Аладин.

Истината обаче е съвсем различна. Истината е, че бедността не е порок, а богатството не е гаранция за духовен просперитет. Пазете си кожата, братя и сестри. И най-вече – и душата си.

Автор: Александър Урумов, urumov.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    5 13 Отговор
    На снимката курнелия нинова
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гиги

    4 4 Отговор
    А пък ти на БОЙКО ХУЯ
  • 4 Госあ

    6 1 Отговор
    "От облечените в дрипи ще се издигне герой "
  • 5 Госあ

    7 6 Отговор
    Урумов, вълкът преди всичко е символ на свобода и самостоятелност. Като символ на воина,вълкът символизира  справедливост и честолюбие.Във всяка схватка той се бие до победа или смърт .Вълкът е моногамен и сам възпитава потомството си.Той е символ на нравственост и преданост към семейството. Вълкът е началото на Рим, урумов. Как тогава, вълкът би сложил миризлива овча кожа на гърба си ?
  • 6 Електрошок

    9 1 Отговор
    А как да различим лъжливите пророци? По делата им ще ги познаете!Но делата им са скрити в архивите-нали Урумов!А минимализма като начин на живот(не като течение в изкуството) започва лека полека да добива последователи и това ме радва!Познавам млади хора,които са щастливи без да имат и без да искат,но са много малко.Материализма ни се натрапва агресивно отвсякъде и човек вместо да е нещо,той се бори да има нещо!

    Коментиран от #7, #16

  • 7 ГосТ

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Мисля че Франциск е единственият християнин, благодарение на истинското си образование в природните науки и философията, който се опитва да постави този въпрос. Затова е и анатемосан с лека ръка от такива като урумов. Защото е "вълк в овча кожа" ако може да има такова нещо.
  • 8 Госあ

    4 3 Отговор
    Защо издигнахте в култ овчедушието, а заклеймихте справедливата йерархия и семейната преданост на това благородно животно присъстващо във всички древни митологии. Изопачихте тотално образа му с вълка от Уолстрийт. Не, той е социално животно и споделя плячката си с цялата глутница, а йерархията справедлива. Вълчицата е моногамна, а не е кучка и се грижи за поколението си понякога до 4г възраст.
  • 9 Иванов

    3 2 Отговор
    Май някой се разпозна на снимката.))))

    Коментиран от #22

  • 10 Електрошок

    1 0 Отговор
    Жалко!Мислех,че аз съм откривател,но се оказа тоя светия и то много преди мен!

    Коментиран от #11

  • 11 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Електрошок":

    Не знам какво имаш предвид,но повече от един плюс не мога да ти сложа. Особено за последната част на коментара.
  • 12 Електрошок

    2 2 Отговор
    Напоследък не се изразявам разбираемо.Нещо слабо оросяване или некакъв друг медицински термин.Все пак мисля,че исках да кажа,че си прав за свети Франциск,освен ако не си имал предвид папа Франциск,от чието споменаване вдигам кръвното!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Електрошок":

    Добре, няма да ти вдигам кръвното.

    Коментиран от #15

  • 14 Иванов

    4 2 Отговор
    Урумов, пиши и за суеците във вълчи кожи, също много опасни вредители за селското стопанство!

    Коментиран от #37, #84

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не религиозен

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Електрошок":

    Уместен въпрос! Как да разпознаем фалшивите пророци? АКО познаваш ИСТИНСКИЯТ пророк, никога няма да се оставиш да бъдеш излъган от фалшивия...А истинските пророци, винаги говорят в ДУХА на Божието Слово. Там е ЦЯЛАТА ИСТИНА . Човешки интерпретации всякакви... Но мъдрите приемат за върховен авторитет Библията - Божието Слово! Когато събереш цялото знание на посланието на Книгата на живота, тогава няма да бъдеш подмамен от вълци в овчи кожи.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не религиозен

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Джен":

    Мила/и Джен, ако имаше стадо овце и агнета и ако всяка сутрин ставаш преди изгрев слънце, за да ги огледаш, да ги издоиш, да ги нахраниш, да ги изведеш на паша и цял ден да ходиш с тях по ливадите, а през нощта дойдат вълците и отмъкнат няколко от тях, едва ли ще се отнасяш толкова романтично към тези "свещени" животни...

    Коментиран от #19, #20, #23, #32

  • 19 Иванов

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Не религиозен":

    Те пишлигарите и хабер си намат, че вълкът не убива жертвата си, а я яде жива! Много "благороден" хищник, ама много!

    Коментиран от #36

  • 20 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не религиозен":

    Исус каза на учениците " Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овците. Който е о наемник, а не овчар и не е стопанин на овцете вижда, че вълкът идва и като оставя овците бяга и вълкът ги разграбя и разпръсва. Той бяга защото е наемник и не го е грижа за овците"( Еванг. Йоан 10:11,12,13). Затова мисля, че всички, които искат да пасат стадото от миряни, трябва да минат през стаж като овчари в буквалния смисъл на думата. И тогава ще намалее броят на лъжливите пророци в овчи кожи...
  • 21 Иванов

    3 2 Отговор
    Гост да взима гегата и да заминава на село да пасе овце. Хубаво е да им свири на кавал, гайда или дудук и да вика силно- БРЕ- БРЕ- БРЕ- БРЕЕЕЕ, а като види вълк да се сражава мъжки, а не да прави офроуд през буедаците спасявайки себе си! Заровете вече са хвърлени!)
  • 22 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Това на снимката е Урумката :)~

    Коментиран от #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Джен":

    Една пловдивска доцентка вика, че това е турски??? Ти да видиш!!!

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Джен":

    И аз и казах, че е от Стара Велика България, ама тя вика- Нет, нет, нет, все едно и искам най- милото.))))
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Джен":

    И знаеш ли защо Бог избра евреите? Във всеки случай не, за да се хвалят, че са Богоизбран народ...А книгите в Библията са написани под въздействието на Святия Дух от избрани от Бог хора. Един от тях Апостол Павел е бил един от най-образованите хора на своето време. Четирите Евангелия в Новият Завет са свидетелство от първа ръка на апостолите Матей, Марк, Лука и Йоан, които са били ученици на Исус Христос. Посланията на апостол Петър и Яков - също. И накрая, последните стихове в Откровение на Йоан са печата за достоверността на думите в цялото Свето Писание. Ти, мислиш ли, че Бог би допуснал някакви "хорица" да говорят от Негово име или да го редактират...Аз проверих и изпитах много от принципите, които са заложени в Библията и за себе си съм уверена, че това НАИСТИНА Е ЖИВО СЛОВО, което действа и носи живот! А противникът на Бог - Дявола има много изобретения, "открития", "учения" от древни по-древни, с които иска да смущава и обърква хората и да ги въвежда в заблуда.

    Коментиран от #33

  • 29 Иванов

    0 2 Отговор
    Ама много начетени тези рибари и оня митничаря, писатели!!! За Тора съм съгласен, писана е от Велик Учител на Небиру, четвероевангелието е човешка измишльотина на Савел, който е пропуснал най- важното, написал е завет, без изобщо да има договор между Бог и човечеството, тоест няма завет! Хубаво е да прочетеш и Коран, за да видиш, как тази книга е написана като критика на превъзвишения ти Савел и как точно го правят на пух и прах с всичкото последващо рязане на глави и набиване на колове на християни. И е грозно да наричаш дявол всеки, който не е съгласен с теб.)

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Иванов":

    Не наричам дявол всеки, който не е съгласен с мен... Имам предвид - Сатана, който заради гордостта си искаше да бъде равен с Бог...и мами народите за да ги заблуди и отдели от Бог... И прочети последните стихове в Библията, все пак, вместо да ме препращаш към Корана .
  • 31 Иванов

    0 2 Отговор
    Препращам те към Корана, защото и той е писан от някой човек като Савел, който оборва всички премислени елементи напаснати според Пророчествата от Савел. Савел е напасвал нещата да съвпадат, а Али ги оборва хулейки Великия Учител Йешуа Машиях, наричайки го Иса синът на Мария и заявявайки, че Бог не е роден от жена! А истински искам да прочетеш Евангелието на Мира, но ти не искаш водена от някакво самодоволство, което няма да е вечно, повярвай ми. Минал съм през безброй просветления и всяко от тях бе до време.

    Коментиран от #34

  • 32 Румяна Костова

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Не религиозен":

    Не бих определила вижданията на господина като романтика. Той просто е човек, който е чел повече от Вас и интересите му се простират по-далече от носа му. В легендите на почти всички народи има сходни истории за вълци, превръщали се в хора. При сърбите и в нашия век хората си кръщават дете Вук, Вукашин, Вучица, Вукомир, ако в семейството поред умират деца в ранна възраст. Дете, назовано с това име, не споделя съдбата на своите братя и сестри.

    Коментиран от #35, #40, #46

  • 33 Румяна Костова

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Не религиозен":

    А защо тогава християнското учение краде от древните преди него, от перси, египтяни, келти, че дори и славяни?А не се е случила обратната зависимост. Хорус (син от Озирис), а също и персийският Митра са родени също 25 декември, но те са много преди него. Много отдавна съм чела книга на тази тема и не си спомням и другите имена на духовни или религиозни личности, родени натази дата.Аз нямам нищо против християнството, но стига сте ни плашили с дяволи когато нямате аргументи.

    Коментиран от #43

  • 34 Джен

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    И аз мисля, че на нас, хората, ни е позволено само да предполагаме и колкото повече научаваме, разбираме, че нищо не знаем. Мисля, че и Библията, и Корана са логично продължение на древните вярвания, написани така, че да отговарят на нуждите на съответната общност, но само предполагам. Например, идеята за свещена война отговаря на претенциите на Исляма за световно господство. Но както казваш, всяко просветление е до време и може би е за добро - какви ли щяхме да ги сътворим, ако знаехме истината?! Иначе, вярата е въпрос на личен избор, но за съжаление се използва от религиите за лоши цели. По този повод Казанзакис е казал - "От нищо не се страхувам и на нищо не се надявам."
  • 35 Джен

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Благодаря ти, Румяна! Реших да не отговарям на "не религиозен", защото разбрах, че е човек, възгордял се в своята мъдрост. Тихо, да не разбере, че ние може да сме богоизбраният народ!

    Коментиран от #39, #48

  • 36 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Иванов":

    Абе Иванов пак твойте врели некипели. Разбрахме, че борсуците са вашият култ 😂 Къде го измислили това бе ? И така и няма да ти влезе в главата,че аз съм програмист,а не овчар. Програмирам истинско възкръсване,не разбра ли ? Ама почвам пак да се замислям върху модела си за старата мома с топки, или религиозната в Иванова кожа

    Коментиран от #49

  • 37 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Суеците във вълчи кожи разправят как ще помогнат на България с молитви 😂 Но за да бъде наистина религиозно, трябва да бъде пост и молитва 😂
  • 38 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Урумката няма нищо общо с вълк. Той е един смръдлив борсук.
  • 39 Госあ

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Джен":

    Религиозната не носи глава на раменете си. Та затова си е възгордяла от ограниченото си знание.
  • 40 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Легендите и преданията...са въжделения и мечтания. Фактите са друго!
    Когато си ял истинско сирене от истинско мляко, без палмово масло и всякакви други добавки няма как да проявяваш интерес и да се задоволиш с различните "версии" "сирене"...Когато си намерил ИСТИНАТА, не се нуждаеш да я сравняваш и украсяваш. Да проявиш мъдрост не е възгордяване, а сила и спокойствие да приемаш и да се доверяваш на изпитаната рецепта за "правене на сирене" ...

    Коментиран от #41

  • 41 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Чудесна метафора,да сравняваш вярата със сиренето 😂

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    да продължа хубавото ти сравнение, ама сиренето е с пари 😂
  • 43 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Какви аргументи очакваш за да се "уплашиш" наистина...
  • 44 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Сравнението ми не е за вярата , а за истинските неща. Много примитивно мислене за "програмист", който "възкресява"...

    Коментиран от #45

  • 45 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Не религиозен":

    Аха, и коя е качествена и коя некачествена вяра,че да можеш да ги избираш като сиренето. Сигурно по тази аналогия си помислила евангелистите за качествени християни,а легитимните католици и православни за некачествени християни.

    Коментиран от #50

  • 46 Иванов

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    У нас такива деца се кръщават не на вълци, я Стоян, Стойчо, Живко, Христо, ама и ти си чела, колкото и гост.)

    Коментиран от #47, #51

  • 47 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Иванов":

    Ти май за Вълко Червенков не си чел ? )) Освен това не е нужно да се кръщават децата на вълци. Въпреки че Вълчев,Вълчева, Вълчо присъстват нерядко като имена
  • 48 Иванов

    0 4 Отговор

    До коментар #35 от "Джен":

    Първият Божи народ са арменците- Амалек, но винаги първият ученик се противи на Учителя си и Бог го изоставя, като на негово място създава евреите. Те не са избрани, а създадени! Ти пишеш за нас българите и имаш право защото произходът ни според Учителя Дънов е от Йудиното коляно и ако не беше така, то Дънов нямаше да дойде в България, но при нас разединението е голям дефект, непоправим.

    Коментиран от #52, #66

  • 49 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "ГосТ":

    Ти си един голям глупак честно казано, защото се навираш между шамарите и сам ще видиш, че до година време ще си един много различен от днешния човек. Или си мислиш, че съм тук за да си чешам като теб езика? Не!!!
  • 50 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Ти - като Мирча Кришан- краставицата, та краставицата...Чети и мисли ! Не говоря за качествена и некачествена ВЯРА, не ставай в мисленето си примитивно деде! КАЗАХ, ЧЕ СРАВНЕНИЕТО МИ Е ЗА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА! НЕ ЗА ВЯРАТА! Ама ти си имаш опорна точка и все около не се въртиш. Не можеш да се пуснеш от нея, защото следваш инструкции, за които ти плащат... Нали от това заработваш. Кой СЕРИОЗЕН УЧЕН, кисне в този форум 24/7 и драска на количество...освен "свръх човек" като теб.

    Коментиран от #53

  • 51 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Иванов":

    Всъщност Велко е доста популярно българско име.

    Коментиран от #64

  • 52 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Иванов стига врели некипели. Чети малко реферирана литература за произхода и разпространението на европееца.
  • 53 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Не религиозен":

    Абе сиренето си е с пари 😂 не ми обяснявай ти на мене. Това е в основата на твоята вяра. Трябват ти доказателства и ти ги виждаш в ланската гръмотевична буря.

    Коментиран от #54, #56

  • 54 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Защо се правиш на улав? Да не би наистина да си такъв, та не разбираш каква е метафората със истинското сирене...Или си зациклил на опорната точка и като те плюят си повтаряш, че роса те роси...Това не е ли склонност към дебилщина?

    Коментиран от #62

  • 55 Електрошок

    2 1 Отговор
    Лъжепророците се увеличиха с появата на интернет.Къде по поръчка,къде самообявили се в резултат на "ограмотяването" от "Спиралата".Тези пишман "илюминати"ръсят неограничено мозък по форумите!Издава ги истерията в която изпадат когато им противоречиш.В началото бе полтъргайста Кики,след това Кубрат Томов и дълга редица от имена,намерили ниша в духовността на българина.

    Коментиран от #65

  • 56 Електрошок

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Госте,абе ти да не си агент на фирма за производство на лекарства за кръвно налягане!?

    Коментиран от #57

  • 57 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Електрошок":

    Много от колегите ми драги станаха именно такива, продадоха изкуството за заплатка да ходят на туризъм като мухи без глави и служебен автомобил с безплатно гориво. Всъщност, мисля, че такива хора никога не са се докосвали до изкуството,а винаги са мислели за сиренето. Аз драги, скитам по света с единствената цел да се усъвършенствам. " Студовете ме пронизват, ветровете ме издухват, дъждовете ме мокрят, но никога не продадох изкуството захващайки се с друга професия"

    Коментиран от #58, #63

  • 58 Не религиозен

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Още малко и ще ме разплачеш с твоя идеализъм. Немил -недраг и НЕРАЗБРАН.
  • 59 Електрошок

    4 0 Отговор
    Само така!Не си продавай свободата,другото е пепел-Христо Проданов!

    Коментиран от #60

  • 60 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Електрошок":

    Един голям българин. Воин.
  • 61 Не религиозен

    2 3 Отговор
    Кажи ни най-после УЛАВ ли си или се правиш на улав за пари. И това като сиренето се продава ,нали?
  • 62 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Не религиозен":

    Кажи ни най-после УЛАВ ли си или се правиш на улав за пари. И това като сиренето се продава за пари ,нали?
  • 63 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Кажи ни най-после УЛАВ ли си или се правиш на улав за пари. И това като сиренето се продава за пари ,нали?
  • 64 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "ГосТ":

    Велко е производно на Велико- велик, голям. Аре, бегай!

    Коментиран от #76

  • 65 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Електрошок":

    Съгласна с теб, че много лъжепророци се появиха в последно време. За това ни предупреждава и Исус Христос и това предупреждение е адресирано най-напред към вярващите. Сатана се преправя на "светъл ангел" за да заблуди и избраните (вярващите) и разбира се предлага своята "стока" в красива и примамлива опаковка. Просперитет, на всяка цена, лъскав живот... Но онези, които познават Божието Слово, помнят думите на Спасителя: "Не само с хляб ще живее човек, но и с всяко Слово на Бога. Подчертавам ВСЯКО. И когато си приел и изследвал внимателно библейските думи " Не се безпокойте какво ще ядете и какво ще пиете или какво ще облечете, защото вашият небесен Отец знае, че се нуждаете от всичко това, но първо търсете Божието царство и неговата правда и всичко това ще вис е прибави( Матей 6:31-33), знаеш, че никъде в Библията никой не ти е обещавал просперитет. Освен пророците в овчи кожи. Сам апостол Павел казва: доволно ви е като имате храна и облекло. Сам той се трудеше за прехраната си, като разпъваше шатри, докато проповядваше. А Кики, Кубрат Томов и др. подобни са поредната лъскава и атрактивна опаковка, пълна с измама, предназначена за лековерните, търсещи сензации. Християнството НЕ Е СЕНЗАЦИЯ!
  • 66 Джен

    1 4 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Има хипотезата, че разединението и упадъкът на Велика България, започва след приемането на християнството, заради много силна родова клетва,за около 1200 год., на колобър, един от посечените боили, останали верни на Тангра. Той изрича клетвата, заради предателството на Княза и отказа му от свещената вяра, дадена им от боговете. Богомилството е последният опит, българите да бъдат върнати към Тангрианството, единственото истинското Христово учение.Според богомилите, юдеинът Савел, самонарекъл се Павел, изкуствено юдаизира християнството, изменяйки основните му принципи за равенство и братство.Патриаршията, папизмът и юдаизмът полагат огромни усилия да унищожат Тангрианството, виждайки в него истинска заплаха за скалъпената библейска история и собствените си егоистични доктрини, и успяват. Богомилството бива заклеймено като ерес, а България поема по пътя на християнството и своя упадък. Дано си спомним кои сме били!

    Коментиран от #68, #71, #75, #78

  • 67 Електрошок

    0 3 Отговор
    Цял живот сме заобиколени от пророци,които обещават!В крайна сметка всичко е за облаги-тук и сега,защото лъжепророците знаят,че няма оттатък(по-скоро го чувстват),а" отттатъка"е за балъците!Аз също го знам това,само че не се правя на пророк.Нека всеки сам да търси и ако успее да намери хармония без да пречи на другите-това е всичко което човек може да иска!

    Коментиран от #69, #73

  • 68 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Джен":

    Чети Евангелие на Мира от есеите и не се прехласвай по нещо което не ти е много ясно, като тенгриянството. Тези, които го донесаха тук, отдавна изповядват исляма и най- нагло се турчеят! Тенгриянството е езически култ към небесните тела използващ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ!. И АКО КОЛОБЪРА ПОСОЧИ НЯКОЕ ОТ ДЕЦАТА ТИ ЗА ЖЕРТВА, КАК БИ СЕ ПОЧУВСТВАЛ? Йудаизмът категорично спира човешките жертвоприношения заменяйки ги с животински, а след това Бог унищожава собствения си Храм( единственото място за всесъжения) и ги прекратява по този начин.

    Коментиран от #77

  • 69 Иванов

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Електрошок":

    Госте, има само два варианта! Или си роб на Бога, или си роб на робите!

    Коментиран от #70, #74

  • 70 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Иванов":

    Дефакто има един вариант роб си!

    Коментиран от #72, #85

  • 71 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Джен":

    Тенгриянството било единственото Христово учение ????? Ето така се раждат легендите и митовете!

    Коментиран от #79

  • 72 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Смотан":

    Оо, не е едно и също!

    Коментиран от #87

  • 73 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Електрошок":

    ИСТИНСКИТЕ пророци са изпратени от Бог. Те не обещават ! ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ! И който има уши да слуша - НЕКА СЛУША ! Всеки за себе си избира ! Но как ще различи лъжливите от истинските?
  • 74 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Иванов":

    Иванов, аз говоря за Пътят на воина или свръхчовека. Това не е робство,а борба. Борба за свобода в най чистият и свят смисъл на думата.
  • 75 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Джен":

    Така е, не само България, а Рим и Египет, Древна Елада и Месопотамия. Когато хората се отрекоха от божествата си и вълчите си кожи,за да станат овце нищо добро не видяха. Дълго време беше борбата срещу мракобесието на средновековието, а исляма превърна едни от най напредничавите цивилизации от математици и астрономи в религиозни фанатици.
  • 76 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Иванов":

    Според мен пък си е точно от Вълко, от там идва и Велко. Примерно като Велко Вълканов, който е кръстен на дядо си Вълкан )))

    Коментиран от #82

  • 77 Джен

    0 4 Отговор

    До коментар #68 от "Иванов":

    Не споря с теб, но много повече може да се каже за Тангрианството, като най-древната религия, от която се формират всички останали. Иначе, всички религии, които почитат природата и нейните проявления, се считат за езически. Логично е азиатските народи да почитат Тангра, нали произлизат от древните българи. Но в преодоляване на различията е ключът към възхода на народа ни, защото прабългари, траки богомили, православни - всички сме едно!

    Коментиран от #83

  • 78 Мини

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Джен":

    Както ти сам/а пишеш, става дума за ХИПОТЕЗА??? Това казва всичко!!! По-добре човек да върви по пътя....в търсене на ИСТИНАТА....., а тя определено не се намира в хипотези.....

    Коментиран от #80

  • 79 Мини

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Не религиозен":

    Именно.....от хипотези...., т.е недоказани неща....
  • 80 Джен

    1 4 Отговор

    До коментар #78 от "Мини":

    Човек предполага, Бог разполага! В търсене на истината, човек приема и отхвърля много хипотези, защото към просветлението се минава през много тясна врата и никога не е сигурно, тя ли е правилната!

    Коментиран от #81, #86

  • 81 Мини

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Джен":

    И по пътя към просветлението...за да си сигурен/а, че тя е правилната....." изпитвайте всичко, дръжте доброто" (1.Солунци 5:21")....
  • 82 Иванов

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Госあ":

    Сигурен съм, че гласуваш за Боко. Те са такива, калинки малинки.)

    Коментиран от #103

  • 83 Иванов

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "Джен":

    Ти трябва да се поинтересуваш не от тангризма, а от вярата на дедите ни траки. Разбира се малаките са им откраднали и Дионисий и Орфей и алфавита и всичко останало!)
  • 84 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    Абе те суеците горе -долу са ясни..кво праим с безуеците дето се правят на суеци ,че те много, бре и все овластени и подплатени добре.Какво да правим с тях ,се пита в задачата ,особенно с тези ,които едно говорят а друго вършат,готови са да съдят наред ,но те да са ненаказуеми...с тях какво да правим.
  • 85 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Смотан":

    Ако си роб, бъди Спартак !
  • 86 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Джен":

    Кой Бог разполага, Джен, според теб ?

    Коментиран от #97

  • 87 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "Иванов":

    Може и така да е но ползите от всичко са на лице. Господин Госта намекна за борбата за свободата, ако не видяхте. Но това е много лично и едва ли някой е стигал до там че да го изпита и осъзнае при положение, че всеки гледа да му е лесно. Всеки има свой те виждания за граница и лимит но едва ли всеки знае какво е граница и граница която сам си я слагаш или такава която просто не можеш да преминеш, но ти се иска. Така, че когато кажат рап божи за мен превода сие роб без значение какъв и на кой.
  • 88 Смотан

    0 0 Отговор
    Както казах и както виждам дори не сме стигнали на нивото на себе опузнание камо ли разбиране или влияние. Не съм аз човека за да ви го казвам при положение, че трябваше да дешифрирам лудостта и ада за да стигна до тук.
  • 89 Смотан

    0 0 Отговор
    И огромния натиск който определено бих нарекъл убийствен. За мен не знам, но едва ли това трябваше да е факт и последствие в живота уви е факт и резултатите са на лице вижда се. За някой винаги е било добре за други не.
  • 90 Смотан

    0 0 Отговор
    После вълкът на Урумов му бил виновен. На някой змията на други хипопотама на трети господ. Има за какво на всеки някой да му е виновен. Капиш.
  • 91 Смотан

    0 0 Отговор
    Урумов седи и се куми къде и как били згрешили. Ами овчеверието си овцата да не би да е вълк. Овцата е за да бъде гледана хранена и от време на време постригвана. Без вълци овчедушковци. И после какво не вълка. Ил наял стадото, а някой друг хаха. После оцапали сме се еми Да причинно следствена връзка.
  • 92 Смотан

    0 0 Отговор
    Аиде моля ви се. Нали така казахте на кесара кесатовото и тн.....
  • 93 Смотан

    0 0 Отговор
    Така, че следващия път като Урумов зададе въпрос къде збърлахме.. Отговора от някой апостоли ще е, че така им беше удобно.
  • 94 Смотан

    0 0 Отговор
    За мен е абсолютно безсмислено да говоря за каквото и да било смятам, че и за вас. Какво полза от това.
  • 95 Смотан

    0 0 Отговор
    Реално погледнато ползата е изконсумирана. Наздраве.

    Коментиран от #96

  • 96 Електрошок

    6 0 Отговор

    До коментар #95 от "Смотан":

    Разбрах,че консумираш !

    Коментиран от #109

  • 97 Джен

    0 3 Отговор

    До коментар #86 от "Не религиозен":

    Просто Бог! И човек може да го нарича с различни имена, ако реши да вярва в една или друга религия. Но преди всичко, е правото на свободен избор и аз признавам твоето такова. Чистосърдечно те съветвам да направиш същото, защото смирението е най-висша добродетел!

    Коментиран от #98, #99, #104

  • 98 Не религиозен

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Джен":

    О, Джен, за човек, който още търси и не знае пътя, проявяваш завидно самочувствие да съветваш такива като мен.Смирението е добро нещо, особено за човек като теб, за който отговорът е "просто бог" и толкова. Ако внимателно помислиш върху това, което казах в #73, ще откриеш, че всеки сам избира. Това е правото на свободна воля, която Бог даде на човека и никой от нас няма намерение да оспорва. Просто не можем да се съгласим с всяка хипотеза и да се оставим на вятъра на всякакви учения, защото вече сме вкусили от живата вода на Божието Слово.
  • 99 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Джен":

    Ти ли си новото попълнение "опоненти" ?
  • 100 Иванов

    0 2 Отговор
    Защо? Момчето зачесва теми, които и мен са ме интересували. Ако желае ще получи и отговори различни от тези до които е стигнал. Но е хубаво да изчете и по- старите коментари, щото ми писна да пиша едно и също. Накрая ще взема да си повярвам.))))

    Коментиран от #101

  • 101 Джен

    0 3 Отговор

    До коментар #100 от "Иванов":

    Последното ти изеречение е най-точно, ама религиозната вика - нет, нет, нет, аз видях светлината!

    Коментиран от #102, #108, #111

  • 102 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "Джен":

    Религиозната не е добре, не и обръщай внимание. Явно е роднина на урумов.
  • 103 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    Не се отметай. Хлъзгави риби сте религиозните.
  • 104 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #97 от "Джен":

    Всъщност, тук е уловката на религиозните да пробутват някакви твърде консенсусни закони, които не казват почти нищо, но задължават. Казват,че това е цялото знание и свалят товара от плещите твърде рано. Ще се повторя, това е по коварният противник от незнанието по Пътя, знанието което те кара да се чувстваш че знаеш всичко и не ти е нужно повече. Също така привидно се прехвърля цялата отговорност на Бог. Голяма заблуда. Бог е дал пространството,а Боговете са векторите на нашето битие. Почитайки боговете на доброто,с тежестта на качествата които развиваме у себе си,ние определяме координатите си в това пространство. Всичко зависи от нас,а знанието е като вселената,динамично и прогресивно. Добрите богове се приемат интуитивно, защото когато се раждаме всички сме чисти като деца. Ако се усланяме на тази чистота интуитивно ще знаем кое е добро и кое лошо. Знанието по Пътя само ще надгражда тази интуиция за да бъдем пълноценни хора в развиващата се ноосфера. Ако не се отклоняваме от Пътя, накрая ще бъдем отново деца (според Ницше) или бихме могли да оставим своят меч и да изкачим планината като поклонници без нуждата от каквито и да било предмети от материалният свят (според Бушидо и Мусаши)

    Коментиран от #105, #110, #142

  • 105 п.п.

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    Разбира се, не бива да отричаме никоя религия, защото за много вярващи християнството е начинът по който да покажат своята почит към Бог и които не се нуждаят от "доказателства" за съществуването му, но за други вярата е като сиренето. Опитват от позицията на Бог и богоизбрани да наложат статични принципи и да отрекат динамиката на вселената. Те са против природните закони. Те са лъжепророците.

    Коментиран от #106, #107

  • 106 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #105 от "п.п.":

    Очевидно, има и такива, които плащат за логорея 24/7

    Коментиран от #112

  • 107 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "п.п.":

    Както и ти не се нуждаеш от "доказателства" за твоите 999 999 богове....
  • 108 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Джен":

    По внимателно Джен! По-смирено, нали това препоръчваш...
  • 109 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Електрошок":

    Ами да последно време ходя до магазина и си копувам разни работи. Явно консумирам все още. Не съм имал идея да не ям или пия не съм такъв светец.
  • 110 Електрошок

    0 3 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    Това съм го писал преди и аз-знанието спира-те не търсят,а стоят и чакат!Ама тея пространства,вектори,координати,Ницше и дугите там алабализми са трудно разбираеми , щото са далеч от стила на апостолите и другия там библейски персонал.

    Коментиран от #113, #114

  • 111 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "Джен":

    Не религиозна е много напред с материала и можеш много да научиш от нея. Нито тя, нито аз сме на заплати и единствения ни мотив е да споделим своя опит пред неверниците, та белким някой се посъбуди от съня си.)
  • 112 Електрошок

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Не религиозен":

    Харесва ми новия начин на класификация на логореята-Логорея 24/7-японски вариант;Логорея 12/5-френски вариант и т. н.Мойта например е Логорея12/7-пенсионерски вариант.

    Коментиран от #123

  • 113 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #110 от "Електрошок":

    Векторите и приноса на всеки един човек с тежестта си в посоката им е моя интерпретация почерпена от мултивариационната статистика. Все по близо съм до създаването на своя хибрид между изтока, запада и съвременната наука. Иначе, Мусаши е ясен и точен като острие. Ницше също. Но на някои не им изнася. Както бях писал преди, емулсиите се използват за разделяне на компонентите от смеси. Но те предпочитат смеси с неясни компоненти.

    Коментиран от #129

  • 114 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Електрошок":

    Надявам се, ако не взема Нобелова награда за Физиология, да взема поне за Мир. Въпреки че е по долна категория )). А защо не и двете, като комуниста Полинг :))
  • 115 Електрошок

    0 0 Отговор
    Ако успееш ние с не религиозната ще се превъртим на 180"и ще ти напомняме как сме ти помагали по Пътя!

    Коментиран от #117, #121

  • 116 Електрошок

    0 0 Отговор
    Абе той и Ицхак Рабин е носител на Нобелова награда за мир,ама ако се поинтересуваш от биографията му някои негови изказвания,по-добре да не си в тая група!

    Коментиран от #118

  • 117 Мини

    6 0 Отговор

    До коментар #115 от "Електрошок":

    "Направи добро и го хвърли в морето"! Славата е на Бог....😊

    Коментиран от #119, #120

  • 118 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Електрошок":

    О да,да. Както споменах, тези за Мир са много по долна категория. Но срещу Полинг нищо не можеш да кажеш ;)
  • 119 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Мини":

    Достойно за награда за Мир. Но това християнско ли е ? Не съм го чувал от религиозните...
  • 120 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #117 от "Мини":

    Хмммм парите бих му дал, и властта бих му дал, но славата....Не ! 😉 Трябва да се знае,чия е славата. Това е добре за йерархията в обществото. Без йерархия се превръщаме в стадо...
  • 121 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Електрошок":

    Странен е поривът ти да се групираш с мен... Аз съм сигурна, че няма да се наложи да се превъртам!

    Коментиран от #124, #127

  • 122 Електрошок

    0 0 Отговор
    Да!Достоен живот!Рових се в биографията му и-нищо компрометиращо!Дано изкараш и ти 93г. под лозата в Губислав!

    Коментиран от #125

  • 123 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #112 от "Електрошок":

    Логорея (гръцки λογορροια, от logos — слово, реч, и rhoia — течение, изтечение) е неудържимо, превъзбудено говорене, многословие; в нервологията/психиатрията е симптом при патология на речта - съчетание на скорост на говоренето и в същото време многословие/празнословие и/или безсмислен поток от думи, така казва Уикипедия. В случая си надценил и френската и себе си. Остава само 24/7 , но дали е японска...въпрос на фантазия.
  • 124 Електрошок

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "Не религиозен":

    Чак пък порив.Просто чат в жегата,стимулиран от мастика със сладолед:)

    Коментиран от #128

  • 125 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Електрошок":

    Всъщност бил е на път за трета свързана с двойната спирала, но е подходил малко несериозно и е консултирал "безплатно" Френсис Крик, щото май Уотсън е бил телефонист в цялата работа. А пък най много му знае устата след това. Видя ли че в щатите е бил доста недолюбван заради левите си възгледи. Дори са го анатемосвали като гнил комунист.

    Коментиран от #145

  • 126 Снимката

    1 0 Отговор
    Мяса на гербаджия управляващ.
  • 127 Електрошок

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "Не религиозен":

    Още по-странно е,че ти имаш чувство за хумор,а прие този коментар сериозно!
  • 128 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #124 от "Електрошок":

    Е, нали знаеш, че надеждата умира последна...
  • 129 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "Госあ":

    Това много ми прилича на демонът на Максуел!Искаш да категоризираш всеки човек и в зависимост от това да отваряш клапата към другата камера:)

    Коментиран от #130, #131

  • 130 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #129 от "Електрошок":

    Хммм ами аз ти казах че няма лошо в нарастването на хаоса и че е неизбежно. Но тук по скоро имам предвид че множеството според своите категории определят координатната система на разпределение,а не обратното- да се разпределят по определена координатна система. Която е статична на всичкото отгоре.
  • 131 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #129 от "Електрошок":

    Само да спомена, че съм зает в момента,че една от новите теории за произход на живота предполага че възникването на първата биологична информация която да се запазва и предава се дължи именно на хаоса

    Коментиран от #133

  • 132 Госあ

    0 2 Отговор
    Което пък може да наведе на мисълта, че демоните които създават хаоса са благородници и образът им е изопачен, като този на вълците....
  • 133 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Госあ":

    Интересно,защото в мойте представи информация,която да се предава означава определен ред,а хаоса е средата от която възниква.

    Коментиран от #136

  • 134 Делфи

    4 3 Отговор
    Тук май едни млади семинаристи разводняват дискусията пишейки пълни дивотии, смятайки, че вършат богоугодно дело възпрепятсвайки евангелизма на Урумов. Явно техният Ректор им е разширил възприятията( отзад) с похвати от гей Кама сутра и Тангра за мъже с мъже. Не една, а две Нобелови награди с бради за тях!

    Коментиран от #137

  • 135 Електрошок

    2 0 Отговор
    Добър си!И напълно те разбирам-останал си без партньор в този скучен петъчен ден.Мъжете са боклуци!Пиши,дано преодолееш мъката!
  • 136 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #133 от "Електрошок":

    Ами ето, значи интуицията не те е подвела. Всъщност е доста логично хаоса като ентропия,противоположна по знак на свободната енергия характерна за всяка реакция да съществува паралелно като среда.А както се казва,от самото си начало ние горим и увеливаме ентропията. Тук обаче трябва да се помисли сериозно. За съжаление, няма да падне от небето наготово.

    Коментиран от #140

  • 137 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #134 от "Делфи":

    Иванов, ама аз заявих че се боря за две ))) Едната може би ще трябва да я деля с Електрошок, което би означавало по малко слава,но по добре по малко отколкото нищо. Като богоугоден човек,не съм алчен.
  • 138 Иванов

    5 1 Отговор
    Та това си пак ти, даже грешките са едни и същи!)))

    Коментиран от #139

  • 139 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #138 от "Иванов":

    Грешките може и да са като моите,щото не сме в час по правопис, но стилът е твоя )) Но хайде да не разводняваме евангелистките проповеди на урумов с правопис и стил.
  • 140 Електрошок

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Госあ":

    Когато учех,техническата термодинамика беше за мен инструмент на инквизицията!По късно започна да ми става интересна!

    Коментиран от #141

  • 141 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Електрошок":

    Това е не само евангелие за Механиката, но и за Химията и Биологията...
  • 142 Джен

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "Госあ":

    Прав си! Изповядването на определена религия, не те определя като добър човек. Официално признатите религии, в съвременния им вариант, достигнал до нас, са умишлено осакатени от институтуциите, за да бъдат хората слепи. В някои, определени като ерес, религии(учения), се съдържат много ценни знания за структурното проявление на Вселената(квантова, атомна и молекулна същност). За непроявената Вселена, т.нар.Мъртва точка(граница между видимия и невидимия свят), откъдето започва реализацията на всеки човек. За силата наречена Етер, която съвременната наука още не може или не иска да определи, въпреки че съществува като първоопределящ елемент в Менделеевата таблица до началото на 20 век(защо ли е премахнат!!!). Може би, Тесла би отговорил, ако беше жив! Но както е казал приживе - "Ако омразата беше електричество, щяхме да осветим целия свят!"

    Коментиран от #143, #148

  • 143 Смотан

    0 2 Отговор

    До коментар #142 от "Джен":

    Хаха ти ги застъпи. Нидей ще дадът на късо.
  • 144 Смотан

    1 0 Отговор
    След като бог видях в един коментар вижда в душите на хората какво са правите на силно разсеяни.
  • 145 Джен

    1 3 Отговор

    До коментар #125 от "Госあ":

    Говориш за Крик и ако е вярно, че е допускал извънземен произход на ДНК, за да затворим кръга на дискусията, да споменем и за пришълците от Плеядите, Сириус и Орион.

    Коментиран от #146, #147, #150

  • 146 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #145 от "Джен":

    За тези пришълци ти не можеш да намериш никакви данни, но за Творците от Небиру можеш в книгите на Зекария Сичин.
  • 147 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #145 от "Джен":

    Не знам за такива изказвания от негова страна 😁 И едва ли е правил такива,но в крайна сметка всеки може да твърди каквото си иска. От неговата позиция сме длъжни да обърнем внимание,но в никакъв случай не сме длъжни да приемем нещо само заради някакъв авторитет. Разбира се, уважението е друго нещо. За него знам други любопитни неща, които биха могли да повлияят на такова изказване, но няма никакво значение 😅 Освен това,каква е разликата дали ДНК (всъщност се предполага че първо е РНК) се е структурирала тук на земята или някъде на м'ната си и с метеорит отломка от друга планета или комета пропътували половината космос и нацелвайки точно нашата Земя са я донесли ? Това прави вероятността за възникване на живот на планетата ни още по малка.
  • 148 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #142 от "Джен":

    Според мен за тези неща е по добре да се ползва математика. Така и правят. Този етер е "тъмна Индия" (тъмната Индия,щото от светлата идва много светлина)

    Коментиран от #149, #154

  • 149 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "Госあ":

    Не знам какво имаш предвид под "първо определящ елемент" на таблицата, може би хелиеви ядра....
  • 150 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #145 от "Джен":

    За да затворим кръга на дискусия, мисля че се увличаш по алхимия, което неминуемо ще те отведе към Нибиру или извънземните, защото няма да намериш отговор тук. Но ако не го намериш тук, няма да го намериш и на Нибиру. По добре си пусни Planet X да слушаш . Всъщност една от религиозните конспирации е че ни занимават с въпроси за сътворението, като ни вкарват във филми или алхимия.
  • 151 Госあ

    1 2 Отговор
    Можеш да пинеш и две бири и музиката да свири :) Така живее един самурай, изцеждайки сладостта от живота между решенията на две теореми. Много съм готин да ти кажа, чак ми идва да си посегна :)

    Коментиран от #152

  • 152 Смотан

    1 1 Отговор

    До коментар #151 от "Госあ":

    Взе ми думите, така да кажа

    Коментиран от #153

  • 153 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "Смотан":

    Приятелю, само ти ме разбираш.Благодаря ти!
  • 154 Джен

    1 2 Отговор

    До коментар #148 от "Госあ":

    Приятелю, на Нибиру, няма да ми хареса - сугурно нямат бира! А за Етера - вярно е и тъмна Индия, но дуализмът е във всичко. От хората зависи дали ще го използват за добро или зло, засега е второто. Първоопределящ, който трябва да е на първо място преди водорода, с нищожно атомно тегло и най-бързия.Менделеев го определя като плътност във въздуха при нулев натиск.

    Коментиран от #156, #159

  • 155 Госあ

    2 2 Отговор
    Доколкото знам, след големия взрив с понижаване на температурата от големият"бульон" се появяват алфа частиците (хелиевите ядра ) и след тях водорода и хелия. Етера май го водят гравитация, или всички тези взаимодействия между частиците,като силни, слаби и електромагнитни. Дуализма, доколкото знам не е етер. Етера е алхимия, приятелю. Алхимия е и да вадиш електричество от въздуха. Алхимиците са като религиозните. А понякога са и двете - религиозно-алхимичен дуализъм. В крайна сметка е вредно за психичното здраве. Гледам на някой пак не са му издържали нервите
  • 156 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #154 от "Джен":

    Не може да няма бира на Нибиру. Има и етър, много етър, също и кока кола и пепси. С водчицата :)) Менделеев би бил много доволен от 40° чист двойно дестилиран етилов алкохол! Слава на Нибиру! Слава на PlanetX! Алелуя!

    Коментиран от #157

  • 157 ГосТ

    0 4 Отговор

    До коментар #156 от "Госあ":

    Урумов, съвсем изтреще бе братчед. Пий наистина една бира и се успокой. По силни неща не употребявай, че си Чао. Айде Чао

    Коментиран от #158

  • 158 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #157 от "ГосТ":

    Чао и не се вясвай тъдява, пи мезон с пи мезон!
  • 159 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #154 от "Джен":

    Дай ся, да си поговорим за кварките. Ти Джен, знаеш ли кварките?

    Коментиран от #161

  • 160 Госあ

    1 2 Отговор
    Много обичам в петък вечер след тежкия интелектуален труд бира, .... и рок. Йеее!
  • 161 Джен

    0 1 Отговор

    До коментар #159 от "Госあ":

    Ти, сериозно ли! Ами, знам ли - май си правят двойки и тройки - и те като нас! Кажи ти, ако не ти е още дошла много бирата!

    Коментиран от #162

  • 162 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #161 от "Джен":

    О йеее! Четеш ми мислите Джен. Искаш ли да караме байкове по врачанско? Ще се превърнем в кварки и всеки ден ще е петък вечер :)) Можем да вземем и Смотан с нас и ще е куул!

    Коментиран от #165

  • 163 The Last Jedi

    1 0 Отговор
    Абе дееба не така грубо бе
  • 164 Госあ

    2 0 Отговор
    Бирата е от мен! Само Шуменско, о йеее :))
  • 165 Джен

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "Госあ":

    Търся водка 40°, по Менделеевски, ако не намеря, ще вземем и Последния джедай, да я трасмутира от Етера, и ще бъдем мнооого нежни!
  • 166 Смотан

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно значи вълци овце консуматори тн. все земни работи. Въпрос а какво ще стана, ако бъг реши да изконсумира пък тия земни работи щом вие сте консуматори. Хм? Каквото получил такова дал.

    Коментиран от #168, #175

  • 167 Иванов

    4 2 Отговор
    Момчета, ако искате водка и разюздан се*с, идете в темата за Русия. Там има достатъчно!))))

    Коментиран от #173

  • 168 Електрошок

    0 3 Отговор

    До коментар #166 от "Смотан":

    Смотан,ти ще се окажеш най-нормалния в този форум!

    Коментиран от #169, #171, #174

  • 169 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #168 от "Електрошок":

    Е държа да се оказвам или да ме отказват какъвто и да било. Все пак искам да го кажа и държа да го кажа защо, защото има много които чули не дочули разбрали не до разбрали и вече религия пишат.

    Коментиран от #170

  • 170 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Смотан":

    При положение, че си има нормални пътища през които се минава и ако не си ги минал как да ги разбере или кой да ти каже. Тия дето се качват на чужд влак със чужд билет обикновено стигат дестинацията но не знаят на къде да вървят по натам.
  • 171 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Електрошок":

    А и думата и тълкуването на тази фраза нормален далеч не е в нормите на последователността в днешно време. Така че не благодаря не искам да съм нормален за някой индивиди. Защото просто лудостта не вече стоиност която може да конкретизира дадена личност. Тя вече е излезла от нормите си и има нужда за по подробно изследване. Почти толкова колкото и мълчанието.
  • 172 Смотан

    0 1 Отговор
    А като ви погледна коментарите...... Се вижда побългаряването.
  • 173 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Иванов":

    Ето това е тема !!!
  • 174 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #168 от "Електрошок":

    Другите си пропускат хапчетата и страдат от раздвоение на личността и пишат с други никове, виждат антихристи или имат срещи с Исус. Ама к'во да правиш. Пъстър свят.
  • 175 Джен

    1 2 Отговор

    До коментар #166 от "Смотан":

    Може и така да стане, но преди това ще се забавлява още как хората вървят към бездната, водени от алчност и глупост. И дори на ръба, имащите власт да променят това, които според Вонегът са социопати, получаващи лоши съвети от големите си мозъци, пак няма да осъзнаят голямата заплаха, защото винаги са много добре нахранени и потънали в удовлетворителна леност и задоволство.

    Коментиран от #177, #179

  • 176 Иванов

    4 2 Отговор
    Момчета, нямате ли си фб, та там да си чатите? Има и сайтове за запознанства, регистрираш се и започваш чат с 50 девойки на по 50 години. Така постоянно ще получавате съобщения и ще можете да си изливате душите и да се самовеличаете до небесата. А може и някоя бабка да ви върже и обслужи безплатно. Или дядка.))))

    Коментиран от #178

  • 177 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #175 от "Джен":

    Явно и ти си прогледнала, но уви само толкова.
  • 178 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #176 от "Иванов":

    Точно за това и не седя във фейсбук заради споменатите причини които изброи. Ха ха.

    Коментиран от #180

  • 179 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #175 от "Джен":

    Хубаво е да си припомним една творба Приказката за стълбата. След като я прочетете може и да ви хрумне нещо. Лично на мен ми хрумна че може и без стълба, но явно да дадеш на заден ход с 200км. Не е за всеки.
  • 180 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Смотан":

    Защо, те и бабките душа носят, днес им викат милфове и заради Макрон са си модерно занимание.) А младите моми пари искат, нещо недопустимо за един бг джентълмен.)))

    Коментиран от #181, #184, #185

  • 181 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #180 от "Иванов":

    Като толкова акъл даваш ходи и се забавлявай спести ми някой подробности не съм маймуна на колелца. А и трудно ще стане да ме направите такъв както ти казах твойта лудост си я дръж в джоба аз моята в моя. Определено нямам нужда да си мерим лудостта дока-зъл съм. Възнамерявам просто да не го правиш. Но до онзи ден подчертавам не изкарахте дявола. Днеска пеете але луя ти ме водиш на зелени пазвища. Бегай бате при бабите забавлявай се, че нещо някой се е осрал с више.
  • 182 Смотан

    0 1 Отговор
    Пак ще ти го кажа кой е по-луд лудия или тоя който го следва.
  • 183 Смотан

    0 2 Отговор
    Така, че мисля да наблегна на нормалния живот и спасението от религиозните общности. Търсейки уединение със по не намеснически и виши форми на общуване същества, а не скрили се в миши дупки ереси търсещи по най лесния начин да се измъкнат от собствената си гнусота пречещи и създаващи просто и ясно проблем не само на другите, а и на самите себе си. Нека не забравяме, че кръста преди време са го носили на опаки и все още е на опаки ако се поразровиш в някой символи на този свят.
  • 184 Смотан

    0 1 Отговор

    До коментар #180 от "Иванов":

    Приятно прекарване във фейса по бабки ти пожелавам. Урумов да не ми се чуди защо мисля да ходя на разплод в Исландия със жени.

    Коментиран от #188

  • 185 Смотан

    1 1 Отговор

    До коментар #180 от "Иванов":

    Пази ме боже от Иванов тоя съвсем се чална. За баби по фейса ми дрънка.... Съвет като толкова си падаш по баби виш някоя бразилска баба, мисля че и те не искат много пари щото си ги имат а и изглеждат то привлекателно.
  • 186 Смотан

    1 1 Отговор
    Ужас с какви се събрах.
  • 187 Смотан

    1 1 Отговор
    Най-смешното е в статията пак се говори за АТМ машини. За вълци за глупости които ама грам не ми влизат от какъв зор трябва да ги има и от какъв зор трябва да съществува такава простотия. Светът е направен не от религиозни общности, а от хора с интелектуални и физически усилия. С-комуникация и идей. Винаги е имало слаби и силни. Луди и нормални. Пияни и трезви. На каде сте си забутали хуя не знам, но ще ви излез е през носа.
  • 188 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #184 от "Смотан":

    Само не ходи в скандинавските страни, защото могат да те кастрират, законът ги задължава... Слушай какво ще ти кажа, никой тук не е длъжен да ти търпи тъпизмите, аз не съм Исус... Ще отвориш сайта на антропософите, там ще търсиш хората които превеждат от немски книгите на Щайнер. Един от тях е психиатър в Раднево и този човек може да ти помогне реално!!! Успех и следващия път много ще се радвам ако с гостчето сте си намерили друго занимание и ви няма тук. Дано ме разберете правилно, аз не съм манихей и не смятам повече да проявявам и капка търпение към вас двамата.

    Коментиран от #189, #190, #195

  • 189 Смотан

    2 2 Отговор

    До коментар #188 от "Иванов":

    Наглостта понякога граничи с лудостта. Кой кого търпи е спорно тук не смяташ ли. Дали аз ти търпя гейските набуто задни мисли от началото не знам как още се сдържам явно съм започнал да се ядосвам спокойно. Но не аз бях този който почна да налага и да казва кой какъв е тук. И ако трябва да говорим за търпение внимавай със железното търпение. Като няма да проявяваш спокойствие недей насила няма да те карам. Но пречиш ли и аз ще преча. Обикниовенно когата двама се карат виновен е по умния. Чао присъствието ти понякога не искам да казвам какво поражда но определено не поражда.

    Коментиран от #220

  • 190 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #188 от "Иванов":

    Иванов, ухажвайте се с религиозната, пък вземете да се вземете накрая. Много си подхождате. Баламурници. Не ми се прави на просветен чел- недочел некви съмнителни книжлета. И като пишеш некви глупости си ги пиши от твоя Ник, не от моя. Ако ще пишете за християнство, пишете легитимно. А не от некви секти. И двамата. К'ви са тия евангелисти, к' ви са тия манихеи.
  • 191 Смотан ραɗαωαη

    0 0 Отговор
    Като на Иванов не му се нрави нещо обикновенно започва с намеците аз няма да ви търпя. После като се изнерви разправя, че няма да отговаря за постъпките си. Да те светна отговаряш за постъпките си и то за всяка една.
  • 192 Смотан ραɗαωαη

    1 0 Отговор
    Всяваме смут, а Иванов. Докъто можем да го държим като го изпуснем смутът опаля каква стана. Сега Госта и Аз съм ти неудобни и почна с прокарването на нови теми тип на там кадето сте тръгнали не ми харесва, щото аз няма да стигна.
  • 193 Смотан ραɗαωαη

    0 1 Отговор
    За мен ти си най-невероятния Исус Христос Иванов който някога съм имал възможност да срещна.
  • 194 Смотан ραɗαωαη

    0 1 Отговор
    Не, че нещо но много исус христоси видях в последно време сигурно е от некачествения алкохол в магазините.
  • 195 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #188 от "Иванов":

    То и аз не съм длъжен да ти търпя тъпизмите но уви търпя ги нали.
  • 196 ραɗαωαη

    1 0 Отговор
    Много ми е интерестно как така се изразяваш, че никой не е длължен да ми търпи простотийте. Предполоагам другите имат право на мнение, че да се изказваш вместо тях.
  • 197 ραɗαωαη

    1 0 Отговор
    Способмостта ти да излагаш някой някой ден ще те изложи сам самия.
  • 198 Иванов

    2 1 Отговор
    Има много млади хора, които са направили неуспешен опит в изучаването на верската тематика и връзката си с Бог и от вас двамата, дебили с дебили, те просто не смеят даже и да попитат нещо, което ги интересува и което може да преобърне живота им към Бога. Вие си мислите, че защитавате православието, но само си го мислите! Вие сте срам и позор за православието. Юродивството си има строги правила, които вие тъпчете, тъпчейки и върху Месията! Да не стане да се видим в Гееном и да ме молите за чаша водица!!!

    Коментиран от #200

  • 199 ραɗαωαη

    0 2 Отговор
    Не знам не тъпча никой но последно време месията тъпче каде му падне за щяло и нещало само да му дадеш повод и почва. По зле от сатаната.

    Коментиран от #202

  • 200 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #198 от "Иванов":

    Нека следят моите коментари и тръгнат по пътя на воина или свръхчовека, нека ги е грижа за другите и околната среда и неминуемо в краят му ще стигнат и до Бог. Религиозните ритуали които им предлагате ще ги отведат само до онова стихотворение на Рембо, което бях публикувал.

    Коментиран от #201

  • 201 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #200 от "Госあ":

    На тези хора не им предлагам религиозни ритуали, нито нещо което не могат да носят, Тора е за силни хора. Предлагам им истинския Месия и есейското Евангелие на Мира. Ако някой предложи нещо по- добро като качество и цена, шапка му свалям, но такова е нямало, няма и няма и да има никога! Запомни това добре!!!

    Коментиран от #203, #218

  • 202 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #199 от "ραɗαωαη":

    Гадно, нали? Явно му е преляла чашата от такива като тебе!!!

    Коментиран от #204

  • 203 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #201 от "Иванов":

    Където и да отидете на друго място, ще ви поискат цена, която нито можете да платите, нито пък ще приемете доброволно даже и да сте заможни! Истината ви пиша.

    Коментиран от #205

  • 204 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #202 от "Иванов":

    Не преляла ми е чашата от тебе. И от всичко. Да же се чудя какъв ритуал древен да си направя да се освободя от всички. Отивам да чукам на входа на ада че тука явно нема фън.
  • 205 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "Иванов":

    Ат тука си платих цената окрадохаме друг вид форма на разплащане. Ай чао

    Коментиран от #206

  • 206 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #205 от "Смотан":

    Здравето ти вземат укаждат те обиждат те и накрая ти адвокатстват след като не са успяли да ти видят сметката. И накрая ми говорят от мое име. Не не не ми е писнало абсолютно ми е безсмислено да се занимавам с безсмислието.
  • 207 Смотан

    0 0 Отговор
    Глас в пустиня текст в пясъка на вятърните мозъци.
  • 208 Смотан

    1 0 Отговор
    Колкото и да не го кефи Урумов аз съм направил избора да не уважавам дадена раса и това ще е до гроб.

    Коментиран от #209

  • 209 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Смотан":

    Да продължава да си играе на включ изклю. Няма да спечели много.
  • 210 Смотан

    1 0 Отговор
    Като си пипал чуждото така става.
  • 211 Джен

    1 3 Отговор
    По велики умове от нас са казали, че когато решим, че всичко ни е ясно, значи нищо не знаем. Ето и един цитат от Шопенхауер - "В крайна сметка, всичко се свежда до факта, че човек може да разбере само онова, което е единосъщно с него."

    Коментиран от #212, #219

  • 212 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #211 от "Джен":

    Ти почети Буда, Дънов. Велики Учители! Можеш да четеш и човешките учители Нагарджуна и Нагазена, ученици на Нагите и тогава Ницше,.Кант, Шопенхауер просто ще избледнеят като стари снимки.

    Коментиран от #235

  • 213 Смотан

    1 0 Отговор
    Аз почита земята на нея съм в момента глупаци.

    Коментиран от #214

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Смотан

    0 0 Отговор
    Съжалявам но вече не ви рацбирам изчерпа се.
  • 216 Смотан

    0 0 Отговор
    Трии трии и без това скоро ще се изпотриете.
  • 217 ραɗαωαη

    0 0 Отговор
    Няй-смешното е, че за мен няма значение за вас няма и всичко е точно като по книга.
  • 218 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #201 от "Иванов":

    Силните хора живеят тук и сега, когато завали дъжд,те не се крият под стрехите на чуждите къщи, защото знаят че пак ще се намокрят. Те излизат с достойнство в сърцето на бурята и тежат на мястото си,без да се надяват на прошка и милост. Защото тяхното място е тук и сега. Само така може да се променят посокита на векторите на битието. Всеки трябва да тежи със своите качества тук и сега и да влияе на разпределението на всички останали, а не да се превръща в аутлеар разчитайки на друг живот. Само така може да има демокрация.
  • 219 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #211 от "Джен":

    Именно затова, тези които търсят доказателства за Бог и сътворението са алхимици. Да не използвам друга дума, използвана за обвинения в средновековието. Бог ни е дал пространството, а координатите си, ги определяме ние. Благодарение на хората застанали с чест в бурята, имаме достатъчно познания за това в каква посока да организираме битието си. Всъщност, на въпросът за това "човек ли определя битието или битието човек" , бих казал определено, че човек определя битието си когато е силен и има разум, сърце и интуиция. В противен случай една шепа хора определят битието и съответно човека според него. Разбира се, ноосферата е като вселената, динамична и експанзивна и никой не може да я спре, но когато знанието бъде консумирано само от определени хора, те ще могат да тежат достатъчно, за да променят векторите на човешкият живот и останалите да развиват само онези качества, които са заложени най силно в тях, без да имат каквато и да било собствена тежест.

    Коментиран от #221, #228

  • 220 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #189 от "Смотан":

    Нямам нищо общо с гейовете, но ти си пълен хохавелник и шизофреник и трябва да се лекуваш активно в лечебно заведение със строг режим, а кно- то ти да бъде конфискувано от държавата по възможност веднага!!!

    Коментиран от #226

  • 221 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #219 от "Госあ":

    Как можеш да напишеш толкова думи без нито една мисъл? Политик!!!))))

    Коментиран от #222

  • 222 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #221 от "Иванов":

    В тези няколко реда е целият смисъл на съществуването ни Иванов. Смисълът на демокрацията и приноса на всеки един от нас за нея. Някой ден бих могъл да бъде политик, но само ако има смисъл.

    Коментиран от #223

  • 223 п.п.

    1 1 Отговор

    До коментар #222 от "ГосТ":

    единствената приемлива форма на управление е социалдемокрация. В глобален мащаб. На първо време трябва да се завърши чистката на чифутите от обществото. Да си ходят в обетованата земя, всички, така както са дошли. Голи като пушки, заедно с цялото си слово дето го продадоха прескъпо.

    Коментиран от #224

  • 224 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #223 от "п.п.":

    Преди да поправиш света, трябва да изправиш себе си! Има една много хубава книга за тази цел- Палма Дебора( Tomer Devorah) на рав Моше Кордоверо. Уникална Книга, уникална!
  • 225 Иванов

    3 0 Отговор
    Има един филм в който героите се поздравяваха един друг с- бъди Исраел, та и аз ти пожелавам- бъди Исраел и спри да мразиш хора, които нищо лошо не са ти направили, ако си етнически българин разбира се, турците ги мразят по принцип.)
  • 226 Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #220 от "Иванов":

    Една вечер ти гледах сеира и след като ти баннаха ника Смотан, ти започна да се именуваш на Сатан, спомняш си, предполагам... Та, сърди се само и единствено на себе си. Тук прославяме Бог, а не Сатаната!!!

    Коментиран от #227

  • 227 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #226 от "Иванов":

    Коментарът се отнася за Смотан.
  • 228 Джен

    0 0 Отговор

    До коментар #219 от "Госあ":

    О, самураю, на двата меча! Прекрасни съвети за личностно самоусъвършенстване, но за обществото постигане на демокрация е невъзможно. Човешката история доказва, че ЧОВЕК може да създаде само йерархична общност с привилегировано малцинство, както и да го наречем. И това малцинство, което тежи със своите качества и влияе на разпределението на всички останали, няма "достойнство в сърцето", а е водено от користни цели. Кога тези, "застанали с чест в бурята", ще застанат на върха на йерархията, за да променят живота на останалите към добро? Ще ми отговориш - Когато повечето хора станат такива. Това, за съжаление, е по-скоро утопия. В този смисъл, се сещам за антиутопията на Оруел и неговата представа за бъдещето като време, в което винаги "ботуш, размазва човешко лице", защото повечето ЧОВЕЦИ още дълго ще са това, което не трябва да бъдат. А честта, разума и интуицията могат да определят битието на човек, само в една почти идеална среда, а планетата, като цяло, не е добро място за живеене.Да не изключваме и силата на случайността, както казва Булгаков - "Човек е внезапно смъртен."

    Коментиран от #238

  • 229 Смотан

    0 0 Отговор
    Иванов виш сега не ти харесва, че съм ти разкрил схемите сори брато, но със шизофреника се бориш със собствената му шизофрения. Както казах аз индуските ти методи за самонамърдване между където не ти е работата може и да ти коства бая. Не си успял призна си защо ще ти кажа щото играта ми харесва.

    Коментиран от #230

  • 230 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #229 от "Смотан":

    Опитал си се да се намърдаш на всякаде, лошо брат но индийщини не са еврещини ясно разликата е огромна. По добре освободи някой хора които закъсват заради черната ти магия за забогатяване щото не си правиш добра услуга. Шизофренията се играе от актиори а някой просто я имат защото не се адаптират.

    Коментиран от #231

  • 231 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #230 от "Смотан":

    Ще ме прощаваш, но запознат съм с еврещини, но индищините вече моля ти се. Държиш и Еврей и християни и луцифери в индийски капан това съм разбрал докато играх ролята на шизо. Но трябва малко да опит и повече фантастика.

    Коментиран от #232

  • 232 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #231 от "Смотан":

    Ако трябва някой да му бъде конфискувано нещо не знам но на тебе ти трябва вселенски съд.

    Коментиран от #233

  • 233 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #232 от "Смотан":

    Разбрали Ивановчо.

    Коментиран от #234

  • 234 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #233 от "Смотан":

    Обърка вселенско то ченге Иванов.
  • 235 Джен

    2 0 Отговор

    До коментар #212 от "Иванов":

    Не отричам Буда и Дънов. Но и Буда казва да не вярваме на нищо, което не е в съгласие със собствения ни разум и да вървим само след себе си.

    Коментиран от #237

  • 236 Смотан

    0 0 Отговор
    Сто пъти ти казах да не ми казваш и да не адвокатстватш. Не бате дай да се нацапам.
  • 237 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #235 от "Джен":

    Проблема при Иванов е, че и сърце да му дадеш пак ще налага своето.
  • 238 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #228 от "Джен":

    В йерархичната общност няма привилегировани, а клъстериране на множеството според функциите им в това общество. Включвайки малко материализъм към математиката, според функциите си някои имат по големи потребности от други, но "никой не трябва да бъде толкова богат,че да купи свободата на другият и никой не трябва да бъде толкова беден,че да бъде принуден да я продаде". Разпределението по принципните компоненти (векторите) включва в себе си клъстериране. Демокрацията сама по себе си също, древните гърци са определили демокрацията като управление на гражданите, това е ценз. Усъвършенстването на качествата на всеки човек,ще доведе и до законна йерархия и до промяна в посоката на координатите. Така ще бъдем в хармония с ноосферата и Бог ще бъде доволен. Това е социалдемокрация. И тогава фалшивите ще бъде аутлеари

    Коментиран от #239

  • 239 Джен

    0 0 Отговор

    До коментар #238 от "Госあ":

    Нави ме! Ама кога?

    Коментиран от #240

  • 240 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #239 от "Джен":

    Когато хората започнат да мислят за настоящето с чест и достойнство, а не толкова за бъдещето и отвъдният живот, който им е гарантиран спазвайки само някакви ритуали ;) Когато тежат на мястото си, каквото и да е то в йерархията, това е много по достойно от някаква фалшива позиция която им се предлага като лишени от съдържание статисти.

    Коментиран от #241

  • 241 Джен

    1 0 Отговор

    До коментар #240 от "Госあ":

    Дааа! Йерархия, основана на общия интерес, а не на личния. Природата ни е дала прекрасен пример за това, чрез организацията на пчелите. Но ние скоро ще ги унищожим, както и 80% от животинските видове. Дано намерим верния път, ама надали!

    Коментиран от #242

  • 242 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #241 от "Джен":

    Всъщност тази йерархия се самоорганизира, както и разпределението на множеството, което определя и посоките. Тази самоорганизация един вид определя ноосферата. когато човек се стреми към знание и след това заедно разума и сърцето изградят интуицията всеки ще разбере мястото си и ще бъде доволен от него, защото това ще бъде неговият път и ще тежи на него. Това е пътят на воина или свръхчовека, който ще съгради идеалната държава. В момента някакви хора се опитват да вкарат хаос, опитвайки се да заличат естественият път на всеки човек и да променят посоката,но аз съм оптимист,от хаоса се ражда информация и би трябвало добре да я разчетем.