Last news in Fakti

28 Септември, 2019 19:04 2 486 18

Журналист(и)ката си отива

  • миролюба бенатова

Миролюба Бенатова знае как трябва да се управлява държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сещате се за оня афоризъм, според който има хора, които знаят как да се управлява държавата, но са заети да карат таксита или да подстригват, нали? Днес у нас той звучи като сериозна истина, защото стана ясно, че новата професия на журналистката Миролюба Бенатова е шофьор на такси. И ако след прочитането на това изречение не си помислихте, че зад това се крие някакъв пиар, браво на вас – останали сте нормален човек, който първо иска да проучва нещата, а не да отхвърля всичко скорострелно и злобничко.

Миролюба Бенатова знае как трябва да се управлява държава. Тя знае да задава въпроси. Тя може да намира отговори. Тя е наясно със стандартите на журналистическата професия. По тези причини за нея няма място в журналистическата професия. Същите качества има и Генка Шикерова. Може би тя няма да започне да подстригва, за да се изпълни изцяло с българско съдържание горния афоризъм, но поне за двете не се каза, че ще правят лайфстайл предаване. В началото имаше капчица срам, затова за Анна Цолова трябваше да се каже някаква лъжа. Вече и капчица срам няма. За съвест не споменаваме – съвест отдавна няма. Отиват си едно по едно популярните ни лица от електронните медии – електронните медии имат нужда от популизъм, не от популярност. Ако се съди по изтеклата стенограма от заседание на СЕМ, от там нищо не може да се очаква – те могат само да се карат като селянки през плет. Да припомня, че превратите започват с превземане на радиото и телевизията. Телевизията вече е превзета, почистена и подредена – стерилната журналистика изисква стерилност. Така се сдобихме със стерилна журналистика, която едновременно с това е под нивото на минималната хигиена за професията.

Радиото все още дава признаци за живот. Тази медия вече е показвала, че има гръбнак. И сега успя да върне Силвия Великова в ефир. Ще ѝ стигне ли силата да настоява да разбере КОЙ поиска Силвия Великова да изчезне от микрофон докато се гласува новия главен прокурор? Защо Великова не може да остане – знаем, къде не можеше да остане – знаем, какво не биваше да прави – знаем, как не биваше да го прави – също знаем, но остана първият от задължителните пет въпроса за една информация – КОЙ. Този отговор искаме.

А за всички, които с всезнаещи криви усмивчици подхвърлят, че Миролюба Бенатова работи като шофьор на такси в името на пиара, ще кажа само – дори и така да е, значи го може. Може да прави и това. А, докато вие се кискате, в медиите останаха само хора, които дори и за чистачи на стъклата на такситата по кръстовищата не стават.

Коментарът на Веселина Седларска е публикуван в Редута


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния софиянец

    39 0 Отговор
    България загива защото никой не си е на мястото. Шуробаджанащина на всички нива. Не е важно какво умееш, а чий човек си.

    Коментиран от #5

  • 4 00000014

    24 1 Отговор
    Всички помним Катуница. А че вие журналистите сте продажни душици и се подкрепяте е всеизвестно. На тази рейтингът пред честните хора е отрицателен. И не само заради Катуница.

    Коментиран от #16

  • 5 Умберто

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    Прав си,като в БНТ,там ги назначават още преди да са се родили.
  • 6 име

    10 3 Отговор
    отива си безпристрастната журналистика. остават гранта вите.
  • 7 Туристи

    2 0 Отговор
    По завоалирано не можете ли да пишете .
  • 8 Пипи дългото чорапче

    8 0 Отговор
    Браво на "Редута".У нас честните считат за луди.Добри учителки са чистачки,докторанти строители.Директорки на училища с предмет рисуване,медсестрите гледат стари хора по Гърция.Да живеят картинките,Титите,братчедите и некадърните
  • 9 Къртев 🐓

    8 5 Отговор
    Аз, харесвам, Миролюба Бенатова и очаквам да се върне там, където е по-полезна. Сигурен съм, че се справя добре и с шофирането, но не вярвам да и носи удовлетворение.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Обикновен човек

    5 2 Отговор
    ХЕЙЛУ, независимите???ЗАЩО ДНЕС НЕ ЛИЖЕТЕ ДУПЕТО НА ИМПЕРАТОР "ТИКВУНЦИЙ"????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тази журналиска

    7 3 Отговор
    напусна когато я изгониха. Ако написаното беше вярно същата трябваше да си тръгне много, много по-рано, защото наистина у нас журналистиката си отива и то много отдавна при това с активното участие на журналистите.
  • 14 Миролюба Бенатова знае как трябва да се

    5 0 Отговор
    Може само да управлява такси на паркинга на Кауфланд! И да прави интриги!
  • 15 Миролюба Бенатова знае как трябва да се

    2 0 Отговор
    Може само да управлява такси на паркинга на Кауфланд! И да прави интриги!
  • 16 Обаче има и друго

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    правеше интересни теми и задаваше въпроси каквито много удобни журналя несмеят
  • 17 В тая държава

    1 0 Отговор
    популярното мнение е едно а истината съвсем друго нещо и ако един журналист е лизач защитава популярното мнение и слугува на хората помагайки им да промиват овчите мозъци още повече а другите които търсят истината явно сменят професията в един момент

    Коментиран от #18

  • 18 Редактирано

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "В тая държава":

    не на хората а на едни хора*