Last news in Fakti

1 Август, 2019 13:00 1 942 17

Твърде лично

  • дамаск-
  • савел

Да, това е християнската вяра – тя е твърде лична!

Твърде лично - 1
Снимката е илюстративна
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Иисус, Когото ти гониш. Деяния 9:3-5

Ревностният юдеин Савел напълно законно бе тръгнал към Дамаск, за да арестува вярващи в Месията. Законно, защото бе снабден със съответните легитимиращи го документи.

Тези документи му даваха пълни права за арести на християни. Но кое е впечатляващото в думите на Спасителя? Впечатляващото е колко лично Иисус приема терора срещу Неговите последователи!

Той не казва: „Защо преследваш последователите Ми?“ Не! Въпросът е: „Защо Ме преследваш Мен?“

Защото ако човек приеме Христос в сърцето си, тогава Христос приема този човек като част от Себе Си! Действието срещу теб се превръща в действие срещу Него!

Изглежда твърде лично, нали? Да, това е християнската вяра – тя е твърде лична!

И това е Христос – Той е твърде личен! Приемаш ли го в сърцето си?


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да не забравяме

    7 0 Отговор
    Бог е Любов.
  • 2 00000014

    4 0 Отговор
    Вярващи политици има ли? Ъ?
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ДА БОГ Е ЛЮБОВ НО НЕ ДА СИ ЛИЦЕМЕРНО ВЯРВАЩ ЗАЩОТО СЕБЕ СИ ЛЬЖЕШ НО БОГ НЕ МОЖШ
  • 4 Твърдо нйе

    0 2 Отговор
    Хетеро съм и мъже до сърцето си не приемам, само това ми липсва, некой юдеин да ми се качи, ама па че сте отвратителни......
  • 5 Ммммм даааа

    1 3 Отговор
    Странно е колко народ вярва в тези глупости.

    Коментиран от #15

  • 6 ٩(͡๏̯͡๏)۶

    1 1 Отговор
    Всеки известен актьор, певец, политик, спортист и т.н. приема атаките срещу феновете и последователите си като лична атака срещу него. Нищо ново и впечатляващо.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тръмп

    1 0 Отговор
    Съгласен!!!:):):)Урумов казва самата Истина!!!:):):)Проверено и Доказано ежедневно в продължение на 1966години!!!:):):)

    Коментиран от #9

  • 9 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Да приемеш Исус в сърцето си е само първата стъпка. Следва да се идентифицираш с Него и да си готов да приемеш не само меда, но и жилото. "Ако светът ви мрази, помнете, че мене е намразил преди вас. Ако бяхте от света, той щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но аз ви избрах от света, затова света ви мрази. Помнете думата, която ви казах: Слугата не е по-горен от господаря си. Ало мене гониха и вас ще гонят. Ако са опазили моето учение и вашето ще пазят.. Но всичко това ще ви сторят поради моето име, защото не познават Оня, който ме е пратил. Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; СЕГА обаче НЯМАТ ИЗВИНЕНИЕ ЗА ГРХА СИ. Който мрази мен, мрази и Отца ми" (Еванг. Йоан 15:18-23). Това е предупреждението на Исус към онези, които са взели решение да го следват. Минусите и отрицателните и подигравателни коментари са само потвърждение за това...
  • 10 Обикновен човек

    3 0 Отговор
    Всички политици в България начело с ГЕРБ ,крадат ,лъжат и газят закона като луда крава телето а на Великден са първи в църквата с надеждата че като запалят една свещ и Господ ще си затвори очите и ще им прости всичко!!!!
  • 11 злобар

    3 0 Отговор
    И получи отговор : " Мърдай живо от тука доде си цел че ще строиме автомагистрала и ще трябва да режа ленти за откриването "!
  • 12 Смотан

    0 3 Отговор
    Безкрайната простотия.
  • 13 Смотан

    0 3 Отговор
    Извинете, но сме кой век. Да пишеш религия и да коментираш чужди изказвания без да ги разбираш а просто да си ги коментираш. Е малко какво стана тук всеки си разбира нещата по свой начин доказано е.
  • 14 Смотан

    0 0 Отговор
    Еми съжалявам но сърцето на глупавите е в устата, а устата на мъдрите е в сърцето.
  • 15 Edin

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ммммм даааа":

    Ако и ти видиш Светлината, която е видял Савел, ще осъзнаеш Истината. Съгласен съм с автора, че такова преживяване е твърде лично и човек не бива да го споделя с всеки. Савел обаче е бил длъжен да свидетелства за Бога и е споделил какво го е накарало да приеме Господа Христос и да благовестява.
    Иначе по принцип си мисля, че тази светлина е т.нар. от Григорий Палама "несътворени божествени енергии"? - източник на живот, радост, щастие, изцеление, източник на 'живата вода'. Ако човечеството открие как да се отвори човешкото съзнание за тази Светлина, сигурна е промяната в нашия свят според мен.

    31 Онзи, Който дохожда отгоре, е от всички по-горен; който е от земята, земен е, и земно говори. Който дохожда от небето е от всички по-горен.
    32 Каквото е видял и чул, за Него свидетелствува; но никой не приема свидетелството Му.
    33 Който е приел Неговото свидетелство потвърдил е с печата си, че Бог е истинен.
    34 Защото Тоя, Когото Бог е пратил, говори Божиите думи; понеже Той не Му дава Духа с мярка.
  • 16 Иванов

    0 1 Отговор
    Знаете, че се прекланям пред Йешуа Бен Адонай, но да попитам само, като следвам Бащата, как мога да следвам и Неговите синове,. особено когато вървят по различни пътища?)

    Коментиран от #17

  • 17 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    "Но аз имам свидетелство по-голямо от Йоановото; защото делата, които Отец ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелстват за мене, че ОТЕЦ МЕ Е ПРАТИЛ. И Отец, който ме е пратил, Той свидетелства за мене..."( Еванг. Йоан 5:36,37) и можеш да прочетеш главата до края и да размислиш върху казаното...