Last news in Fakti

3 Януари, 2020 13:05 8 708 14

Бойко Атанасов: Цацаров е ковчежникът на мръсотията

  • бойко атанасов-
  • прокуратура-
  • сотир цацаров-
  • иван гешев

Имало е план да ме арестуват. Незаконно съм бил подслушван и следен, защото са искали да разберат моите слабости. Искаха да им играя по свирката, призна пред "Фрог нюз" следователят

Бойко Атанасов: Цацаров е ковчежникът на мръсотията - 1
Снимка: БГНЕС, архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имало е план да ме арестуват. Незаконно съм бил подслушван и следен, защото са искали да разберат моите слабости. Караха ме да оглавя „шпицкомандата“ на прокуратурата, която разследваше управляващите от ГЕРБ. Това каза пред "Фрог нюз" следователят от Следствения отдел към СГП Бойко Атанасов. Ето какво още допълни той:

Г-н Атанасов, излезе информация, че сте осъдили МВР за незаконното ви подслушване. Доволен ли сте от решението на СГС?

Удовлетворен съм, че осъдих МВР за незаконното подслушване срещу мен. Мотивите на съда обаче малко ме смущават. Но все пак показах, че може да се търси и да се получи справедливост. Убеден съм, че са ме подслушвали, защото са си мислели, че имам зависимости. Явно са искали да ги научат.

Защо им е трябвало?

За да ме принудят да играя по свирката на предишния главен прокурор Сотир Цацаров. Все пак искаха аз да оглавя шпицкомандата. Бившият ми началник Пепи Еврото /Петьо Петров/ и експредседателят на СГП Николай Кокинов ме караха да съм шеф на тази шпицкоманда. За кратко бях назначен за ръководител на Първи сектор на Следствения отдел към СГП, който разследваше управляващите от ГЕРБ. Знаете ли, трябвало е да бъда задържан. Имало е план за това.

Вие видяхте ли този план?

Не, но се надявам той да ми бъде предоставен някой ден.

Научихте ли с какви мотиви ГДБОП, управляван по това време от Станимир Флоров, е поискала от съда да бъдете подслушван?

В искането за СРС няма никакви мотиви. Не пише какво престъпление съм извършил.

По време на съдебния процес срещу МВР видяхте ли хората, поръчали подслушването ви?

Тези хора дълбоко са се скрили. Те се намират в организации, които са интересни за изследване. По делото се явяваха току-що назначени юристи, които не бяха в час с документите. Един от юристите от страна на прокуратурата си направи отвод, защото е работил с мен.

Вие сте трън в очите на статуквото в съдебната система. Допускате ли, че и сега ви следят и подслушват?

Сигурен съм, че е така. От 2016 година досега ме подслушват. Не мисля , че някой ще ме информира за това, особено след като вече сме наясно как функционира Националното бюро за контрол на СРС. Нещо повече, сега може да са направили еквилибристики, за да защитят действията си срещу мен. Може да са ми приписали куп престъпления. Очевидно така действа тази репресивна машина. Маниерът на работа не се е променил. Хората са си същите, никой няма да търси отговорност за безобразията.

Когато са ви подслушвали незаконно, вие усещахте ли, че имате „опашка“?

О, да. Но не бях наясно дали тя е от служителите или от мафията. Все пак работих срещу мафията. В този момент дори обвиняеми се бяха заселили до жилището ми и всяка сутрин ме поздравяваха. Предупреждавал съм оперативните служби за сигурността на моето семейство, но те никога не взеха отношение.

Имате ли по-различни очаквания с новия главен прокурор?

Очаквам репресия срещу определени магистрати. Има нещо друго, което за мен е много тревожно. Според действащият в момента закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, всички архивни дела, както и действащи дела на оперативен отчет, водени срещу магистрати и управляващи, трябва да бъдат прехвърлени в КПКОНПИ. ДАНС вече няма да има и „грам“ информация за тях. Така новият шеф на КПКОНПИ се явява „пазител“ на най-мръсните тайни в държавата. Сотир Цацаров ще е кофчежника на мръсотията.

Какво ще правят тогава в ДАНС?

Вероятно ще броят гълъби или зайци.

Интервю на Катя Илиева


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЧИ

    28 1 Отговор
    Смрад!

    Коментиран от #5

  • 2 Стига сте ривали

    3 18 Отговор
    Не се наядохте, макленските си противоречия, кой да вземе по голямо парче от баницата го правите държавна тема, вместо да се съберете и да оправите Родината!
  • 3 onq s konq

    14 11 Отговор
    Този Гешев няма да го търпи. Познайте какво ще му се случи.

    Коментиран от #4

  • 4 Ново

    5 20 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Този го гласиха за президент ли министър председател ли но само тои знаеше умря циганката дето го хвалише затова тои почна
  • 5 Петел

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "ЗЧИ":

    Гладна кокошка просо сънува
  • 6 Д-р Менгеле

    26 6 Отговор
    Тия с добро няма да си идат. Ако не бяхме стадо овчедушици отдавна да сме ги измели, като в нормалните държави. Мазохистичен народ сме.
  • 7 ПЕНКО

    2 13 Отговор
    МЪЖКАТА КРИТИЧЕСКА ВЪЗРАСТ Е ПО-ТЕЖКА ОТ ЖЕНСКАТА , НО САМО 30-40% Я ПРЕЖИВЯВАТ !!! НАЙ- ТОЧНИЯТ ПРИЗНАК Е ХИСТЕРИЯ И НАПУКАНИ УСТНИ !!!!!!!!!!!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 4 Отговор
    герб мафя
  • 9 Byg

    3 24 Отговор
    Тоз празнодумец нищо не каза. Той предполагал , ще , ще , ще ама нищо не се е случило , ама той бил сигурен. Подслушват ме , следят ме , аз ги усещам , ама може и да са от мафията пък може и да не са. Като огладнеят малко тия се продават и почват да ръсят простотии в неусвес , пустиняци.
  • 10 файчо

    2 0 Отговор
    "Какво ще правят тогава в ДАНС? Вероятно ще броят гълъби или зайци." Обикновенно на Дунава,в Русе се броят комари.Някакви "зелени" евромафиоти плащали за това. С някакви "кървави" пари.
  • 11 Усмивката

    7 0 Отговор
    Никой, никога няма да стигне до истинските проектанти на прехода .Освен да искаме помощ и съдействие от ФБР,ЦРУ, МИ ,ПИ ,ИГРЕК ...но да не са нашите

    Коментиран от #12

  • 12 аха

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Усмивката":

    не чакай проектантите да си признаят, тъпчо!
  • 13 бабаяга

    0 0 Отговор
    Това е гавра с обясненията …. Мина времето. Сега още повече гняв трупат подобни гаври!
  • 14 дедо Йоцо

    0 0 Отговор
    Мани човеку бре.Ко ке праеме без корупция.Дип сме си свикнале.