Last news in Fakti

14 Януари, 2020 19:01 8 619 51

Илиян Василев: Диагнозата вече е медицинска

  • бойко борисов-
  • правителство-
  • криза

През 2020 г. ще се сгромолясат правителството и Борисов

Илиян Василев: Диагнозата вече е медицинска - 1
Снимка: бТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не знам дали разбирате, но 2020 година ще бъде годината на сгромолясването на това правителство и на Борисов лично. Диагнозата е медицинска - шок на огранизма и постепенно отказване на всички органи, т.нар. полиорганна недостатъчност. Всяка система или организъм има нужда от това основните органи да работят. А при това управление те отказват, един след друг.

Сценките със спешни срещи при министър председателя ще зачестяват. И той все повече ще приема исканията в отчаяна борба с времето, да спечели още малко време на власт, без грам идея, какво да се прави. Защото креативните или стратегически функции на управлението са тотална закърнели. Всички хора с идеи и гръб са или в личностна имплозия, уволнени или напуснали.

Кризата в Перник изобщо не е разрешена, защото към трите сигурни месеца с липса на вода, перничани ще добавят и липсата на работа. Синдикатите искат вода, защото без вода някак може, за пиене винаги ще се намери, но без работа?! А Стомана Перник не са иззедници, а компания, която разчита на това някой да и даде вода, инак не може да работи и да дава пари и хляб на работещите и техните семейства. Като няма вода, затварят кепенци, преместват поръчки в други заводи и уволняват работници или ги пускат временно в неплатен отпуск.

Тоест положението става от революционно, апокалиптично. Правителството няма полезно действие.

Махнете Стомана Перник и основен източник на приходи и градът "изчезва". Не, не твърдя че перничани ще се вдигнат на протест. Той духът им е пречупен, те могат и без парно и без приходи.

Но това няма да попречи проблемът с водата да се превърне действително в национален защото всеки в своя град ще започне с трепет да следи темата и да установява, че не е далеч от криза.

След това шефът на Здравната Каса хвърли кърпата и подаде оставка. Защото усети, че вече започнаха да търсят "виновника" за кризата в здравеопазването и че той е първи в списъка. Защото има недосегаеми, които са близо до Тялото, но той не е. Чест му прави, че проговори, но нали знаете, че зад тези частни болници и лобистки текстове не сме аз и вие, а олигарсите, политиците и ТЯХНОТО благоденствие. Тоест Системата.

А здравето и то като водата е национална сигурност и не се купува или заменя. Затова доктор Дечев подаде оставка и направи разкритията - за да не си измият ръцете с него. И да не го държат в ареста, докато си "признае" или мълчи..

След това вижте какво става в енергетиката - хвърлят панически огромни пари за да направят Турски поток и Белене, но сами разбират че стъпиха на мина /Американски и ЕС санкции/ и сега ги е страх да си махнат крака, защото това е края.

Да не говорим, че тръгнаха да закриват Мариците, за да отворят място за АЕЦ Белене, а това убива два областни града, два региона с над 350,000 души и ситуацията ще излезе извън контрол. Да виждате някъде стратегическо мислене, терапия на проблема преди да гръмне?! Не, пожарогасене след пожарогасене, но от това проблемите не стават по малки. Напротив приближават точката на взрива.

Ами тол системата? Добре, отложиха по-високите такси, но всички знаят че Тол Системата е така направена, че изисква постоянно огромни оперативни разходи по администрация, пък и над двеста милиона се направиха капиталови разходи. Сега стои над водата, само заради огромните инжекции от бюджета. Но пък те идват за сметка на по-малкото финансиране на пътна инфраструктура.

Няма как при тези такси, които превозвачите дадоха, да се възстановяват средствата от изграждането на тол системата, средствата за изграждане на нова пътна инфраструктура, за поддържане на мрежата, пък и да има за функциониране на самата тол система. Май месец ей го къде е. И докато Пеевски, другите олигарси и неговата обслужваща тол системата фирми си вземат "своето", нетни приходите ще потъват и ще трябва да се премине първо към по-високите такси и второ, към разпространението им и за всички - включително за МПС под 3,5 тона. И какво е посланието към 4 милиона души, които ще трябва да плащат?! Ще плащате защото сте ни избрали.

Нормално, след десет години на реактивно управление, в паническо избягване на реформи, стигнахме до тоталния саморазпад на управлението. Без протести, поне без такива, които да бъдат съизмерими с обществената енергия в други страни. Защото ТЕ успяха да упоят обществото и да убият чувството му на справедливост, на достойнство и чест, да го обездвижат като протестна енергия. Но не успяха да осигурят възпроизводството като икономиката и обществени отношения и започна канибализмът сред имащите власт и богатство.

И не забравяйте, Борисов няма да стои до края, пръв ще напусне кораба. За да не носи отговорност и да гледа отстрани. Докато ви брани от комунистите.

И тук опираме до основния дефект на прокурорската република, която измислиха за да им гарантира властта вовеки - както самият Гешев им го каза, ние можем да накажем някого, но не можем да дадем вода.То и диагнозата на прокуратурата - "умишлена безстопанственост" казва всичко. Това е диагноза на цялото управление.

Така и с техните медии. Те могат да анестезират обществото, да му създадат виртуална реалност на успехи и конграчулейшънс, но вода не могат да налеят в язовирите, още по-малко да подадат до домовете. Трябват критични и умни медии, които да предупреждават, а не описват финалните трагедии. Сами влязоха в собствения си капан, като изключиха сензорите за приближаващия сблъсък.

Управлението изисква умни, знаещи и образовани хора, които знаят какво да очакват, могат да предовратят кризи и да водят кораба на страната през предизвикателствата, а не милиционери и пожарникари, които могат ги гасят, и да вкарат избрания "виновник" в ареста.

Забележете този срив има автогенен и необратим характер и не зависи от наличието на отговор на въпроса за алтернативата.

Този пост ви дава и опциите за личностно поведение - ако стоите пасивни ТЕ ще ви пласират следващия "Борисов". Доган ги е подготвил, няколко варианта. От тези които сега най-много критикуват Борисов. Ако помните как той дойде на власт - с обещанието да вкара Доган и Станишев в затвора?! И "новите" също обещават да се самоазправят с него, с Пеевски, с Доган и прочие пунтамари.

Ако проявите активност и желание да си защитите интересите, резултатът ще бъде друг.

И не се страхувайте от манипулацията, че ако падне Борисов, ще дойде Нинова. Това просто няма как да стане. Доган спретва някакъв вариант на "правителство на националното спасение, на реформите и на възхода на България".

Илиян Василев, Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    166 20 Отговор
    Браво за точнат статия, малко медии биха я публикували.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Боко готвача

    124 14 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Боко е прост, но хитър селянин оставеил е няколко винтилчета да изпуска парата контролирано да не му гръмне тенджерата и ни вари бавно под налягане ! Проблемът е че водата свършва и ще му загори манджата и лакомите герберасти, ще останат гладни и ще се наложи да ударят ножа на прасето ?

    Коментиран от #46

  • 3 888

    83 24 Отговор
    IT специалистите са информирани хора и не гласуват за герб но овчарите гласуват !

    Коментиран от #12

  • 4 Д-р Дракополов

    95 15 Отговор
    Премиерът на България има нужда от психиатър!! Нужно е дълго лечение . Сбогом Бойко Борисов
  • 5 Другия с коня

    31 91 Отговор
    Илияне ,не ме карай да се ровя по досиетата ,просто сподели с какъв псевдоним те Вербуваха от ДС/КГБ.....Кажи си....Ще ти олекне....Човешко е....

    Коментиран от #13, #15

  • 6 pepy

    70 11 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Наистина браво! Това, че някои я публикуваха още вчера е без значение. Читателите на факти са повече.
  • 7 Behemoth

    54 13 Отговор
    Ба ,че аз бях наясно ,че е луд още кога ходеше с шлифера да регистрира труповете на мутрите....

    Коментиран от #10, #17

  • 8 АЗРАЙЛ

    49 16 Отговор
    БОКО ТИКВАТА ЩЕ ГО НАМЕРЯТ УБИТ!!! БОКО ТИКВАТА ЩЕ БЪДЕ ОТРОВЕН С ЦИАНИДЕНА АМПУЛА И ЩЕ ГО ОБЯВЯТ ЗА ИНФАРКТ, ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ВСЕКИ МОМЕНТ!

    Коментиран от #48

  • 9 бвг

    53 16 Отговор
    Много обективна точна статия и дано това да стане: Публикувано във факти.бг: През 2020 г. ще се сгромолясат правителството и Борисов.
  • 10 Боко хванете ме за шлифера

    32 6 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    Има напредък ся ходи по тениски и гняви посланички ;)))
  • 11 Челмето

    14 4 Отговор
    След малко от коня ,да ти се оправят ташаците
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 6996

    30 7 Отговор
    И времето на февруарските сметки наближава...
  • 15 от конюшната

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Другия с коня":

    И какво искаш да внушиш ? Едното няма нищо общо с другото за мислещите, освен за "окепазяване" на истината.
  • 16 Ventura

    31 7 Отговор
    Хайде всички в София, докато пресъхне Искъра!
  • 17 Н.Дракополов

    26 8 Отговор

    До коментар #7 от "Behemoth":

    Сега му остана да регистрира само неговият труп на ахмед Доган и Делян Пеевски разбира се
  • 18 СЛАВИ

    53 8 Отговор
    Първо задължение на всеки гражданин е да критикува властта. /Томас Джеферсън./Но управляващите ни не са власт, не са управление, а бездарни, лъжливи, крадливи престъпници, врагове на народа и държавата. Планът им беше да прогонят една трета от народа,да унищожат една трета, да отнемат жилищата на трета част. Сега са на втората точка- безводие и зарази!Докога боклукът на Германия, Франция, Италия, Гвинея/?/, Северна Африка ще се разнася из страната ни? Българи, ох, как си заслужавате робството - от българските преродени врагове, които днес ви управляват! Како чакате още?!? Чумата да тръгне и по хората ли? Умишлено ви отнемат и водата. Ядем боклуци на високи цени!Унищожиха първо държавата, сега - и нас! Хайде, какво чакате??? Враговете са пред нас!
  • 19 до роба

    23 3 Отговор
    До роба с коня - 888. Робе, робе, с един кон си останал и хвалиш робството си! Вечно бъди роб!
  • 20 СЛАВИ

    42 5 Отговор
    И на журналистите, защитаващи робското статукво ще им дойде времето! Съдействате на враговете да унищожават българския народ, след като унищожиха държавата му!
  • 21 Такси

    18 68 Отговор
    И кой ще управлява бе малоумници? Кой, Кой....? Корнелия или Радев, или може би Слави Трифонов! Бойко Борисов може да има много грешки, но за момента е най - доброто за България. Най-голямата му грешка е скрития съюз с ДПС и Пеевски!
  • 22 СЛАВИ

    11 6 Отговор
    Чуйте Пламен Пасков в Гугъл, чрез Стамен Стаменов!
  • 23 Дичева

    8 2 Отговор
    Сашо 11 е на ръба на истерията! И има защо!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СЛАВИ

    5 5 Отговор
    Чуйте Пламен Пасков за проблема с водата - в Гугъл чрез - Стамен Стаменов - Дневници/50/ на уфолога.
  • 26 СЛАВИ

    35 10 Отговор
    РОБИ, ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕТЕ НА УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ!!!
  • 27 СЛАВИ

    23 12 Отговор
    РОБИ, ВРЕМЕ Е ДА ИЗЛЕЗЕТЕ НА УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ. ДОРИ ВЕЧЕ Е МНОГО КЪСНО. НАШАТА ЗЕМЯ НИ ДАВА СИЛА, ИМА НАЙ-МОГЪЩАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ВСИЧКИ ТОЧКИ НА ЗЕМНОТО КЪЛБО. ДА СЪЕДИНИМ ЕНЕРГИЯТА СИ С ТАЗИ НА ЗЕМЯТА И ДА СВЪРШИМ РАБОТАТА!
  • 28 Кочо Честименски

    11 19 Отговор
    Илиянчо,Ти си с диагноза, платен лобист....
  • 29 СЛАВИ

    36 6 Отговор
    ДА РАЗПИТАТ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ЗА 32-ТА МИЛИОНА В 2016, ДАДЕНИ ЗА РЕМОНТ НА ЯЗОВИРА ОТ ИТАЛИАНСКИ ВОДОЛАЗИ. НИТО РЕМОНТ Е НАПРАВЕН, НИТО МИЛИОНИТЕ ГИ ИМА! ГУБИ СЕ 80 % ОТ ВОДАТА, КОЯТО ХОРАТА СА ПЛАЩАЛИ, А СЕГА СА ЖАДНИ. И В ДРУГИ ЯЗОВИРИ НЯМА ВОДА - КЪДЕТО Е ИЗТОЧЕНА. НО В НЯКОИ ИМА - СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е ПРИЧИНАТА В ПРИРОДАТА! - А В УПРАВЛЕНИЕТО И В КРАДЦИТЕ! И ЗАЩО ТРЯБВАШЕ ЧУЖДЕНЦИ ДА ДОЙДАТ ДА НИ ПРОДАВАТ НАШЕТО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО НА НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ. И ДА НИ ГРАБЯТ? КОЙ И КОГА ЩЕ ОТГОВАРЯ. в НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА ПРЕДИ ЕДНА ТРЕТА СТОЛЕТИЕ ВЕЧЕ, КОЙ ИЗТОЧИ ЯЗОВИР ИСКЪР, ЧЕ СОФИЯ ЗАКЪСА ТОГАВА БЕЗ ВОДА? ИЗОБЩО КОЙ ДОВЛЕЧЕ ЧУЖДИТЕ РАЗБОЙНИЦИ В БГ - ДА НИ ГРАБЯТ,МАЛКО ЛИ СА НАШИТЕ?!

    Коментиран от #41, #43

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Наблюдател

    12 6 Отговор
    Г_жата Алена да и кажа какво на мен ми говорят звездите.... 2020 . 2 ката е число на разруха и падението на високопоставени личности. А тук имаме две двойки и затвърдяват това което ще не ще Алена ще се случи.... Правителството ще падне.... Ще има много жертви принудено,,,,, само убити,,,,,,,, Алена знаеш коя планета е на престъпниците които ще бъдат осъдени... Поглежда към луната ,,,,,, червеният обръч означава смърт и кръв.... Много убийства ще има.... Земетресения ,,, ще се повторят много пожари..... Ще дойде друга власт... Власт от народа.... България ще пребъде..защото народа ще се изправи.... Протестна та вълна този път няма да е от отделни протестиращи,,,,,, а всички и ще започне от ромите... И тн и тн....
  • 32 Ха ха ха ха ха ха ха

    16 10 Отговор
    Ще се сгромоляса, но 2120г
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 потребител

    12 4 Отговор
    99% споделям вижданията на г-н Василев като 100% съвпадат вижданията ни за Доган. Само тук-там някои дребни разминавания.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Area 51

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "руснак но чист":

    И най-крадливото.
  • 37 панчо виля

    10 2 Отговор
    Трябва работа. Под работа разбирам не само да се критикарства, а и да се създава организация за събарянето от властта на тази хунта от впити във властта бездарници, корумпирани нефелници и безпринципни хамелеони преминаващи от едно политическо формирование в друго веднага след като вимето на предишното пресъхне. Тази организация няма да възникне от сегашните партии които страхливо се оглеждат през рамо сакън някой да не ги набеди че бунят населението, а от куражлии готови да правят барикади и да ги защищават. И не само да ги защищават, а и да превземат крепостите на властта и замъците на феодалите обогатили се от нея. А след превземането, поголовна сеч на всякакви "калинки", герберска номенклатура и доказани безделници, некомпетентници, безидейници и вредители по убеждение, послушание или умствена недостатъчност.
  • 38 Byg

    1 3 Отговор
    Тоз араламби е три волтов платен рубладжия , мишка.

    Коментиран от #45

  • 39 безпартиен

    1 0 Отговор
    Този ще сдаде властта тогава,когато тези които са ни го "предложили" за избиране решат!!!Не си мислете,че не виждат и не чуват!Просто планът за "развитие" наложен ни от вън трябва да си го изпълнят!
  • 40 БудаЛа

    0 0 Отговор
    Буда вече е засилен по пързалката с бръснарски ножчета. А отдолу го чака.... кацата със спирт.
  • 41 кибик

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "СЛАВИ":

    Капитализма, Слави. Капитализма довлече чуждите лапачи дето лапат повече и от нашите. При соца имахме закони, които им пречеха да лапат така както лапат чуждите сега. И точно затова предадоха единствената идеология, която поне теоретично поставяше в центъра на всичко грижата за човека, а не правата на "господа капитал". Погледнете професиите на всички изявени дисиденти-всичките до един са "интелигенти" снобари с манията, че са недооценени, сиреч репресирани от тогавашната власт. Няма нито един със смислена производителна професия. Всичките-паразити. А тогавашната власт като всяка власт по света просто се ограждаше с купени клакьори за да оцелее. Нищо не налагаше да сменяме системата, с по-стара, доказано неефективна. Трябваше да се опитаме да я подобрим с мандатност на важните ръководни дейности. Обаче на тъпаците им тежаха опашките по магазините за ЕВТИНИТЕ стоки. Ей ви ги сега: скъпи, планирано некачествени и няма опашки. И в малките селища пак липсват щото са нерентабилни.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 кибик

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "СЛАВИ":

    Между другото, тоя хлъзгав тарикат дето е автор на статията се издържа точно с докарване на чуди лапачи у нас. Не му се връзвайте много. Едно време е бил в услуга на комунистите, а сега е в услуга на капиталистите, и все е било "по убеждение". Стара лисица, от най-противните.
  • 44 АНЕНЕРБЕ

    1 3 Отговор
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ТОВА МОГА САМО ДА КАЖА ЗА НАПИСАНОТО ОТ ИЛИАН ВАСИЛЕВ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боко готвача":

    Хората винаги избират по малко простия никои не иска виденова зима доган сигурно е избрал пак борисов
  • 47 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Борето си отива 100% тази година, аз му припомням от миналата година да си събира багажа, той не просто ще си тръгне а ще бъде подсъдим на този и на онзи свят...
  • 48 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "АЗРАЙЛ":

    Да така е, другия вариант е някой ден да го намерят самоубит...
  • 49 комуняга

    1 0 Отговор
    Каква рдост ,че Борето си отива.А каква мъка ще е кой ще дойде.Аз много искам да дойде БСП пак на власт ,така тая радост за Борето ще ви донесе -кръв ще серете от яд.Не сте живели при управления на БСП,та за това радостави за Борето е голяма.И вие след Борето,като малко лениви ще бъдете принудени да заработите навън,както много наши сънародници .Дупета сте и разбирате само от това да серете след като се наядето ленивци,Гъзовете не си помръднахте за един елементарен протест а мрнъкате и чакате.Само БСП е за вас ,заслужавате тяхното управление.
  • 50 колга от друг весник

    2 0 Отговор
    Илиянка,май-грешиш.Диагнозата е медицинска ама за скапания народ,част от който си и ти.Нещо преценката ти за тая диагноза не е точна.Ако този народ беше здрав народ какъвто е гръцкия,нали се сещаш за какво става въпрос.Спомняш ли си как злораствахме когато гърците изпаднаха в криза-как викахме,а нека да видат какво е.Видяха ,ама после и сега как е .Там се протестира яко ,масово и си оправят стандарта на живота.Така парите не отиват в крадците ,а при народа.Това е народ а не....Така че ,КОРЕГИРАЙ СИ ДИАГНОЗАТА.Малко далече си от истината ама още си младок и ти е простено,ще се научиш ,имаш преме.
  • 51 Антон

    0 0 Отговор
    Бойко Борисов е рептил