Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 12:00 4 486 8

Срещу Борисов тече пълзящ преврат дело на ДПС и присъдружните им ''патриоти''

  • борисов-
  • пълзящ преврат-
  • дпс-
  • присъдружните им ''патриоти''-
  • гру-
  • русия

През юни Борисов яхна джипката и неутрализира негативите от „Апартаментгейт“ за ГЕРБ

Срещу Борисов тече пълзящ преврат дело на ДПС и присъдружните им ''патриоти'' - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

''Срещу Борисов май тече пълзящ преврат. Той го казва често напоследък, но като на лъжливото овчарче никой не му вярва. И ще продължава да не му вярва, ако не разкрие истинските цели на превратаджиите и не ги назове с истинските им имена'', това пише журналистът Калин Манолов на своята Facebook страница.

Ето и целия му пост:

От началото на годината премиерът и лидер на ГЕРБ е БОЙКОтиран, а от финализираната покупка на осемте изтребителя Ф-16– и директно атакуван от най-близките си заместници в партията и правителството. Или ако не директно от тях - от кръгове, които стоят зад тях. Те не са трудни за идентифициране – ДПС и присъдружните им „патриоти“ в България, ГРУ в Русия.

През юни Борисов яхна джипката и неутрализира негативите от „Апартаментгейт“ за ГЕРБ. Успя да отстрани и Цветан Цветанов (вероятно в близък контакт с душманите му). Последните две атаки обаче - истерията в циганския квартал на Сливен и прекомерните условия към Северна Македония в рамковата позиция на правителството - са доста сериозни и трудно ще бъдат отбити. Първо, защото идват през лидера на коалиционна партия и негов заместник в правителството, и второ - защото се ползват с голямо обществено одобрение. Като прибавим предизвестения избор на Иван Гешев за главен прокурор и почти сигурното оставане на генералния директор на БНР на поста му, Борисов е направо в кръгова отбрана.

Може да я пробие само по един начин: ако каже ясно, публично и открито кой и защо иска да го свали от власт. И ако след като каже, поиска подкрепа от хората, които винаги е пренебрегвал и дори презирал: от „учените“. От интелигентните, инициативни и предприемчиви българи, останали тук на инат. Пред заплахата от установяване на мека диктатура в путински стил вероятно немалка част от тях ще го подкрепят. Срещу много ясни ангажименти обаче, поети черно на бяло. А защо не и закрепени в Конституцията? Че иначе, както казвал отец Матей Миткалото, „нечестивците се отмятат“.

В противен случай „превратът“ има голяма вероятност да успее. Особено ако на местните избори ГЕРБ загуби София и няколко други големи градове. Тогава, при армия, служби и съдебна система под контрола на „превратаджиите“, няма да има кой да попречи на Доган да „го поръча“, или на Пеевски да го затвори.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИЦОВЕ

    23 8 Отговор
    БОЙКО ДЪРЖИ В РЪКА "ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС" НО НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ-ЗНАЧИ Е СРАЛ..
  • 2 Коментар📝

    6 1 Отговор
    Май или ЮНИ
  • 3 гост

    10 4 Отговор
    егати тъпата новина
  • 4 Илиян

    11 2 Отговор
    Каквото и да изтече, България е изтекла вече
  • 5 Каква

    8 4 Отговор
    Кръгова отбрана говори тоз джурналист.Бойко отдавна се е комрометирал.Отделно от това България е на автопилот.
    Много се задържа шайката на червено!
  • 6 Усмивката

    14 4 Отговор
    Амаа не така Калине.Кажи ясно, но го кажи и ти.Не замазвай.Кажи че тези които искат да свалят Бойко Методиев са същите които го качиха.Кажи го ясно.Бойко нарциста дори и не се замисля.Дойде време да си ходи .Така употребен.Така превърнал се в клоун за посмешище и на бабите.Притискан и от ляво и от дясно.От НАТОвци и Евразийци ,от Бойко остана един фукльо.Въпрос на време е да бъде разобличе.Кога кораба упре в дъното.
  • 7 Борис Бойков

    15 2 Отговор
    Не знам какъв преврат тече, но е ясно ,че шефовете му "отвъде океанот" не го искат вече. Бойко им бе удобен дълги години и направи много за тях, но се "изтърка", преяде с власт и вече стана демоде.
    Точно като кюрдите, дето бяха съюзници на САЩ. След като проляха кръвта си в Сирия за интересите на САЩ, те станаха излишни и сега турският аскер ще ги поломи, САЩ доволно ще потриват ръце и ще се правят на "ощипани моми".
  • 8 Българин

    7 2 Отговор
    Идват избори и пак се извади вечният враг... ДПС! Пак турците и тяхната партия виновни, че ние не можем да си подредим къщичката и да си управляваме държавата! Защото.... сме племе, не можахме да станем народ и да имаме национална стратегия и винаги да сме зависими от някого! Така е по удобно ако си ял само филии със свинска мас, спал си по паркинги за да станеш нещо в държавата или целите са колкото си може повече апартаменти! И пак... виновни са турците! Харчи се преди избори и мобилизира Ганьовци те.