Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 13:00 42 261 63

Как Гешев и задкулисието подхлъзнаха САЩ

  • иван гешев-
  • майк помпео-
  • андон миталов

Разиграните сцени около наказването на корумпиран висш държавен служител е като пиеса в Сатиричния театър

Как Гешев и задкулисието подхлъзнаха САЩ - 1
Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смях, изненада, разочарование и унижение. Това предизвика у много българи решението на Държавния департамент на САЩ да забрани пътувания на корумпиран висш български служител отвъд океана. Става дума за Андон Миталов, съдия от Специализирания съд.

Лично държавният секретар на САЩ Майк Помпео го огласи. Колко величествено! Не се ли намери поне един съветник да подскаже на Помпео, че някой от българските им партньори ги качва на кънките?

Разиграните сцени около наказването на корумпиран висш държавен служител е като пиеса в Сатиричния театър. Гешев и компания успяха да пробутат на американците историята, че Миталов, след като е разрешил на заподозрения в шпионаж русофил Николай Малинов да отиде в Москва да получи медал от Путин, значи е голяма риба в руската шпионска мрежа. На подобна кукичка може да се хване само сляпа риба... Слепи ли са службите на Вашингтон? Не знаят ли от години, че точно Пеевски бе посредника на Кремъл, чрез подставени негови фирми, в Южен поток? Че пак той е в основата руската ВТБ да влезе в аферата за купуването и препродажбата на Виваком? Че Пеевски се договаря с руски оръжейни компании кои български производители и търговци да бъдат ударени и изместени от международния пазар?

В САЩ дори не съзнават, че версиите за руските шпиони в България са сътворени от руските служби и българи на съответни постове. Чрез измислените сюжети се отстраняват неудобни за тях хора, като ги подават на Вашингтон, за да им свърши черната работа. Всъщност какво е пречело на Гешев да се заеме с Миталов? Но го пробутва на САЩ и си измива ръцете. Хем става доверено лице на янките, хем обслужва Кремъл и печели червени точки пред кукловодите тук. По руската линия ще е и продължението срещу президента Радев.

След като основният свидетел на прокуратурата по делото "КТБ" съвсем се оплете в лъжи и там вързаха Цветан Василев към Москва, за по-сигурно.

Е, поне вече сме наясно, че хора от калибъра на Делян Пеевски не са лъжица за устата на Вашингтон. Също и да не подценяваме Иван Гешев, който показа завидни умения в областта на манипулацията. САЩ вече ядат първите му плодове...

Голямата поука от тази история е: Всяка демократична ценност трябва да извоюваш сам, а не да получаваш даром.

Притиснати в прегръдката на политическата мафия, забравихме съветите на българските апостоли. Русофили, американофили, съветофили, мафиотофили погубват страната. Безнаказано.

Може да е болезнен, но урокът на американците е важен. Те ни заявиха в прав текст: Вашата шайка ни върши работа и я подкрепяме, ако на вас не ви харесва - оправяйте се сами.

Искаме ли? Можем ли?


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 294 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 124

    341 39 Отговор
    Много точно казано.Подкрепям го.

    Коментиран от #20, #27

  • 2 Анонимен

    229 36 Отговор
    Не само ги подхлъзнаха но и в шайката искат да ги вкарат краварите.Дано се усетят какъв гаф направиха.
  • 3 BBB

    215 21 Отговор
    Не знам дали искаме или можем, но знам че ТРЯБВА!!!
  • 4 ХУ Ю

    124 32 Отговор
    КВО ИСКАТЕ ОТ ТЕЯ БАЛРАМУРНИЦИ КРАВАРИТЕ ,ЩОМ ТОВА НЕЩО ТРЪМПИТУ ИМ Е ПРЕЗИДЕНТ,НАЩИ НЕ НА ЧЕНГЕЛА ЩЕ ГИ ЗАКАЧАТ АМИ И МИЛАНКАТА НА ГОЛО ХОРО ЩЕ НАУЧАТ АМИ

    Коментиран от #36

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 нервен ( разбивача на тролове )

    71 87 Отговор
    Абе как ти ги ражда главата тия глупости бе огняне
  • 7 агент08

    46 33 Отговор
    От всичко казано горе само последният абзац е верен!
  • 8 Пурко

    75 99 Отговор
    Много ме е яд, като почнат акъл да ми дават разни агенти на ДС като Огнян и Кеворк. Хора, затрили много души , доносници.

    Коментиран от #19, #22, #58

  • 9 ХОК ДАК

    204 23 Отговор
    Таз съдия Андон Миталов ли излезе най корумпираният българин? Смех, излагане, разочарование и подвеждане на отговорни лица от САЩ. Имаше Пацо терасата сега консул, имаше едни хора с по няколко апартаменти, имаше нещо в едни грами на един посланик на САЩ у нас. За други ако не поне на грамите на бившият си посланик трябваше да повярвате.
  • 10 Румен

    131 21 Отговор
    Бабата по телевизията го каза точно Бълхария.
    Лек няма. Само огън трябва.
  • 11 бай Шиле

    157 31 Отговор
    Това е манипулация.При това нескопосана.Внушава,че наивните американци са подведени от лоши хора.Вече и слепите виждат как САЩ ни превръщат в плацдарм срещу Русия.Заради корупцията,разбира се.

    Коментиран от #15

  • 12 Анонимен

    142 18 Отговор
    Този стана за смях на народа.Ако и в чужбина журналистите(не мисирките) покажат съдията който е лицето на корупцията,този Помпео ще стане за смях пред света.

    Коментиран от #63

  • 13 Оффф

    39 76 Отговор
    Е,все пак това не е Путин, гол до кръста на бял кон - ето препуска да ви освободи,вече е накъде около Киев...препуска...препуска...да освободи бг тъпото роб.
  • 14 Анонимен

    97 18 Отговор
    Шайката ви подведе и станахте за резил в България.
  • 15 случайно минаващ

    147 15 Отговор

    До коментар #11 от "бай Шиле":

    Бай този,не са ти виновни хамериканците.Те си гледат интересите.Виновни са нашите пеераси,които за да останат на власт,се подмазват и продават България по два пъти на седмица.
  • 16 Айде,бе

    87 11 Отговор
    И този Джурнарист нещо не е в час!Не българското задкулисие качи на кънките американците,а точно обратното,американците качиха на шейната цялата държава!Защо?Защото американците преследват свои цели,които /да не повярваш/ не съвпадат с българските!Многократно точно американците са подчертавали, че за да няма корупция в дадена държава/казвали са ни го изрично/ трябва върховенство на закона!Т.е. направил си нещо, не по реда си,веднага се задействат съответните органи,обвинение,прокуратура,съд,затвор ,а при нас тези органи липсват,ако не липсват са в обратен ред с оправдателна присъда на края или най-често си пречат един на друг!Също така изрично подчертават, че постигането на подобна законова стройна и добре работеща система е дело на самата държава,и на никой друг!!!И изобщо не се учудвам,че американците посочват съдия,!А крадците,трябва ние да ги спрем!
  • 17 123

    121 26 Отговор
    Наклепаха съдията за да скрият техните кражби егати смешниците правят ни на балами американците също
  • 18 Анонимен

    125 17 Отговор
    Господин Помпео очаквахме нещо наистина сензационно,като напримерКОЙ фалира КТБ и КОЙ източи активите и.Вместо това се изявихте като клоун и станахте за смях.Дано посланика ви чете какво се коментира по медийте и резила който си сътворихте с неадекватната си изява.
  • 19 Драйфус

    13 19 Отговор

    До коментар #8 от "Пурко":

    Папурко,щом имаш толкова много акъл, давай на ближните,то поне е без пари!
  • 20 Ново

    16 91 Отговор

    До коментар #1 от "124":

    Всичко това е идея на радев хем народа да излъже Хем на русия да угоди Хем сащ да му има доверие герб да го подкрепи затвори мандат хем бспда му има доверие атака да е зад него воиводите да го издигнат
  • 21 ШОШО

    62 22 Отговор
    МОЖЕМ НА БУНТ ТРЯБВА ДА СЕ ДИГНЕМ ИНАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ АМА С КОИ ТУКА САМО ПРОСТИ ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ ХОРАТА ОТ ЧУЖБИНА И ТАКА С ТАЗ МЪРША ТУКА НЕ СТАВА
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    51 10 Отговор

    До коментар #8 от "Пурко":

    А мене ме е яд, че мислят , че им вярвам на лъжите!
  • 23 сноу

    32 13 Отговор
    Помпецино така усърдно търка всяко петънце, до девето коляно на рода си ,че накрая ще остане и без род.Че то дяда му не искал до чуе що за нещо е това право и запрашил по америчко, щото там пък изибщо не са чували...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Byg

    28 79 Отговор
    Крайно време беше да се ошамари руската агентура в България , паразити . Тия балалайки с лакърдийките си са за наивници , за червените кхмери да им гладят самочувствието което е на санитарния минимум вече.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 3КМ

    61 6 Отговор

    До коментар #1 от "124":

    Налучквате само половината истина. Вероятно сме свидетели на разиграваща се в момента гигантска манипулация, замислена и дирижирана от ББ с явното участие на търсещ да се докаже прокурор и на един бивш такъв, чиято цел тогава вероятно е била да бъде утвърден за шеф на всесилна държавна комисия. Главната вероятна цел е да се даде урок на „непослушния” президент, който трета година не спира да критикува за корупция правителството му. Има вероятно и подцели – сплашване на генералитета за всеки случай, на тримата върховни съдии и защо не и на конституционните, щом замисленото ще бъде пробутано от САЩ. За техническото й изпълнение вероятно е привлечен и един съдия , за който според някои източници е имало съмнение за корупция. А самата операция вероятно е замислена много преди посещението на ББ в САЩ и дано цената на това посещение да не са платените милиарди за самолетите. Самият ББ призна пред придружаващите журналисти, че в Белия дом са разговаряли за въпросния съдия. А вероятно детайлите са уточнени от посещенията на прокурорите в тази страна и в посолството й в София. В сценария вероятно участва и телевизията на един български олигарх, от която тръгна и се раздуха тази история. От там взеха интервюто с американската посланичка, пак първи ни представиха съдията „жертва” и единствено пак те на 06.01.2020 му дадоха думата в праймтайма си. Озадачаващ обаче си остава факта, че водещете му дадоха по-вече време да хули и обвинява действащия президент, вместо
  • 28 3КМ

    33 4 Отговор
    Налучквате само половината истина. Вероятно сме свидетели на разиграваща се в момента гигантска манипулация, замислена и дирижирана от ББ с явното участие на търсещ да се докаже прокурор и на един бивш такъв, чиято цел тогава вероятно е била да бъде утвърден за шеф на всесилна държавна комисия. Главната вероятна цел е да се даде урок на „непослушния” президент, който трета година не спира да критикува за корупция правителството му. Има вероятно и подцели – сплашване на генералитета за всеки случай, на тримата върховни съдии и защо не и на конституционните, щом замисленото ще бъде пробутано от САЩ. За техническото й изпълнение вероятно е привлечен и един съдия , за който според някои източници е имало съмнение за корупция. А самата операция вероятно е замислена много преди посещението на ББ в САЩ и дано цената на това посещение да не са платените милиарди за самолетите. Самият ББ призна пред придружаващите журналисти, че в Белия дом са разговаряли за въпросния съдия. А вероятно детайлите са уточнени от посещенията на прокурорите в тази страна и в посолството й в София. В сценария вероятно участва и телевизията на един български олигарх, от която тръгна и се раздуха тази история. От там взеха интервюто с американската посланичка, пак първи ни представиха съдията „жертва” и единствено пак те на 06.01.2020 му дадоха думата в праймтайма си. Озадачаващ обаче си остава факта, че водещете му дадоха по-вече време да хули и обвинява действащия президент, вместо
  • 29 Америте са най-ПРОСТИТЕ ПРИМАТИ,

    43 11 Отговор
    ЗАТОВА СА И АГРЕСИВНИ.
  • 30 ТОЧКАТА

    14 8 Отговор
    Оги,май ти ни пързаляш!
  • 31 Порно

    47 5 Отговор
    Не ги мислете за толкова глупави краварите. Те казаха в прав текст , че могат да съсипят всеки , който направи нещо в полза на руснаците, дори това да е истината.

    Коментиран от #33

  • 32 Яко а

    21 12 Отговор
    между другото ние сме умален модел на щатите - вижте колко си приличат Дончо и пилота , на единия му мина импийчмънта, другия го чака от агент на службите, дето са като техните - който дойде на власт иска да ги оглави и ползва ..и така при тях 200 години, а при нас от 30 .. абе не братя, а близнаци сме при това еднакво тъпи и за смях на целия Свят
  • 33 Athens

    15 8 Отговор

    До коментар #31 от "Порно":

    Ами тогава трябва да съсипят собствения си Ррезидент-Тръмп. Защото до сега всичко ,което е направил или не е направил Тръмп е в полза на Русия.Защо ли?!

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кико

    38 3 Отговор
    Държавни служители, не се правете на ущипъни невести! Корупцията сповсемесна! Трябваше някой да ви го каже, но това едва ли ще ви стрес не. Олигарси, крадци давайте пари на олигофрени да ходат да викат във ваша защита на жълтите павета!
  • 36 Ю ху

    8 20 Отговор

    До коментар #4 от "ХУ Ю":

    Много сте умни бре Ху,не подценяваш ли"краварите",да не си учил в Москва?Горещо сърце,хладен ум,руска сила и руска воля.....ще ни избавите от неволя нали?Ееех ,умряха глупаците,дето ви вярваха...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 О соле мио

    43 5 Отговор
    Щом сме допуснали да сме вашингтонска губерния заслужаваме си униженията. Метрополията чрез генерал-губернaтора си Мустафа ще бесней над бащино ни огнище...
  • 39 Тъй я

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Athens":

    Така ли мислиш?Да не излезе после,ама аз не знаех?
  • 40 Стайков

    44 2 Отговор
    Фобията, фобията, Русофобията американска е м основата на това Щатско решение. Омразата към Русия и Китай е първенствуващото в тяхната външна политика. Русия ги изпревари във въоръжението, Китай в икономиката. Двете сили искат преразпределението на света, но това не е угодно на Щатите.
    Всяко русофилство в България ще бъде гонено като вражеско.
  • 41 Анонимен

    15 1 Отговор
    Тоя прокурор да не са го дарували с почивка на Хаваите,и тогава наистина ще му трябва виза😂😂😂😂😂😂.А иначе може да си го мести от единия крачол у другия.Кой тука ще му брои пари за нещо съшито с не знам какви си конци.Пари се дават,ако после ще ги умножиш поне по 10 пъти а то?????? нюню както би казала некоя кака.
  • 42 11111

    35 1 Отговор
    На САЩ им е изгодно да ни управляват хора за които имат големи компромати и са уязвими ако ги оповестят.
    Управярващите в момента и други преди тях знаят че е така и изпълняват всичко , за да се спасяват.
    НАЧИНА Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА НАЛИ НИЕ СМЕ ДОПУСНАЛИ ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ..
  • 43 USA 🇺🇸❤️

    5 16 Отговор
    Ами така му се пада. Защо нарушава законите в САЩ? Америка е държава на място. Той отива там, прави глупости и се надява, че ще му се размине? Да, ама не.
  • 44 безпартиен

    28 2 Отговор
    Ако информацията за съдиятаамериканците са си я получили сами,значи тяхното разузнаване е калпаво и не може да стигне до най важните корумпирани политици в България!Ако информацията за корумпирания съдия е подадена от нашите служби,значи корупцията отново е по-голяма от колкото американците си мислят!Та кое е вярното?
  • 45 Няма такава държава

    22 2 Отговор
    За съжаление или не-Държавата я има, но както каза Боли,материалът е калпав.Коя друга нация с такова наслаждение и зяпнала уста ще притвори очички,когато изливат отгоре й тези миризливи хамерикански л**на,а? Къде сте членове (или по точно в***ни) на ВСС? Няма ли кой от Вас да излезе гордо като компетентен правист и да каже,че в тъз държъвъ има върховенство на закона с ДЕМОКРАТИЧНИ ПРИНЦИПИ за невеновност до доказване на противното и че БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ решават по вътрешно убеждение и на необорими доказателства.А что нам показали американските дризья по казусу Андон Миталов? Нищо и нищо за ДОКАЗАНА корупция,гусин прокурор га престъплението е доказано,а?Гат бати каже,че е корумпиран и да е факт,Ами чи то за чифт ни са полиция,прокуратура,съд????Имаме си бате,Кот този рече тъй да е!Толкоз грешни пари за бюджета ще спастрим.
    А журналисчетата,евала аферим, с такива мазохистични трели припявате,че не в болнични,а и в психото човек може да попадне,ама както казва калпавата маса-туй можем най-добре,туй и правим?Аджаба от що да е първа радост българин да се наричам?!?!
  • 46 ами

    8 0 Отговор
    `Хорото` с `Помпая` играха българска мечкадарска гъдулка без струни......

    Коментиран от #48

  • 47 Маршал фон Кьопке

    14 4 Отговор
    Много интересно ми е, как лайнарите по веригата ще се измъкнат от това дробине, дето са го надробили. Всички, Боковци, Костовци, Комунисти и прочее утайки.
  • 48 Хахаха

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "ами":

    `хорото мусака` и `помпая` на маанетата....
  • 49 Мими

    26 2 Отговор
    Как така решиха,че е корумпиран? Защо не го осъдиха толкова време? Защо дори не са повдигнати обвинения? Нали ББ каза, че сме се преборили с корупцията и сме в чакалнята? Защо беше толкова спешно избирането на нов главен прокурор? Защо сега чак зачекнаха Божков? Как така прокурора подслушва незаконно и безнаказано президента? Когато си отговорите на тези въпроси ще видите, че всичко води до разчистване! Явно Цецо излезе умен, отърва се със скандал за един апартамент и се потопи. Явно е видял от къде духа вятъра и тихо се потопи някъде. Винету иска да управлява сам, а тези действия говорят за диктатура, а уж се борехме против това! Като гледам никой не осъзнава какво всъщност става, а народът ще се избие в омразата си кой към Русия, кой към САЩ. Всичко е за власт и пари!
  • 50 Мартин

    10 0 Отговор
    Тоест САЩ са толкова зле, че да не могат да проверят информацията която ние големите тарикати им даваме. Т. Е ние сме на върха в света. Хахаха, айде стига, как е възможно да има такива баламурници където вярват на подобни статии, това не знам с какво граничи.
  • 51 Грух

    7 4 Отговор
    Слава на Русия!

    Афторат даголапа !
  • 52 Анонимем

    3 5 Отговор
    Факти скоро и вие ще бъдете разследвани. Вие сте една руска кумонистически пропаганда. 4262
  • 53 Анонимен

    2 2 Отговор
    Идва и вашето време
  • 54 Анонимен

    2 2 Отговор
    Да си го начукате
  • 55 Уморен

    4 1 Отговор
    Путин е виновен ,за всичко той е виновен. ББ и шайката му завидяха на оня че Путин го награди лично и айдее ,съдията го отнесе че пиел водка сме уиски или шнапс.
  • 56 1234567890

    1 2 Отговор
    То и по възродителния или смяна на имената на турците, ядоха го невинните полицаи и пожарникари, а бойко чист, като момина сълза. Колко народ убиха българите. Завършили су, право и симеоново. Ходеха по улиците, защото нито пиеха, пушеха, скромни, а днес останалите живи живеят без желание, няма ги децата им, жилища им ги искат на безценица. Всеки българин не желае в някои региони. Много умен бойко цветан и цвета, няма що, българин срещу българин. Масово, но по на 50 не са между живите. Оправете си вас, размислете за мръсотиите и една учителка, баща й бе началник на пожарна, покойник, една стая и непрекъснато я изнудват.. Продавате ли, а внучката е в сф и не дава.. Живи и здравички
  • 57 Читател

    1 3 Отговор
    За 24 часа казаха на две семейства в една стаи в блока на мвр да напуснат ведомствените жилища и на тяхно място бг турци, а днес ги няма. А бг почина, а жената с висше са живи и работи в билла, но те си знаят, оплакваше се тя, но вече бг са малцинства, кой стори. В германия цели градове са турци, в мвр, бизнес, огромни къщи, но германия е огромна, наши близки бяха преди 10 г приети висше в германия и много сме запознати, но българия е малка и ез българи все по малко от ден на ден, от малцинства вече в мвр мъжа от балкана, а женка учител. Благодаря, те са единни и всичко 6,нямат си държава, но вие им я подарихте и не винете този, а виж.. И рано и късно все ще си платите казва народа
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Путкин

    3 7 Отговор
    Всичко руско ме дразни!
  • 60 Каунь

    4 0 Отговор
    Са смееш ли да плачеш ли пълен цирк! И бат Бойко Вожда са скри от срам!
  • 61 Снк

    5 0 Отговор
    Българската мафия, размина Италиянската мафия.
  • 62 Дядото

    2 0 Отговор
    Всички на площада за двойно увеличение на заплатите ...ИЛИ парламента в пламъци!!! БЕЗ ПАЗАРЛЪЦИ !!!! ДРУГ ПЪТ НЯМА...!!! ЩОТО ЕВРОПАРИТЕ ВЕЧЕ ГИ СПИРАТ И ДЕЦАТА НИ ЩЕ СЕ МОЛЯТ ЗА ХЛЯБ!!!
  • 63 marquise

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Изявлението на Помпео за обявяването на съдия Андон Миталов за курумпиран държавен служител, за който той и неговото семейство
    е въведена забрана да посещават САЩ, и последвалият медиен, и обществен отзвук ми напомня за безсмъртното произведение на Еразъм Ротердамски "Възхвала на глупостта".